PDA

View Full Version : Предна лява врата не се отваря отвън

koolio
23-08-2008, 14:01
Ами то си го пише. Въпросът е как се сваля кората и какви специални инструменти и умения ще ми трябват, за да отстраня проблема.

beili
23-08-2008, 15:16
Ами не е трудно.Отвътре на кората зад лостчето за отваряне на вратата има едно малко болтче еврейска звезда,махаш него,после вадиш целия панел с бутоните за стъклата/държи се на метални щипки,надига се с отверка/ и под него има жълта планка хваната за вратата с две гайки 10-ки махаш и тях.Развиваш всички видими винтове по кората /по дръжките и т.н/ и остават щипките между кората и вратата излизат с издърпване и надигане с отверка примерно.Приятна работа :)

koolio
24-08-2008, 18:29
Благодаря на колегата, писал по-горе. Черната работа с кората е свършена. Обаче... ич не отбирам какъв му е проблема на това механизъмче. Отвътре се отваря, отвън не. Някаква пружина се е скъсала ли, що ли... ще оценя всяка помощ.

kris11
24-08-2008, 20:56
Предполагам изметнато зъбче на дръжката .Тя е от цам и при огъване се чупи лесно. При силен напън отвън има ли някакъв нишан за опит за отваряне ?? при мен така стана първо взе да се отваря трудно отвън , постепенно все по- трудно докато отказа.При опит за огъване зъба който натиска на бравата се счупи - нова дръжка.

koolio
24-08-2008, 23:14
Предполагам изметнато зъбче на дръжката .Тя е от цам и при огъване се чупи лесно. При силен напън отвън има ли някакъв нишан за опит за отваряне ?? при мен така стана първо взе да се отваря трудно отвън , постепенно все по- трудно докато отказа.При опит за огъване зъба който натиска на бравата се счупи - нова дръжка.

Е ти ми такова таковата:cry:. Симптомите са точно същите. Значи трябва нова дръжка да търся. Е от де бе...:cry:

П.С. Да кажа все пак какво се случва - като натискам отвън дръжката има някакъв метален елемент с няколко отвора, който се движи. От друга страна, като натискам зъбчето, което затваря вратата, пак има джиджавка, която се движи. Правя си извода, че липсва някакъв свързващ елемент между двете - пружина предполагам. Дали е това причината?:dunno:

Furious 155
25-08-2008, 00:23
Е ти ми такова таковата:cry:. Симптомите са точно същите. Значи трябва нова дръжка да търся. Е от де бе...:cry:

П.С. Да кажа все пак какво се случва - като натискам отвън дръжката има някакъв метален елемент с няколко отвора, който се движи. От друга страна, като натискам зъбчето, което затваря вратата, пак има джиджавка, която се движи. Правя си извода, че липсва някакъв свързващ елемент между двете - пружина предполагам. Дали е това причината?:dunno:

ква пружина бре... на моята като свалях там машинката и на палеца дето отваря на самата дръжка е имало един нахлузен силикон, който с годините е станал на дърво и е паднал след това - от това се получава един луфт - първо постепенно дърпаш дръжката и чак след определно място усещаш че натиска машинката на вратата. Та аз малко си поиграш да поогъна тва желязо дето е на машинката (доста е здраво) и трудно може да се огъне леко. И трябва да се внимава да не счупиш нещо по пластмасовата част на машинката!
Друг момент е че може да си наместиш малко самата машинка дето държи затворена вратата в самата врата която е. Тя е на 3 болта на вратата и оттам може малко да я приближиш към външната част на вратата и да обереш луфта и да отваря по-лесно, но от това местене може вратата ти да се затваря малко по-плътно към купето от преместването, та може да се наложи да преместиш малко и скобата дето е на колонката малко навън ;)

fiore
25-08-2008, 09:20
малееее къде стигнахте
първо провери дали ти е здрава дръжката на вратата. най вероятно проблема е от там. купуваш друга, сменяш и си готов

Бобби
25-08-2008, 09:31
Този проблем се лекува лесно, ако самата дръжка не е отишла....едни клещи и си ти...трябва да пойзкривиш лоста които контактува с палеца на дръжката в поска за по добър контак....

koolio
25-08-2008, 12:08
схванах донякъде. Но ако някой колега с по-добри от моите технически умения реши да се притече на помощ, ще си заслужи почерпката. :).

bass
25-08-2008, 19:27
Тва съм го правил, Търтея ми даваше акъл по телефона :-) Ако искаш уикенда да организираме нещо? Аз ще ходя до студ град да се подстригвам и евентуално...

търтей
25-08-2008, 21:13
Тва съм го правил, Търтея ми даваше акъл по телефона :-) Ако искаш уикенда да организираме нещо? Аз ще ходя до студ град да се подстригвам и евентуално...

леле щом по телефона е станало, един от двамата, или най-вече и двамата не сме съсем за изхвърляне :devil:

ае лесно е бе

има една планка дето опира в дръжката и с времето дръжката й се износва пластмасата

мое да се закриви планката, но тва по-лесно става с изолирбанд - намотава се на планката и си у джаза :afro:

Furious 155
25-08-2008, 23:12
има една планка дето опира в дръжката и с времето дръжката й се износва пластмасата

мое да се закриви планката, но тва по-лесно става с изолирбанд - намотава се на планката и си у джаза :afro:

:th_up:

koolio
25-08-2008, 23:13

Че може! Тъкмо да се видим, че се забравихме:-). :cheers: Пък дотогава ще се намъквам през дясната врата :sad:

търтей
26-08-2008, 00:08
Че може! Тъкмо да се видим, че се забравихме:-). :cheers: Пък дотогава ще се намъквам през дясната врата :sad:

не си ли се сетил да отваряш задната и после предната отвътре бе? :pokey:

alfatras
26-08-2008, 00:27
:rotfl:

DerMeister
26-08-2008, 00:30
На един истински алфист никога не му минава през ума да отваря задната врата. Само предната или багажника, за да извади въжето за теглене. :afro:

koolio
26-08-2008, 10:18
Сетих се аз, ма едно, че е уекинко неудобно, друго, че като поразръчках механизма в неделя, вече и отвътре не се отваря:tongue:
П.С. Две ръчички Бог ми даде да си ги завра otzade...

fiore
26-08-2008, 19:34
охххх, кажи коя вечер ще минеш край мен в лозенец и докато пием по една бира ще я оправим.
уффф забравих че ти не пиеш бира като си с колата. нищо де, ще гледаш :)))

majuna84
26-08-2008, 19:38
Абе аз имам подобен проблем. Колата е отключена и като се опитам да отворя шофьорската врата - не става. Пробвам втори път и се отваря нормално. Чудя се дали има някакъв проблем или просто така си прави????

koolio
26-08-2008, 20:33
охххх, кажи коя вечер ще минеш край мен в лозенец и докато пием по една бира ще я оправим.
уффф забравих че ти не пиеш бира като си с колата. нищо де, ще гледаш :)))
Ми четвъртък примерно мога да мина. Дано я оправим, много бира ще изпиеш:devil:. Па за мене не бери грижа, колата неведнъж е спала в лозенец по такива причини:devil:.

koolio
26-08-2008, 20:36
Абе аз имам подобен проблем. Колата е отключена и като се опитам да отворя шофьорската врата - не става. Пробвам втори път и се отваря нормално. Чудя се дали има някакъв проблем или просто така си прави????

Проблемът ти вероятно е сходен с моя - и при мен отначало отказваше отвреме навреме, докато накрая не спря съвсем. Затова можеш да взимаш мерки отсега - профилактиката е за предпочитане пред лечението;-).

dogggg
28-08-2008, 09:37
Преди няколко дена и аз направих тази профилактика(огъване на металните палци и смазване на механизмите) на 4-те врати.Ефекта е огромен.Вратите се отварят без грам усилие.

bass
29-08-2008, 09:11
Koolio, утре в 11 часа съм на бръснар в студ град зад зала Христо Ботев - звънни ако искаш да направим едно кафе с изолирбанд и клещи :-) Май предпочитам да е към 11.30, а не преди 100, чееееее... нещо не мога да се наспя напоследък:-/

koolio
29-08-2008, 14:00
Благодаря ти, Ники, обаче с колегата Фиоре от вчера сме се захванали с проблема и днес се надявам да стигнем до успешен край. Иначе кафето ще го направим, макар и без клещи и изолирбанд:handshake:.

go4ko
12-09-2008, 16:23
моята ми я изляха от алуминий.после си я лъснах със шлайфа,пробих си дупчиците(работа за 1 час)боядисах я и монтаж.дръжката ми излезна 2 кила ракия:-)

155=f16
18-09-2008, 15:54
аз давам 40 лв които ми оправи този проблем

Бобби
19-09-2008, 08:51
моята ми я изляха от алуминий.после си я лъснах със шлайфа,пробих си дупчиците(работа за 1 час)боядисах я и монтаж.дръжката ми излезна 2 кила ракия:-)
Далече е тоя матричар....
Що не хванете едно производство...!?:)

TS
27-09-2008, 01:29
Моята наскоро се счупи.59лв ми струваше.