View Full Version : Nurburgring
100letov
23-08-2008, 19:29
Във понеделник тази седмица посетих едно от местата в света на които най-много се възхищавам... Nurburgring. Бих пожелал на всеки истински фен на автомобилите и мотоспорта да отиде там.
За тези който не знаят (едва ли са много но все пак), ринга се счита за на-голямата, най-трудната и най-изпитателната за автомобила писта в света. Дълга е 20км, има над 75 завой, а вертикалната денивелация достига 300 метра в различните краища на пистата. Освен тестовете на почти всички претендиращи за перформанс нови коли в света и състезанията от различни купи кийто се провеждат на нея, в останалото време е отворена за всички срещу 22 евро на обиколка.
В деня в който отидох, малко преди да отворят пистата, тестваха Пагани Зонда... Това чудовище прелиташе през старт-финала с над 350км/ч с невероятен тътен... Успях да фокусирам какво всъщност минава чак на 3-тия път... :D
Въпреки че за парите който дадох за наем на кола можех да си наема доста по нова и може би по добра кола, реших да остана верен на марката и си взех специално подготвена за пистата Алфа 75 3.0 V6 със спортно окачване и сликове... и не останах разочарован. Въпреки годинките на колата и факта че беше една от най-старите на пистата.... подяволите как летеше тва животно...
Качих с инструктор да ме повози първата обиколка в едно Рено Клио Спорт, и без да се срамувам мога да кажа се се насрах от страх... смисъл карал съм на не една писта и къде ли не и по БГ и в света.... но такова нещо не бях виждал.... почти всеки завой ти е сляп, мантинелата имаш чуството че ти е до вратата и скорост от 160 в завой не е рядкост... на 1-2 места ако ти стиска да държиш газта докрай колата буквално излита... наистина невероятно усещане...
След като прекарах цял ден там, сред прекрасната гледка на десетки Ферарита, Поршета, Субарута и какви ли още не уникални коли и изпитах отново чуството да ти треперят краката от адреналин всеки път когато слизаш от колата... едно е сигурно... следващата година пак съм там. :)
ФЕРАРИСТ
23-08-2008, 20:01
Монца бих казал че е по-по-най за мене......
Браво колега, направо ти завиждам! :blush:
Леле човече, накара ме да мечтая :)
:bravo: И ние се кефим сега виртуално с тебе. Айде на всеки по една такава случка!
Ай благородно ти завиждаме :beer: А по какъв повод си бил там и какви финанси беше това удоволствие :)
И аз се присъединявам към благородно завиждащите. :)
А пък за тези, които нямат възможност да посетят този рай на автомобилизма, има GTR Evolution (http://www.gtr-evolution.com/) с помощта на която можете да изпитате невероятният Nordscleife, само си подсигурете добър волан за компютъра.
А, и ако се размажете на някой завой, не боли...:devil:
100letov
24-08-2008, 17:29
Ай благородно ти завиждаме :beer: А по какъв повод си бил там и какви финанси беше това удоволствие :)
Еееее Венци.... ти жив ли си бе бате :D
Бях в Германия, и реших че трябва да отделя един ден да отида там щото така или иначе съм в района... срамота щеше да е иначе. А този един ден там без транспорт, спане и каквото и да е друго, само кола, инструктор, билети и бензин ми излезе малко под 1000 Евро :( Са ше карам на пости малко ама си заслужаваше :D
Fear: А, и ако се размажете на някой завой, не боли...
Определено коквото и да правиш там не трябва да се удряш... :no: едно че си е бая опасно за живота и втиро цифрите които ти се представят след това като глоби и сметки са... меко казано нечовешки...
Определено коквото и да правиш там не трябва да се удряш... :no: едно че си е бая опасно за живота и втиро цифрите които ти се представят след това като глоби и сметки са... меко казано нечовешки...
Е, аз все пак имах предвид играта, която съм показал по-горе. В истинският живот, наистина е по-добре да се не се удряш никъде. :)
Stoyan Georgiev
24-08-2008, 21:13
Леле човече, накара ме да мечтая :)
това.
Furious 155
25-08-2008, 00:51
Браво колега, направо ти завиждам! :blush:
Присъединямва се към мнението и евала за случката! Дано и други успеем да се похвалим с подобно изживяване!!! Според мен си залужава! Жив и здрав!
Много благородно ти завиждам!
От тези ли взе колата: http://www.75experience.co.uk/75v6.htm
Ако не е тайна какви пари е наема ?
До колкото разбирам, можеш да отидеш със собствената си кола, да платиш такса 22 евро на обиколка и да те пуснат на пистата да си 'връткаш', а? Кога ли ще има такива услуги в Б-я?;-)
100letov
25-08-2008, 21:09
Наистина много се радвам да видя, че във форума все още има хора който когато се похвалиш със нещо хубаво което ти си и случло да се зарадват заедно със тебе, а не да те оплюят "къв си ти! голяма раота ко толкоз" и тн... :th_up:
Много благородно ти завиждам!
От тези ли взе колата: http://www.75experience.co.uk/75v6.htm
Ако не е тайна какви пари е наема ?
Да, от там взех 75-цата... излезе ми 550 Евро плюс 120 евро за езин час с инструктор щото съм под 25 години (ама и да не си си е доста полезно да не кажа задължително) и за 11 обиколки успях да унищожа към 3/4 резервоар което беше към 60 евро... :)
До колкото разбирам, можеш да отидеш със собствената си кола, да платиш такса 22 евро на обиколка и да те пуснат на пистата да си 'връткаш', а? Кога ли ще има такива услуги в Б-я?;-)
Да, можеш да отидеш с абсолютно всяка кола която искаш стига да не тече масло или антифриз от нея... хората си връткаха там със бусове и 124-ки с натоварени чували на покрива :D
А в БГ си я има тая услуга отдавна срещу 2 лева на Калояново... ако те устройва 2км писта с 5 завоя... ;)
PEPI-2ALFA
25-08-2008, 23:26
...Кога ли ще има такива услуги в Б-я?;-)
А в БГ си я има тая услуга отдавна срещу 2 лева на Калояново... ако те устройва 2км писта с 5 завоя... ;)
Точно щях да кажа , че когато има авто-писта в България тогава и тая услуга може да я има.;-)
Мерси момчета. Явно за сега ще мога да се задоволя с 2 км и 5 завоя. А по-нататък Nurburgring :) 100letov искрено ти завиждам :clap2:
Още един който ти завижда! Това е наистина уникален шанс - е, пожелавам ти да не е уникален и да ти се случи пак!
Че у нас няма писта, която да се сравнява с Нюрбургринг е ясно, но някой знае ли къде е най-близката писта която поне се доближава?
Олее, много яко колега!!!
Благодаря , че сподели с нас изживяването - сега поне ще има за какво да мечтаем и събираме стотинки, дано и други да пробваме:-)
И да не се приближава -поне да е прилична. На мен ми е интересно дали има някоя друга писта в Гърция близо до нашата граница? Ако някой има инфо да даде координати и ориентировъчни цени на пистата.
В Гърция - Серес.
Но за повече информация не знам. Мисля, че пистата си има сайт, там може да провериш как стоят нещата. :)
Lame_0ne
26-08-2008, 12:16
Такива тръпки ме побиха, като прочетох, че си карал 75 3.0 В6, че направо ти завиждам докато не отида там. При първа възможност от към финанси, ще посета пистата без да се замисля.
Мерси момчета. Явно за сега ще мога да се задоволя с 2 км и 5 завоя. А по-нататък Nurburgring :) 100letov искрено ти завиждам :clap2:
Дам, реалността в този момент се казва Калояново:afro:Трябва някой ден да се събереме и да я посетим тая пистичка .. за Ринг-а говоря:-)
The_Game
27-08-2008, 21:50
Дам, реалността в този момент се казва Калояново:afro:Трябва някой ден да се събереме и да я посетим тая пистичка .. за Ринг-а говоря:-)
Напълно съм навит. Другия месец се надявам вече да е отворена. Може да я резервираме само за нас срещу 1000 лв мисля беше :?
Иначе за Нюрбург ринг. ЛЕЛЕ човече страшно ти се кефя. Аз бих дал цялата сума да ме повози инструктор съз Зондата примерно 2 3 обиколко и да я настъпва. Незнам сигурно няма да спя 2 седмици.
Или да платя няколко обиколки на някой.
Не ми е тръпка да карам (знам че немога ) искам да се возя до шофьора. Сигурно ще ми се пръсне сърцето :D
Aз пък искам да карам и то много. Ама пусти финанси... :unsure:
Засега тренирам в GTR Evolution, и като наизустя пистата, ще отида и ще ги разцепя! :metal:
netsurfer
28-08-2008, 19:50
Страхотно колега, искрено ти завиждам.
100letov
28-08-2008, 22:09
Не ми е тръпка да карам (знам че немога ) искам да се возя до шофьора. Сигурно ще ми се пръсне сърцето :D
И това си заслужава, а за твоя случай има тъй нареченото Ринг-такси :) Спонсорирано от БМВ (както и пистата всъщност) срещу 185 Евро на обиколка и дооооооста ранна резервация..... имаш възможността да се повозиш в последното БМВ М5 карано от професионален шофиор... Не е зонда... ама 500 кончета не са и точно "малко"... :D
Aз пък искам да карам и то много. Ама пусти финанси... :unsure:
Засега тренирам в GTR Evolution, и като наизустя пистата, ще отида и ще ги разцепя! :metal:
Междудругото основната тема на масичката на новаците в кафето беше... "абе тва въобще не е като на играта а.... " :D Аз чесно казано така и не я играх, така че бях съвсем на 0-та... Та не че искам да те разколебавам, но не даваи много надежди на компютъра... малко евтина практика на калояново би дала по-големи шансове ;)
Иначе и аз съм навит да се организираме за малка сбирка на ентусиясти на Калояново примерно... стига да сме достатъчно...
А следващия път когато имам достатъчно време и пари да отскоча до ринга ще пусна една тема ако има желаещи за компания :cheers:
Междудругото основната тема на масичката на новаците в кафето беше... "абе тва въобще не е като на играта а.... " :D Аз чесно казано така и не я играх, така че бях съвсем на 0-та... Та не че искам да те разколебавам, но не даваи много надежди на компютъра... малко евтина практика на калояново би дала по-големи шансове ;)
Разбира се, просто се шегувах. :)
А това за Калояново е добра идея, аз бих дошъл, стига да имам възможност. Така или иначе "състезателната ми кариера" се състои предимно от няколко часа картинг. :metal: :-P
Онази вечер влезнах в сайта на пистата http://www.dracon.bg/index.php/ доста се заинтригувах. Остава само да се съберем :)
The_Game
30-08-2008, 16:05
Онази вечер влезнах в сайта на пистата http://www.dracon.bg/index.php/ доста се заинтригувах. Остава само да се съберем :)
Тази година живот и здраве ще навъртя малко обиколки на Калояново. :party:
Пък ако около мен има Алфи ще е супер не някакви опели и VW тa :wierdo:
и аз ти завиждам колега за уникалното преживяване което си имал и дано да ти се случи пак браво :clap: