PDA

View Full Version : Дрънчат ми пластмасите/корите

Заро
25-08-2008, 21:56
Колеги, имам проблем на който незнам дали може да получа конкретен отговор.
Проблем а че започнаха мн да ми дрънчат пластмисите из купето.
Казваха ми това е италианска кола - нормално е, усилвай музиката и карай, обаче оня ден като я подкарах нагоре към лифта на Драгалевци през Бистрица, имах чуството, че ще се разпадне.
Побутнах оттук, оттам и установих че корите на предните врати не се държат здраво - като я ги подръпнеш има около 5мм луфт. Отделно пластмасата на единия праг също е разхлабена... едното парче пластмаса отдясно на волана също беше се разместило с 2-3мм.

Въпроса ми е как мога да пристегна/пообезшумя салона.... да не съвсем като в каруца. Имам желание сам да се захвана. Видях няколко теми за обешумяване... ама те са по скоро за аудио маниаците.
На мене въпроса ми е как се разглобява тея пластмаси, какви инструменти и материали евентуално ще ми трябват ? Предполагам ще трябва да ги лепя, щом фабрично не са достатъчно здраво направени.

Надявам се да може да помогне някой. Благодаря. :)

LeoVin4i
26-08-2008, 10:58
Корите най-вероятно ги е свалял някой мърляч и е начупил щипките. Ама отде да си намериш щипки незнам.

basterz
26-08-2008, 17:38
Да бе я дайте съвет как да ги оправим тия кори и на мене на едната врата като карам по паваж и имам чувството че бомби мятат :jason2: :jumping:

Synthy
26-08-2008, 18:17
щипки има във веригата АутоМания. Ама си вземи мостра да покажеш какво искаш, 'щото имат поне 30 вида

covacha
26-08-2008, 19:18
Да бе я дайте съвет как да ги оправим тия кори и на мене на едната врата като карам по паваж и имам чувството че бомби мятат :jason2: :jumping:

Смъкваш корите виждаш какви са щипките, отиваш с една мостра до магазин където ги продават и ги подменяш, след това няма да чуваш лопане и скърцане поне от корите на вратите.

StarChild
26-08-2008, 19:36
И при мен кората на дясната врата има малко луфт трябва да хвана да меня тея щипки. Но мисля, че е нормлно коли на по 10 години почват да си хлопват или както каза голегата някои си е оставил пръстите!;)

Blade
27-08-2008, 11:00
А на някой да му липсва уплътнение за багажника и да хлопа ужасно...:ranting: Как е решил проблема, силикон, гуми, тва онова ? :wierdo:

tonov
27-08-2008, 20:35
А на някой да му липсва уплътнение за багажника и да хлопа ужасно...:ranting: Как е решил проблема, силикон, гуми, тва онова ? :wierdo:

Проблема го реших с уплътнение втора употреба (като ново обаче) от nikola nikolov. Като го смених се оправи и отварянето на багажника с копчето, че преди това не щеше да се отваря.

Заро
27-08-2008, 21:24
незнаех че тея щипки изобщо могат да се сменят... ще опитам още този уикенд :)
а трудно ли се свалят тези кори ?

koolio
27-08-2008, 21:29
незнаех че тея щипки изобщо могат да се сменят... ще опитам още този уикенд :)
а трудно ли се свалят тези кори ?

Ако са като на 155-цата - въоръжи се с мнооого търпение :wink: