Log in

View Full Version : 156 - новата Вектра, 166 - новата Омега?!?

code
29-08-2008, 20:15
Не знам дали ви е направило впечатление колко много Алфи плъзнаха по улиците. Последните няколко дни 4-5 човека ме питат дали да си купуват Алфи, 2-ма от тях вече си взеха:metal: Има 3 само на нашата улица:screwy: Ей тва миналата година, ако знаех че ще стават масови коли щях да си взема някоя още по-изхакана марка:ranting: А тия модели тепърва ще влязат в най-масовия сегмент като цена :wierdo: Тия хора луди ли са да си дават парите за италиански боклуци!! :-)

Fear
29-08-2008, 21:07
Има нещо вярно за съжаление. Хеле пък, 156-ците имам чувството, че всяка втора кола е такава. Няма лошо де, сектата се разраства. :D
Добре поне, че не успях да си намеря такава, защото и на мен много ми е на сърцето този модел. :wub:
За щастие, GTV/Spider-ите все още са сравнително редки, макар че и те настъпват със страшна сила. :metal:

Ma7e4k0
29-08-2008, 21:11
Разрастват се тези 145/6 156 155 и тн...шо не се разрастват 75 джулиети и 90 а? :metal:

Old Fox
29-08-2008, 22:45
Мдаа право глаголите колеги. Аз като почнат да ме разпитват за Алфа плюя на общо основание барем откажа неколко човека. Най-страшното не е че стават масови. Обаче вече видях 3 145ци с лепенките Спарко, Момо, с цветните габарити, отворения прозорец, етажетката за буркани изживяваща се като спойлер, специфичната музика с фолклорни елементи и водача гол до кръста. Всичко както си трябва.
Дано Всемогъщия да се свети името му:priest: да ни закриля, че малко остава да настигнем голфовете и калибрите.

ФЕРАРИСТ
29-08-2008, 23:07
Лошо няма - повече Алфи, по евтини части, повече опит на сервизите с тях.....

StarChild
30-08-2008, 00:04
Лошо няма - повече Алфи, по евтини части, повече опит на сервизите с тях.....

Наистина напоследък доста Алфи се навъдиха.Мислех си щото карам Алфа и ми се набиват на очи ама не! ЕЕйй го на колегата ми звъни вчера, щял Алфа да си взима. А как си се кефех, че не карам толкоз масов автомобил ама с тия цени на употребяваните италианки ниама как. Хората се усетиха, че за тези пари взимат вървяща кола с много екстри вместо някои дръглив голф или изгнил хлопел. Споко на някои няма да им хареса капризният характер на колата и бързо ше ги сменят. ;) Както всички знаем Алфата не е за всеки. Трябва да я почустваш! :) Cuore sportivo.....:rosso_spider:

StarChild
30-08-2008, 00:11
Сега като се замисля по-голямо търсене по високи цени и повечко внос. Но не мисля, че ше стигне славата на голфа такова явление в автомобилната индустря просто няма(respect):-P:cheers:

Furious 155
30-08-2008, 01:12
Наистина напоследък доста Алфи се навъдиха.Мислех си щото карам Алфа и ми се набиват на очи ама не! ЕЕйй го на колегата ми звъни вчера, щял Алфа да си взима. А как си се кефех, че не карам толкоз масов автомобил ама с тия цени на употребяваните италианки ниама как. Хората се усетиха, че за тези пари взимат вървяща кола с много екстри вместо някои дръглив голф или изгнил хлопел. Споко на някои няма да им хареса капризният характер на колата и бързо ше ги сменят. ;) Както всички знаем Алфата не е за всеки. Трябва да я почустваш! :) Cuore sportivo.....:rosso_spider:

Споделям мнението. Сега гледам доста по-често виждам алфа и то в разнообразно състояние на духа и тялото (шофери и подобрения тип рафт за буркани). Даже преди малко тук до блока в Бургас видях червена и черна 156 с еднакви джанти ;) (неоригинални).

koolio
30-08-2008, 08:47
Вчера в квартала (Младост 3) чувам в тъмното от някаква кола дъни мощно циганско маане. Ма не нещо гръцко или сръбско ми баш си кючек. Около колата чувам цветушта селска реч - някакви бараби се псуват на майка така, че кючекът почти се заглушава. Като приближих каква мислите беше колата - много лачена червена 146-ца, ако не се лъжа Джуниър. Две минути след като ги подминах "пичовете" се метнаха на Алфата и със свирене на гуми и мръсна газ по тясната квартална уличка отпрашиха.
Айде кажете ми сега как да твърдя, че карам "елитна" марка...

Ранобудниче
30-08-2008, 08:57
ми.. това е положението.
единственият начин алфистите тук да се чувстват "богопомазани" е алфите (след закупените от тях) изведнъж да поскъпнат драстично и тъй :-P

аз, обаче, мисля друго.
не можем да се похвалим с най-безпроблемните автомобили - факт.
поради което, последващата цедка (кой ще остане в сектата след един-два неминуеми проблема с МПС-то) е ако не по-ефективна, то почти толкова, колкото би била ценова такава.

п.п. това наистина ли е повод за кахър? :gruebel::laughing1:

Lucky
30-08-2008, 09:11
Бе да карат кои кавото иска,какво се кахърите.То е доказано че не я ли купиш със сърце скоро се отказваш от нея.

StarChild
30-08-2008, 10:50
Бе да карат кои кавото иска,какво се кахърите.То е доказано че не я ли купиш със сърце скоро се отказваш от нея.

Мисля. че с това изчерпахме темата.;)

nhg
30-08-2008, 11:17
ндаааа
а замисляли ли сте се колко биха си купили пак алфа?
щото едно е да попаднеш случайно на някаква колица, тя да ти хареса (поради някаква причина) и да си я караш докато не попаднеш (пак случайно) на следващата (примерно голф...); съвсем различно е обаче да търсиш съвсем съзнателно нещо конкретно като марка, модел, двигател, екстри и пр.
бтв: няма нищо лошо и в първия вариант, стига човечеца да се чувства добре и да има късмет с возилата...

netsurfer
30-08-2008, 11:32
Не знам дали ви е направило впечатление колко много Алфи плъзнаха по улиците. Последните няколко дни 4-5 човека ме питат дали да си купуват Алфи, 2-ма от тях вече си взеха:metal: Има 3 само на нашата улица:screwy: Ей тва миналата година, ако знаех че ще стават масови коли щях да си взема някоя още по-изхакана марка:ranting: А тия модели тепърва ще влязат в най-масовия сегмент като цена :wierdo: Тия хора луди ли са да си дават парите за италиански боклуци!! :-)
То защото миналата година си беше много рядка кола, нали?
156 е масова от 2-3 години вече ...
И как няма да е, като струва колкото един Голф 3 егати

viki
30-08-2008, 11:41
Е защо пък да не карат хората ?http://www.foxes2.be/phpbb2/images/smiles/lostit.gif
Като имате претенции и ви дразни ,че сте в "конфекцията" ...поръчвайте си бутикови автомобили :wink:

code
30-08-2008, 12:02
Ми да ги сменяме за Ферарита:metal: Някой ако има желаещ за бартер на ЛС:handshake: може и за това от подписа

ФЕРАРИСТ
30-08-2008, 12:08
Сега като се замисля по-голямо търсене по високи цени и повечко внос.
По голямото търсене със сигурност означава повече внос, но не винаги по високи цени - с увеличаване на търсенето и предлагането се увеличава и конкуренцията, а когато не се печели от цена, се печели от оборот......

ivo_red
30-08-2008, 14:40
Кво толко ви е страх, че ше стане масова кола Алфата? Като искате да сте уникални, купете си ТАТА -100% ше има още 1-2ма с такива коли в БГ. Иначе колкото повече Алфи, толко по-добре за нас. Що чарколяците на голфовете са стотинки?щото ги има навсякъде. И като отидеш в някой сервиз и кажеш, че си с Алфа, нема да те гледат като изтребител. А голи до кръста селяни с Алфи и сега си има, така че...

SoHm
30-08-2008, 15:17
Мен повече ме дразни това че се внасят доста неугледни каруци. Преди 10 години като чуех Алфа, в съзнанието ми изникваше картина на лъскава и бърза кола, а сега на очукана и скъсана от каране най-обикновена кола. Не че съм някакъв фанатичен фен на марката, но ако видя ръждясал Опел си казвам "Хмм, ръжда", ако обаче видя запусната Алфа следва "Еееее измийте я малко тая кола де, пък после пастирайте, що пък не даде някой лев за хубави джанти тоя"

nasty
30-08-2008, 16:16
Те хората в бмв форума пищат от сякакви дето събрали парици и си взели е36-ца та ние с фиат и алфа да се впрягаме дето са още по-евтини....

sa6o_roman
30-08-2008, 17:31
Вчера в квартала (Младост 3) чувам в тъмното от някаква кола дъни мощно циганско маане. Ма не нещо гръцко или сръбско ми баш си кючек. Около колата чувам цветушта селска реч - някакви бараби се псуват на майка така, че кючекът почти се заглушава. Като приближих каква мислите беше колата - много лачена червена 146-ца, ако не се лъжа Джуниър. Две минути след като ги подминах "пичовете" се метнаха на Алфата и със свирене на гуми и мръсна газ по тясната квартална уличка отпрашиха.
Айде кажете ми сега как да твърдя, че карам "елитна" марка...

ще излезе и на алфистите слава като на голфаджиите. :wierdo:

Ma7e4k0
30-08-2008, 20:00
ще излезе и на алфистите слава като на голфаджиите. :wierdo:

Ми да сменяме алфите с голфове а :D

sa6o_roman
31-08-2008, 19:00
Ми да сменяме алфите с голфове а :D

за да те набедят за селянин (по манталитет), пък после контрастно да впечатляваш с благ характер :Р

те и селяните (по манталитет) са усраха имиджа на голф, виждат пак хубава западна кола със спортни качества (като алфа сещате се) и затова сега се впечатлявате "елитна марка - цигански маанета" :pig:

Stoyan Georgiev
31-08-2008, 20:29
:unsure::unsure: днес се видях в чудо - излизам от нас с колата и тръгвам от центъра към славейков (в Бургас)

за около 10 минути на всяко едно кръстовище имаше по една 156-ца която въртеше гуми на старта и даваше мръсна газ - човек неможе да си остави прозорците отворени от вонята на изгоряла гума

а единия от тези момци така щеше да се блъсне на кръговото на мираж, че и с лъжичка нямаше да успеят да го съберат

това изпреварването от дясно също явно е присъщо на новите собственици на такива коли... :unsure:

SFINKS
01-09-2008, 15:21
така е , Алфите станаха супер масови
Аз като си купувах 145 цата преди 5 години имаше още само една такава в Бургас... , на Дарик радио май беше ... сега Алфите са под път и над път , ама е нормално това защото за тия пари няма как да си земеш нещо по-добро . Всички немски и японски коли със сходни характеристики са по скъпи , френските пък не са така спортно ориентирани но и те са с по високи цени. Бе тва е положението от старите коли италианските са най евтини .......

nblagoev
01-09-2008, 15:30
.....за тия пари няма как да си земеш нещо по-добро.......

Аз моята като я купувах имаше и гоУф 4-ки на приблизително същата цена, ама Алфата си е........ :big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:

SFINKS
01-09-2008, 15:37
Аз моята като я купувах имаше и гоуфове 4 на приблизително същата цена, ама Алфата си е друго нещо!!! :big_bow_down::big_bow_down::big_bow_down:

мислиш ли... , не искам да се заяждам ама да не се окаже че е била еднаква цената на твоята Алфа и някой Голф 1.6 без климатик ;)

nblagoev
01-09-2008, 15:40
мислиш ли... , не искам да се заяждам ама да не се окаже че е била еднаква цената на твоята Алфа и някой Голф 1.6 без климатик ;)

:tooth: С климатик беше този, който видях тогава. Ама му обърнах внимание само защото беше паркиран до Алфата. Иначе други не гоУфове не съм гледал. 6 месеца отделих само за гледане на Алфи.

п.п. И да - 1.6 беше гоУфа. :saint:

fred
02-09-2008, 14:43
.............. буркани изживяваща се като спойлер, специфичната музика с фолклорни елементи и водача гол до кръста. Всичко както си трябва.
Дано Всемогъщия да се свети името му:priest: да ни закриля, че малко остава да настигнем голфовете и калибрите.

И е провисил лява ръка през прозореца......

HUN73R
04-09-2008, 15:12
за около 10 минути на всяко едно кръстовище имаше по една 156-ца която въртеше гуми на старта и даваше мръсна газ - човек неможе да си остави прозорците отворени от вонята на изгоряла гума

а единия от тези момци така щеше да се блъсне на кръговото на мираж, че и с лъжичка нямаше да успеят да го съберат

това изпреварването от дясно също явно е присъщо на новите собственици на такива коли... :unsure:
Все пак това е редовното изпълнение на всеки 2-ри притежател на Е36, пилене на гуми и метли по кръстовищата.
Факт е, че 156 е хит по всички автокъщи в последните няколко месеца. Отиваш и ти казват "тва не са коли за теб", само защото някой е купил последната преди теб, а дилъра е затрупан от боклуци, които никой не иска.
Но е и факт, че хората, които я взимат търсят добър външен вид и конфорт - неща, които голф3 и бавареца не могат да им дадат, а не кола, която да "тунинговат" до нивото на своднически комбайн с крило от Боинг на задния капак.
Все пак Алфа не е кола за всеки вкус, мои приятели си взеха 145/156 и се отказаха, даже сега търсим купувач за една 145-чка :)
Така че дори да стават по-масови това се дължи най-вече на увеличаването на сектата, в която и аз съм отскоро(след месеци обикаляне в търсене на перфектната).

Съдбата на горкият Голф3 не ни грози.

dimo
25-10-2008, 00:24
аз мисля че проблема изобщо не е в броя на алфите а в манталитета на собствениците им това важи за всички марки

vikoalfa
25-10-2008, 00:45
Абе вие големи сноби ще се изкарате:excl:
Аз мангали съм виждал и в 33 и в 75 и кво....
По повод 156 ебати кефа ако не бяха паднали цените щях да я гледам през крив макарон.И аз обичам да си изкарам ръката през джама:mrgreen:,и аз съм тръгвал на бургия особено с 33ката,и аз изпреварвам от дясно,и кво.
Искам една сутрин като се събудя САМО АЛФИ да виждам на улицата.
Като искате да сте индивидуалисти купете си 33,75,90,6 и тн.

raffaello
25-10-2008, 07:38
Нормално е вече 156-цата да е толкова масова, да не забравяме, че тя беше "Автомобил на годината за 1998 г" и хората и преди и се възхищаваха, но цените и бяха солени. Сега вече е достъпна за масовия българин, а българите държат на външността на колата, а 156-цата е все още една от най-красивите в класа си. Но е истина, че за да караш такава кола е нужно да я почустваш със сърцето, а не само че са станали масови и ги има навсякъде.
Аз лично съм фен на италианското автомобилостроене от много години и ще продължа все така, защото италианките са коли с усещане. Алфа Ромео проби пазара и ноложи съвсем нов поглед с 156-цата и е нормално сега след 10 години да е масова за нас бедничките българи.

raffaello
25-10-2008, 07:43
Само да допълня. Алфа 156 се олицетворява с една единствена дума и това е: БЕСТСЕЛЪР

Bella
25-10-2008, 09:35
Не изчетох цялата тема , но в моят град собствениците на 156-ци от контингетна нарастват лавинообразно и това е стряскащо....гледам едни накичени,едни "тунинговани"...не е еистина само тези роми к'во правят от красивата кола :sniper::priest:

wasp
25-10-2008, 13:14
Кво толко ви е страх, че ше стане масова кола Алфата? Като искате да сте уникални, купете си ТАТА -100% ше има още 1-2ма с такива коли в БГ. Иначе колкото повече Алфи, толко по-добре за нас. Що чарколяците на голфовете са стотинки?щото ги има навсякъде. И като отидеш в някой сервиз и кажеш, че си с Алфа, нема да те гледат като изтребител. А голи до кръста селяни с Алфи и сега си има, така че...

частите на голфовете са по-скъпи от на алфите (пак зависи от модел алфа/модел голф, естествено) - кви стотинки кви 5 лв, приятел с голф сума ти пари потроши по тая кола ....

qpwo
25-10-2008, 14:37
Голфаджии, БМВ-троикаджии, Калибровци... за къв интелект говориме-гати чалгаджииските роми....:furious:

bad_bat
26-10-2008, 17:48
мисля, че не само алфите нарастват като количество, просто селските бегове се ориентират към по- лаченото...
напоследък забелязвам че и много V50-ки и S40-ки се купуват, по Софията се напълни и със капи

един приятел беше карал само бмв-та и тропели, качи се на 147 2000 набор и веднага си купи

кажете кое е по-оферта - да си купиш гола E36 или некоя натокана 156 със клима и ел ***** :?

брат ми си взе Тема мой набор ('90), мисля че много "терикатчета" ше го оплюват, че за тия кинти ше си вземе "перфектната голфара с лети джантета" и ще е 3-4 години по-млада, ама ще сгрешат!!!

DiStefano
26-10-2008, 19:36
хъх ... уви факт е
Алфите станаха масови
... преминавам на Мазерати ...

monimsl
27-10-2008, 11:26
Ами като ви се иска не популярна кола-fiat multipla(много красива),mustang,buick,има избор и още много други.