View Full Version : въпрос за датчик
Здравейте,първо незнам дали темата няма да бъде преместена в общ техн. раздел,но все пак да попитам -някои знаели /сменял ли е/датчик на разпределителния вал и каква му е функцията на същия.в бош-сервиз го регистрираха като не-работещ,но можело да е от буксата.Ще съм благодарен ако някои ми каже къде точно се намира!
Здравейте,първо незнам дали темата няма да бъде преместена в общ техн. раздел,но все пак да попитам -някои знаели /сменял ли е/датчик на разпределителния вал и каква му е функцията на същия.в бош-сервиз го регистрираха като не-работещ,но можело да е от буксата.Ще съм благодарен ако някои ми каже къде точно се намира!
май е заврян зад едното ангренажно колело, но това не съм 100% сигурен, функцията му е да докладва фазата на разпр. вал. - смукателния де, той другия няма фази:)
та май леко тегаво се сменя, шото се разглобява целия ангренаж
май е заврян зад едното ангренажно колело, но това не съм 100% сигурен, функцията му е да докладва фазата на разпр. вал. - смукателния де, той другия няма фази:)
Абе и изпускателния си има фази, ти заеби, ама не са променливи:hehe:
бре, май ще сменям и ангренажа30 000 по-рано!
Аз пак да попитам-дали някой може да ми каже какво е поведението на кола с неработещ датчик на коляновия вал и влияе при каране на газ?
На коляновия вал? Пали по- трудно (понеже работи само с този на разпределителния), редукция на мощността. Все хубави работи... :bouncing_smiley:
e,объркал съм се -за датчика на разпределителния вал питам.
голямата риба
13-12-2008, 19:58
при грешка на коляновият вал, колата изобщо няма да запали
при проблем в фазовият датчик, инжекциона преминава от секвенциален в паралелен режим на работа
А, ето човека ме е поправил. И обикновено проблем с датчици означава да ти 'отреже' мощността. И вероятно ще влияе винаги, независимо от горивото.
проблема ми е сутрин или след като дълго не е работила-лесно пали,но щом подам газ почва да се тресе та чак гасне,но на газ няма ядове.
Абе и моята е така, на празен ход като настъпиш газта тромава ли е, в смисъл моята като че ли бавно ускорява оборотите... ... мисля че може да е от дебитомера...
Абе и моята е така, на празен ход като настъпиш газта тромава ли е, в смисъл моята като че ли бавно ускорява оборотите... ... мисля че може да е от дебитомера...
Да,но странното е ,че кото загрее или се покара на газ и после на бензин се оправя.
DerMeister
15-12-2008, 12:48
Аз карам с извадена букса на тоя тъп датчик, защото първо не работеше, после го смених, работи 5 км и пак спря, но вече поради неработенето му не искаше да върви и колата.
Та сега е изключен, лампата си свети, колата върви като по каталог, харчи като по каталог и няма никаква загуба на мощност. Понеже не ми се трошат още пари на вървяща кола си карам с високооктанов бензин и си свиркам, дано не ми излезе през носа, но не разбирам достатъчно, че да преценя.
Странното е че при мен се разваля като загрее т.е. е добре като е студена и явно после обеднява сместа....