View Full Version : Излишни предавки при 166 2,0TS?
Колегите с машини като моята дали са забелязали, че някои предавки могат да се прескачат? Например на равен път или надолнище напоследък за по-лесно/чист мързел:upsidedwnsmiley:/ ги редя 1-3-5 и колата въобще не се замисля нито пада под 2000 об. И дали се отразява това на скоростната кутия - според мен не, ама ми е интересно да чуя и др. мнения!
те на нафтовите печки с тея малко обороти 6 ни им стигат ния с 3 се оправаме:mrgreen::respect:
те на нафтовите печки с тея малко обороти 6 ни им стигат ния с 3 се оправаме:mrgreen::respect:
Ама така е аз не се базикам, с тая скоростна кутия колата върви без проблем на 5-та със 60:gruebel: При нормално градско каране на 3-та примерно вдигна 80 и 4-та закъде? Направо 5-та и си ги поддържа. А като тръгна по надолнище вкарвам и вадя скорости за по 2-3 секунди - абсолютно излишно :-? Разбира се като искаш да се изстреляш не може да прескачаш скорости, но за нормално каране си е супер! Два пъти по-малко ръчкане - направо си почивам. :bouncing_smiley:
Земи си колега един автоматик и 6 се роди6.И4 нема го пипа6 тоа лост.
Абсолютно си прав! Карал съм доста автоматици и просто не мога да си обясня как си взех пак кола с ръчка:wallbash:
ми то при тоя празен ход, ми се струва доста нормално
Аз пък много често си карам 2-4-6 , така че ... :innocent:
Аз пък много често си карам 2-4-6 , така че ... :innocent:
М да кога ме мързи направо ми е практика,това упражнение.
Колегите с машини като моята дали са забелязали, че някои предавки могат да се прескачат? Например на равен път или надолнище напоследък за по-лесно/чист мързел:upsidedwnsmiley:/ ги редя 1-3-5 и колата въобще не се замисля нито пада под 2000 об. И дали се отразява това на скоростната кутия - според мен не, ама ми е интересно да чуя и др. мнения!
То и аз така я карам мойта. 1-2-4 или 1-3. Даже понякога тръгвам на втора от мързел. И това прескачане не се отразява, даже щадиш до някаква степен колата, освен тръгването от 2ра предполагам.
Аз лично не съм забелязал да се отразява на мойта .. поне засега , надявам се да не е проблем .. :wazuuup:
С тоя мързел и с тръгванията от втора особенно при дизела дали няма да смените скоро време някой и друг тампон на двигателя?
По кръстовищата в Сф, особено когато трябва да тръгна бързо и да закова спед това на 30 км/ч най-редовно потеглям на първа и след това на трета (говоря за фиата). Спестявам едно превлключване и тормозене на съединителя. На втора не потеглям. Не че не може - може и на трета, мотора е достатъчно корав. Но такъв тормоз за съединителя е нежелателен.