View Full Version : най после драг :)
Stefan Caromov
03-09-2008, 00:36
И ,ето за пръв път и аз да се обидя на хората ,които с тея BMW та са най-най- страшни.
Случката се разви преди един час , на бул сливница ::))
с колегата(той ненавижда алфа) си стояхме кротко кротко и си пиехме биричка ,когато изведнъж му се роди невероятната мисъл ,че алфата ми е пълен боклук (за пореден път вече)позаяждахме се малко и на финала ще се бягаме. Тук имам пред къщата една 730 дизел 2000 година и му викам ,пали бе ем ве то и аз алфата да загрее и да тестваме колите.(тая седмица апропо я продавам). Ама в момента имам и още една седмица оставена на отговорно пазене - 725 ТДС 1996 година ,решихме първо с нея да се пускаме. Е резултата (от раковски светофара ,до лъвов мост светофара) беше 2 коли в моя полза .На рвъщане същата работа.
След това паля аз 730 ката , все пак 184 коня е ... загтрява колата ,пускаме се ,само половин кола бях пред него на същото трасе и в двете посоки. Естествено 730 ката на дълго ще ме отвее, на ,което се учудих ,щото с нея се връщах от морето ,ама тогава беше за дебитомер...Както и да е , факт е ,че и двете ги отнесох яко със скапаното селеспиидче и то дори с абсолютно обикновенния робот.Сега мисля нещо ъпгрейт на робота да правя ,за да ми превключва без това всичкото мислене .Както и да е колегата черпи по водка ,щото бас ,няма начин и сега ще заспя спокоен.
По едно време така се надух ,че щях да му дам и едно ауди а8 3.3 с две турбини да се гоним(щото и то ми стои пред къщата),но прецених ,че няма смисъл да се срамувам много поскле и да ми натрива носа седмици наред
Да не са един клас колите наистина ,но 725 е 143 коня , не много далеч от моите магарета , а другото е дори 20-25 коня повече и те компенсират килцата...
Колега, извинявай, ма на колко бирички го писа това?:crazy: Първо, говриш за гонки и доказване между несъпоставими коли. Второ, тва кой кого отвява далеч не показва коя кола е боклук и коя не е - мене някоя Астра ГСИ ще ме отвее кат л..нян вестник, ма тва не значи, че не е боклук.:innocent: Трето, нали след седмица я продаваш Алфата, пък си щял да почваш подобрения по робота. Как стават тия работи:wink:?
Stefan Caromov
03-09-2008, 10:13
отговарям веднага, на една бира бях когато писах поста- втора недоизпита. Колата като я продавам ,както е с тая силна вълна от желаещи ,разбирам ,че освен бартер с доплащане ,няма как да стане ,затова ще си я глезя колкото искам .Дори и парктроник с дисплей на огледалото и сложих вече.То понеже търговците мислят като теб -ще я продавам за к`во да се грижа за нея,затова купуваме боклуци и трошляци. Що не ме попита ,що и смених цялата предница преди един месец?! или що и купих нов мотор , или що е с чисто нови гуми.... трябва да се грижим за колите си ,докато ги имаме,независимо че няма да са наши цял живот.
На третия въпрос със съпоставката, да ,прав си нямат нищо общо ,аз си го и написах (мисля),не съм казал ,че бе ем ве то е боклук ,напротив ,седмицата си ме кефи много и не мога да кажа ,че е боклук ,щото и тя е моя и я продавам ,просто си почесах егото .... колегата ми ме нервира,разбираемо е ,когато някой започне да ти говори простотии за колата да се нервираш .
за финал ,да кажа, че много исках със селеспиид да се пускам ,но тук в София явно няма желаещи.. интересно ми е до колко колите са еднакви сами по себе си .
ФЕРАРИСТ
03-09-2008, 12:18
Колата като я продавам ,както е с тая силна вълна от желаещи ,разбирам ,че освен бартер с доплащане ,няма как да стане ,затова ще си я глезя колкото искам .Дори и парктроник с дисплей на огледалото и сложих вече.То понеже търговците мислят като теб -ще я продавам за к`во да се грижа за нея,затова купуваме боклуци и трошляци.
Бравос - аз затова съм се зарекъл повече нов внос ако не го видя да слиза от автовоза да не вземам - по добре да дам даже някой леф повече и да взема кола от някой дето я е суркал в БГ, но се е грижил за нея......
:big_bow_down::big_bow_down:
Та не ми стана ясно след кроткото пиене на бирички на колко такива сте били като сте се пускали? И то на специално обозначената и разрешена от общината и КАТ драг пистичка в градски условия (от раковски светофара ,до лъвов мост светофара)
Stefan Caromov
03-09-2008, 15:56
Значи не знам четеш ли ,или просто се опитваш да се заядеш отново с мен (по -вероятно второто) ,което всъщност съвсем не ме и интересува,но в описанието мисля,че написах ,след въпроса на колегата ,на колко бирички СЪМ ПИСАЛ коментара, отговорът ми беше еднаи втора недоизпита.Ха сега отговори си сам ,на колко бири съм бил 20 минути преди това
Въпроса ми не на колко бири си писал коментар а на колко бири си карал.
И да прав си решил съм да се заяждам, към момента дори и не като член на администрацията на форума. Подобни мнения нямат място в този форум, ама като съм подкарал заяждането викаш сте се гонили 0-50 км или 60 или колкото е разрешено на тази отсечка ?
Stefan Caromov
03-09-2008, 16:39
Въпроса ми не на колко бири си писал коментар а на колко бири си карал.
И да прав си решил съм да се заяждам, към момента дори и не като член на администрацията на форума. Подобни мнения нямат място в този форум, ама като съм подкарал заяждането викаш сте се гонили 0-50 км или 60 или колкото е разрешено на тази отсечка ?
отново отговарям ,значи ,ако протичаше поне малко мисловен процес през достатъчно заядливото ти настроение ,щом 20 минути след въпросната гонка,съм бил на бира и и започната втора,то по време на гонката съм бил на не повече от горепосоченото количество!Следователно ,щом съм прекъснал втората в началото ,за да се натичаме ,какъв е извода една бира и току що започната втора.Ето отговора ми на първият ти въпрос.
Относно втория ти въпрос,не мога да отговоря обективно,защото не съм си гледал скоростомера,но отново по пътя на логиката ,мисля,че повече от 60-70 не могат да се вдигнат с(тези коли) в рамките на няма и триста метраСледователно ,съвсем е възможно да съм превишил скоростта,но ,с не повече от 10-25 км.
и като допълнение ,ще спомена ,че нямаше абсолютно никакво движение по булеварда ,просто ,защото го пуснаха оня ден и повечето грраждани и селяни не знаят ,че участъка е пуснат. Ако имаш време (днес е четвъртия ден откакто сливница функционира) ела в 22:00 ,застани на кръстовището с раковски и преброй колко коли ще минат за един светофар. Не повече от 5-6 по мои реални впечатления.
Не бих казал че е добра идея да се провеждат драг състезания в градски усовия независимо от часа на денонощието , да не говорим и след една и половина биричка . То героите от такива мероприятия после ги четем в новоните :prison:
Понеже съм решил да се заяждам разстоянието по карта е 390 метра приблизително.
А все си мисля че 156 с 2 литра двигател за 300 метра ще е твърдо над 100 км/ч ( другите 90 метра ти ги оставям за спиране)
п.с.
Ама тя твоята с проблемния робот викаш и 30 не може да вдигне на такава къса отсечка.
Stefan Caromov
03-09-2008, 16:53
не знам как го изкара 390 метра,може и да си прав, а ,ако наистина си прав ,значи може и над сто да съм вдигнал . Затова казах, че не мога обективнода кажа за показателите на скоростомера. Не мисля,че съм успял да вдигна над сто ,защото сменях приблизително на 5500 обота и една включих трета и трябваше да спирам .Ако искаш точно да кажа ,довечера ,ще си направя експеримента и ще следя скоростта..
Колкото до робота ,не си спомням някъде да съм казал,че е проблемен. Или ти отново не си разбрал ... май май ,нервите замъгляват трезвата ти преценка :)
Не бих желал да провеждаш подобни експерименти специално заради мен или пък за който и да е друг.
п.с.
След като си написал скапаното селеспиидче - от къде да знам за колата ли говориш като цяло или за робота.
Stefan Caromov
03-09-2008, 17:15
и това не си разбрал ........ това беше самоирония,защото погледнато до тези седмици ,селеспиидчето ми е просто "скапано".Това имах предвид . А в по-горен пост(вече му изпуснах края) бях написал,че се замислям за ъпгрейд на робота,отново ,не защото селеспиидчето ми се е скапало(пепел ми на езика),а защото е от първите и след кратко проучване разбрах,че следващото поколение ,сменят много по -бързо и плавно.
Мисля,че бях този път достатъчно простичко-ясен .
и специално за теб колега,нищо против теб нямам ,но ти приемаш нещата адски конкретно и ,когато се неврираш,не можеш да направиш правилна асимилация на нечии думи(конкретно моите в случая)и не вадиш от текста ,подтекста..Научи се да се самоиронизираш и ще разбереш много за околните
Аз лично не мога да възприема "неконкретен" подход когато някой ми се хвали как е станал от масата и тръгнал да си прави гонки по улиците на града посред бял ден.
Какво вадене на думи от контекста какви 5 лева.
Пил ли си - пил си.
Правил ли си гонки - правил си.
А каране в градски условия със сериозно превишена скорост - не си и чувал - сигурен съм
Е какво повече да ти кажа. Ако не си ги правил тези неща сигурно няма и да вадя думи от контекста.
Че и се хвалиш за капак на всичко.
Ако ми обясниш как чувството ми за хумор и самоирония са свързани с горният разбор - еваларка.
А и не ти е за първи път да обясняваш във форума как си карал след употерба на алкохол!!!!!!!!!!
Ей, човек веднъж да се похвали и Вие да го порежете.
Хайде стига всеки ден всеки от нас има такива инцидентни гонки по улиците на София.
Ако поне 10% от колегите в софия караха с разрешената скорост по правилник,щеше да е добре.А такива са под 10%,.
Не че е правилно по закон но няма нищо лошо в това,когато се прави с акъл.
Stefan Caromov
03-09-2008, 18:35
Аз лично не мога да възприема "неконкретен" подход когато някой ми се хвали как е станал от масата и тръгнал да си прави гонки по улиците на града посред бял ден.
Какво вадене на думи от контекста какви 5 лева.
Пил ли си - пил си.
Правил ли си гонки - правил си.
А каране в градски условия със сериозно превишена скорост - не си и чувал - сигурен съм
Е какво повече да ти кажа. Ако не си ги правил тези неща сигурно няма и да вадя думи от контекста.
Че и се хвалиш за капак на всичко.
Ако ми обясниш как чувството ми за хумор и самоирония са свързани с горният разбор - еваларка.
А и не ти е за първи път да обясняваш във форума как си карал след употерба на алкохол!!!!!!!!!!
пил ли съм - пил съм ,ама това аз го знам сещаш ли се . Защото няма кръвна проба ,която да отчете над 0.5 на една бира и малко ,след един час (колкото дават ,когато ти дадат фиш)
правил ли съм гонки- правил съм ,както по-горе обясних ,не мога да кажа каква е била скоростта
хваля се- еми да ,що не ? или и това е незаконно?
просто това бяха констатации на факти. Ако тук излезе еди и ми каже че една бира за мъж 100 кила е пиянщина,треа да е луд ,или в живота си да не е помирисвал алкохол.Колкото до самоиранията ,която се опитах да те посъветвам да започнеш да правиш.... еми пак казвам ,приемаш думите само в прав текст.
сия ако напиша и ,че скапания ми телефон си сменя позицията на екрана когато поиска ,а е нокия н82,сигурно ще решиш ,сигурно пак ще направиш простата констатация ,че е най скапания телефон (както направи със скапаното ми селеспиидче)
и нещо друго извън темата ,щот така и така ти ни отклони от нея(респективно и аз )като се сджафкахме ,от което никой не печели ,ще ти кажа ,че всеки си има глбава на раменете и е отговорен за последствията.Аз щом правя това, следователно мога да поема и вината си ,ако не дай си боже се наложи!
ще ти кажа ,че всеки си има глбава на раменете и е отговорен за последствията.Аз щом правя това, следователно мога да поема и вината си ,ако не дай си боже се наложи!
И пак ше се хващам за думи. Я да те питам ако стане белата недай си боже и се трупясаш с подобни изпълнения , че покрай себе си вземеш че отнесеш някой невинен нещастник или цяло семейство - би ли ми казал каква отговорност може да носи един труп ? Пред кого ? Обясни ми как ще понесеш "отговорността" ? Пред твоите роднини или пред роднините на нещастниците имали лошият късмет да са в един и същи момент с теб на пътя ? Пред децата си ? Или пред някакъ илюзорен бог ? Или както се казва заеби.
За съжаление доста често подобни изпълнения имат кофти завършек и това че си мислиш че само на другите се случва не те застрахова по никакъв начин.
Сорри - нямам за цел да те обидя, ама викаш 100 кила мъж - а на съждения - колкото 15 годишно лапе.
Stefan Caromov
03-09-2008, 21:08
Начи ,ако се трупясам ,си е за моя сметка! Тогава няма особено да ми пука ,мисля аз. Второто нещо е ,че ти трябва да си напълно изперкал тип ,за да ми кажеш ,че съм карал пил (в този случай,не споменавам други мои простотии наистина,а за конкретния случай) щото дори в закона си го пише ,че на една бира ,ако искам мога и до Мелмак да ида,сещаш ли се . Не мога да цитирам ЗДП,щот не го знам на изуст ,но последния път ,когато разглеждах отгоре отгоре закона , вътре пишеше ,че до 0.5 промила включително,се приема ,че си пил една бира ,или една водка(по избор на клиента)така че нападките ти не са ,ама никак основателни. Друг е въпроса ,че ти ако пиеш една бира и се чувстваш неспособен водач (в което адски много се съмнявам ,имайки предвид ,какво си написал под ника си ) не трябва да съдиш за околните по себе си. А бе кво обсъждаме ,аз ква тема започнах ,то кво стана.
и с риск да се повторя ,няма полицай ,който за една бира да ти вземе книжката (било то и бира и 150 грама).Казуса ти в това отношение куца,не искам и аз да се заяждам и няма да го правя,но не се изкарвай и ти великия моралист ,че никога не си превишавал скоростта в живота си . За другото мисля се разбрахме вече. ае с здраве и без лоши чувства. Щом сме у тоя форум ,сме под една шапка- алфа!
То трупясването се е за твоя сметка, проблем няма. Ама какво стана с отговорността за която говориш в прединият си пост?
Иначе за това което ми пише под ника - нещо за (само)ирония ми говореше няколко поста по-нагоре. И ако намериш някой който да ме е виждал да се кача да карам дори и след 1 бира ако не са минали поне 4-5 часа - цяла вечер пиенето е на моя сметка.
И ега да обобщим. Както каза Лъки - разавлих ти купона и радостта от успеха.
Еми извинявай.
Браво за всичко.
Точно така трябва да се прави , изобщо не ме слушай какви глупосит пиша на пияна глава. Сите алфисти да следват светлият пример който им даваш абсолютно безплатно и безкористно. Е това е "куоре спортиво"
Относно бързото каране за 48000 км и 4 години от как имам Алфата ( първа кола мие ) - съм вдигал макс 140 - 3 или 4 пъти при изпреварване на магистралата и веднъж съм я поддържал тази скорост като гоних колоната за последният Италфест в продулжение на 4-5 минути. Анти радар нямам ама дори и фиш за превишена скорост не ми се намира. Е това е "куоре страхливо"
Айде със здраве отивам да си пия бирата.
Stefan Caromov
03-09-2008, 21:42
начи се сптряхме на моето .... на финала си призна ,че и ти си превишавал скоростта ,макар и с по -малко от мен .... ха сега на здраве иди да си пиеш бирата ,ама внимавай да не караш като мен ,че не се знае ,знае ли се .... никому нищо лошо ,ама ти го каза ,случва се един път . А аз опит имам с някои институции в БГ ,мога да се справя
Чао лека ти вечер и без лоши чувства,днес ми разнообрази скапания ден ,щот съм на работа .. взех си и поука ,нищо ,че съм сигурно няколко годинки по голям .
thecleaner
04-09-2008, 03:03
Стефано имаш ли идея по колко тежат тия кораби дето се надбегваш с тех за по 300 метра :shocked:
Stefan Caromov
04-09-2008, 09:50
Стефано имаш ли идея по колко тежат тия кораби дето се надбегваш с тех за по 300 метра :shocked:
ахам баце ,
1780 килца е 730 ката . другото е маааалко по леки мисля. има един френски сайт ,със статистики на коли (не го помня,щото един приятел се рови там и ми е показвал) мисля беше epers.fr там гледах 380 кила повече повече от мен ,или 480 ,забравих вече . няма база за сравнение наистина ,ама пък и аз съм 20-30 коня по слаб от нея :)
Аз разбрах само едно нещо от тази тема, която кола е по-бърза е по хубава :haha:
Нищо не си разбрал.
Поуката е който е пил повече - кара по-бързо!!! :Tease:
:metal:
Нищо не си разбрал.
Ама го возат бавно:Tease:
П.С.Не се сдържах,това е шега.
Mind_Control
09-09-2008, 17:40
Нищо не си разбрал.
Човек, ти администратор ли си или първокласник :no_no_no: какво се заяждаш за глупости! 100% и ти си карал поне веднъж с над 100 км/ч в града или с превишена скорост извън него, така че защо издребняваш? В крайна сметка не живееме в стерилна среда и всеки сам решава какво да прави, нито ти можеш да убедиш някой, че си прав, нито той тебе! Не е хубаво да се гонят по улицата, ама на прав булевард през ноща не е чак такъв пробелем+ това бирите са ги пили след това, доколкото разбрах аз.
WhitePower
09-09-2008, 18:01
И аз да добавя , след като няма божура къде да се бегаме ???
нема къде за тва по улиците
Ми и аз да добавя .
Вашите шофьорски книжки да не са по различни от нашите че само ние да спазваме правилника > след като няма Божура има си Калояново . Сега ще кажете че е много далече може би ?
На една такава импровизирана светофарна среднощна гонка като вашите преди година в квартала ни пометаха 2 момчета на по 20 години които се прибирали малко подпили по късните часове . Е питам аз кой е застрахован че и на него не може да му се случи да попадне в такава ситуация той или негов роднина , или си мислите че сте безсмъртни и сте застраховани.
П.С. В общи линии темата си е за ресайкъл бин-а ;)
аз лично бих я делнал с чиста съвест дори и без да търся личен мотив за да се заям .
BillyBoy`
10-09-2008, 11:14
охо тука замирисва на комунизъм ми се струва а надигне човек глава а обратно във калта:laughing1:sunny2006 колегата просто е споделил какво е станало всичко е много просто като не ти харесва недеи чети всеки от нас е нарушавал правилата не един и два пъти въпроса е кои кога ще бъде хванат във крачка така че смисълът от твоя коментар не е особенно голям
Аз пък съм оставил темата нарочно. ( за се се вижда що за стока сме)
BillyBoy` коментара на sunny2006 си е много смислен даже.
Mind_Control
10-09-2008, 14:13
Аз пък съм оставил темата нарочно. ( за се се вижда що за стока сме)
BillyBoy` коментара на sunny2006 си е много смислен даже.
Е що за стока сме? Прекаления светец и богу не е мил.... Това да караш по булевард с 3 ленти и мантинели с 50 е :screwy: да не говориме, че и пешеходците са малоумни и сами се навират под колите. Айде ми обяснете какво биха правили в 2 през нощта хора на бул. Сливница на самото платно? Колкото един пешеходец в случая е виновен ако го блъснат, толкова е виновен и шофьора! Да не говориме, че неориентирани деца е абсурдно да има по това време, а ако има то родителите им са за затвора, а не шофьора!
Ами то по тази логика вие ЗАЩО БИЕТЕ НЕГРИТЕ А ?
Колкото ти е ограничението с толкова караш.
И защо си мислиш че колата не може да поднесе или да стане друга бела и да се озове на тротоара със 100 + отнасяйки някой нещастник прибиращ се от весел купон?
Пишете си де, и аз ще ви отговарям. Интересна дискусиика се получи.
http://www.skat.bg/news.php?action=0&newsID=1547&sort=0&page=0
- хинт - Снимката всъщност е видео материалче
Susscrofa
10-09-2008, 14:42
Е що за стока сме? Прекаления светец и богу не е мил.... Това да караш по булевард с 3 ленти и мантинели с 50 е :screwy: да не говориме, че и пешеходците са малоумни и сами се навират под колите. Айде ми обяснете какво биха правили в 2 през нощта хора на бул. Сливница на самото платно? Колкото един пешеходец в случая е виновен ако го блъснат, толкова е виновен и шофьора! Да не говориме, че неориентирани деца е абсурдно да има по това време, а ако има то родителите им са за затвора, а не шофьора!
Е такива самонадеяни "пичове" много мразИМ. Никой не знае точно какво и кога може да се случи. Има ограничение 50 ок пусни на 65-70 ама не може да караш със 110 един тъпак уби един мой познат при катастрофа така.
:no_no_no::no_no_no::no_no_no::no_no_no::no_no_no:
Айде ми обяснете какво биха правили в 2 през нощта хора
Лична случка :
Карам си в квартала по тъмно (23-00h) на 10м преди един светофар има една пешеходна пътека , а светофара мига на жълто ,има си и улично осветление . Та карам си аз и при миганията на светофара забелязвам че на пътя има нещо . Намалям с идеята да го заобиколя и що да видя на пешеходната пътека си легнал един пиян и заспал в несвяст .
А ми обясни ако караш със 120 Км какво разстояние ти трябва за да прецениш ситуацията , да вземеш адекватно решение и да спреш ?
всеки от нас е нарушавал правилата не един и два пъти въпроса е кои кога ще бъде хванат във крачка
Карам където с колкото е позволено . От 1989 съм с волана в ръцете и досега нямам фиш за превишена скорост , неправилно паркиране или нещо подобно нито отнети точки за някакво провинение . Имам една катастрофа и то защото ме удариха отзаде .
Предполагам че едва ли ще се съберем хора колкото за едно каре на карти които можем да се похвалим с това в този форум .:heavy_cry:
Mind_Control
10-09-2008, 15:40
Е такива самонадеяни "пичове" много мразИМ. Никой не знае точно какво и кога може да се случи. Има ограничение 50 ок пусни на 65-70 ама не може да караш със 110 един тъпак уби един мой познат при катастрофа така.
Тва ми звучи като следния виц:
Някакъв чужденец пита български полицай за нещо къде се намира и го пита на английски, на немски, на френски, на японски, на руски, на италиански, ама не- нашия нищо не разбира и там незнам какво станало, някой му казал, що не е учил езици ала бала и полицая казал- Е тоя като беше учил много езици оправи ли се :laughing1:
Та и твоя приятел така- като си е спазвал правилата жив ли е сега, лека му пръст! Така че и със 120 да се движиш, не се знае дали няма по- голям идиот от теб, който да се движи с 220 :drinking: Някой горе спомена за преценката- това е ключовата дума! Просто понякога човек има грешна преценка и стават сакатлъците, защото и с 50 може да убиеш човек и със 100 може, ако нямаш правилна преценка! Това че някой е преценил 50 км/ч за безопасна скорост не значи, че тя е такава, а дали 100 км/ч е по- опасна от 50 км/ч- отгоровът е, че всичко зависи от конкретната ситуация!
Ако ме питате мене да се отнема книжката за минимум 1 година при превишение с повече от 50 км/ч и да е безкомпромисно, а не да взимат подкупи полицаите. Аз лично се укротих като ми останаха 11 точки в книжката- от тогава не си позволявам да превишавам с повече от 20 км/ч в града и извън града, защото не ми се остава без книжка!
DerMeister
10-09-2008, 16:49
Правилата са си правила, трябва да се спазват. Въпроса е, че нещо много се впрягате и ако мерите с еднакъв аршин, ще останат 3-4 човека във форума, които 100% спазват правилата. Всеки си е позволявал понякога да се дръпне на светофар или да настъпи колата на магистралата, или да се напие повече или да препсува някой, или да вдигне врява по никое време, за училищни и студентски години да не говорим и т.н. и т.н.
Почвате да се вталясвате. А също така съм 10000% убеден, че ако някой направи подробен анализ на всичките ви постове, ще открие поне няколко нарушавания на закони по един или друг начин, които сте правили.
Ноу хард фиилингс. :respect:
BillyBoy`
10-09-2008, 18:09
хахахахахаха sunny2006 ти се изкара по честен от папата бре пич честно кефиш ме :laughing1:пожелавам ти все така без авариини както на теб така и на всички колеги:respect: