View Full Version : гражданска отговорност
iiv_mortisha
03-09-2008, 16:23
Незнам дали има друга подобна тема. Ако има ме извинете, но ако няма смятам че ще е от полза на доста от съфорумците http://www.sdi.bg/onlineInsurance/
santo_traficante
03-09-2008, 18:04
:big_bow_down:
мерси колега
как не се бях сетил за тях
iiv_mortisha
04-09-2008, 09:26
Моля, колежка съм ;)
Ходи разбери...кой какъв е...:innocent:
Някой да има познат в Булстрад? Вече искам да се местя там. :)
Някой да има познат в Булстрад? Вече искам да се местя там. :)
Имам...на фирмата всички коли са застраховани там....но незнам каква отстъпка ще направи.....за какво иде на реч..каско ли?...или..?
За каско, но ще е от другата година.
Кажи годината на производство....ако колата е от подписа...и ще попитам!
...и след това ще ти напиша при какви условия и процентно...колко ще ти струва!
Булстрад плащат малко кофти за стари коли. Имаше и тема по въпроса.
Мой приятел е представител на Булстрад и ми го е казвал той, но като цяло трябва да имаш добър агент.
Те всички застрахователи за стара кола плащат кофти....
Вупроса е не да си на печалба от дадена щета.....а да ти е оправена колата в доверен сервиз...
...иначе над 10 години на всякъде е по експертна оценка...ако нямаш допълнителна договорка с застрахователя...всички работят по едно шваке....не съм чул да станеш симпатичен на някой застраховател и да ти даде повече пари...освен ако не ти е вуйчо:)
nblagoev
04-09-2008, 10:48
Те всички застрахователи за стара кола плащат кофти....
Вупроса е не да си на печалба от дадена щета.....а да ти е оправена колата в доверен сервиз...
...иначе над 10 години на всякъде е по експертна оценка...ако нямаш допълнителна договорка с застрахователя...всички работят по едно шваке....не съм чул да станеш симпатичен на някой застраховател и да ти даде повече пари...освен ако не ти е вуйчо:)
Мен като ме удариха в началото на годината ми счупиха задната броня и ми бяха изкривени задната престилка и легена на резервната гума. Парите си взех от гражданската на този, който ме удари. Застраховката му беше в Евроинс. Отидох тах, направиха ми оглед, писаха ми задна броня и престилка за смяна и след 10 работни дни ми платиха на ръка 1150лв. без да ми искат фактури за ремонт, или каквито и да било други документи.
Мен като ме удариха в началото на годината ми счупиха задната броня и ми бяха изкривени задната престилка и легена на резервната гума. Парите си взех от гражданската на този, който ме удари. Застраховката му беше в Евроинс. Отидох тах, направиха ми оглед, писаха ми задна броня и престилка за смяна и след 10 работни дни ми платиха на ръка 1150лв. без да ми искат фактури за ремонт, или каквито и да било други документи.
Това е ситуация в която има виновен и НЕ СИ ТИ. Те са си взели парите от полицата на виновника.
При паркинг щета (или там както се води) БУЛСТРАД ще платят боядисване на две врати 150 лв :death: примерно де. А пък то ще излезне 350 и така ще стане интересно. Абе трябват си връзки навсякъде. Булстрад, Булинс плащат слабо, като за вторите съм го изпробвал вече и са много зле.
nblagoev
04-09-2008, 11:21
Това е ситуация в която има виновен и НЕ СИ ТИ. Те са си взели парите от полицата на виновника.
При паркинг щета (или там както се води) БУЛСТРАД ще платят боядисване на две врати 150 лв :death: примерно де. А пък то ще излезне 350 и така ще стане интересно. Абе трябват си връзки навсякъде. Булстрад, Булинс плащат слабо, като за вторите съм го изпробвал вече и са много зле.
Да, така е, колега. Това, което исках да кажа е, че съм доволен от това, което ми платиха. За паркинг щета не знам как стоят нещата, и честно казано не ми се иска да разбирам. :handshake:
:cheers:
Е това е друг случай...получава се регрес на щетата...и си менкат парите между застрохователите.....но винаги триабва да си запознат с условията и да си търсиш интересите.....защото ако каското и гражданската на този където те ударил примерно са в една застр. компания...няма как да си вадят от единия джоб и да си ги слагат в другия...и тогава се чудят как да минат по тънко...
nblagoev
04-09-2008, 12:24
Е това е друг случай...получава се регрес на щетата...и си менкат парите между застрохователите.....но винаги триабва да си запознат с условията и да си търсиш интересите.....защото ако каското и гражданската на този където те ударил примерно са в една застр. компания...няма как да си вадят от единия джоб и да си ги слагат в другия...и тогава се чудят как да минат по тънко...
Така е. Абе, да не се налага...
Всички фирми са добри, зависи кой Ви е агента ;)
Тоя линк се появи по всичкото форум дето го знам... някой яко храни търсачките за рейтинг.
Райдер, какво променя агента при опис на щета и заплащане в последствие... изобщо що е то застрахователен агент?
Всички фирми са добри, зависи кой Ви е агента ;)
Застрохователния агент...не играе никаква роля при възникнала щета!!!!!
Той само пребира комисионата при сключването на застраховката!
....повтарям се...но най важно е да се запознаеш с условията за застраховка при неиното сключване!!!...а не след това като имаш претенций...да ти показват под какво си се подписал.....и всияко да е пито платено.....:prison:
ПретенциЙ е живял в древен Рим :roll2:
....повтарям се...но най важно е да се запознаеш с условията за застраховка при неиното сключване!!!...а не след това като имаш претенций...да ти показват под какво си се подписал.....и всияко да е пито платено.....:prison:
Точно застрахователния агент има голямо значение, защото е посредник и иска да вземе следващата година пак пари от теб и ако е свестен ще направи всичко възможно да останеш доволен, а ако е идиот ще си загуби клиентите. Аз като ходих в Евроинс за една дребна щета - халоген и мигач и като видяха името на агентката ми и се отнесоха към мен като ВИП клиент :big_bow_down: така че за мен има значение, но най вече да не ти се налага да ги ползваш.
@morfius много си прав :clap2:
ПретенциЙ е живял в древен Рим :roll2:
:notify:...куца ми историята:)
Не само тя като гледам... и българския, но най-вече чувството за хумор :lol:
Не само тя като гледам... и българския, но най-вече чувството за хумор :lol:
..сигурно не съм толкова грамотен, като теб...но за хумора си в грешка..
Точно застрахователния агент има голямо значение, защото е посредник и иска да вземе следващата година пак пари от теб и ако е свестен ще направи всичко възможно да останеш доволен, а ако е идиот ще си загуби клиентите. Аз като ходих в Евроинс за една дребна щета - халоген и мигач и като видяха името на агентката ми и се отнесоха към мен като ВИП клиент :big_bow_down: така че за мен има значение, но най вече да не ти се налага да ги ползваш.
@morfius много си прав :clap2:
ВИП клиент в някой ресторант:)...казва се корпоративен клиент, но трябва да си застраховал в дадена компания над 20 автомобила....и тогава имаш преферинциални условия...а това агента да се интересува след това е малко илюзия...освен ако не ти е вуйчо както казах:)...далеч сме от Европа, където при едно леко птп се разменят едни талони...и директно в сервиза да си решиш проблема...а тук огледи...глупости...изпишшеш еди тон мастило, за някакво келаво обезщетение....
ВИП клиент в някой ресторант:)...казва се корпоративен клиент, но трябва да си застраховал в дадена компания над 20 автомобила....и тогава имаш преферинциални условия...а това агента да се интересува след това е малко илюзия...освен ако не ти е вуйчо както казах:)...далеч сме от Европа, където при едно леко птп се разменят едни талони...и директно в сервиза да си решиш проблема...а тук огледи...глупости...изпишшеш еди тон мастило, за някакво келаво обезщетение....
Мисля не ме разбра, но няма значение.
VIP = Very Important Person и е различно от Корпоративен.
Мисля не ме разбра, но няма значение.
VIP = Very Important Person и е различно от Корпоративен.
...спор да има!!:)...надявам се, че не се засягаш:innocent:
Райдер, какво променя агента при опис на щета и заплащане в последствие... изобщо що е то застрахователен агент?
о много мога да говоря какво е то агент и брокер (най-малкото аз съм такъв, съществуват), но накратко аз съм посредника между Застрахователната Компания и клиента, винаги на страната и в интерес на клиента, това за комисиона е гадно, първо компанията ми плаща на мен за извършената работа, както всеки който работи му се плаща, след това при всички събития аз съм човека който може да е от полза, ако щеш и само за съвет какво и как да се напрви, защото това пести време и нерви, а понякога и пари, а доволният клиент води още и до кога ще се гледа в паницата на другият, тук става въпрос дали някой ща си свърши работата или не, ако не искаш да ти прибира комисиона, не правиш застраховка, щото и ЗК ти прибира 100% парите
Много засегнати....!....:innocent: аз само си казвам мнението!
Много засегнати....!....:innocent: аз само си казвам мнението!
споко и аз съм така, дано сме полезни с нещо, нали за това е форума :D
iiv_mortisha
06-09-2008, 22:13
Искам да попитам някой компетен- коя компания изплаща обезщетение, когато няма виновен при ПТП?
Искам да попитам някой компетен- коя компания изплаща обезщетение, когато няма виновен при ПТП?
aз не знам да има такова нещо, единият винаги се пише виновен (кат си знаят работата:thumbup:), ако имаш каско няма значение виновен или не се плаща, ако е само ГО и ти си виновен нищо не взимаш, ако др. е виновен от неговата ГО получаваш пари, а ако избяга има гаранционон фонд, от всяка ГО се ударжат 10лв. за него и той плаща, безаварийно от мен
iiv_mortisha
07-09-2008, 21:56
Благодаря за отговора! :heavy_cry:
Зависи от много неща...!...най добре плащат при валутно каско!
.....има ли ПТП, където няма виновен!?!:info:...е това ме интересува?
veselinivanov
12-09-2008, 14:49
Видях че се интересувате от информация по застраховки каско и гражданска отговорност ако искате да сравнявате цени виж тук (http://zastrahovki.org/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=59)
veselinivanov
12-09-2008, 14:55
Също видях че има инфо и за валутното каско
Май наистина плащат малко в Бустрад - преди месец и нещо ме блъснаха и ми изкривиха калник и броня. Викахме КАТ и съставиха протокол - аз бях невинен. Имам каско в Булстрад и отидох на следващия ден направо там. Огледаха ми колата, снимаха я и ми казаха, че ще изпратят снимките и описанието в София и там щели да преценят колко пари ще ми платят и щели до 15 дни да ги пратят по банкова сметка. Не стига, чи ми ги пратиха парите след месец, но и бяха с 50 лв. по-малко отколкото ми излезе ремонта - майстора ми взе 300лв., а те ми пратиха 254лв. Та от цялата тази работа не съм особено доволен и се чудя дали да не сменям застрахователната компания. Искам да ви попитам обаче дали навсякаде е така и има ли смисъл да я сненям и ако да коя компания да избера? :)
Верни ли са слуховете, че октомври месец пак ще повишават с 30-40% цената на ГО? Че ако е така май е добре до края на месеца да идем да си подновим застраховките. Разбрах, че може да се направят с бъдеща дата - поправете ме ако греша.
Верни ли са слуховете, че октомври месец пак ще повишават с 30-40% цената на ГО? Че ако е така май е добре до края на месеца да идем да си подновим застраховките. Разбрах, че може да се направят с бъдеща дата - поправете ме ако греша.
Всяка година има такива слухове, така че тази няма да е последната.
Миналата година колежката ми с която работихме заедно си направи ГО началото на Декмври със стартова дата 01.01 за сумата от 110 лв (за Опел Астра 1.7Д). На моята в края на годината беше 85лв, като имаше предположения, че ако стане така, че да си направиш ГО евтино и после се вдигнат ценити, застрахователите ще те накарат да се дозастраховаш и пак вътрешно, затова на 27-29.12 си правя застраховката, а и агента ми е близък приятел :smartass:
Вярно е че може да се направи ГО със бъдеща дата. Мен вече ме оферираха. Ама не ме изтеглят нещо застрахователите с тази оферта.