PDA

View Full Version : купуване на кола от италия.какво се прави

rady156
03-09-2008, 21:12
здравейте.мисля да мина през рим за кола,но нямам представа какви са процедурите по купуването и докарването на собствен ход.затова моля ако знаете да ми пообясните накратко, а ако знаете и разходите приблизително със цени,драснете и тях.мерси предварително.естествено става въпрос за иалянска кола.:yes::grin:

mim
04-09-2008, 10:26
като ми казаха, че минималната гражданска отговорност за 6 месеца е около 600е и се отказах от едни мои планове, от там нататък не съм питала

rady156
04-09-2008, 13:55
ami az sym v ispaniq i za alfa 156 1.9jtd 2002g mi tyrsqt 1200euro grjdanska za 1 godina.no ne se li pla6ta samo ne6to kato ednomese4na zastrahovka i euro1.slagat se tranzitni nomera i taka...!vse pak ako nqkoi znae neka obqsni.mnogo syjalqvam 4e pi6a na latinica,znam kolko sygre6avam,pi6eiki ne na kirilica,no ne otkrih bg opciqta.

nikki_sixx
04-09-2008, 19:57
Ако питаш сериозно... мога да ти кажа, че кола от Италия не се купува! Освен ако не си с манталитет на Японец... и да си правиш сепуко е традиция!

forza_italia
04-09-2008, 21:22
Ако питаш сериозно... мога да ти кажа, че кола от Италия не се купува! Освен ако не си с манталитет на Японец... и да си правиш сепуко е традиция!

Колега след тези думи съм сигурен че ще спечелиш доста неодобрение от хората в този форум. На базата на какво можеш да кажеш че кола не се купува от Италия,лични впечатления или така си чувал от хората ? Сега ако кажеш че кола се взима само от Германия и гарантирано няма да има никакви проблеми с нея направо ще е забавно. Плюс това човека пита как става вноса от Италия,конкретни съвети и т.н. Нека да не му цапаме тук темата с "гоуфаджийски " изцепки моля.... Поздрави.

nblagoev
05-09-2008, 11:14
Колега след тези думи съм сигурен че ще спечелиш доста неодобрение от хората в този форум. На базата на какво можеш да кажеш че кола не се купува от Италия,лични впечатления или така си чувал от хората ? Сега ако кажеш че кола се взима само от Германия и гарантирано няма да има никакви проблеми с нея направо ще е забавно. Плюс това човека пита как става вноса от Италия,конкретни съвети и т.н. Нека да не му цапаме тук темата с "гоуфаджийски " изцепки моля.... Поздрави.

:hehehm::hehehm::hehehm: Искам само да допълня за колата от Германия: имам познат, който живее в Германия и има автокъща там. Та той ми каза, че както той, така и доста други автокъщи купуват коли от Италия и ги продават в Германия...:crazy:

Bonev
12-09-2008, 03:42
:hehehm::hehehm::hehehm: Искам само да допълня за колата от Германия: имам познат, който живее в Германия и има автокъща там. Та той ми каза, че както той, така и доста други автокъщи купуват коли от Италия и ги продават в Германия...:crazy:

Колегата е прав! Това е практика която все повече се разпространява! Моето скромно мнение е, че всичко е късмет брате!!!

Galeano
12-09-2008, 06:24
Италянските коли в повечето случай са в пъти в по добро състояние от германския внос.А тва че германеца ходил всяка седмица на профилактика в сервиз, а италянеца не вадил щеката на маслото сме го чували. Купета на 4-5 годишни италянки са като нови,за разлика от ония гнилочи дето влизат от германските аутобани.

Бобби
12-09-2008, 09:14
Колегата май питаше - каква е процедурата?...а не дали да си копува от там кола!!!

fred
12-09-2008, 16:52

Много правилна забележка, да не говорим, че най голямата част от всички коли у нас, не само италиански са точно от Италия.А тия митове за терманеца....., пък като сложим, че само турците /някои си имат манталитета от 16 века имам чувство/ в германия са около 5 милиона......

Susscrofa
12-09-2008, 17:02
Италянските коли в повечето случай са в пъти в по добро състояние от германския внос.А тва че германеца ходил всяка седмица на профилактика в сервиз, а италянеца не вадил щеката на маслото сме го чували. Купета на 4-5 годишни италянки са като нови,за разлика от ония гнилочи дето влизат от германските аутобани.

Предпочитам да кърпя купе и да пребоядисвам, отколкото да сменям двигател. Твърдо съм на мнение, че италианците са по големи мърлячи от немците. То си личи по самите държави. Най добре е да си вкараш кола от швейцария.:afro:

fred
12-09-2008, 18:25
Има разлика между Северна Италия и Южна, както между Източна и Западната часта на Германия, според мен немеца е същия мърляч, тия немци, които се подвизават в съзнанието на балканеца са били преди Втората световна война, света се глобализира и общо взето големи разлики няма според мен./у Европата имам предвид/

rady156
12-09-2008, 21:20
naistina sym syglasen sys vas,no mi se iska pone nqkoi da kaje ne6to po procedurata-vnos ot italiq.ina4e ne komentirah vyprosa otkyde e po-dobre,6toto e otnositelno.kupuval sym alfa 155 ot holandiq,kydeto tozi model se bogotvori i uj tam e raqt na 155,a se okaza pylen bokluk.mersi i pak se izvinqvam za latinicata