View Full Version : Новата ми придобивка
От близо месец в моя личен авто парк се присъедини и още една алфа а именно 164 2.0 V6 Турбо.Имам много вапроси и ще си ползвам само тази темичка :) първият ми е че имам една букса вътре в жабката и незнам за какво е а е изключена и се чуда за какво е... предполагам се сещате ако не утре ще снимам :)
Alfamaniak
04-09-2008, 00:48
Браво адаш това е вече по-сериозно отношение към марката :) с кеф да си я караш и тунинговаш ;)
А честито и от мен !
Защо не дойде с нея на срещата ? Коя година е? Снимки ?
В жабката се сещам само за една букса - ако е от към волана /ляво/ и тя е за едното стъпково моторче на парното /май беше за топло/студено.
Браво адаш това е вече по-сериозно отношение към марката :) с кеф да си я караш и тунинговаш ;)
Мерси адаш :) а ти каде се губиш никакъв те няма!?
А честито и от мен !
Защо не дойде с нея на срещата ? Коя година е? Снимки ?
В жабката се сещам само за една букса - ако е от към волана /ляво/ и тя е за едното стъпково моторче на парното /май беше за топло/студено.
Ами недойдох на срещата с нея защото няма регистрация още,а регистрирам ли я трябва да платя акциз което е малко кофти.Имам едни идей за тази кола и живот и здраве покрай Италфеста всичко ще се разбере.Колата като цяло не е в перфектно състояние,купих я от италянски алфист.Колата има и доста забележки била е ударена в бордюр със задницата и задна дясна гума е крива като погледнах ми се видя че само двете щанги са криви другото всичко беше наред.Имам малко проблеми с токовете и забелязах тази букса че е изклучена и реших да питам защото като гледам тая кола сеедно за пръв път виждам алфа няма нищо общо с моя Фиат 146 ТС :roll2: 93г. е колата 152кW
От близо месец в моя личен авто парк се присъедини и още една алфа а именно 164 2.0 V6 Турбо.Имам много вапроси и ще си ползвам само тази темичка :) първият ми е че имам една букса вътре в жабката и незнам за какво е а е изключена и се чуда за какво е... предполагам се сещате ако не утре ще снимам :)
тая букса може и да е за свързване с компютър, поне при моята е така
Stoyan Georgiev
04-09-2008, 18:05
:rockon: мн корав двиг. кога ше го вратнем, кире :D
ммм много ми хареса моторчето, :big_bow_down: със сдравя да си я караш, колега!
tokata_pz_flex
05-09-2008, 01:45
Честито :) А буксата каква е ? Жак някакъв ли е ?
Ето това е буксата,аз я намерих така откачена и мисля че не е нормално:prison:
ми закачи я, може да бяга повече :)
Това е както каза Григор за моторчето на климатроника, което обръща топло - студено. Най-вероятно се е износило (зъбите са пластмасови) и са го откачили, защото много досадно щрака. На старата ми кочинка бях закачил свинска опашка и така обръщах въздуха. А иначе бате Боби има лек за това моторче (ново е страшна цифра и на склад ги няма). Иначе със здраве да си я караш дълго и без аварийно!
Евала Кире! :big_bow_down: Колата е лудница!Много да те слуша и скоро да бръмчиш с нея! :drive:
А честито.Дълго и безаварийно да си я караш.
Относно въпросната букса,както каза Глигана е за клапата топло/студено,но и за клапата която обръща посоките на духане.При старите 164-ки е така.Тази гледам е по-нова и може при нея да е от оп-новия тип с няколкото моторчета.Преди да закачиш буксата се увери,че всичко е както трябва за да не изревеш после че ти е счупена клапата или изгоряло моторчето.:unsure:
честито колега!Значи тая букса е за управлението на клапите на климатроника и за топло-студено.На тоа модел Алфа винаги това моторче за топло-студено е преебано,и като дадеш на контакт непрестанно се чува едно чаткане.Проблема се решава по следния начин:Вземаш един лист от ножовка и прорязваш буксата точно през средата вертикално.включваш само лявата част-тя е за клапите в таблото,а дясната оставаш да виси.Включваш я само два пъти годишно.Като стане студено да премести клапата за топъл въздух и обратното.А през това време всичкия реглъж за въздуха по таблото работи.Ако нещо не ти е ясно пиши на скъпе ще ти обесня по подробно.Дано да съм полезен с тая глупост дето сам я измислил,но е решение на нещата поне временно.Моето временно е седма година.
GRANDEsportivo
08-09-2008, 12:08
ето за това става въпрос, та това чудо управлява клапите на парното(климатроника), както казаха колегите и се вижда точно през тая капачка в жабката, някаде имам и реални снимки от моита , ама не мога да ги намера за да ви го покажа:screwy:
Благодаря на всички за идейте и информацията :respect: ще видя какво ще я правя таз букса щом вече знам за какво е ще го мисля :screwy::laughing1:
хм, колеги сега се зачетох и видях буксата, та да попитам. Не съм се ровил и не съм видял букса, но сутринта ми се наложи да пусна климатроника на топло, (да не казвам хладно) че студ си беше, но при загряла кола на 70 градуса си духаше почти топло, а бях настроил климата на максимум!
Та този проблем от там ли е или има и друг проблем?
Как да го реша? :?
закачаш една духалка към акомулатора слагаш я на таблото и е решен проблема :crazy:
virusalfa
16-09-2008, 09:17
Тая май е 211 коня
GRANDEsportivo
17-09-2008, 13:19
хм, колеги сега се зачетох и видях буксата, та да попитам. Не съм се ровил и не съм видял букса, но сутринта ми се наложи да пусна климатроника на топло, (да не казвам хладно) че студ си беше, но при загряла кола на 70 градуса си духаше почти топло, а бях настроил климата на максимум!
Та този проблем от там ли е или има и друг проблем?
Как да го реша? :?
.....та значи с климатроника не можеш да се грееш зимата, има си бутон ''ECON'' натискаш го и топлото си е от обикновенното парно и духа много топло стига да е наред системата, а също трябва да нагласиш градусите на макс докато се появи на дисплея едно '' H '':on_da_beach:
Stoyan Georgiev
18-09-2008, 15:11
дали ще живее за итал феста??? :smile::thumbup:
Stoyan Georgiev
16-10-2008, 16:32
и ко стана, ще живее ли ?
Какво стана с колата колега?
Какво стана с колата колега?
Еми нищо седи си пред блока.А с тебе се запознахме оня ден ама ти май неразбра че аз съм acko88 :D когато дойдохме до вас с Марян :D:D:D
Еми нищо седи си пред блока.А с тебе се запознахме оня ден ама ти май неразбра че аз съм acko88 :D когато дойдохме до вас с Марян :D:D:D
Еми да ти си мълчиш не казваш :waving:
Еми да ти си мълчиш не казваш :waving:
Хаха еее обикновенно Мариян ме представя :D ама сега пропусна,ааа е некво кофти да искоча и да кажа еййй аз сам ацко88 :D:D:D
Хаха еее обикновенно Мариян ме представя :D ама сега пропусна,ааа е некво кофти да искоча и да кажа еййй аз сам ацко88 :D:D:D
Дреме ти к*ро наши ора сме :cheers: :lol:
Колицата ще се продава на части,моя проект пропадна затова колата се продава на части ако някой му трбва нещо има тема в "Продава"