View Full Version : Проблеми с електрониката!
Колеги светна ми някаква червена кръгла лампа над датчика за темературата ,ей така без никаква причина и то преди да запаля колата която си беше добре истинала под 40 градуса.
А веднага след това ми отказа и централното ,натискам копчето за заключване а не се заключва а само в купето се чува някво щтракане от реле ама нищо друго не стаа...
Помагайте колеги ,че мноо си я обичам а некви страни болести я нападат.....:biggrin1:
Ако не съм го обяснил както трябва кажете за да знам защо няма мнения по въпроса и да се поправя. :dunno:
Ако не съм го обяснил както трябва кажете за да знам защо няма мнения по въпроса и да се поправя. :dunno:
Забравих да добавя ,че колата е 145 1912 турбо дизел родом 96' ако това е от помощ за някой.
HELP! :wazuuup:
vlado_iv
05-09-2008, 13:10
Значи имаш съвкупност от няколко неща, така ли?
Да!
Имам проблем с лампата за темперетурата ,че ми светва когато и дойде музата.
Също и ,че ми отказа централното без никаква причина и вместо да заключва се чува цъкането на някакво реле в таблото.
vlado_iv
05-09-2008, 21:56
Провери си таблото на бушоните като го откачиш от всички букси.
Малко е играчка но виж за зеленикава отечка- виж снимката.
Успех и като го решеш проблема пиши.
http://picbg.net/u/26915/17494/196792.jpg
Да!
Имам проблем с лампата за темперетурата ,че ми светва когато и дойде музата.
Също и ,че ми отказа централното без никаква причина и вместо да заключва се чува цъкането на някакво реле в таблото.
1.За червената лампа за прегрят мотор е много вазможно да има кофти връзка или окислени букси както на датчика на мотора така и на куплонга на таблото.
2.За централното .Така без да се види е трудно да се каже но има някои неща които може сам да провериш :
- значи има едно голямо реле от него ти идва щракането което чуваш ,но щом не движи машинките наи вероятно е изгоряло (като го свалиш може да се отвори с помоща на отверка и ще видиш че вътре има три реленца и наи вероятно някое е прегоряла някоя писта) Ако е така значи ти е кофти бушона на централното (бушона ти е фалшив и даржи на повече от 10А напрежение) А всичко това е защото наивероятно имаш изгоряла машинка за централното . :info::info::info:
Ако не се ооправиш с тези оказания мога ти наснимам кое каде е .
Благодаря ,ще проверя там кадето ми казахте.
Имам още един въпрос ,как се свалят корите на предните врати ,търсих но не намерих тема по този въпрос.
Имам още един въпрос ,как се свалят корите на предните врати ,търсих но не намерих тема по този въпрос.
Имаше тема в технически справочник, ама нещо не я виждам :screwy:
Както и да е, ето ти упътване: