PDA

View Full Version : Изгубени документи!!!

crazy_dude_
05-09-2008, 17:52
Колеги, днес, след като заредих бензин съм си забравил портфейла на задния спойлер на колата. Паднал е в тунела на Люлин. След обстойно прехождане на целия тунел успях да си намеря само личната карта и прегледа на колата. Всички други документи са вътре. Гражданска, шофьорска книжка и талон, кредитна карта, талон на колата, абе всичко :( :( :(
Моля някой , ако знае нещо по въпроса да ми пише на лично или тук в темата. Подмених си документите преди седмица.

Благодаря ви предварително!!!!

Христо_Сираков
05-09-2008, 18:03
Колеги, днес, след като заредих бензин съм си забравил портфейла на задния спойлер на колата. Паднал е в тунела на Люлин. След обстойно прехождане на целия тунел успях да си намеря само личната карта и прегледа на колата. Всички други документи са вътре. Гражданска, шофьорска книжка и талон, кредитна карта, талон на колата, абе всичко :( :( :(
Моля някой , ако знае нещо по въпроса да ми пише на лично или тук в темата. Подмених си документите преди седмица.

Благодаря ви предварително!!!!щом си намерил личната карта и прегледа това ме навежда на мисълта че някои преди теб ги е намерил маи и тези ги е изхвърлил или незнам провери в наи близкото РПУ може да ги оставят там

дано се намерят че иначаче са едни главоболия едни глоби

crazy_dude_
05-09-2008, 23:26
щом си намерил личната карта и прегледа това ме навейда на исълта че някои преди теб ги е намерил маи и тези ги е изхвърлил или незнам прожери в наи близкото РПУ можа да ги оставят там

дано се намерят че иначаче са едни главоболия едни глоби

Определено някой ги е намерил. Не мисля, че са изхвърлени, мисля че колите са го мачкали и личната карта просто е изпаднала. Затова пуснах тема, случайно някой ,ако знае нещо!!

mim
08-09-2008, 10:33
ако ги занесат в рпу, ще ти ги донесат на адреса от документите
поне с лична карта можеш да си изкараш доста по-бързо останалите документи
дано се намерят

crazy_dude_
09-09-2008, 00:56
ако ги занесат в рпу, ще ти ги донесат на адреса от документите
поне с лична карта можеш да си изкараш доста по-бързо останалите документи
дано се намерят

Аз вече подадох заявление за дубликат на шофьорска книжка и талон. Заявих, че съм си изгубил документите, интересното е, че не ми наложиха никаква глоба. ;) Само трябва да видя как става с талона на колата, че и той липсва :( А от КАТ ми казаха, че не било желателно да карам с големия талон на колата, което ми е чудно...

Ранобудниче
09-09-2008, 05:36
Аз вече подадох заявление за дубликат на шофьорска книжка и талон. Заявих, че съм си изгубил документите, интересното е, че не ми наложиха никаква глоба. ;) Само трябва да видя как става с талона на колата, че и той липсва :( А от КАТ ми казаха, че не било желателно да карам с големия талон на колата, което ми е чудно...

ми прави са хората - ако запилееш и него? ;)

шегата настрана, но е хубаво, че имаш поне лична карта.

на майка ми преди няколко месеца, дакота висеше на опашка в аптеката, й откраднаха порфейл с всички възможни документи (не ми се коментира навика да се носят на едно място).

може и да съм параноичка, но ми се струва добре в близката година да проверяваш ЕГН-то си периодично в 1-2 регистъра (търговски, кредитен).. за обстоятелства, които биха те изненадали.

trustworthy
09-09-2008, 12:08
МОже да си караш с големия талон. Това го знам от колегата съфорумец от системата на КАТ, когато ми бяха оставили да карам една кола без малкия талон и талонче за минат преглед.
Не би трябвало да те глобят поне :)

Бобби
09-09-2008, 16:22
МОже да си караш с големия талон. Това го знам от колегата съфорумец от системата на КАТ, когато ми бяха оставили да карам една кола без малкия талон и талонче за минат преглед.
Не би трябвало да те глобят поне :)
...а какво прави с документа за правоуправление....:info:

crazy_dude_
09-09-2008, 21:56
ми прави са хората - ако запилееш и него? ;)

шегата настрана, но е хубаво, че имаш поне лична карта.

на майка ми преди няколко месеца, дакота висеше на опашка в аптеката, й откраднаха порфейл с всички възможни документи (не ми се коментира навика да се носят на едно място).

може и да съм параноичка, но ми се струва добре в близката година да проверяваш ЕГН-то си периодично в 1-2 регистъра (търговски, кредитен).. за обстоятелства, които биха те изненадали.

Зарекал съм се повече никога да не си нося всички документи на едно място, ама нали гледаме да е по-удобно :)
Аз по принцип не носех портфейл, но ми подариха този и си викам да го ползвам. Вътре имаше и парички, предполагам са ги взели и са изхвърлили другото. До сега трябваше да ги предадат, ако бяха съвестни. Халал да са им :)

Ранобудниче
09-09-2008, 22:49
Зарекал съм се повече никога да не си нося всички документи на едно място, ама нали гледаме да е по-удобно :)
Аз по принцип не носех портфейл, но ми подариха този и си викам да го ползвам. Вътре имаше и парички, предполагам са ги взели и са изхвърлили другото. До сега трябваше да ги предадат, ако бяха съвестни. Халал да са им :)

В интерес на истината, екземпляри от вида, който споменаваш, не са съвсем на изчезване.
Преди около година (мисля) на вратата се звънна - беше някакъв непознат, питаше за съседката над нас.
Бил намерил портфейл с пълен комплект документи и 600 лв. в него.

Върна й ги :respect:

Човекът живее в друг квартал - не прекалено далеч, но не и близо.
Тъй като съседката я нямаше в момента, когато я търсеше, човечецът отново се върна по-късно.

Такива примери (макар и редки) все така задържат поизтънялата нишка на вярата ми в човешкото у хората :)

crazy_dude_
10-09-2008, 17:51
Евала на човека. Аз също все още вярвам в човещината. Мисля, че само хора, които са си губили важни документи и вещи знаят какво е. Дай Боже на всеки, който има нещастието да си изгуби нещо да попада в такива хора, ама нъц :)

vens
15-03-2010, 17:19
Здравейте,

Има ли някой прясна информация относно процедурите за преиздаване на загубена шофьорска книжка. От 4то РПУ (телефонен контакт, така че не много сигурен) ми казаха, че не е необходимо да се ходи до тях за служебна бележка. От друга страна, на сайта на КАТ пише, че искат.

Освен това, има ли/ няма ли глоби, размер и т.н.

Мерси ин адванс за всякакво инфо.

Поздрави!

mim
15-03-2010, 17:22
ако е открадната, искат служебна бележка от рпу-то в чийто район е станала кражбата
за загубени разбрах, че пишат акт, плащаш глоба и издават нова

sen7
15-03-2010, 23:18
как си ги загубил там ? заредил си на омв-то и ...............според мен са там ама един господ знае тоя вятър къди ги е отнесъл.успех.