Log in

View Full Version : вярвате ли на приятелите си

galinves71
07-09-2008, 12:36
значи както наскоро колегата владо щеше да откачи от случка при мен също се получи нещо подобно.миналия петък беше края на работния месец и при нас в службата приключваха с надниците.пада се края на 2рото 4етиримесечие и ако имаме извънредно работени дни се уравняват и съответно плащат.аз имах 2 дни от месец май.ходих при началника да му напомня щот нали ги знаете като ще вземаш се праят на забравили ,и той както винаги много зает ми отговори-ай сега имам друга работа но в понеделник ще ти кажа.е аз не нахалствах повече.дойде понеделник,мина 3 пъти покрай мен и въобще никва реакция.дойде и вторник,пак същото и аз реших че е забравил то нали знаете мноо, ама мноо е зает човека.имаме или по-точно си мислех че са приятелско семейство на което жената работи в отдела за заплатите.викам ще се свъжа с нея.обадих и се на мобилния И и я помолих да провери дали е подаденаинформацията от шефа като я предупредих 2 пъти да не му казва а аз ще говоря пак с него ако е забравил за да не става през главата му,тя обеща и кво стана.няма и 2,3 минути и той цъфна при мен с думите-кво стана бе кво не ти е ясно,аз се хванах за главата и му викам ебати клюкарската фирма.направо ми идваше да и тегля 1 вагинална реч ама после си викам че е в службата и може да ме обвинят за обида на служебно лице.ей хора от тогава направо ми врят екстрементите и с нетърпение чакам да я видя навън та да си я напсувам.супер службарска история.

Слав
07-09-2008, 14:27
Не се ядосвай.

Има приятели и приятели.Аз на много малко хора има доверие и то не винаги смея да се доверя дори на тях...

coolboby
07-09-2008, 14:35
Няма приятели. Има познати с еднакви интереси.

Mony
07-09-2008, 14:48
Вуйчо ми има един лаф "Този е жив умрял за мене". Демек вече изобщо му е излязъл от живота... През последните няколко години 90% от "приятелите" ми просто ми доказаха, че не заслужават да ги погледна.....

Kris
07-09-2008, 14:49

Те т'ва е изречението!

MUROMAN
07-09-2008, 15:27
Те т'ва е изречението!

и аз така си мисля,че вече стоят нещата.преди мислех по друг начин ,но това явно е било от младите ми години.

viki
07-09-2008, 15:30
Аз пък имам най-страхотните приятели на света !Обичам ги много и им вярвам безрезервно !http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/760711.gif

galinves71
07-09-2008, 15:36
Няма приятели. Има познати с еднакви интереси.напълно съм съгласен с теб особено става ли въпрос за работа и доказването ни в пРОФЕСИОНАЛИЗМЪТ ни към шефа ,но въпреки всичко....аз съм на почти 38г и много пъти ме е парил живота и също токова ми е помагано и аз също съм откликвал много повече,и все пак при положение че децата ни са едни от най-големите приятелки и .......абе нямам думи просто.шефа ми вика после-абе представиси че като си и се обадил в този момент аз съм бил при нея?апък аз му викам-абре шефе, абе ако женами ми звънне на телефона в твое присъствие ти ще разбереш ли кво ми говори или си от аферата бръмбар гейтс?врели не кипели,мазни ,гадни-службари,с висше-икономическо образование апък пъзльовци гадни.аз преди 6,7г ходих 3 дни да им помагам жената щеше да ме паряса че съм заебал мойта работа кат ми вика-дан мислиш че те ще остаят тяхната заради теп,ама нали си дупедаец.

Gligan
07-09-2008, 21:53

Това е самата истина!!!

Pebles
07-09-2008, 22:20
Да не ти пука еййййййй! Както Бонев казва "ДА ИМ СЕДНА НА ЛИЦАТА!!!!!!!!!!!" Жалкото е, че в днешно време много рядко се намират истински приятели и ако имаш такива трябва да ги пазиш! Аз личхо имам и се гордея с тях!

code
08-09-2008, 09:07
Приятел може да ти е само този с който си изял една торба сол.

Бобби
08-09-2008, 09:32
Без приятели не става!
...вълкът е единак, ама се събират и на глутница

koolio
08-09-2008, 10:15
Извинявам се, ама това автомобилен форум ли е или "Лична драма"?:screwy:

pent
08-09-2008, 10:51
не си извинен... това е 'Общи приказки' и момчетата си споделят квото искат :respect:

търтей
08-09-2008, 11:19
Я не верю судьбе, а себе - еще меньше.

trustworthy
08-09-2008, 11:20
... и момчетата си споделят квото искат :respect:

И момичетата и те :)

Stoyan Georgiev
08-09-2008, 11:37
човек се ражда и умира сам.. много сам ;)

търтей
08-09-2008, 11:49
човек се ражда ... сам.. много сам ;)

а ако е близнак? :upsidedwnsmiley:

trustworthy
08-09-2008, 11:50

Бе ти не разбра ли, че човек за човека е вълк :)

mim
08-09-2008, 11:51
а майката и всички суетящи се наоколо досадници при раждането не се ли броят и те
ако има голямо наследство, сигурно лешоядите няма да го оставят и сам да си умре

търтей
08-09-2008, 11:55

homo homini lupus est ли имаш предвид цитирайки томас хобс?
или lupus est homo homini, на тит макций плавт?

:drinking:

trustworthy
08-09-2008, 12:12

Ти земи са вземи в ръце, викам аз :)

търтей
08-09-2008, 12:20
Ти земи са вземи в ръце, викам аз :)

пуркуа? :screwy: :drinking:

Ранобудниче
08-09-2008, 12:24

жива да не бях :laughing1:

fred
08-09-2008, 12:31

Е това от Р Ралин е много добро-"Човек, за човека е брат, разбра ли бе гад?".Писано е по друг повод, след 1944 г.
Но човек не в днешно, ами във всяко едно време, трудно намира истински приятели, това е факта.

Ранобудниче
08-09-2008, 12:39
Е това от Р Ралин е много добро-"Човек, за човека е брат, разбра ли бе гад?".Писано е по друг повод, след 1944 г.
Но човек не в днешно, ами във всяко едно време, трудно намира истински приятели, това е факта.

това е така, защото вместо да ги приемаме такива, каквито са - с всичките им качества и кусури, проектираме собствените си очаквания върху тях и впрягаме мощни сили в процеса "превъзпитание", с цел постигане на очакваното.
но все не става, както го искаме.
оттам - и разочарованията.

bager
08-09-2008, 13:41
това е така, защото вместо да ги приемаме такива, каквито са - с всичките им качества и кусури, проектираме собствените си очаквания върху тях и впрягаме мощни сили в процеса "превъзпитание", с цел постигане на очакваното.

Хапсолютно, моите приятели не са ме разочаровали до сега, защото знам какво и колко, да поискам от тях. Просто си ги познавам добре, това е.

Ранобудниче
08-09-2008, 13:56
Хапсолютно, моите приятели не са ме разочаровали до сега, защото знам какво и колко, да поискам от тях. Просто си ги познавам добре, това е.

факт е, че няма идеални хора.
просто има различен вид кусури.
и всеки преценява сам за себе си наличието на какви у другия би могъл да понесе край себе си.
и приел ги веднъж - няма оплаквания.

т.нар. "предателства" са плод на недостатъчно познаване на човека, когото наричаме "приятел".
човекът е такъв, какъвто е - проблемът на предадения е в неопознаването на отсрещната страна, преди да му се турне етикета "приятел".

trustworthy
08-09-2008, 14:03
@Ранобудниче + Багерче :)

Е не мога да разбера идеалисти като вас, наивници да-не-споменавам-на-каква възраст, вярващи в несъществуващи в наши дни ценности като приятелството :) Я се стегнете, потърсете по-внимателно за общите интереси, че да можем да ви приветстваме с 'добре дошли' в 'реалния, модерен' свят :Tease:

Ранобудниче
08-09-2008, 14:06
@Ранобудниче + Багерче :)

Е не мога да разбера идеалисти като вас, наивници да-не-споменавам-на-каква възраст, вярващи в несъществуващи в наши дни ценности като приятелството :) Я се стегнете, потърсете по-внимателно за общите интереси, че да можем да ви приветстваме с 'добре дошли' в 'реалния, модерен' свят :Tease:

е ти пъ спешъли волно (или не) сам си се натикал в таз идеалистична категория, тъй че ни ми са обясняай :Tease:

trustworthy
08-09-2008, 14:11
Аз председател на клуба на интересчиите, остави ме мене! Целта ми е да ви приобщя със земекопача към нашия скромен и сплотен колектив :)

Ранобудниче
08-09-2008, 14:19
Аз председател на клуба на интересчиите, остави ме мене! Целта ми е да ви приобщя със земекопача към нашия скромен и сплотен колектив :)

говори си - не ми пречиш :)

bager
08-09-2008, 14:24
Като човек, заслужаващ доверие, ще ти доверя нещо. :grandpa: Приятели си трябват, за пиене, за работа, за... всеки случай. Не е казано че един трябва да става за всичко! :wink:

trustworthy
08-09-2008, 14:31
Като човек, заслужаващ доверие, ще ти доверя нещо. :grandpa: Приятели си трябват, за пиене, за работа, за... всеки случай. Не е казано че един трябва да става за всичко! :wink:

Добре, де! А интересът къде остана?!? По-горе бе предложена далеч по-прагматичната идея за същите цели (пиене, работа и т.н.) да бъдат използвани 'познати с общи интереси'. Защо ти трябва да идеализираш сега - приятелство, любов, вярност, уважение....отживелици са това :?

fred
08-09-2008, 14:37

Да, така е, а общо взето сме си и егоисти, всеки човек в себе си.
Е не изключвам и истински приятели, но наистина много често живота оборва тези истини.Пък и както е казал Багера, то не за всичко трябват приятели в крайна сметка.

QUOTE=търтей;320322]Я не верю судьбе, а себе - еще меньше.[/QUOTE]

това не беше ли на Высоцки?
:screwy:

търтей
08-09-2008, 14:42
Я не верю судьбе, а себе - еще меньше.

това не беше ли на Высоцки?
:screwy:

беше
высоцкий обаче ;)

fred
08-09-2008, 14:43
Густо

bager
08-09-2008, 14:50
Добре, де! А интересът къде остана?!? По-горе бе предложена далеч по-прагматичната идея за същите цели (пиене, работа и т.н.) да бъдат използвани 'познати с общи интереси'. Защо ти трябва да идеализираш сега - приятелство, любов, вярност, уважение....отживелици са това :?
:hehe:

търтей
08-09-2008, 14:52
http://zazz.bg/play:1c10f6c2

Furious 155
08-09-2008, 15:00
е точно тая реплика в момента е на обратно: "Човек за човека е гад, разбра ли бе брат?"

търтей, спирай пииниту:drinking:

galinves71
08-09-2008, 19:21
Като човек, заслужаващ доверие, ще ти доверя нещо. :grandpa: Приятели си трябват, за пиене, за работа, за... всеки случай. Не е казано че един трябва да става за всичко! :wink:колега Багер точно за пиене не трябват приятели,да седнеш сам в кръчма и да почерпиш 5 пияндурника следващия поздрав ще бъде за приятела който ги почерпи.

galinves71
08-09-2008, 19:32
преди 19г ,седмица преди абитурентския бал мой много веред авер се застъпва за негов от детинство.връщали се подпийнали от дискотека рано сутрин,минавайки покрай 1 училище без да искат се озовали вътре.и нещеш ли ранобудна прислужничка(черна ,мазна ромка)но нали знаете че пияния харесва всичко.та взели да я бъзикат и малко я поступали накрая и си тръгнали.не веднага се оплакъла в полицията че била бита и изнасилена.моят приятел се самообвинява вместо то момче и лежа в панделата 18м без да е пипнал ромката.питах го да ли си е струвало тази саможертва а той ми отговори-израснал е сирак само с дядо си и затова го прикрих.не ги знам да ли още са дружки но винаги съм го давал за пример.

vlado_iv
08-09-2008, 19:48
преди 19г ,седмица преди абитурентския бал мой много веред авер се застъпва за негов от детинство.връщали се подпийнали от дискотека рано сутрин,минавайки покрай 1 училище без да искат се озовали вътре.и нещеш ли ранобудна прислужничка(черна ,мазна ромка)но нали знаете че пияния харесва всичко.та взели да я бъзикат и малко я поступали накрая и си тръгнали.не веднага се оплакъла в полицията че била бита и изнасилена.моят приятел се самообвинява вместо то момче и лежа в панделата 18м без да е пипнал ромката.питах го да ли си е струвало тази саможертва а той ми отговори-израснал е сирак само с дядо си и затова го прикрих.не ги знам да ли още са дружки но винаги съм го давал за пример.

Ето такива приятели пожелавам на всеки да има......

Stoyan Georgiev
09-09-2008, 01:46

бараш в тема къде много неща немогат да се обяснят ;)

а за вълците, ще се позова на модерния сега тери пратчет (мухаха)

"там долу в тъмното плъх плъха изяжда " ;)

ПП: не съм достатъчно културисен да мога да цитирам така хубаво като тебе :clap:

bager
09-09-2008, 10:03
А бе който иска да вярва, който не иска да не вярва. Хората вярват в какво ли не: Христос, Алах, Буда, магии, врачки, поличби, орис, карма, воля и т.н.
Защо човек, да не може да вярва в човек? Вярата е нещо, което си имам и никой не може да ми я отнеме, освен този в когото вярвам. А докато се случи това- ще вярвам, това е.

galinves71
Цитат:

колега Багер точно за пиене не трябват приятели,да седнеш сам в кръчма и да почерпиш 5 пияндурника следващия поздрав ще бъде за приятела който ги почерпи.

Не бъркай понятията! Думата "Приятел" има няколко значения. Тя може да бъде просто обръщение към някого, но може да бъде и нещо по-сериозно.
Аз говоря за приятели, а не просто за хора, на които не им знам имената.

Ранобудниче
09-09-2008, 10:07
А бе който иска да вярва, който не иска да не вярва. Хората вярват в какво ли не: Христос, Алах, Буда, магии, врачки, поличби, орис, карма, воля и т.н.
Защо човек, да не може да вярва в човек? Вярата е нещо, което си имам и никой не може да ми я отнеме, освен този в когото вярвам. А докато се случи това- ще вярвам, това е.

galinves71
Цитат:

колега Багер точно за пиене не трябват приятели,да седнеш сам в кръчма и да почерпиш 5 пияндурника следващия поздрав ще бъде за приятела който ги почерпи.

Не бъркай понятията! Думата "Приятел" има няколко значения. Тя може да бъде просто обръщение към някого, но може да бъде и нещо по-сериозно.
Аз говоря за приятели, а не просто за хора, на които не им знам имената.

проблемът с желанието да вместим другия в аршините на собствената си вяра, също е пречка по пътя към приятелството.
много хубаво си го казал, друже :respect:

fred
09-09-2008, 11:16
е точно тая реплика в момента е на обратно: "Човек за човека е гад, разбра ли бе брат?"

търтей, спирай пииниту:drinking:

Може и така да се каже, не говоря за пиенето де

Blade
09-09-2008, 12:31
Вярвам само на един ... и то не напълно

SoHm
09-09-2008, 13:55
значи както наскоро колегата владо щеше да откачи от случка при мен също се получи нещо подобно.миналия петък беше края на работния месец и при нас в службата приключваха с надниците.пада се края на 2рото 4етиримесечие и ако имаме извънредно работени дни се уравняват и съответно плащат.аз имах 2 дни от месец май.ходих при началника да му напомня щот нали ги знаете като ще вземаш се праят на забравили ,и той както винаги много зает ми отговори-ай сега имам друга работа но в понеделник ще ти кажа.е аз не нахалствах повече.дойде понеделник,мина 3 пъти покрай мен и въобще никва реакция.дойде и вторник,пак същото и аз реших че е забравил то нали знаете мноо, ама мноо е зает човека.имаме или по-точно си мислех че са приятелско семейство на което жената работи в отдела за заплатите.викам ще се свъжа с нея.обадих и се на мобилния И и я помолих да провери дали е подаденаинформацията от шефа като я предупредих 2 пъти да не му казва а аз ще говоря пак с него ако е забравил за да не става през главата му,тя обеща и кво стана.няма и 2,3 минути и той цъфна при мен с думите-кво стана бе кво не ти е ясно,аз се хванах за главата и му викам ебати клюкарската фирма.направо ми идваше да и тегля 1 вагинална реч ама после си викам че е в службата и може да ме обвинят за обида на служебно лице.ей хора от тогава направо ми врят екстрементите и с нетърпение чакам да я видя навън та да си я напсувам.супер службарска история.

Добре де, ти абсолютно сигурен ли си, че го е направила с някаква користна цел? Така де, хората правят много неща от чиста глупост.

galinves71
09-09-2008, 17:31
Добре де, ти абсолютно сигурен ли си, че го е направила с някаква користна цел? Така де, хората правят много неща от чиста глупост.за мен е против волята ми.при положение че съм я предупредил 2 пъти да остане м/у нас и тя добре пък по нейната с каква умисъл може да е ?абе няма значение вече,улекна ми след като споделих с вас.