Log in

View Full Version : Не ми държат задните спирачки

deks777
07-09-2008, 20:42
Здравейте,

става въпрос за 145, боксер с дискови задни спирачки. Преди известно време установих че задните ми спирачки не държат добре. Обезвъздушавахме - резултат няма. Накладките са добре, защото ръчната държи перфектно. Има ли си представа някой от къде ще да е проблема. Или не обезвъздушаваме правилно, или пък проблема идва от другаде.

bobi_kz
07-09-2008, 22:56
ами източи спирачната течност и налей нова и обезвъздуши тогава ако си доливал само има вероятност старата да е запушила някоя тръба и за това да не държат незнам да ли щее от това но се надявам да помогне

didko_boy
08-09-2008, 00:24
като обезваздушаваш има ли налягане силно ли тече или капе ??? може да е помпа ,АБС ,клеясали буталца, запушена система. Даи малко повече инфо да ти помогнем

Speeder
08-09-2008, 01:44
Има един регулатор за спирачното усилие на задните спирачки при натоварена/празна кола. Най-вероятно е от това.
Дали може да се махне и да се сложи прост тройник не знам. Някой ако знае да казва, че и на мен ми е интересно.

tokata_pz_flex
08-09-2008, 08:42
И при мен го има тоя момент с кофти спирачките . Замислям се дали не е от помпата :shocking:

deks777
08-09-2008, 09:15
като обезваздушаваш има ли налягане силно ли тече или капе ??? може да е помпа ,АБС ,клеясали буталца, запушена система. Даи малко повече инфо да ти помогнем

Налягането си е нормално при обезвъздушаване. Течността си излиза, балончета обаче не излизат. Което ме навява на мисълта че проблема е или в помпата или във нещо друго. Буталцата не са клеясали, а и едва ли и на двете едновременно ще клеясат и еднакво ще държат.

Интересно е на какви кръгове е спирачната система. Предполагам преден и заден, защото предните си държат идеално.

TRENDi
08-09-2008, 10:42
Има един регулатор за спирачното усилие на задните спирачки при натоварена/празна кола. Най-вероятно е от това.
Дали може да се махне и да се сложи прост тройник не знам. Някой ако знае да казва, че и на мен ми е интересно.

На този разпределител с времето му клеясва щифта, който регулира задното усилие и блокира. В 99% от случаите, колата не е натоварена и блокира в такова положение, че усилието на задните колела е минимално. Имаше тема в 155 раздела, където след смяна на дискове и накладки не можех да обезвъздуша като хората и той се оказа причинителя (има и снимки). Може да се махне и да се сложи четворник (в случая), но опасността за се увъртиш и размажеш, при рязко използване на спирачките в завой, е реална.

Ето и въпросният пост в темата (пооправих само връзките към снимките, че се бяха разместили):
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=236565#post236565

DerMeister
08-09-2008, 11:32
Аз само да уточня нещо. Ръчната не е ли с отделни накладки, както при някои други марки коли? Защото колегата съди, че накладките са му ок по това.

deks777
08-09-2008, 11:59
Аз само да уточня нещо. Ръчната не е ли с отделни накладки, както при някои други марки коли? Защото колегата съди, че накладките са му ок по това.

Накладките са си едни и същи и за ръчна и за нормални спирачки. Това е и за барабанните и за дисковите спирачки на колите

Speeder
08-09-2008, 17:01
На този разпределител с времето му клеясва щифта, който регулира задното усилие и блокира. В 99% от случаите, колата не е натоварена и блокира в такова положение, че усилието на задните колела е минимално. Имаше тема в 155 раздела, където след смяна на дискове и накладки не можех да обезвъздуша като хората и той се оказа причинителя (има и снимки). Може да се махне и да се сложи четворник (в случая), но опасността за се увъртиш и размажеш, при рязко използване на спирачките в завой, е реална.

Ето и въпросният пост в темата (пооправих само връзките към снимките, че се бяха разместили):
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=236565#post236565

Май и мен ме чака такава процедура. Добре си го описал, но снимки не видях. Ако имаш някоя ще е чудесно!

TRENDi
08-09-2008, 18:04
Май и мен ме чака такава процедура. Добре си го описал, но снимки не видях. Ако имаш някоя ще е чудесно!
Снимките в поста са като линкове - сега ще ги "боядисам", че не се различават от стандартния текст...готово...

Speeder
09-09-2008, 10:11
Оууу мерси :blush: