View Full Version : 2.0 ts 8v колко мога да изкарам ако я пусна на части?
onasis78
08-09-2008, 21:41
Колицата се повреди - ремонта на мотора щял да ми излезе към 1000- 1500 лв. Та мисля си дали да не я пусна на части и ако някой го е правил да ми каже колко мога да изкарам от това?
lulin racing
08-09-2008, 22:12
1500 лева :shocking: какъв е тоя ремонт ако можеш сподели?!
onasis78
08-09-2008, 23:04
Ремонта е по двигателя - само за труд ми казаха 650 лв - от там нататък счупена биела евентуално повреди по коляновия вал и блока, смяна на бутало с риза - и още каквото излезе. За сега не искам да ми отварят мотора, че ще трябва да плащам труда. До цифрата 1500 и нагоре се стига защото отворят ли мотора ще искам основен ремонт да направят и ще има много разходи за части.
Furious 155
09-09-2008, 00:47
ами грубо ако правиш ремонта както трябва толкова би трябвало да излезе... 1000 лева са гарантирани.
lulin racing
09-09-2008, 08:19
Ремонта е по двигателя - само за труд ми казаха 650 лв - от там нататък счупена биела евентуално повреди по коляновия вал и блока, смяна на бутало с риза - и още каквото излезе. За сега не искам да ми отварят мотора, че ще трябва да плащам труда. До цифрата 1500 и нагоре се стига защото отворят ли мотора ще искам основен ремонт да направят и ще има много разходи за части.
Колега да си купиш друг двигател ще ти излезне по евтино
Здрасти:cool:,Най-добре си потърси двигател с скорости от ударена кола ще ти излезе наполовина по евтино и със сигурност ще си спестиш много нерви .Може двигателя да е от 8 в може и от 16 в -1.6,1.8,2.0 (последния sys сигурност става от 155,146/145 или GTV,Spider№ако си решил да сменяш колата тогава пускай на части.Ремонта не ти го препоръчвам защото ще ти излезе солено и ще съжаляваш че изобщо си се захванал ,да не говорим ако не се получи както трябва я с майсторите я с частите .
Има един автомобил във форума, който се продава със счупена скоростна кутия. Става въпрос за 155-ца, 1,8TS, 8V, 1993г.
Сменяш двигателя, подменяш каквото има с по-добро/в случая е със спортно окачване, прагове, спойлер и т.н./, останалото го вадиш на сергията и всички доволни.
Ако имаш интерес пиши.
ALFA CORSE
09-09-2008, 15:02
Давам 800 за цялата ако има клима и не е на 500км от мен :biggrin:
Ако става въпрос за моя пост, отговорът е
за 800лв - НЕ
клима - НЕ
на 500км - ДА
ALFA CORSE
09-09-2008, 16:42
За блокиралата ставаше въпрос :)
onasis78
09-09-2008, 22:42
800 ? това са парите от последната година които ми е глътнала.
колата има клима и ако ти трябват някакви части, а имаш само 800 лв кажи може даже и по малко да ти излязат.
onasis78
09-09-2008, 22:46
Има един автомобил във форума, който се продава със счупена скоростна кутия. Става въпрос за 155-ца, 1,8TS, 8V, 1993г.
Сменяш двигателя, подменяш каквото има с по-добро/в случая е със спортно окачване, прагове, спойлер и т.н./, останалото го вадиш на сергията и всички доволни.
Ако имаш интерес пиши.
имам и отделна скоростна кутия за 1.8 и 2.0 но е със счупен кожух. ако му е здрав кожуха на този с 1.8 може да я комплектова и да върви колата.
ALFA CORSE
09-09-2008, 22:52
800 ? това са парите от последната година които ми е глътнала.
колата има клима и ако ти трябват някакви части, а имаш само 800 лв кажи може даже и по малко да ти излязат.
Щом си я поддържал по-добре си я оправи ;-)
Щом си я поддържал по-добре си я оправи ;-)
Последна цена 1800 лв. Всичко е работещо .Само акумулатора сдава дух.
имам и отделна скоростна кутия за 1.8 и 2.0 но е със счупен кожух. ако му е здрав кожуха на този с 1.8 може да я комплектова и да върви колата.
Варианти за оправяне има, друг е въпроса, че липсва желание. Затова колата е и на борсата.
Колицата се повреди - ремонта на мотора щял да ми излезе към 1000- 1500 лв. Та мисля си дали да не я пусна на части и ако някой го е правил да ми каже колко мога да изкарам от това?
колега,
какъв е цветът на колата? ако е тъмно сив металик, като този на моята снимка, ще се заинтересовам за цялото купе;-)
колега,
какъв е цветът на колата? ако е тъмно сив металик, като този на моята снимка, ще се заинтересовам за цялото купе;-)
колега мерси за ЛС-то,
и ти имаш ЛС, успех
onasis78
15-09-2008, 14:56
Колата тръгва на части при следните условия:
1. Всички сделки стават открито за всички в тази тема.
2. Веднъж спазарена част не се дава на друг дори и за по-висока цена освен ако първия купувач не се откаже междувременно.
3. Колата ще бъде разфасована чак когато има заявени части за 600 лв поне. Инфо за сумата до момента - при всеки мой последен пост след поредна сделка.
4. Ще бъде разфасована в определен уикенд (събота неделя) някъде в Пловдив. Купувачи които са на място да си получат частите ще участват в промоция за нещата които са останли по колата. Тези които са от далече ще си получат частите по куриер за тяхна сметка с наложен платеж - надявам се всички сме сериозни хора и няма да се налага да плащам транспорт в двете посоки.
Частите не са нови и след като са бачкали при мен трябва да бачкат и при новия собственик - рекламации няма да се приемат.
5. След като всички си вземат каквото им трябва - остатъците се предлагат на присъстващите и ако цената е по добра от тази в белканто - някой ги прибира.
6. Цялата тази уговорка е защото нямам къде да я държа, а и искам да събера парите на куп.
7. Цените се договарят тук открито , и тъй като много от нещата нямам представа как вървят нека тези с личен опит за дадена част да помагат.
8. Седмицата преди определения уикенд пускам пост в който е описано кой потребител какво ще купи и на каква цена. Ако някой е размислил или си е намерил частта от друго място най-късно тогава да се обади че вече не се интересува.
9. За да не претрупваме темата със постове - след като някой заяви открито от какво се интересува, можем да се разбрем чрез лс-а и при договорена продажба ще пусна пост за сделката.
10. Боря се да изкарам 1000-1200 лв от колата по този начин. Всичко нагоре е добре дошло, ако някой дава тези пари накуп да идва да я взима:)
:(
Само една забележка- пусни си това мнение като отделна тема в раздел продава- това е технически раздел все пак.
onasis78
04-10-2008, 19:59
при тоя "голям интерес" - ще си я оправям :(