Log in

View Full Version : ае с праздником

търтей
09-09-2008, 13:34
вива ла революсион
бандьера роса ке триумфера

:drinking:

CBET
09-09-2008, 13:36
хахаха. Ай да ни е честит днешният празник :)

Old Fox
09-09-2008, 13:38
Въх жива да не бях. Без малко да го утърва тоя ден.
Ае честит празник и
"Пред нас са блеснали житата..."

Susscrofa
09-09-2008, 14:09
Е кво се гаврите с датата бе егати келешите. Вие не сте били и запланувани когато са умирали хора за разни идеи на тази дата. Дали хубави или не , идеи все пак.:respect:

spe4elist
09-09-2008, 14:14
Хм, аз пък си имам годишнина!
Преди една година се пръкнах в тоя форум!
Нооо ... идейно съм узрял доста отдавна ... :cool:

LeoVin4i
09-09-2008, 14:26
Урааааааааааааааааааааааааааа..................

Stoyan Georgiev
09-09-2008, 14:30
имам си мнение за комунистите, ама нема да го споделим

fred
09-09-2008, 15:38
Хората са важни а не идеите.Колко пък хора умряха щото небяха за тия идеии, а някои със същите идеи умряха поради некои съображения на други пак с тия идеи, ма нема сега да спорим, още повече като се има предвид кой е отворил темата:shocking::haha:

търтей
09-09-2008, 16:01
кви ми има
историята трябва да се познава за да мое да се поучим от грешките на тези преди нас и да правим поне малко по-смислени постъпки

ама като гледам тройтата кУалиция и не съм убеден че ората мислят изопшто

Бобби
09-09-2008, 16:08
Единственот хубаво нещо за тоя ден е:...че преди почивах...а сега работя!

Susscrofa
09-09-2008, 16:25
Трябва да уважаваме историята си. По време на френската революция са избити зверски страшно много французи и то "аристокрация" покрай тях и много невинни, но това не пречи те да се гордеят с тази революция. А за времето преди девети не ми се говори защото не е било цветущо поне така съм чул от възрастни хора и съм попрочел туй онуй. Така че..... Неберемедов е разумен человек нема да го барате.:clap:

koolio
09-09-2008, 16:57
кви ми има
историята трябва да се познава за да мое да се поучим от грешките на тези преди нас и да правим поне малко по-смислени постъпки

ама като гледам тройтата кУалиция и не съм убеден че ората мислят изопшто

:clap: Оно си е те така. Сега, както съм в стендбай, можем да започнем един спор: трябваше ли да се бута мавзолея или не трябваше.

DerMeister
09-09-2008, 16:59
:clap: Оно си е те така. Сега, както съм в стендбай, можем да започнем един спор: трябваше ли да се бута мавзолея или не трябваше.
Трябва и паметника на руската армия да бутнат, че освен да пречи и да грози, дурга функция няма да има до 5-10 години.

търтей
09-09-2008, 17:00
Трябва и паметника на руската армия да бутнат, че освен да пречи и да грози, дурга функция няма да има до 5-10 години.

:respect:
требва и братската могила също

koolio
09-09-2008, 17:02
Начи мавзолеят не е паметник и не е могила -не беше де. Тва беше една сграда, на която много полезни функции можеше да се измислят.

търтей
09-09-2008, 17:03
Начи мавзолеят не е паметник и не е могила -не беше де. Тва беше една сграда, на която много полезни функции можеше да се измислят.

ебати грозотията беше да ти кажа

mim
09-09-2008, 17:52
малко сантимент, айде не с лошо
http://detstvo.noviniteb.com/index.php?do=cat&category=gallery

Stoyan Georgiev
09-09-2008, 19:22
Абе вие повечете не разбирате от история май. И срамни да са били времената, са били част от нашата история и трябва да всеки един от нас да оважава историята на България, стига да се чувства българин. Всички паметници от онова време трябва да се запазат. На същата логика трябва да се бутне Шипка, да не се празнува Освобождението и тъй нататък, щото се свързват с руско :bg::bg::bg:

свързват се с руско ама не с комунистическо

fred
09-09-2008, 21:21

Хъм, честно казано полезни функции трудно, но и да можеха, някак не се вързваше с нищо на площада, виж сега как някак има простор и въздух там.Според мен трябва да посадят едно няколко огромни дървета и храсти, нищо друго.
Иначе, практиката показва, че никой никога не се учил от историята-това във връзка с други изказвания :drinking:

Ранобудниче
09-09-2008, 22:56
Хъм, честно казано полезни функции трудно, но и да можеха, някак не се вързваше с нищо на площада, виж сега как някак има простор и въздух там.Според мен трябва да посадят едно няколко огромни дървета и храсти, нищо друго.
Иначе, практиката показва, че никой никога не се учил от историята-това във връзка с други изказвания :drinking:

аз пък се дразня на "дизайнерското" недоразумение пред НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА.

tokata_pz_flex
10-09-2008, 01:19
Честит празник на празнуващите . Историята , е за да се уважава или мрази . Всеки си има глава на раменете , за да прецени как да се отнася към определени моменти от нея . Аз май попрепих , така че спирам да пиша .

търтей
10-09-2008, 11:55
всъщност изкарахме добре на празника с ени какички
ама в син сити нещо обслужването му е паднало нивото
сервитерката яко се туткаше
мъка
:)

Stoyan Georgiev
10-09-2008, 22:34
всъщност изкарахме добре на празника с ени другарки
ама в син сити нещо обслужването му е паднало нивото
сервитерката яко се туткаше
мъка
:)

поправих те :)

търтей
10-09-2008, 22:36
мне баш
беха си какички
другарки станаа след син ситито ;)

Orm
10-09-2008, 22:42
Нещо ми изглеждат познати тези разговори - да нямам ДЕЖАВЮ ???? :)

Stoyan Georgiev
10-09-2008, 22:46

в съветска русия, дежавюто има теб

Orm
11-09-2008, 16:55
в съветска русия, дежавюто има теб

:rotfl::rotfl::rotfl:

fred
11-09-2008, 21:17
аз пък се дразня на "дизайнерското" недоразумение пред НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА.

Напълно съм съгласен, да не говорим, че някои тук, които защитават паметниците, не знам дали помнят, че там имаше паметници на загиналите във войните българи, войнишки паметници, а сега ги няма.Е все пак тая сграда има и функции обществени и не трябва да се събаря

Абе вие повечете не разбирате от история май. И срамни да са били времената, са били част от нашата история и трябва да всеки един от нас да оважава историята на България, стига да се чувства българин. Всички паметници от онова време трябва да се запазат. На същата логика трябва да се бутне Шипка, да не се празнува Освобождението и тъй нататък, щото се свързват с руско :bg::bg::bg:

Значи има загинали руски войници, а съветски загинали у нас няма, ако не броим разстреляните от СЪВЕТСКИТЕ власти тяхни войници и /може би офицери/-за мародерство и пиянство.Уважавам Шипка, но не уважавам оня шмайзер, дето се е вее около бившия зоопарк, в част от който се намира сега "Баба Яга":laughing1::handshake: .
И други народи за запазили паментици от това врем, но на определено място /разбирай в трета глуха/ а не на пъпа на столиците си.

То ние кат се съберем и все си опираме до наш,та си:wub:

Orm
12-09-2008, 11:20
Добре , да напрвят едно допитване до хората и ако повечето не ги искат да ги амахат , ама вместо тях да не слагат тия бетонни извращения дето са ги понаслагали между Орлов мост и НДК по " Евлоги Георгиев " . Деба , няма ли един нормален скулптор в българия?!?!?!?

morfius
12-09-2008, 11:48

"Петоъгълния шестохуйник" ли визираш... това трябваше да го съборят още преди мавзолея - недоразумението застрашава безопасноста на преминаващите хора и играещите деца наоколо, но минаха метър с едни смешни оградки.
За чудещите се де е логиката:
- Има доста слухове (изрично подчертавам слухове), че бутането на мавзолея е лобирано с цел строежче на мястото му, ако има истина някаква в тях - дали е пропаднало лобирането на строежа или просто се чака определено време за смяна статута на парцела (в стил София Ленд) - ще видим.

@фред - пред НДК и самото НДК са различни неща :)

@търтей - това може да е празник само на тези които са се облажили през 45 те години или в последващите... нищо добро не е донесло на нацията (отърсваща се от игото и създаваща някакъв елит - който бива безогледно избиван или смачкван след тази дата) напротив засилило е изкуствения подбор на безгръбначни немислещи.

fred
12-09-2008, 12:21
Понеже късно вечерта го четох, явно съм позадрямъл :wein::comphits: и не съм детайлизирал че става дума за околното
А за мавзолея, не мисля, че е имало такива мераци, тоест мераци може да е имало, но това никоя власт няма да го разреши, освен може би така наречения Цар /сигурно скубе брада, че не го е взел/

Ранобудниче
12-09-2008, 13:48
Добре , да напрвят едно допитване до хората и ако повечето не ги искат да ги амахат , ама вместо тях да не слагат тия бетонни извращения дето са ги понаслагали между Орлов мост и НДК по " Евлоги Георгиев " . Деба , няма ли един нормален скулптор в българия?!?!?!?

и аз си спестявам главните букви, но за България не бих.
за Съветския съюз вероятно и ти не би.

18+

"Петоъгълния шестохуйник" ли визираш... това трябваше да го съборят още преди мавзолея - недоразумението застрашава безопасноста на преминаващите хора и играещите деца наоколо, но минаха метър с едни смешни оградки.

именно!

fred
12-09-2008, 20:51
Прочетох наскоро, че тоя петохуйник, по прокет бил друг, оригиналния проект, но не бил направен така.Демек, сега можело да го възродят в пълен вид, сигурно като шестохуйник да кажем?:)
Но иначе сега е заграден, поне деца не може да пострадат, а някой наркоман най много, забол се там под тенекиите.Но поне става за гнездене на разни птици, не е съвсем безполезен:saint:

DerMeister
13-09-2008, 00:50
Прочетох наскоро, че тоя петохуйник, по прокет бил друг, оригиналния проект, но не бил направен така.Демек, сега можело да го възродят в пълен вид, сигурно като шестохуйник да кажем?:)
Но иначе сега е заграден, поне деца не може да пострадат, а някой наркоман най много, забол се там под тенекиите.Но поне става за гнездене на разни птици, не е съвсем безполезен:saint:
Какъвто ще да е проекта, да го махат! Сигурно е някакво извращение като малоумието 1300 години България край Шумен. Бетон, бетон, някакви стилизарани образи, неразбираеми, тип волтрон, комунистически малоумия от стремеж да се покажем колко развити и модерни сме били. Още колко такива безумия има из България, направо ми се реве.

fred
13-09-2008, 10:19
Съгласен съм, това имах предвид, че там, където е сградата на НДК като бяха малък и играех, беше градинка и имаше едни стени, много хубави, с червени колони и черни плочи-имената на всички загинали във войните, българи/не съм 100% сигурен, но нещо от сорта беше/.Тези паметници са запазени, не знам защо не ги монтират на мястото на тоя многоъгълния,а се чудят какво друго грозилище за изтропосат.