PDA

View Full Version : Кит за вариатора , смяна???

DanailQV
27-10-2005, 20:42
Някой може ли да ми даде информация от каде да си поръчам тоя кит, че тук във Варна едва ли ще го намеря. И някакво кратко инфо за смяната ако е възможно де :oops: .

BatVas
27-10-2005, 20:44
Ами във Вантотрейд има - около 8 -9 лева е ако не се лъжа. Цифрата идва от смяната- цената на труда , иначе китчето е ефтинко

DanailQV
27-10-2005, 20:46
ахам ясно , аз ако си го поръчам ще ми го доставят с куриер предполагам :roll:

georgyg
27-10-2005, 20:50
Смяната е от порядъка на 150-180 лв във Ванто или поне така ми казаха, когато ходих за моята :frown:
Аз сменях и ремъците и ролките и беше 30 лв. повече.

DanailQV
27-10-2005, 20:55
Няма проблем ама кофти е ,че не съм от София , а тук във Варна сервизи за Алфа май няма , аз от 1 год. търся някои да ми зацепе ангренажния ремък и няма никой който да има инструмент пък мога да си представя за вариатора (сигурно ще трябва да им обеснявам 30 мин. Що е то вариатор и има ли почва у нас :o )

kekc
27-10-2005, 21:39
Трябва доста подготвен да си, за да направиш ремонта сам. Не случайно голямата цифра идва от труд!
Далаверата е ако имаш нещо друго за смяна, за което труда да е същия.
За пример ще ти дам моя вариатор, който съвпадна с смяна на ремък. Труда си платих само за едното, защото ги сменят заедно, а вариатора и ремъка изискват почти едни и същи интервенции.

Абе без да те плаша, ама не виждам как ще спестиш идването до София :(

П.С. за вариатора можеш да направиш едно търсене из форума, а и тук (http://www.alfa156.net/tech/fr_index.html?/tech/variator.html) има по темата

Crusader
27-10-2005, 21:46
Трудна работа клега...но щом си много навит виж това:

http://home.hccnet.nl/jaap.bouma/PhaseVariator.htm

Bobo
28-10-2005, 15:03
Няма проблем ама кофти е ,че не съм от София , а тук във Варна сервизи за Алфа май няма , аз от 1 год. търся някои да ми зацепе ангренажния ремък и няма никой който да има инструмент пък мога да си представя за вариатора (сигурно ще трябва да им обеснявам 30 мин. Що е то вариатор и има ли почва у нас :o )

Мисля че мога да ти уредя смяна в русе :wink: Ако ти е по-приемливо, поне знам че там човека има фиксаторите за валовете - без тях неможе да смениш вариятор :!:

al
01-11-2005, 10:37
За ремонта на вариатора се налага свалянето на разпределителния вал за всмукателните клапани в предната част на който се намира въпросния вариатор. Смяната е възможна и без въпросните фиксатори.

Bobo
01-11-2005, 11:06
За ремонта на вариатора се налага свалянето на разпределителния вал за всмукателните клапани в предната част на който се намира въпросния вариатор. Смяната е възможна и без въпросните фиксатори.

ХМ как става тая работа да питам?

valjo
01-11-2005, 11:07
смяната със сигурност, а зацепването на ремъка е отделен бизнес, се пак ;)

al
01-11-2005, 11:10
Белези на необходимите места. Също така промяна положението на зъбното колело. Налага защото зацепването на вариатора с разпределителния вал е с наклонени зъби, а ремонтния комплект представлява втулка и пружина и със слагането на тази втулка се променя взаимното положение на вала и зъбното колело. Аз го смених на алфата на брат ми без проблемно.

DanailQV
01-11-2005, 21:25
Самия вариатор от Ванто трейд ли да си го поръчам , само там ли го има ? :roll:

al
02-11-2005, 08:10
Вариатора би трябвало да го има и по магазините но е към 250 - 300 лева. Ремонтния комплект от Вантотрейд 6-7 лева

Crusader
02-11-2005, 17:53
В "аутодетелина" гр. Плевен категорично ми заявиха че такова животно като "ремонтен комплект за вариатора" - няма :lol: , но пък виж имало цял вариатор, който срувал скромната сума от 180 евро. Разбира се възразих на това, но ми казаха "Какво разбираш ти, младежо" отговорих "Може да не разбирам много , но колата си е моя и аз решавам кой и как ще я ремотира"
Та мисълта ми е - пази се от такива майстори!!!
Успех! 8)