View Full Version : Катастрофата на Bella
Няколко живота на косъм в ПТП днес в което участвах и аз в Пловдив ... реултат 3 помляни коли им между които и моята любима Алфа , много нерви и стрес ... за малко да убия човек в една доста стара Лада Самара ... резултат от вечното бързане на хората по кръговото и не предвиждане от тяхна страна че в най-крайна дясна лента на платното зад онзи малък товарен камион може да има и кола ... естествено удара нейзбежен ... шофьора на камиона е видял вече навлезлите в кръговото и се изниза бързо,но те не са очаквали че в другата лента съм аз и се удряме ... аз пък от камиона не видях тези бързаци и залагах на това че те ще изчакат реда си за да навлязат в кръговото ... помлях ладата която отскачайки помля едно фордче фиестичка ... общо 6 души в 3 коли,няма ранени или жертви ... но от ладата вече нищо не става ... любимата ми Алфа е за сериозен ремонт ... а Фиестата само за смяна на калник .
:heavy_cry::heavy_cry::heavy_cry:
Няколко живота на косъм в ПТП днес в което участвах и аз в Пловдив ... реултат 3 помляни коли им между които и моята любима Алфа , много нерви и стрес ... за малко да убия човек в една доста стара Лада Самара ... резултат от вечното бързане на хората по кръговото и не предвиждане от тяхна страна че в най-крайна дясна лента на платното зад онзи малък товарен камион може да има и кола ... естествено удара нейзбежен ... шофьора на камиона е видял вече навлезлите в кръговото и се изниза бързо,но те не са очаквали че в другата лента съм аз и се удряме ... аз пък от камиона не видях тези бързаци и залагах на това че те ще изчакат реда си за да навлязат в кръговото ... помлях ладата която отскачайки помля едно фордче фиестичка ... общо 6 души в 3 коли,няма ранени или жертви ... но от ладата вече нищо не става ... любимата ми Алфа е за сериозен ремонт ... а Фиестата само за смяна на калник .
кофти кофти за алфата но важното е че няма пострадали! а иначе алфата не изглежда да има проблеми по двигателя или??
аз видях катастрофата ма одедазнам, че е някой от форума. Добре че всичко е ок и няма ранени, ся опрайха ли се нещата има ли някви проблеми ти от тука ли си си???
аз видях катастрофата ма одедазнам, че е някой от форума. Добре че всичко е ок и няма ранени, ся опрайха ли се нещата има ли някви проблеми ти от тука ли си си???
На пръв поглед няма щети по двигателя,не тече нищо от никъде и дори мисля че ще запали,но все пак не рискувах ... свалихме акумулатора и живот и здраве до няколко дена ще я докараме в Ст.З.
Иначе ми се скапа почивката 3 седмици извън БГ ... тъкмо отивах към гара Юг да взема едно младо семейство с бебе и да заминаваме за Германия ... добре че се случи преди да стигна до тях и само аз бях в колата.
Иначе официално в Протокола аз съм виновна защото съм отнела предимството на тези които ударих ... никой не отбеляза че те не изчакаха да се изнижем а тръгнаха преждевременно ... реве ми се Алфата ... това е може би най - желаната , обичана и обгрижвана кола ... преди да тръгна минах автмомивка и след това на ръка си я пастирах и полирах .... предният ден бях на сервиз за смяна на масло,филтри и т.н.Абе исках преди да тръгна всичко да ми е наред ... е да ама не ... сега не се знае кога ще имам отново кола
Нямаше полицаи ... и след това чакахме 40 мин ... ужас ... дори не мога да заплача ... :shocking:
Важното е,че няма пострадали!За колата не се притеснявай,ще я оправиш,даже и по-хубава може да си вземеш.Лошото от такива неприятни случки е стресът.
На пръв поглед няма щети по двигателя,не тече нищо от никъде и дори мисля че ще запали,но все пак не рискувах ... свалихме акумулатора и живот и здраве до няколко дена ще я докараме в Ст.З.
Иначе ми се скапа почивката 3 седмици извън БГ ... тъкмо отивах към гара Юг да взема едно младо семейство с бебе и да заминаваме за Германия ... добре че се случи преди да стигна до тях и само аз бях в колата.
Иначе официално в Протокола аз съм виновна защото съм отнела предимството на тези които ударих ... никой не отбеляза че те не изчакаха да се изнижем а тръгнаха преждевременно ... реве ми се Алфата ... това е може би най - желаната , обичана и обгрижвана кола ... преди да тръгна минах автмомивка и след това на ръка си я пастирах и полирах .... предният ден бях на сервиз за смяна на масло,филтри и т.н.Абе исках преди да тръгна всичко да ми е наред ... е да ама не ... сега не се знае кога ще имам отново кола
ако имаш нещо нужда от помож се обаждай, знам кво е да имаш проблеми в друг град;-) и не се притеснявай:)
много съжалявам за катастрофата, но щом хората са добре това е най-важното.
а по-въпроса за колата (май беше в друга тема, но нищо) - според мен ще може да се оправи и то за по-малко пари ор калкулираните от ФИАТ сервиза. Моята кола съм я взимала с удар, които беше доста по-сериозен и я оправих за по-малко пари, а тогава части за 147 почти нямаше и бяха скъпи, когато все пак се намираха....., така че имаш шанс да я оправиш, ако толкова много си я обичаш!!!!!
Важното е че няма жертви Bella! Страшна работа си е да отнемеш живот .... още по-страшен е кошмарът после ... така че гледай на нещата оптимистично ... малко обслужване на предницата и си ти:clapping:
Благодаря на всички за успокойтелните думи ... зная че сте прави и най-важното е че няма ранени , но въпреки това не мога да се успокоя и да престана да се ядосвам ... пожелавам ви никога да не ви се случва това!
Колеги шофирайте внимателно, че пътищата крият изненади, днес и аз си потроших алфичката, е карах малко бързичко признавам си, попаднах на опесъчен терен на асфалта и се завъртях и бум в бетонен бордюр, имам и снимка но е малко неясна щото щелия треперех когато снимах с телефона, но важнато е че съм жив, вярвайте ми мислех си, че няма да отселея, добре че нямаше друг човек до мене иначе загиваше, ударът беше от дясно, още веднъж благодаря на господ и на колана, че съм жив, и умната.
Ужас ... хубаво е че си се разминал само с уплах , знам за какво говоря ... случи ми се преди няколко дена.
Алфичката обаче не изглежда добре ... :(
Алфичката за съжаление няма да я бъде, според мен е усукана, двигателя е здрав но за какво ми е.Тъкмо бях тръгнал да и правя нова тапицерия от кожа но не стигнах до местото. Но важното е че съм добре, всичко друго се оправя.
Crusader
14-09-2008, 20:01
Искрено съжалявам за колата ти колежке, много е гадно като си обичаш колата, да се случи нещо подобно!
Вчера ни сполетя подобна съдба с един приятел и неговата Дедричка.
Искрено съжалявам за колата ти колежке, много е гадно като си обичаш колата, да се случи нещо подобно!
Вчера ни сполетя подобна съдба с един приятел и неговата Дедричка.
Какво става с нас бе Колеги ... загинаха за няколко дни страхотни коли ... днес придвижих колата до Ст.З. и сърцето ме боля през целият път ... беше хубава и вярна кола , може дори глупаво да звучи но при вида и винаги ми се оправяше кофти настроението с което се събуждах понякога ... сега на нейно място е паркирана каруцата на Вуйчо ми,една мега грозна Киа автоматик която освен това е истинска ламя ... с феноменалните 18 на 100 градско безнин!!!
ludkanar
15-09-2008, 14:50
и аз съжалявам колежке.а какво стана с колата каско нямаш ли.ще се оправили
Докато мрат само коли е добре.
А какво ще кажете за това ?
http://burgas.dir.bg/2008/09/15/news3379104.html
Шофьор се заби в автобус и загина на място
15 септември 2008 / News.dir.bg
35- годишен мъж от село Русокастро загина в катастрофа.
Той шофирал личния си автомобил “Алфа Ромео” в населеното място с прекалено висока скорост, предаде Дарик.
На завой мъжът се блъснал в паркиран извън пътното платно автобус. От инцидента загинал на място.
и аз съжалявам колежке.а какво стана с колата каско нямаш ли.ще се оправили
Имам Каско ... днес беше първият оглед и сега я разглобяват в сервиз,утре ще огледат и вътрешните щети и след това от сервиза ще ми направят една проформа фактура.
Тогава ще стане ясно какво ще става с колата ... но първо се съмнявам да ми дадат толкова пари колкото ще струва направата с качествени материали и втори се съмнявам че ще бъде същата като преди ... каквото и да стане колата отива или в моргата или за продажба ... :(
Ти се радвай,че няма пострадали,че тогава въобще нямаше да ти е до-колата!!!Та камо ли да мислиш дали ще я бъде или не.Вярно неприятна случка,но ламарини се правят,щом имаш каско няма какво да я мислиш.
Успех
ами какво да Ви кажа, след като ми помляха MAZDA-та, реших да пробвам с Алфа, имам я от няколко дена, надявам се да ми провърви. Предната ми кола един гофаджия gti дето се казва изпил си млякото и се качил на колата я обезобрази, а аз като никой път си карах със 90, може би малко сбърках ама мъничко поотупах момчето, което и без това от уплаха не знаеше къде се намира защото едвам не ме уби....
Радвайте се че сте оцелели еййй, купчина ламарина се купува, ама здравето е безценно. Честито на оцелелите!
ами какво да Ви кажа, след като ми помляха MAZDA-та, реших да пробвам с Алфа, имам я от няколко дена, надявам се да ми провърви. Предната ми кола един гофаджия gti дето се казва изпил си млякото и се качил на колата я обезобрази, а аз като никой път си карах със 90, може би малко сбърках ама мъничко поотупах момчето, което и без това от уплаха не знаеше къде се намира защото едвам не ме уби....
Радвайте се че сте оцелели еййй, купчина ламарина се купува, ама здравето е безценно. Честито на оцелелите!
Каква Алфа взе колега?
Имам Каско ... днес беше първият оглед и сега я разглобяват в сервиз,утре ще огледат и вътрешните щети и след това от сервиза ще ми направят една проформа фактура.
Тогава ще стане ясно какво ще става с колата ... но първо се съмнявам да ми дадат толкова пари колкото ще струва направата с качествени материали и втори се съмнявам че ще бъде същата като преди ... каквото и да стане колата отива или в моргата или за продажба ... :(
ей така както е смачкана ми я дай за 2000лв. аз ще го преглътна някак си, че карам удряна кола. Както впрочем 90% от потребителите на коли 2-ра употреба. Освен това удара не е толкова силен. Има криви само няколко декоративни ламарини. Щом не се е спукало нещо толкова крехко като радиатора, стъклото, възглавниците... значи колата не е толкова зле, 2 калника, и капак... бронята може и да си стане същата.... абе хора това е КОЛА, не е човек да страда от шини по костите.... заварява се сменя се, залепя се, китва се леко и колата е пак вън от бокса. Няма такъв филм оригинални части.... Такива има само в моргите!!!!!
Както съм казвал не веднъж "КОЛАТА Е РОБ НА ЧОВЕКА, НЕ ОБРАТНОТО", освен това е напълно заменяема, докато човека НЕ
Колата е все още по сервизите,но аз няма да я ремонтирам ... така че ако има кандидати за нея продавам я във вида в който е ... със нови Мишелин гуми на един сезон,с джанти в отлично състояние , със сменени 3 задни носача , сменени накладки на 1 седмица , сменени всички консумативи по двигателят ---> ангренажи,ролки,пистов ремък,водна помпа ... всички филтри и маслото са сменени 1 ден преди катастрофата ... !
Сменен биалет!
Работещ и зареден климатроник 1 седмица преди катастрофата!!!
Кожен салон в много добро състояние !
При удара няма нищо засегната по двигателя освен леко кривнатият тампон.
Няма изтичане на нищо от колата!
Скоростите си дойдоха на място ... т.е. скоростната кутия е наред!
Няма удар по ходовата част и там всичко е наред!
Щетите са калници,капак,броня,два фара и декоративните решетки,кутия за въздушен филтър,пантите на капака,амортисьорите на капака и т.н.... мога дам списък с описаните от вещото лице части които са за подмяна!
Мога да ви дам и ценоразпис на същите тези ако са оригинални ... ама няма да ви го дам да не се плашите ;)
Освен това колата е заредена до горе с гориво :boxing:
Преди да я ударя я бях пастирала и полирала!
От колата ще си взема само музиката и мрежата която дели купето от багажника!
Айдееее народеее .... продава се най-хубавата Алфетка ... но далеч НЕ за 2 000 лева:indian:
Цена само при оглед на място на автомобила или на на тел. които ще получите при запитване на лични.
Привет...интересува ме за какви пари ще се разделиш?
Каското използвала ли си?
Изобщо как стоят нещата...с колата след удара?
Привет...интересува ме за какви пари ще се разделиш?
Каското използвала ли си?
Изобщо как стоят нещата...с колата след удара?
Днес ще изпращаме до София със застрахователят проформа фактурата само за частите!
Ясно е че няма да я осребрят защото е доста висока цената понеже смятахме цените само на оригиналните части.
След това ще направят те тяхна си някаква експертна оценка и ще ми изплатят някаква сума.
До 2 седмици ще се разбере каква ще е сумата и след това се иска търпение...огромно търпение да изплатят това което са преценили.
Та така стоят нещата...колата ще се продава в този вид в което е сега!
Днес ще изпращаме до София със застрахователят проформа фактурата само за частите!
Ясно е че няма да я осребрят защото е доста висока цената понеже смятахме цените само на оригиналните части.
След това ще направят те тяхна си някаква експертна оценка и ще ми изплатят някаква сума.
До 2 седмици ще се разбере каква ще е сумата и след това се иска търпение...огромно търпение да изплатят това което са преценили.
Та така стоят нещата...колата ще се продава в този вид в което е сега!
Разбрах...имаш-ЛС!!!
....значи прибираш си парите от каското(примерно 5000, ама доколкото разбирам с тази тотална щета за 80% от 11000, си се получава бая цифра.), и продаваш колата(за много над 2000...примерно 4000, или на части), и си свиркаш.... брех, да взема и аз да и направя едно каско и да я засиля у някой дувар. Не че искам да ти правя сметка, ама след като така поставяш нещата... АЗ няма да я карам, Аз няма да сложа неоригинални части, АЗ ще я продам на части... добре, давай една добра цена и да я отнася някой, който може да живее спокойно и да каря леко чукната кола.
п.п.
знам, че някак си ти правя сметка един вид на парите, ама някак си нормално ми се стори, след толкова теми за твоята катастрофа. Искренно се радвам да си решиш проблема по най-добрия вариант за теб.
Успех
Нямам представа каква сума ще ми изплатят от каското ... за това ми е трудно да дам все още цена за колата която ще продам в такъв вид.
За да няма недоразумения нека изчакаме да направят експертна оценка и да ми дадат писмено документ за стойността на сумата която ще ми бъда изплатена.
Тогава ще ви дам съвсем официално цена на колата.
Далеч съм от мисълта че може да се вземат повече пари от това за колкото е застрахована.
Просто искам да събера достатъчно за друга такава същата като тази ... нито лев повече.
Това е което желая,надявам се да ме разбереш и да проявиш малко търпение ... не смятам да дера кожи , но все пак и аз трябва да си купя нова кола а това струва парички ...
Вярвам че цената за която смятам да я продам ще е много добра,но нека все пак изчакаме малко и ще ви кажа за какво става дума.
....значи прибираш си парите от каското(примерно 5000, ама доколкото разбирам с тази тотална щета за 80% от 11000, си се получава бая цифра.), и продаваш колата(за много над 2000...примерно 4000, или на части), и си свиркаш.... брех, да взема и аз да и направя едно каско и да я засиля у някой дувар. Не че искам да ти правя сметка, ама след като така поставяш нещата... АЗ няма да я карам, Аз няма да сложа неоригинални части, АЗ ще я продам на части... добре, давай една добра цена и да я отнася някой, който може да живее спокойно и да каря леко чукната кола.
п.п.
знам, че някак си ти правя сметка един вид на парите, ама някак си нормално ми се стори, след толкова теми за твоята катастрофа. Искренно се радвам да си решиш проблема по най-добрия вариант за теб.
Успех
Къде видя тоталка!!!!....ще си говорим по нататък:)
От "каско" пари не се изкарват вече:).....това беше време оно...да изкараш пара с засрахователна измама!
Е намират пак начини...на българина му дай да изкара лесно пари, обаче има едно голямо НО!!....винаги могат да те хванат:).....няма да споделям как:)
Bella, коя година е произведена колата?
...ще ти изпратя една спецификация и с описа от щетите...ще мпже да сметнеш колко мах...ще ти дадът застрахователите...ако е по експертна оценка!?
Не искам да споря, или да правя интриги.
Дано колата да остане цяла и в сектата. Наиситна е добра кола, и според мен не бива да се разфасова на части.
Стискам палци да я видим отново във форма.
Не искам да споря, или да правя интриги.
Дано колата да остане цяла и в сектата. Наиситна е добра кола, и според мен не бива да се разфасова на части.
Стискам палци да я видим отново във форма.
Е това е пиказка...чул те господ!
Bella, коя година е произведена колата?
...ще ти изпратя една спецификация и с описа от щетите...ще мпже да сметнеш колко мах...ще ти дадът застрахователите...ако е по експертна оценка!?
Колата е 2001 год.кой месец точно не знам,не съм гледала в талона.
Ще ти изпратя бележка на лични с опис на щетите.
п.п.Колата наистина беше добре,беше много добра дори.
Имам чувството че застрахователя го е яд повече от мен за тази кола ... доста я хареса когато я застраховах и сега не спира да говори за нея :neutral:
...днес придвижих колата до Ст.З. и сърцето ме боля през целият път ... беше хубава и вярна кола , може дори глупаво да звучи но при вида и винаги ми се оправяше кофти настроението с което се събуждах понякога ...
Голяма любов!!! Няма що! То сигурно и мъжът ти ако си счупи крак, ще го харижеш на комшийката! Не стига, че по твоя вина колата е в такова състояние ами и я изоставяш!!!
Голяма любов!!! Няма що! То сигурно и мъжът ти ако си счупи крак, ще го харижеш на комшийката! Не стига, че по твоя вина колата е в такова състояние ами и я изоставяш!!!
Това е лично решение и не виждам какво нелогично е направила. Като се замисля и аз бих постъпил по подобен начин.
DiStefano
22-09-2008, 13:13
на Белла пожелавам само
бързо да преживее стреса от случката
иначе ламарината и е най-малкия проблем
желязото се ремонтира лесно
човешкия живот трудно или невъзможно ...
Днес ще прибирам Хубавицата у дома и всеки който има интерес може да я види на място.
До края на месеца ще разбера каква сума ще ми изплатят от Каското и след това колата официално се пуска за продажба във вида в който е сега или на части!
За да предотвратя излишни спорове които най-вероятно ще се заформят искам само да отбележа,че целта ми е със събраната сума да закупя нова такава кола,а не да печеля!
Моля на всеки който му минават подобни мисли да се ги избие ... дори и да исках е просто невъзможно при стеклите се обстоятелства да спечеля нещо...даже напротив...бях започнала едно по едно да оправя Алфата ... сменени са доста неща по нея и има и доста за сменяне особено сега след удара ... но такъв е живота и аз не мога да променя случилото се дори и да ми се иска,само как ми се иска ... но уви няма начин.
Така че всеки е Добре дошъл и може да огледа колата ... от утре!
Днес ще прибирам Хубавицата у дома и всеки който има интерес може да я види на място.
До края на месеца ще разбера каква сума ще ми изплатят от Каското и след това колата официално се пуска за продажба във вида в който е сега или на части!
За да предотвратя излишни спорове които най-вероятно ще се заформят искам само да отбележа,че целта ми е със събраната сума да закупя нова такава кола,а не да печеля!
Моля на всеки който му минават подобни мисли да се ги избие ... дори и да исках е просто невъзможно при стеклите се обстоятелства да спечеля нещо...даже напротив...бях започнала едно по едно да оправя Алфата ... сменени са доста неща по нея и има и доста за сменяне особено сега след удара ... но такъв е живота и аз не мога да променя случилото се дори и да ми се иска,само как ми се иска ... но уви няма начин.
Така че всеки е Добре дошъл и може да огледа колата ... от утре!
Поне си продавай колата в правилният раздел!
Bella, защо ше продаваш колата? Аз като гледам и "няма нищо". Калник, Броня и капак и сигурно има и гредичка за изправяне. Капака примерно не може да се изправи и ще трябва нов, но калника и бронята подлежат на ремонт, които за 300 - 400 лв. ще станат като нови. А капак от някоя морга със същя цвят може да се намери лесно.
Аз заради таква щета не бих си продал колата ако е добре поддържана и обичана. Но ти си знаеш.
Bella, защо ше продаваш колата? Аз като гледам и "няма нищо". Калник, Броня и капак и сигурно има и гредичка за изправяне. Капака примерно не може да се изправи и ще трябва нов, но калника и бронята подлежат на ремонт, които за 300 - 400 лв. ще станат като нови. А капак от някоя морга със същя цвят може да се намери лесно.
Аз заради таква щета не бих си продал колата ако е добре поддържана и обичана. Но ти си знаеш.
Няма да коментирам решение което вече съм взела!!!
Лесно е да се говори наизуст,прекалено много уважавам СЕБЕ СИ за да карам удряна кола!
И аз бих те посъветвал същото колежке .. погледни клипчето с мойта кола - http://clip4e.com/play_alfa_166_vrystane_kym_jivota.htm и пак си помисли :)
Колеги,виждам много ВИ харесва моята Алфа ... нека ви подшушна нещо .... "ТЯ се продаааавааааааааааа..." , само и единствено сега имате уникалната възможност да я закупите на преференциална цена :tooth:
Добре си решила, махай я ще вземеш нещо по-добро;-) Пускай я на чати остави бащати или мажъти да се занмава и збравяй
DiStefano
22-09-2008, 22:38
И аз бих те посъветвал същото колежке .. погледни клипчето с мойта кола - http://clip4e.com/play_alfa_166_vrystane_kym_jivota.htm и пак си помисли :)
абе биричед
оти на клипчето
оборотомера ти е от бензин
"кифлата" не е ли дизелова
или аз не съм запознат ... !?:tooth:
tokata_pz_flex
22-09-2008, 23:09
Дизелова е , и аз оборотомера загледах :Bolt: явно ще е много бърз дизел :)
Няма да коментирам решение което вече съм взела!!!
Лесно е да се говори наизуст,прекалено много уважавам СЕБЕ СИ за да карам удряна кола!
Че ти новата може да я купиш и да изглежда като чисто нова, а да е била таркаляна и по таван. От къде си сигурна, че и тази не е била дряна и преди? Те сменят калници, брони, пребоядисват ги в оригинален цвят и ги лакират по-добре от оригинални. Пастират и полират така, че да изглежда като от магазина. Но това не прави колата куца и саката. Особено както жените рабирате от бои и лакове направо без да усетиш може да си купиш таква утъркаляна по таван и да си мислиш, че я е карал някоч бабичка и преди да я вкара в гаража я измивала всеки път.
Ако продадеш тази ела да видиш моята. Сигурен съм, че ще ти хареса, защото изглежда като от магазина. Няма да хлопне да тропне. Мотора не се чува да работи. Вътре няма пластмаска която да скръцне.
И после ще те те питам според теб удряна ли е? Пребоядисана ли е и ще ти разглобя корите на вратите и пластмаските на които съм подлагал дунапренена лентичка за да не скърца, както и колко купища неща съм сменил и подобрил за да я направя кола. Че и изгнило имаше по колонките на подкалниците, че съм ги рязал с ракетата и заварявал нови такива и боядисал като оригиналните. Ако не ти ги кажа тия неща никога няма да разбереш.
ФЕРАРИСТ
23-09-2008, 00:42
На тоя дето ще я вземе какво го бърка дали тя ще вземе 2 бона от застрах, или 20.....щом ТОЙ е доволен от цената, не мисля че другото е от значение......
На тоя дето ще я вземе какво го бърка дали тя ще вземе 2 бона от застрах, или 20.....щом ТОЙ е доволен от цената, не мисля че другото е от значение......
Моля се колата да попадне в по-добри ръце!
Моля се колата да попадне в по-добри ръце!
Смятам че ще си проличи при огледа дали колата е била в добри или е лоши ръце до сега .... който иска да кара евтина хубава кола,просто сега е момента.
Да не говорим че е напълно обслужена ... всичко по нея е сменено не само стандартните консумативи,но и няколко носача,накладки,биалети...съмнявам се че има доста хора които поддържат в такава изправност автомобила си ... а аз го правя защото ценя живота си и комфорта на возене,понеже принципно автомобила ми е средство за работа и така ... но нищо,аз виждам че голяма част от "колегите" ще спят по-спокойно ако вярват че автомобила не е поддържан...здраве да е.
Е аз съм един от кандидатите...чакам цена на л.с......
Д знам дали да се разкарвам за оглед!
Колата в Стара Загора ли е доколкото знам...?!?
Е аз съм един от кандидатите...чакам цена на л.с......
Д знам дали да се разкарвам за оглед!
Колата в Стара Загора ли е доколкото знам...?!?
Здравей!
Предполагам че до края на тази седмица ще мога да дам цена.
В петък изпратихме всички документи в София и чакаме експертната оценка,едва след това мога да определя някаква цена и ти ще бъдеш първият на когото ще изпратя бележка на лични.
п.п.Бронята на колата е само охлузена и ще може да се отремонтира и ползва.
Тенекеджията който я изправи е изпуснал фриона :(
Колата е в Стара Загора.
Ще чакам....
..и кажи на тоя тенекеджия да не бара повече колата....:)
Ще чакам....
..и кажи на тоя тенекеджия да не бара повече колата....:)
Оооо няма как да я пипа повече ... тя спи зимен сън в гаража :tooth:
п.п.Чудя се да прибера ли смачканите калници и капак ?!?
Пребери ги......ако стигнем до спорузомение....ще са ми от полза!!!
Момчета...знаете ли до колко коня при внос на автомобил не се заплаща АКЦИЗ ?
120 x 1.36 = 163.2:pp:
по дин или по сае? :smile:
И аз знам че над 163, но не знам по коя система, то си го пише в закона
А за двигателите TWIN SPARK 2.0 какво ще ми кажете ?
Допускам че може да взема и бензинка и искам преди това да имам малко повечко информация понеже нямам никакво понятие от бензинови двигатели.
Къде трябва да внимавам при закушуването на бензинов двигател?
с една дума
не си зимай твинспарк
с една дума
не си зимай твинспарк
Що така?
Вземи си....
стиге бе
жтд е много по-смислен двигател от това фиатско чугуниево недоразумение твинспарка ....
Вземи си....
А сега де....ми обясни ми малко къде трябва да внимавам,какви са слабите места на бензиновият мотор ... какъв да взема ... 1.8 или 2.0 .... нещо за Селеспийда да ми кажеш?
Всичко ме интересува ...
п.п.Калниците са вече при мен.Пластмасовата броня ще може да се ползва.
стиге бе
жтд е много по-смислен двигател от това фиатско чугуниево недоразумение твинспарка ....
..е сега спор- безин- дизел....:yawn:
стиге бе
Лично аз съм гореща почитателка на ЖТД двигателите и най-вече на 2,4 ... но ако не намеря това което търся ще трябва да се задоволя с един бензинов Спортвагон :(
По ще ти отива Крос....
..между другото дойдоха ли вести от засрахователите?
По ще ти отива Крос....
..между другото дойдоха ли вести от засрахователите?
Кроса и
аз го аресвам,баш сий аарен той ама не ми се дават толкова пари за кола,ако ги дам ще да е за 159 комбенце :big_love:
п.п.Тцъ....чакам още обаждане...моли се с мен да дадът добра сума.
А сега де....ми обясни ми малко къде трябва да внимавам,какви са слабите места на бензиновият мотор ... какъв да взема ... 1.8 или 2.0 .... нещо за Селеспийда да ми кажеш?
Всичко ме интересува ...
п.п.Калниците са вече при мен.Пластмасовата броня ще може да се ползва.
Селеспийда, не ти препоръчвам(имитация на автоматична скоростна кутия, но малко селски направена:)....1.8 или 2.0...разлика само в мощтноста...
Не съм кой знае какъв специалист:prescription:..та точно от мен да взимаш съвети:)...
аз па без снимки нишо не казвам :shutup:
Кроса и
аз го аресвам,баш сий аарен той ама не ми се дават толкова пари за кола,ако ги дам ще да е за 159 комбенце :big_love:
п.п.Тцъ....чакам още обаждане...моли се с мен да дадът добра сума.
По експертна оценка ли ще ти плащат?
Коя група ти е зстраховката 1 или 2-ра..?
По експертна оценка ли ще ти плащат?
Коя група ти е зстраховката 1 или 2-ра..?
Да,по експертна!
Какво ще рече група?!?!?
Нямам представа...
абе биричед
оти на клипчето
оборотомера ти е от бензин
"кифлата" не е ли дизелова
или аз не съм запознат ... !?:tooth:
Така е .. старото беше счупено ии такова ми донесоха .. Иначе трябва само цифреблата да си сменя , ама все не ми остава време.
Да,по експертна!
Какво ще рече група?!?!?
Нямам представа...
не очаквай много....което и мен ме засяга за сажаление:brickwall:
Според застрахователя колите се делят на 1-ва група до 5 или 7г....който можеш в оторизиран сервиз или по фактурна стойност да ремонтираш...същото при някой важи и за 2-ра група....твойта би трябвало е да се възползваш от това...дори и да не правиш колата..има начин да си по на кяр!!!...бях ти писал да не влизаш в договорки с застрахователите...но глас в пустиня...:yawn:
Станалото ,станало ... ще поживеем и ще видим в краен случай ще я закърпя и ще я продам така пооправена ... какво да се прави съдба :drunk::mf_Flush:
Ти преди това се обади за цената..преди да я закърпиш, нали знаеш, че имам интерес!!!!...да не забравиш?!
Ти преди това се обади за цената..преди да я закърпиш, нали знаеш, че имам интерес!!!!...да не забравиш?!
Е,как ще забравя...нали искам да взема нова.
Макар колкото повече да наближава момента толкова повече ми домъчнява за моята си колица...гледам из интернет има само едни сребристи или черни коли,а аз не искам такава.
Няма това което искам,имаше една ама я лапнаха доста бързо :(
Не ми се мисли ... дали ще намеря кола която да ми харесва толкова много колкото тази ?
стиге бе
Моля Ви се да не влизаме в спорове без край.:smile:
П.С.Ако на това чугунено недоразумение се сложи една турбинка,то този пет цилиндров влак може само да духа супата.:metal:
Моля Ви се да не влизаме в спорове без край.:smile:
П.С.Ако на това чугунено недоразумение се сложи една турбинка,то този пет цилиндров влак може само да духа супата.:metal:
ей аз не споря дизел - бензин
аз казвам че тоя двигател е смотам
мога и да го обясня, ама се изискат некви минимални технически познания
та така
а секи си кара квото му е кеф
пеаце :)
та така
..тоя пук откъде се включи..?...
Тук спор няма:smile:
Е,как ще забравя...нали искам да взема нова.
Макар колкото повече да наближава момента толкова повече ми домъчнява за моята си колица...гледам из интернет има само едни сребристи или черни коли,а аз не искам такава.
Няма това което искам,имаше една ама я лапнаха доста бързо :(
Не ми се мисли ... дали ще намеря кола която да ми харесва толкова много колкото тази ?
Говори с Пчелата....той мисля, че има хубав вагонресорант с хубаво меню:)
та така
Така е.Всеки да кара кой каквото иска.:cheers:
Говори с Пчелата....той мисля, че има хубав вагонресорант с хубаво меню:)
Гдей това чудо бре?
Гдей това чудо бре?
..у Софето:yawn:
..у Софето:yawn:
Хубаво ама той си мълчи на който е Вагончето ... да се надяваме на включване :!:
..негово си е!...сигурно си мисли за пари:)
На лични...с някоя друга снимка...моге и да го склониш:)
Фиат е правил двигатели /и бензинови и дизелови/ преди ние да се родим и сигурно ще ги произвежда и след като ни няма,то иначе можем да си обсъждаме тука всичко:drunk:
по дин или по сае? :smile:
Мисля, че е по ДИН, но по която и да е, у нас е възприет този стандарт.:smile:
Предлагам да направим темата ВАЖНА!
lulin racing
28-09-2008, 12:42
Предлагам да направим темата ВАЖНА!
Защо реши колега,че трябва да е важна? :dunno:
И аз това се питах ...?
И аз това се питах ...?
Един от модераторите знае защо........
Един от модераторите знае защо........
.....тайна...майна:).....
santo_traficante
29-09-2008, 08:56
тц тц 7 страници "лична драма":mrgreen:
явно темата е "полезна" и за това предлагат да е "важна":roll2:
lulin racing
29-09-2008, 20:08
:roll2::roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:
Бягайте от този търговец...днес бях на оглед на колата....тя е удряна и много некадърно ремонтирана ... ударът е отпред в ляво ... явно е бил помлян калник,фар,има крив рог и сменено предна стъкло!
Това при пръв оглед!
Търговеца каза че така е пристигнала от Италия на което аз НЕ вярвам!
Освен това при запален двигател стрелката на оборотомера играе и не се закотвя на 900-1000 оборота.
Ето ви и линк към обявата:
http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11222445408323955&f1=details