PDA

View Full Version : Опознай родината, обикни я, и намрази държавата....

ФЕРАРИСТ
13-09-2008, 14:56
Имах ходене до Варна преди 2 дена, и на връщане трябваше да мина през Девня, затова не ми се видя удачно да се връщам 40км до ВН и оттам по пътя за БС към СТЗГ.....казах си ще мина през някой от другите проходи, тъкмо гъз малко път да види, тъкмо да си разкърша колицата......майката и разкатах, това беше едно от най - кошмарките ми пътувания през живота.....чуете ли Върбишки проход, да бягате далече.....
Ето малко снимки, на пътищата за който трябва да се плащат винетки.......карането без винетка все още не е престъпление, и да не се обърка пак някой да каже че подтиквам към престъпление, мога с чиста съвест да ви кажа - докато не се оправят пътищата в БГ, аз винетка никога няма да си купя.....хич не ми дреме че с парите от винетките сега можело да се оправят по бързо......жената не се ожени за мене щото я убедих предварително че съм пич и половина, мина известно време преди да го повярва......
Целия този път от точка А, до В го взех за 3 часа, това се води първокласен път от нашата мрежа......снимките са от Върбишкия проход, и от мястото с хиксче....

Stoyan Georgiev
13-09-2008, 15:02
къде е пътя ? аз по снимките път не виждам :death:

koolio
13-09-2008, 16:12
Колега спокойно, няма да кажа, че е престъпление. Само че не си ли помислял по въпроса ако строшиш колата от калпави пътища да съдиш отговорните лица или органи?

ФЕРАРИСТ
13-09-2008, 16:32
Само че не си ли помислял по въпроса ако строшиш колата от калпави пътища да съдиш отговорните лица или органи?
О, да......от 1-2 години натискам жената да си изкара адвокатския изпит, че да си посъдя държавата на воля, и без това тя ще се мота в съда, белким падне някой лев......
Иначе нямам толкова свободно време......иначе ако имах това щеше да ми е любимото занимание.......да съдиш държавата......вече веднъж съм го правил макар и по съвсем различен повод, макар и просто като една от страните по делото, но удоволствието е несравнимо.......

StarChild
13-09-2008, 17:11
Имах ходене до Варна преди 2 дена, и на връщане трябваше да мина през Девня, затова не ми се видя удачно да се връщам 40км до ВН и оттам по пътя за БС към СТЗГ.....казах си ще мина през някой от другите проходи, тъкмо гъз малко път да види, тъкмо да си разкърша колицата......майката и разкатах, това беше едно от най - кошмарките ми пътувания през живота.....чуете ли Върбишки проход, да бягате далече.....
Ето малко снимки, на пътищата за който трябва да се плащат винетки.......карането без винетка все още не е престъпление, и да не се обърка пак някой да каже че подтиквам към престъпление, мога с чиста съвест да ви кажа - докато не се оправят пътищата в БГ, аз винетка никога няма да си купя.....хич не ми дреме че с парите от винетките сега можело да се оправят по бързо......жената не се ожени за мене щото я убедих предварително че съм пич и половина, мина известно време преди да го повярва......
Целия този път от точка А, до В го взех за 3 часа, това се води първокласен път от нашата мрежа......снимките са от Върбишкия проход, и от мястото с хиксче....

:noooo:Абе у нивата ли си орал колега;) после иди плащаи пътен данък:brickwall: еххх мила родино....:?

Furious 155
13-09-2008, 17:40
къде е пътя ? аз по снимките път не виждам :death:
мда... имало е преди 30-35 години...

само не разбрах как минаваш без винетка :busted_cop:

и аз много псувам и по по-хубави от тоя "ПЪТ" за това че съм дал 67 лева...

lulin racing
13-09-2008, 17:51
Май бомби са падали,така ми се струва! :new_Eyecrazy:

pe6kata212
13-09-2008, 18:50
Не се шашкайте,не е само този.Жалко,че не снимах прохода Батак-Доспат.Там е и по-зле на места караш по макадан

Lucky
13-09-2008, 19:48
Че то в столицата ни да не е по добре

nikotm
13-09-2008, 19:53
прохода Батак-Доспат.Там е и по-зле на места караш по макадан

Там не минавайте в никакъв случай,разказах им играта на джантите и гумите,след този преход едвам ми изправиха едната.

pipi
13-09-2008, 21:55
Че то в столицата ни да не е по добре

Като спомена столицата искам само да спомена, че преди 2 месеца разкопаха една от малките улички до нас и все още си стои така.

А за пътищата в страната, повярвайте има и много по-зле.

alra
13-09-2008, 22:52
батак - доспат наистина е кошмар, подкрепям! Но и тук е ужас!

BillyBoy`
13-09-2008, 23:34
ФЕРАРИСТ тва за винетките и аз съм го мислил много пъти излишни пари на вятъра то тва трасе дето си се движел по него си е направо за офроуд машини

ФЕРАРИСТ
14-09-2008, 04:45
Поне 4 пъти спирах на различни разклони и се гъзих над картата да не би да съм объркал пътя, че просто не ми се вярваше че може да е това - за целия тоя участък се разминах точно с едно москве, и един варбург........кошмарно, още съм бесен.....

mik mik
14-09-2008, 13:22
и аз така се набутах като се връщах от германия с колата реших да си съкратя малко пътя от русе до бургас и взех че минах през ришкия проход на всичкото отгоре беше вечер :? направо ми се взеха акълите от тогава съм си казал по проходи НЕ!!! ако трябва ще заобикалям(ако е възможно) но от там няма да мина повече..... и тея винетки са пари на вятъра ми се струва-една магистрала 10 години я строят и пак не е довършена а иначе преди 5години като баща ми идваше към българия си беше купил карта на която магистралата беше завършена и имаше даже още няколко за които не се знае дали въобще ще се направят.... нямам думи :no:

galinves71
14-09-2008, 22:19
Целия този път от точка А, до В го взех за 3 часа, това се води първокласен път от нашата мрежа......снимките са от Върбишкия проход, и от мястото с хиксче....а ришкия не е за не изправни автомобили,там хвърчат капачки на радиатора от прегряване.

nhg
20-09-2008, 14:09
колеги, мнооооооого такива пътища има, особено в планинските райони; правени са преди 40-50 години да карат по тях '...един вартбург и едно москве..' (@ferarist)
лошото е, че държавата в 21 век ги е оставила в това състояние като част от 'НАЦИОНАЛНАТА ПЪТНА МРЕЖА'
дееейба и управниците....

Furious 155
20-09-2008, 21:35
колеги, мнооооооого такива пътища има, особено в планинските райони; правени са преди 40-50 години да карат по тях '...един вартбург и едно москве..' (@ferarist)
лошото е, че държавата в 21 век ги е оставила в това състояние като част от 'НАЦИОНАЛНАТА ПЪТНА МРЕЖА'
дееейба и управниците....

дам така е ...не е правят повече нормални пътища.

Сега се връщам по "магистралата" от Пловдив за София - е няма такъв път просто - около Пазарджик е ужас, а на повечето "магистрала" трябва да караш само в лявата лента - дясната са едни скоци и неравности от тежките возила!

koolio
20-09-2008, 21:39
дам така е ...не е правят повече нормални пътища.

Сега се връщам по "магистралата" от Пловдив за София - е няма такъв път просто - около Пазарджик е ужас, а на повечето "магистрала" трябва да караш само в лявата лента - дясната са едни скоци и неравности от тежките возила!
А по Хемус скоро минавал ли си?:goodnight:

ФЕРАРИСТ
21-09-2008, 11:32
А по Хемус скоро минавал ли си?:goodnight:
E Хемус е малко по добре в това отношение, има леко вълнение от 1-2 бала, но във въпросния участък около Пазарджик дясното платно е ожасно.....аз затва се транспортирам в най - дясното с 100 - 150, и е що годе търпимо......не е особенно позволено, но това е грях с който бих могъл да живея дълго.....:punk::punk:

spe4elist
22-09-2008, 12:38
Това с Върбишкия проход си е жива мъка!!!
На който му се налага да слиза от Варна към Централна Южна България, съветвам да използва прохода Омуртаг-Котел-Петолъчката. Пътя е нов, миналата година лятото го пуснаха, Слънце, не е висок, има прави отсечки, комбинирани със кратки серии завойчета. Използвам го при всяка възможност. Доставя голям кеф...
:drive::rosso_spider:

Z:)m
23-09-2008, 12:36
Аз съм чувал за няколко случая, в които частно лице успява да осъди Общината за това, че на пътя си е счупил човек колата, но в повечето случаи при подобен инцидент, пътните полицаи идват и ти съставят акт, за движение със скорост, несъобразена с пътните условия, вследствие на което си строшил колата си.
Та гарван гарвану око не вади!

alfa_erazor
13-08-2009, 11:47
Много хубава тема, да бях я прочел преди да повярвам на картата за "първокласния път"

Вчера минах по тая отсечка, с идеята че ще карам по хубав път, и просто се радвам че колата ме закара до края.

Тясно, огромни дупки, на места почти липсва асвалт, само едри камъни. Нямаше жива душа по тоя път, само с 1 лада се разминах и един чужденец с каравана :stretcher: тоя човек колко ли е псувал, сигурно и той го е избрал 'по-карта', направо го съжалих.....

Изкачванто от върбица е малко по-добре, но спускането е офф-роуд. След прохода реших да следвам все пак 'първокласния път' и попаднах на една ОЩЕ по-ужасна отсечка от село Бероново, до малко преди Мокрен, УЖАС гледахме с моя познат с който пътувахме картата и си мислихме че сме хванали някой черен път...

Та и аз да кажа, ако чуете Върбишки проход бягайте, не разчитайте на категориите на пътищата и най-добре питайте някой от къде се минава от т.А до т.Б, нашите карти не стават за планиране на маршрут.

Съжалявам че не направих и аз снимки, но като гледам тези от миналата година, сега е още по-зле...

myato
13-08-2009, 14:59
При последното по-дълго пътуване,обхващащо почти цяла западна и централна България,реших да бодна една камера на таблото,като тръгна пак.Ще стане чудесен филм на ужасите.
За "Тракия",разбрах що японците са се оплаквали,че ги возят по третоклосни пътища,а на "Хемус" се чувствам като във влак по ЖП линия.

ФЕРАРИСТ
13-08-2009, 22:46
Много хубава тема, да бях я прочел преди да повярвам на картата за "първокласния път"
Добре дошъл в отбора.....

BLUE1
15-08-2009, 12:33
В началото на юли, прибирайки се от Варна по съвет на колега и за по-кратко минах и аз от там. Колко псувни однесоха първо колегата, после държавата и най-накрая картографите, че въобще са отбелязали тази козя пътека като првокласен път.

vlado_iv
16-08-2009, 22:09
И пак да си платите пътния данък и винетката ,следващия път.............:punk:

fred
16-08-2009, 22:22
Въпросът не е дали ще си платим данъка или не, а дали ще направим така, че това да не продължава, иначе и внуците ни ще пишат тука, а файда, както би казал бившия коалиционен партньор няма да има

ФЕРАРИСТ
16-08-2009, 22:42
То няма как да не продължава, щото независимо дали примерно всички си платят утре пътния данък, винетките, ГО-тата, и прочее задължения към милата държава, тия екстри ще ни се предоставят, но бавно и лежерно, първо трябва поредното правителство да се назоби, и тогава.....а ако ще е така аз предпочитам да спестя някои суми.....

digitalundgrd
17-08-2009, 00:31
Пратете снимковия материял на някоя телевизия (БТВ,НОВА) дано направят репортаж и да се задействат нещата (дай Боже)..

achkar
17-08-2009, 01:02
Еми ето това е идея.. Не да седим и да бездействаме по форумите :)

alfa_erazor
17-08-2009, 11:59
Този път никога няма да го оправят, свързва 3 села, и в планината има някакъв "курорт".
Да променят поне категорията, защото това е проблема, местните си го знаят сигурно, ама чужденците, и други хора дето вярват на картите си минават от там.

На моята карта пише, че категоризацията е от 2004-та, иначе картографията се води 2008-ма

Teazer
11-05-2010, 11:36
Ех, колеги само да бях прочела това по- рано...
Преди няколко дни се излъгах да мина през Върбишкия проход... едвам преминахме, мислех, че милата ми количка ще остане там завинаги! На всичкото отгоре там няма и обхват та, ако се разбиеш в някой от кратерите, няма как да се обадиш за помощ.

bouncer
11-05-2010, 11:59
и аз съм го играл това с върбишкия проход....преди 5 години!!!! Писах, пращах снимки, молби....нъцки. Тогава си потроших колата и имах принудителен престой в Сливен 3 дни. Срам и позор.

ves_v8
11-05-2010, 15:20
Потресен съм за пореден път.... от Национална Агенция по Инфраструктура сигурно това имат предвид под "тук таме има неравности по пътя" :ranting:
а Ферарист, ти нали не забрави да сложиш Винетка на Алфата преди да тръгнеш... :cussing:

ФЕРАРИСТ
11-05-2010, 20:28
а Ферарист, ти нали не забрави да сложиш Винетка на Алфата преди да тръгнеш... :cussing:
Имам бре - една си я менкам измежду две Алфи и един Смарт.....

mordohy
11-05-2010, 21:33
Тия двата и по Доспат-Батак и по Ришкия проход съм ги ял!
Първия беше гот, щото бях с мотора!
Втория през лятото с алфи, но с чистото съзнание, че е поредното приключение.
Екзотика!
Темата е за Търтей-офроъд тийм!
Те за това в БГ карам само със старомодни стоманени джанти!:th_up:

ФЕРАРИСТ
11-05-2010, 22:22
Те за това в БГ карам само със старомодни стоманени джанти!:th_up:
Ема не е фешън бе бате шефе, летите дантари фащат окото, караш по внимателно да не ги кривнеш, трепериш им, зимаш им сек болчета.....свърши комунизма, нова мода, тръгна из народа......

mordohy
11-05-2010, 23:22
Аз съм старомоден перверзен тип!Нека другите си карат с летите джанти!
Аз у наше, ако може ще карам и с бандажни гуми!:tooth:

ves_v8
11-05-2010, 23:40
съгласен съм че с летите джанти е по готино, ама аз моите все още ги държа в мазето. Страх ме е да ги сложа за да не си я видя на трупчета някоя сутрин. с тия ниски гуми много бие на очи. не че джантите ми са нещо особено ама все пак доста се забелязват, а и с тия дупки дето са се отворили ще ги направя на мармалад. а Ферарист за винетката баце евала че въобще си си купил! аз не съм си купил и не възнамерявам да го направя, нито пък да си платя данъка. Ако ми пишат акт за винетка ще обжалвам до последно, то за тия пътища те на нас пари трябва да ни дават за да минаваме, гадовете им с гадове:hmm:

koolio
12-05-2010, 20:46
Аз съм старомоден перверзен тип!Нека другите си карат с летите джанти!
Аз у наше, ако може ще карам и с бандажни гуми!:tooth:

И аз съм така. По-готино е с лети джанти, "отварят" изгледа на колата, обаче ... грешни пари за изправяне всеки месец не ми се дават. Да не говорим, че една джанта стане ли квадратна веднъж, после колкото и да се изправя, не е същата. Което пък доста се отразява на поведението на колата, на износването на окачването и т.н.