Log in

View Full Version : как да сваля конзолата

MaDHaCkEr
13-09-2008, 23:55
Имаше една тема как да се свали конзолата и да си оправя осветлението, ама нещо немога да я намеря :( имаше и снимки към тази тема всичко беше описано как да се направи без да има поражения. Някой ако може да ми обясни как се сваля ще съм му много благодарен, защото трябва да сменя изгорелите крушлета :)

Мерси предварително :thumbup:

Blade
14-09-2008, 01:13
Да и аз търсих темата, но е изчезнала. Ако някой я издири, да казва ;)

tonov
14-09-2008, 12:39
Ето я темата:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=7777

Само че са поизчезнали снимките след хакването на форума :?

MaDHaCkEr
14-09-2008, 20:05
Мерси колега надявам се да се справя без поражения :P

Fresh_pz
14-09-2008, 20:22
Аз се справих без поражения....:bravo::Yeeeehaaa:

MaDHaCkEr
16-09-2008, 20:22
Аз все още не съм пробвал, защото все не ми остава време кога да го направя :( събота или неделя ще е денят :P

AlFonSovCi
16-09-2008, 21:16
Аз си смених крушките в събота но ми изчезна осветлението на часовника и запалката. Направо полудх сега пак трябва да я свалям. А и пепелника ми се прецака малко, много трудно се затваря от десетия път. Много лоша работа.

LeoVin4i
16-09-2008, 22:14
Пепелника с чалъм се затваря. Държиш го натиснат надясно и така затваряш.

миро
16-09-2008, 22:16
Аз все още не съм пробвал, защото все не ми остава време кога да го направя :( събота или неделя ще е денят :P

Съвет: като разглобиш таблото смени всички крушки ;)

didko_boy
16-09-2008, 22:28
съвет и от мен сменете си всичките крушки (за да не сваляте след седмица пак за останалите) а за пепелника има 4 видии моите като ги стегна докраи пепелника не се затваря отпуснах ги малко (колкото да не скарца) но не е стегнат до дупка и сега работи безотказно

MaDHaCkEr
17-09-2008, 20:01
Моя пепелник също го прави този проблем, май скоро време ще го залепим :D че и без това не давам да се пуши в колата :)

Мисля като го разглобя да да сменя всички крушлета със диоди и да не се занимавам повече с това :)

MaDHaCkEr
23-09-2008, 18:53
Вчера си пойграх малко и успях да сменя всички крушки без да стане фала :) Докато разглобя всичко внимателно ми отне около 20-тина минути, сложих някакви бели диоди уж за табло ги дават, ама ефект 0... след това отидох до едно магазинче купих си нормални крушлета, сложих ги и реших да не се занимавам с глупости да слагам диоди. Сега свети перфектно :) Мерси за съветите и помощта ;)

fifo
08-10-2008, 18:10
хихи, вече и аз съм в отбора на светещите и затварящите се пепелници :)
благодарение на вас, колеги

zaryto
08-10-2008, 19:05
Как свалихте врътките на парното?Аз дърпах,дърпах ама ме хвана страх да не измъкна половинаат табло :ranting:

MaDHaCkEr
08-10-2008, 19:24
Ами аз внимателно със една отверка понапънах леко и дръпнах врътката и излезна, ако пробваш така внимавай много да не нараниш конзолата със отверката. Свали средната врътка за степента на духането, другите 2 излизат като дръпнеш конзолата.

MaDHaCkEr
08-10-2008, 19:25
хихи, вече и аз съм в отбора на светещите и затварящите се пепелници :)
благодарение на вас, колеги

Колега пепелника как го оправи, че и моя кога си иска се затватя :(

Orm
08-10-2008, 20:16
За врътките май с едно парцалче и клещи ще стане по без поражения . А пепелника като си я взех я бях направил с едно метално пръстче ама сега пак ми се е преебал ( издържа 2 години ). Ако го сваля в събота ще пусна снимки.

fifo
09-10-2008, 09:36
сваляш, разглобяваш, почистваш, смазваш, сглобяваш с много зор и е готов.

MaDHaCkEr
09-10-2008, 19:38
Като имам малко свободно време да си пойграем ще опитам :) все пак чакам снимките на колегата да видя за какво става на въпрос. ;)

zaryto
19-10-2008, 12:24
Централната конзола е измъкнах,после и малката където са аварийните,но пепелника така и неразбрах как излиза.Има 2 болта вътре,но като ги отвия нищо не излиза.Как да изкарам крушката?Опитах се да бръкна през пепелника,но изкарах само зеленото фолио,което е върху крушката.

MaDHaCkEr
19-10-2008, 12:35
То мисля че неможеше да се свали аз изкарах крушката със все буксичката сложих новата и пак го вкарах то е на нещо като щипчица внимавай като го вадиш :)

zaryto
19-10-2008, 13:07
Е да де,ама как е изкара? :calc: Аз с едни пинсети бурках,рових,дърпах,те се пързалят и е неудобно,няма добър захват.Ако може разясни с какво бръкна.И копчетата за климатика не светят,като натиснеш някое от 2те и светва,иначе не може да се види в тъмното че има копчета.Под централната конзола имаше само 2 диоада,за копчетата на климатика не намерих..

MaDHaCkEr
19-10-2008, 19:05
Ами и на мен копчето за климатика ми свети малко по-слабо но нямам представа от какво е това :( Иначе за крушката на пепелника бърках със едни клещички малки са от тия като "чофка" където са :) забрих им името ... и така стана :)

zaryto
20-10-2008, 20:01
:cheers: Айде колеги не се срамувайте споделете как се сваля пепелника!

alfapz
20-10-2008, 20:19
Колеги ... да не пускам нова тема , ще питам тук :P Индикатора , който показва дали някоя врата не е отворена не работи :unsure:... така е от както взех колата. Как може да разбера поне от къде е проблема ? Дали е от крушка , дали нещо бушонче :P , че затова не ми се занимава да ходя в сервизи.

P.S.:Лампата отзад в купето си свети като се отвори предна врата.

MaDHaCkEr
21-10-2008, 15:35
Има възможност да е от алармата, поне при мен е така... т.е при мен работи, но шофьорската врата е вързана на 1, а другите врати, багажника и капака са заедно и се получава така, че като отворя например дясна врата свети всичко без шофьорската врата :) просто нямаше как да се върже алармата отделно към всяка врата. Не казвам че това е проблема при теб, нека някой който разбира да каже.

MaDHaCkEr
21-10-2008, 15:36
:cheers: Айде колеги не се срамувайте споделете как се сваля пепелника!

Колега утре ще опражня отново тази операция и ще ти кажа със сигурност как се сваля. :) Замислил съм да направя малко глезотийки и за това отново ще си играя с конзолата. :naughty:

alfapz
21-10-2008, 16:26
Има възможност да е от алармата, поне при мен е така... т.е при мен работи, но шофьорската врата е вързана на 1, а другите врати, багажника и капака са заедно и се получава така, че като отворя например дясна врата свети всичко без шофьорската врата :) просто нямаше как да се върже алармата отделно към всяка врата. Не казвам че това е проблема при теб, нека някой който разбира да каже.

Значи при мен не свети въобще :) Независимо коя врата е отворена ...
А аларма нямам :new_Eyecrazy:

MaDHaCkEr
21-10-2008, 17:01
Кофти :( операцията за свалянето на конзолата да провериш дали не се е прекъснало някъде или не е сложена буксата е голяма.. едва ли ще ти се занимава. Питай някой който разбира :)

455115
21-10-2008, 18:15

Колега,незнам къде са ти слагали алармата ама са си оставили ръцете!!! На наште алфички слагането на аларма е много лесно и не трябва да ти прави тези проблеми ако ти я е монтирал някой дет разбира.Аз лично съм работил това около година и мойта си я направих без проблеми.....така че има начин :)

MaDHaCkEr
21-10-2008, 18:38
Ба ли ги :) била българска и нямало как да се монтира на всичко по отделно :)

455115
21-10-2008, 18:42
Ба ли ги :) била българска и нямало как да се монтира на всичко по отделно :)
Просто ги е мързяло да сложат диоди...Иначе няма значение от страната производител.

MaDHaCkEr
21-10-2008, 18:43
А има ли някакъв начин да се оправи сега?

455115
21-10-2008, 18:45
А има ли някакъв начин да се оправи сега?

Има, просто трябва да намериш къде са ги сединили и да сложиш по един диод

MaDHaCkEr
21-10-2008, 18:50
Ок :) когато имам време ще прегледам. Мерси :)

455115
21-10-2008, 18:56
Ок :) когато имам време ще прегледам. Мерси :)

Виж и ако имаш въпроси - пиши
:calc:

MaDHaCkEr
21-10-2008, 19:00
Ок мерси :) гледам че си и близко може ако не се справя да удариш едно рамо, ако имаш желание де ;) па ще почерпим нема ядове :)

zaryto
21-10-2008, 19:05
Колега утре ще опражня отново тази операция и ще ти кажа със сигурност как се сваля. :) Замислил съм да направя малко глезотийки и за това отново ще си играя с конзолата. :naughty:

OK,Мерси! :cheers:

455115
21-10-2008, 19:15
Ок мерси :) гледам че си и близко може ако не се справя да удариш едно рамо, ако имаш желание де ;) па ще почерпим нема ядове :)

Няма праблем! Ще се радвам да помогна!

MaDHaCkEr
22-10-2008, 17:32
zaryto днеска си играх и разкачих всичко (малумна работа ... за една крушка цела конзола трябва да се сваля :( ) та пепелника в средата тия 2 винтчета който са сложени държат конзолата, погледни хубаво вътре в пепелника в горните ъгли има по още едно винтче, развърташ ги и пепелника пада :) Крушката се вади лесно, аз със едно малко ножче я измъкнах много бързо. Ако нещо се затрудниш пиши :)

Blade
22-10-2008, 18:18
И аз успешно смених крушките по таблото и сега е като ден :upsidedwnsmiley: Само дето ми светна лампичката за аирбега, незнайно защо и адски дразни, мислех си да изкъртя диодчето, защото разбрах, че нямало изгасване докато не се занесе на майстор...:brickwall:

zaryto
22-10-2008, 18:23
zaryto днеска си играх и разкачих всичко (малумна работа ... за една крушка цела конзола трябва да се сваля :( ) та пепелника в средата тия 2 винтчета който са сложени държат конзолата, погледни хубаво вътре в пепелника в горните ъгли има по още едно винтче, развърташ ги и пепелника пада :) Крушката се вади лесно, аз със едно малко ножче я измъкнах много бързо. Ако нещо се затрудниш пиши :)

Мерси!отивам да човъркам :evilsmiley:

MaDHaCkEr
22-10-2008, 18:51
@zaryto успех колега :)
@Blade нямам представа от какво може да е :) аз аирбег нямам :hmm:

455115
22-10-2008, 19:30
И аз успешно смених крушките по таблото и сега е като ден :upsidedwnsmiley: Само дето ми светна лампичката за аирбега, незнайно защо и адски дразни, мислех си да изкъртя диодчето, защото разбрах, че нямало изгасване докато не се занесе на майстор...:brickwall:

Светнал е защото сигурно си откачал някоя букса,а това непременно набива грешка в комп. на Air bag-a.Трябва да минеш някъде дето има диагностик да я изтрие!
P.S. В момента няма да ти сработи и Air bag-a ако случайно стане нещо!

didko_boy
22-10-2008, 23:23
колеги проблема с НЕЗАТВАРЯЩИЯ се пепелник го реших като НЕ стегнах до краи вътрешните видии 2-те в двата горни края се стягат до дупка но вътрешните савсем лееееко и пробваите стягате малко пробвате ако почне се ебава отпускате моя беше с ЗЕЛЕНО хартиено тиксо залепен 30 мин стъргах докато го изчистя , но сега е ПЕРФЕКТЕН !!! УСПЕХ

zaryto
23-10-2008, 02:41
Ако нямаш железни нерви, по добре не пипай нищо!Това е моя съвет. :nono: Накратко процедурата,ако се наложи на някой да има г/ представа,в какво се забърква.Централната конзола на парното се сваля лесно.До лостчето за чистачките има една тапичка,като е извадиш развиваш 1 болт с кръстата отверка.После се свалят врътките на парното с клещи,под врътките има 2 болчета,който се развиват.После се откача леко кората,която се намира отдясно на централната конзола(над жабката до Еарбега,ако има такъв) тя е на щипки и под нея има болт.После с лек напън се сваля конзолата,защото има една щипка под тапичката на първия болт.Там има 2 лампички за осветлението на парното.Долната част където е пепелника и аварийните с копчетата за багажника и халогените се маха като се развият двата болта вътре в пепелника.След като се развият с дърпане излизат двете заедно.Откачат се буксите на запалката и се изважда лампичката на пепелника и лампичката на запалката,която е над буксата.Панела с датчиците за вратите и часовника е на щипки и излиза с дърпане.Отзад също има букси,които се откачат.Панела пада нацяло и на него има лампичка за часовника.Има няколко болчета и вътре са лампичките на копчетата за аварийните и т.н..Мисля че бях изчерпателен.Снимков матерял нямам.Втори път не се захващам,защото ми скъса нервите. :Silent:

MaDHaCkEr
23-10-2008, 11:58
:clap: Най-после и ти успя да се справиш със всичко :) Аз бих казъл че свалянето е трудно само пърият път, защото не знаеш как точно трябва да го направиш. Аз вчера много бързо разкачих всико, а първият път си играх и ми идваше да заритам колата :evilsmiley: Само трябва да се внимава със щипките иначе не е сложно :thumbup:

kolev
23-10-2008, 13:36
това на zaryto е за боксерите. иначе ако знаете каква простотия е свалянето на корите на вратите :bash: още по зле е

zaryto
23-10-2008, 18:13
Не само на боксерите,а на всички преди фейслефта.. :excl:

kajoooo
27-10-2008, 21:00
някой може ли да ми покаже какви са лампичките които се сменят на конзолата

vcorp
28-10-2008, 10:55
обикновенна крушка за табло ...

MaDHaCkEr
28-10-2008, 15:15
някой може ли да ми покаже какви са лампичките които се сменят на конзолата

http://www.wjjeeps.com/lamps/74_103.jpg ето какво представляват, има и диодни за табло ама не ти ги препоръчвам, защото няма кой знае какъв ефект.

kajoooo
28-10-2008, 18:52
http://www.wjjeeps.com/lamps/74_103.jpg ето какво представляват, има и диодни за табло ама не ти ги препоръчвам, защото няма кой знае какъв ефект.

мерси много за инфото.тия дни ще ги сменя :)

joy78
03-11-2008, 16:31
Първо трябва да свалиш ето таэи кора и раэивате болчето(сн1)
После таэи и също раэвивате болчето(сн2)
Врътките се свалят с парцалче и клещи эа да не се нараняват.
Тука се раэвиват теэи болчета(сн3)
Тука сащо(сн4)
Следва пепелника(сн5,6,7)
Като иэвадите кутията на пепелника има още два болта(сн8
Сега иэтегляте конэолата към Вас но внимателно эа да не скъсате някоя от буксите.
Раэкачате ги и вече сте стигнали до крушките:bowdown:
Успех

MaDHaCkEr
16-11-2008, 22:47
Ето и видео точно как става цялата процедура

Видео 1 (http://www.youtube.com/watch?v=vzQ38836No0)
Видео 2 (http://www.youtube.com/watch?v=qcy6zZtbZ8M&feature=related)

Gogata
22-11-2008, 09:57
Да попитам има ли някой,който е свалял централната конзола и десният му панел е без airbag,т.е е от една цяла част?Това нещо нямам идея как се сваля.Лявото излезна много лесно,пепелникът също не срещнах трудности с него,врътките само средната малко заяжда,но ще се приборя и с нея,но този панел от дясно не ми идва на ум как да го сваля :?:

MaDHaCkEr
22-11-2008, 10:20
Колега при мен е със цялата част, нямам airbag. Цялата кора е на щипчици и като отвориш десната врата от страни трябва да има една рапитка, отвиваш я нея и внимателно започваш да я откачаш щипка по щипка. Първия път ми беше трудно, защото незнаех точно как, ама вече немам ядове :) Само внимавай ако напъваш много да не я счупиш кората, че е доста извита и крехка. От ляво се застъпва със конзолата трябва да напънеш леко на ляво и да я откачиш останалото е лесно :) Успех

Gogata
22-11-2008, 12:35
Колега при мен е със цялата част, нямам airbag. Цялата кора е на щипчици и като отвориш десната врата от страни трябва да има една рапитка, отвиваш я нея и внимателно започваш да я откачаш щипка по щипка. Първия път ми беше трудно, защото незнаех точно как, ама вече немам ядове :) Само внимавай ако напъваш много да не я счупиш кората, че е доста извита и крехка. От ляво се застъпва със конзолата трябва да напънеш леко на ляво и да я откачиш останалото е лесно :) Успех

Много благодаря за съвета,колега! :respect:Стана работата,точно по този начин.:cheers: Смених всички крушчици и вече всичко свети по централната конзола.:D

gogo23
23-11-2008, 11:19
колеги,при мен проблема е 4е двете кру6ки горе на вратките са здрави,оба4е светят когато си изкат,свти малко после изгасне,другите не6та работят,,от какво мойе да е проблема,има ли букси някаде,наватре в конзолата,

MaDHaCkEr
23-11-2008, 11:38
Сигурно не правят хубав контакт, за друго не се сещам. Пробвай да смениш крушките или виж дали са вкарани хубаво, че аз като сложих диодни по същия начин ми стана и за това си сложих обикновенни.

filip_gad
24-11-2008, 14:17
да взема да използвам темата ... :)
тези дни и аз извърших цялата процедура описана до тук и слава богу успешно. Но, сега пък не ми свети дневния километраж и още една крушчица зад самите уреди. Та въпроса ми е как се сменят тези крушки?

MaDHaCkEr
24-11-2008, 19:24
Зад самите уреди са диоди по принцип трудно горят единствено на мигачите са обикновенни крушлета. Сваляш таблото и презапояваш :) а за дневния километраж там не ми е ясно, не съм барникал :)

455115
24-11-2008, 23:00
да взема да използвам темата ... :)
тези дни и аз извърших цялата процедура описана до тук и слава богу успешно. Но, сега пък не ми свети дневния километраж и още една крушчица зад самите уреди. Та въпроса ми е как се сменят тези крушки?

Сваляш таблото (без да махаш буксите, защото ще набиеш грешка в Airbag-a )завърташ го и озад си има едни цокли които се въртят и в тях са крушките(дано си разбрал,че така го обясних,че и аз не разбрах :) )
Червената е за електронния километраж..
А ако питаш как се сваля таблото виж тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6195&highlight=%E4%FA%F0%EF%E0%F8) и тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=1034&highlight=%E4%FA%F0%EF%E0%F8)

filip_gad
25-11-2008, 09:37
благодаря за съветите, тези дни ще пробвам да видя какво ще измайсторя с натискането и дърпането :) :knock:

radostin.atanasov
27-11-2008, 12:17
моя проблем е че като отворих таблото смених крушките и после не светеха

BlueStorm
27-11-2008, 12:42
Сваляш таблото (без да махаш буксите, защото ще набиеш грешка в Airbag-a )

Това не е вярно! При изгасена кола няма такава вероятност.

Blade
29-11-2008, 01:42

Провери си хубаво буксите и тоците...

kocta
09-12-2008, 21:05
Да ви иамм сложната процедура :shutup:
Днеска си кисна в задръстване и се ядосвам,че нищо не ми свети на централанта конзола и поглеждам я отверчица... След 10 мин всичко беше свалено и ги гледам 3-те крушчици (2-те на парното и 1-та на пепелника) хмм изрогели... викам си ясноо... Докопах се до една попътна бензиностанция.Спирам зареждам гориво и отивам с крушчицата и за късмет имаха.Взимам 3 калпазанина и пак се мушкам в трафика от кулата посока семинария левия завой към парка.Та докато ми дойде реда да мина всичко беше зглобено и светеше.Един дядо с Фият зад мен тайно шпионираше как става процедурата :drunk: А да и задната духалка си оправих но ще напиша в другата тема как.

kolev
19-12-2008, 23:38
ето при мен как стана, само че аз сложих светодиоди. горе символите са по-зеленикави и по ясни от колкото на снимката.

Tifozza
13-04-2009, 21:28

аве и при мен се получи нещо подобно , взех работеща крушка и я сложих на проблемното място , не светна , върнах я и пак несветна ...къде ли е проблема ?

Tifozza
13-04-2009, 22:09
смених сега още две крушки и сичко е ок

emo84
13-04-2009, 22:24
ето ти видео как се сваля http://www.youtube.com/watch?v=vzQ38836No0
и тук продължение http://www.youtube.com/watch?v=qcy6zZtbZ8M&NR=1

DreDD
28-04-2009, 13:56
колеги имали същата тема и за 156 , че имам проблем с крушките?