PDA

View Full Version : Счупен ключ на Алфа 146

astrosapiens
14-09-2008, 00:28
Абе колеги....голям съм карък. Днес в бързането да запаля колата като завъртях ключа се скърши 1 см под пластмасовата част. Понеже не бях много близо до нас го натиснах навътре в стартера и си запалих колата и се прибрах ама повече не става този номер. Някой може ли да каже дали има това лесна оправия и дали ако викна ключар ще го оправи или има някакви чипове по него. Колата е Алфа Ромео 146 1.6 Боксер.

М/у другото съм от Бургас.

Мерси за съдействието.

а.

tonov
14-09-2008, 12:44
Ако си с фабричен имобилайзер (светва ти една жълта лампа с картинка ключ на таблото преди да запалиш) ИМА чип в ключа. Ключар трябва.

alex1
14-09-2008, 13:41
Има два три варианта, 1.вадиш счупеното парче и на ключар нов ключ с чип прехвърлят данните на нови чип /има теми/ стойност около 70-80лв ако не се лъжа
2.вадиш счупеното по него ключар ти прави обикновен ключ , вадиш парчето от към пластмасовата част внимателно за да я запазиш и набиваш там новия обикновен ключ /този филм съм го играл преди 2 год. става/ стойнос около 7-10лв
3. ползваш втория ключ /ако имаш/

astrosapiens
14-09-2008, 20:32
мерси за отговорите, ама ... как да изкарам счупеното парче? То е доста навътре и не се вижда. Някои правил ли е тази маневра.

И...да...на таблото изкача оранжев сигнал ключ така че явно имам чип.

tonov
15-09-2008, 12:44
мерси за отговорите, ама ... как да изкарам счупеното парче? То е доста навътре и не се вижда. Някои правил ли е тази маневра.

И...да...на таблото изкача оранжев сигнал ключ така че явно имам чип.

Анджък де :) аз затова ти писах че ти трее ключар.

Имаш чип.

astrosapiens
16-09-2008, 17:31
Мерси за отговорите, в крайна сметка викнах ключар.

10 мин демонтаж, 1 час направа на ключа и 10 мин монтаж и 70 лв. по-късно всичко е ок. Ако на някой му трябва ключар от Бургас да свирне да му дам номера.