View Full Version : призив към всички
galinves71
14-09-2008, 22:08
нека с тази тема призова всички любители на високата скорост да спрат с гонките по улиците,спрете ,заедно с тях умират хора!
Хубав призив, но трябва яки глоби, затвор и обществено полезен труд за всички, които нарушават и застрашават живота по пътищата-с други думи ред.Понеже празна глава не разбира от призиви а от мерки, никак не съм привърженик на желязната ръка, както се казва по пресата, ама то става ясно, че демокрацията е за хора, а не безотговорници, а и демокрацията значи, да налагаш санкции на тези, които не спазват съответните норми.:chair::busted_cop:
Susscrofa
16-09-2008, 10:16
Има хора, които разполагат с толкова пари, че могат да си плащат по две три глоби на ден. Така че глобите не винаги са изход. Аз например си мисля колко много ще смачкаш психически един тъпак, ако му вземеш книжката например за известен период от време или ако много прекалява до живот да му се отнема правото да шофира. Това разните дупенца трудно ще го преживеят. :meeting:
И това е мярка, ама не забрявай че ако е яка глобата, все има ефект.
Ако примерно е потворно или поредно нарушение, му прасни 1000 лева, колкота и да е богат, все боли, естествено може да има и по тежки санкции, общественополезен труд и прочее.Но въпроса е да се налага нещо, е това липсва у нас, реда.
Ако примерно е потворно или поредно нарушение, му прасни 1000 лева, колкота и да е богат, все боли, естествено може да има и по тежки санкции, общественополезен труд и прочее.Но въпроса е да се налага нещо, е това липсва у нас, реда.
едно ми се струва че забравяте, колкото по висока е глобата, толко по голямо е желанието да се даде рушвет !
та така , по 10к да ги направят глобите, единствените дето ше са на кяр, ще са куките! и нито книжки ще се зимат чак толкоз нито нищо , обратен ефект
Susscrofa
16-09-2008, 12:47
Е ти представяш ли си някой пенсионер без да иска да превиши скоростта и айдеееее 1000 лв. той ще се самоубие. За това глобата може да бъде процент от месечния доход май го имаше в някоя от скандинавските страни.
Хайде стига залитали по медийни промивки...
- Утежняването на санкциите няма превантивен ефект, такъв може да има само реалното и сравнително справедливо тяхно налагане. Утежняването само задълбочава блатото наречено корупция.
- Закони има, приложение няма - защото няма никакъв контрол над дейноста на прилагащите органи. Тоя контрол работи само при работещо гражданско общество, а такова няма.
Извода - в тинята сме до шията, не се връзвайте на желаещи да ни натикат още по-навътре в нея.
Тва със санкците като процент от дохода нещо не го възприемам. Санкцията трябва да е съответна на обществената опасност на деянието. Ти например как предпочиташ да загинеш - блъснат от пенсионер с Лада или от мутра с БМВ? На мен лично ми е все едно :go:
Тва със санкците като процент от дохода нещо не го възприемам. Санкцията трябва да е съответна на обществената опасност на деянието. Ти например как предпочиташ да загинеш - блъснат от пенсионер с Лада или от мутра с БМВ? На мен лично ми е все едно :go:
Нищо подобно драги, това с % замества твърдата ставка.
За едно и също нарушение, не се плаща примерно по 500 лева а от 100 до 10 000 според дохода.
И файда от него в нашите условия 0... задачка за домашно - ученика да обясни защо!
Сива икономика, г-н Учителю. Доволен ли сте?
Не беше само до теб закачката в края, а до радетелите на идеята предимно.
Сивата икономика е само част от картинката, другата е в начина на прилагане на санкциите у нас и корупцията.
Furious 155
16-09-2008, 13:44
Сива икономика, г-н Учителю. Доволен ли сте?
ами от това че е осигурен на минималната заплата ;), т.е. пред властите. Следователно може и наказанието да е 10лв.
Колкото до законите - да има и закон за движение и правилник има, но полицаите вместо да се занимват със спазването му, си чоплят нещо и търсят от кой да изкарат някой лев за без триъгълник или нещо аптечката му не отгваряла на новите правила, а това че преди да те спрат някой се е опитал да те убие на предното кръстовище, той си минава безнаказан.... :busted_cop::hump:
Furious 155
16-09-2008, 13:49
нека с тази тема призова всички любители на високата скорост да спрат с гонките по улиците,спрете ,заедно с тях умират хора!
малко оффффффтопик
и в този ред на мисли, някой да знае удобно място за целта тука по софийско, дето да утрепем само себе си....:go:
Susscrofa
16-09-2008, 14:18
Не е сложно толкова, я се понапъни малко и ще го разбереш.
Ако взимаш 10 000 месечно 100 лв. глоба са ти все едно да си вземеш цигарки, ако взимаш 1000 лв 100 лв са ти все едно да си платиш парното.
Susscrofa
16-09-2008, 14:21
Не беше само до теб закачката в края, а до радетелите на идеята предимно.
Сивата икономика е само част от картинката, другата е в начина на прилагане на санкциите у нас и корупцията.
И какво да правим тогава да спрем да мислим и да лягаме да мреме ли. Защо да не предлагаме. Аман от песимисти.
И какво да правим тогава да спрем да мислим и да лягаме да мреме ли. Защо да не предлагаме. Аман от песимисти.
ами не е тоя начина, това е което искам да кажа!!
неможе да се ловим от краката за главата
мерките както аз ги виждам.
1. оправяне на пътищата, маркировка, актуализация на знаци и ограничения
2. затягане на ГТП - спирачки, светлини, шумозаглушителни уредби, допълнително монтирани системи - дали автомобила е хомолгиран за тях
3. стимулиране на органите на КАТ да спират от движение автомобили с изтрити гуми, и неадекватни светлини
4. отпадане на поняето "несъобразена скорост"
това ако стане, загиналите на пътя ще са 20% от сегашните и ефект ще има
с глоби и малоумни ограничения, се постига обратния ефект - мисля всички го виждаме
Към горе изброеното мисля, че трябва да се затегнат и шофьорските изпити защото от там тръгват много от бедите!
Susscrofa
16-09-2008, 14:39
ами не е тоя начина, това е което искам да кажа!!
неможе да се ловим от краката за главата
мерките както аз ги виждам.
1. оправяне на пътищата, маркировка, актуализация на знаци и ограничения
2. затягане на ГТП - спирачки, светлини, шумозаглушителни уредби, допълнително монтирани системи - дали автомобила е хомолгиран за тях
3. стимулиране на органите на КАТ да спират от движение автомобили с изтрити гуми, и неадекватни светлини
4. отпадане на поняето "несъобразена скорост"
това ако стане, загиналите на пътя ще са 20% от сегашните и ефект ще има
с глоби и малоумни ограничения, се постига обратния ефект - мисля всички го виждаме
Аууууу все едно слушам някой от съвременните политици.
Мерките знаеш ли какви са.
1. ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ;
2. ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ и
3. ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ
Аууууу все едно слушам някой от съвременните политици.
Мерките знаеш ли какви са.
1. ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ;
2. ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕ и
3. ОБРАЗОВАНИЕ И ВЪЗПИТАНИЕне съм чул политик да говори това!
те говорят "глоби, затвор, общественополезен труд, намаляване на скоростта, война ... афганистан!!!":)
а това второто ти желая късмет идните 300 години в които евентуално може би ще се случи
аз не планирам да живея толкоз:)
Susscrofa
16-09-2008, 14:51
Такъв отговор даде министъра на Ирландия, когато го попитаха как от бедна държава са станали икономическото чудо на Европа. А там не са минали 300 години, ако сега се започне след 30 тина години ще берем реколтата. Иначе твоите мерки са добри, но нали проверките се правят от инспектори и катаджии, това искам да ти кажа всичко зависи от хората.
Вальо добре ти го е казал как става, няма защо да повтарям.
В твоя стил - да мислим, а не да се водим по манипулации, да търсим подобрение, а не популизъм.
galinves71
16-09-2008, 16:44
колеги явно не се изразих правилно.става въпрос за организирани гонки с целпечалба от залози.тези 10,20 км превишения са 1 на ръка говоря за по-сериозните прояви.
А в такива игрички не участвам, но е крайно време да се намери място за любителска писта около София.
Susscrofa
18-09-2008, 08:54
А в такива игрички не участвам, но е крайно време да се намери място за любителска писта около София.
За да си трошите главите там ли? Може и да се помисли, но нищо безплатно няма организирайте се група пишкомери и си внасяйте някаква сума и така ще се навият от общината, то безплатно нищо няма вече, особено нещо такова.
Абе момченце ти изобщо четеш ли какво ти се пише?
Казах по-горе, че в такива игрички не участвам!
Но желаещи винаги ще има... по-добре да е на любителска писта от колкото по улиците.
А, че без пари не става... това и на децата е ясно, който иска ще си плаща.
Susscrofa
18-09-2008, 10:44
Абе момченце ти изобщо четеш ли какво ти се пише?
Казах по-горе, че в такива игрички не участвам!
Но желаещи винаги ще има... по-добре да е на любителска писта от колкото по улиците.
А, че без пари не става... това и на децата е ясно, който иска ще си плаща.
Извинете г-н Матричар, аз съм малък и неук още. Както вие казахте едно момченце. Запазете самообладание, вчера беше празника не любовта, бъдете по благ.
Шегата на страна помислих, че каза, че не участваш в уличните гонки, а не по принцип в гонки. :firstprize:
Хора, не виждате ли какво се случва по улиците?! Всеки комплексар продал нивата на село си купува "готина" кола и става недосегаем! Докато не се изкорени комплексарщината от хората, няма как да се оправи положението по пътищата. Веднага давам пример:
Познат от друг град ми беше на гости преди време. Решихме да се поразходим с неговата кола - Хлопел Хастра. Е няма да ви казвам как караше този човек - постоянно засича, предрежда се на светофарите, престроява се в неправилните ленти и крещи през цялото време "Сега ще ви науча аз как се кара!". Докато не се изкорени селяндурският манталитет от хората няма как да се оправим! Face it!!!!
Susscrofa
18-09-2008, 14:03
Хора, не виждате ли какво се случва по улиците?! Всеки комплексар продал нивата на село си купува "готина" кола и става недосегаем! Докато не се изкорени комплексарщината от хората, няма как да се оправи положението по пътищата. Веднага давам пример:
Познат от друг град ми беше на гости преди време. Решихме да се поразходим с неговата кола - Хлопел Хастра. Е няма да ви казвам как караше този човек - постоянно засича, предрежда се на светофарите, престроява се в неправилните ленти и крещи през цялото време "Сега ще ви науча аз как се кара!". Докато не се изкорени селяндурският манталитет от хората няма как да се оправим! Face it!!!!
Е ти защо не му плесна един зад врата и не му каза "алоооо това да не ти е на село центъро, а по лекичко тука". То така ще стане ние трябва да си го направим няма кой друг да го направи.
suscrofa как му залепва аватара:smile: сори за оф-а
Susscrofa
18-09-2008, 14:56
suscrofa как му залепва аватара:smile: сори за оф-а
Кво ми е на аватара бе, бебе със запек не си ли виждал.:haha:
DerMeister
18-09-2008, 14:59
Кво ми е на аватара бе, бебе със запек не си ли виждал.:haha:
Тоя също ще е подходящ. http://news.softpedia.com/images/news2/How-Do-Hormones-Change-A-Woman-039-s-Mood-During-Along-the-Menstrual-Cycle-2.jpg
How-Do-Hormones-Change-A-Woman-s-Mood-During-the-Menstrual-Cycle
:haha:
П.П. Ноу хард филингс.
Susscrofa
18-09-2008, 15:01
Тоя също ще е подходящ. http://news.softpedia.com/images/news2/How-Do-Hormones-Change-A-Woman-039-s-Mood-During-Along-the-Menstrual-Cycle-2.jpg
How-Do-Hormones-Change-A-Woman-s-Mood-During-the-Menstrual-Cycle
:haha:
П.П. Ноу хард филингс.
Тоя не става бе ти луд ли си. Каква е тая истерясала лелка. Ти па с твоето мъпет шоу си много актуален нема що. аййййй...........:haha:
Казах ти за аватара, ама ти не ме послуша!...каката е за предпочитане:)
Susscrofa
18-09-2008, 17:11
Казах ти за аватара, ама ти не ме послуша!...каката е за предпочитане:)
Тая леля изперкала не е за мен аз си харесвам аватара. Разбра ли ме сега а?:brickwall::brickwall::brickwall:
Тая леля изперкала не е за мен аз си харесвам аватара. Разбра ли ме сега а?:brickwall::brickwall::brickwall:
Немога да те разбера!!!!...трябва още да си удряш главата в стената:brickwall:
Susscrofa
18-09-2008, 17:29
Немога да те разбера!!!!...трябва още да си удряш главата в стената:brickwall:
Бобчо не се еб.... с мен, защото ще се ядосам вече.:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_s miley:
Бобчо не се еб.... с мен, защото ще се ядосам вече.:bouncing_smiley::bouncing_smiley::bouncing_s miley:
О...проява на виртуална ярост!!!...що так бе бебок, нещо не ти издържат нервите!....и тая вечер удари ено за успокоение...но внимавай да не се прпиеш, че как си нервен няма спасение:)
galinves71
18-09-2008, 21:08
хора, вие преди да се включите не виждате ли името и а отново продължавате по вашия изменчив начин на изказване?
ФЕРАРИСТ
19-09-2008, 05:04
Аз често си позволявам по превишена скорост из, и извън града, но на тия гонки и светофарни фиести съм противник......излишен адреналин, а и когато се пуснеш в града на нещо такова, вниманието ти е заето повече с противника ти, отколкото с пътя и това отпреде.......
Susscrofa
19-09-2008, 08:44
хора, вие преди да се включите не виждате ли името и а отново продължавате по вашия изменчив начин на изказване?
Колега аз се изказвах "компетентно" и по темата, недей така сега. Поне ти я държим на високо, а и не съм виновен, че Бобчо ма ядосва.
ТВЪРДО ПРОТИВ ГОНКИТЕ ЩЕ НАПИША ПИСМО И ДО ББ.
Колега аз се изказвах "компетентно" и по темата, недей така сега. Поне ти я държим на високо, а и не съм виновен, че Бобчо ма ядосва.
ТВЪРДО ПРОТИВ ГОНКИТЕ ЩЕ НАПИША ПИСМО И ДО ББ.
И аз ще пиша писмо до ББ:)
...но мойто ББ е Бриджит Бордо:)
Susscrofa
19-09-2008, 10:35
И аз ще пиша писмо до ББ:)
...но мойто ББ е Бриджит Бордо:)
Е кво ще се занимаваш с тези стари чанти, драсни до някоя свежа марулка, недей да се занимаваш с баба Бардо.
ТВЪРДО ПРОТИВ УЛИЧНИТЕ ГОНКИ!!!!!!!!!!
Здравейте ,моето скромно мнение е че на държавата просто не и пука .Иначе вижте как е направено в Лондон -камери на всяко кръстовище ако настъпиш бялата лента глоба с снимка ако превишиш скороста глоба с снимка,ако паркираш неправилно глоба с снимка.Ако се държиш неадекватно ти пращат патрулка.По въпроса за събераемоста на глобите е измислено следното ако си платиш глобата в определения срок примерно до 24 часа то тя е 50% от това което ще платиш ако просрочиш и хората си плащат възможно най бързо и даже се кефат че са платили навреме.Да не говорим че прегледите на техническото състояние на колата са на съвсем друго ниво .
Е кво ще се занимаваш с тези стари чанти, драсни до някоя свежа марулка, недей да се занимаваш с баба Бардо.
ТВЪРДО ПРОТИВ УЛИЧНИТЕ ГОНКИ!!!!!!!!!!
......тя нали е природозащитник!!!!..и ще осъждаме, какво се први с такъв дивеч като теб и бате Бойко:)
Susscrofa
19-09-2008, 11:12
......тя нали е природозащитник!!!!..и ще осъждаме, какво се први с такъв дивеч като теб и бате Бойко:)
Ти като и кажеш за какви самци става дума тя ще те отсвири бе Бобчо момче зелено. Недей да занимаваш бабата с глупости.
Ти като и кажеш за какви самци става дума тя ще те отсвири бе Бобчо момче зелено. Недей да занимаваш бабата с глупости.
Ния сме почти набори с нея:)...а ти трябва да узрееш, най на края!!!:knock:
Стига сме говорили глупости извън темата!!!