Log in

View Full Version : Въпрос за прехвърляне и пътен данък

Abarth
16-09-2008, 11:23
Преди една година взех колата,но нито съм я вписвал в общината нито съм плащал пътен данък (предния беше 16лв,беше писана като 80 коня),та сега искам да я продам,с генерално пълномощно ако се прехвърля искат ли пътен данък?Кажете ми какво да направя за да я прехвърля с генерално пълномощно ;)

търтей
16-09-2008, 11:26
като начало с пълномощно НЕ се прехвърля
ако искаш да я продадеш ти трябва квитанция за платен данък

Abarth
16-09-2008, 11:55
Човека иска да му се направи генерално пълномощно,няма да прехвърляме а той сам ще си я прехвърля след няколко месеца,значи и за това трябва квитанция,а как като не съм вписвал колата в общината?

търтей
16-09-2008, 11:58
ае пинизи има, ама нема да давам акъл как се нарушава закона

valjo
16-09-2008, 11:59
Човека иска да му се направи генерално пълномощно,няма да прехвърляме а той сам ще си я прехвърля след няколко месеца,значи и за това трябва квитанция,а как като не съм вписвал колата в общината?
пусни си плащане по банка към данъчните, и напиши основание за плащане "данък ППС 2008" и с това пред нотариуса

Бобби
16-09-2008, 12:43
Това с пълномощтното не ти го препоръчвам!!!
...да не те извикат след време в полицията и да ти кажат, че с автомобила е направено някакво престъпление....в последно време доста бръмчат по тоя начин...
..скоро си имах такава разправия...

Abarth
16-09-2008, 12:44
Това с пълномощтното не ти го препоръчвам!!!
...да не те извикат след време в полицията и да ти кажат, че с автомобила е направено някакво престъпление....в последно време доста бръмчат по тоя начин...

Ами колега за това е ГЕНЕРАЛНО ПЪЛНОМОЩНО :crazy:

Бобби
16-09-2008, 12:50
Ами колега за това е ГЕНЕРАЛНО ПЪЛНОМОЩНО :crazy:
...не ме разбра!!!:rtfm:
Колата си остава на твое име....и всички последици с нея, ще те търсят теб...да не говорим, че пак ще трябва да си плащаш данъка....защото с пълномощтното не можеш да я отпишеш в общината...при него има и срок!!!
...след като изтече ходи го търси човека, освен ако не ти е братовчед!:)....
Просто ти казвам, че доста народ изпищя в последната година по тоя начин...е ти си знаеш..просто съвет!

fifo
17-09-2008, 22:05
не съм юрист, но съм се сблъсквал с това - онова.
такъв термин и такова чудо "генерално пълномощно" НЯМА!

във всяко пълномощно трябва да е изрично упоменато за како служи и при какви ситуации може да се ползва

Kris
19-09-2008, 01:52
И аз не ти препоръчвам да я даваш с генерално пълномощно. Така си продадох алфата и след 2 седмици дойде лейтенант еди кой си рано сутрин пред вратата и ми каза - блъснали сте зелен Пасат:new_Eyecrazy:Моя човек блъснал няква кола и избягал. Така че мисли го три пъти преди да действаш! Все още колата се води на мое име.

За генерално пълномощно не би трябвало да се иска бележка за платен данък, предполага се че човека на който я даваш е запознат с този факт. Поне при мен беше така ... ако не се лъжа.

ФЕРАРИСТ
19-09-2008, 04:49
защото с пълномощтното не можеш да я отпишеш в общината...при него има и срок!!!

Е че той изобщо не я е вписал там доколкото разбирам.......
Абе тоя защо толкова иска да а сурка с пълномощно 1-2-3 месеца много ми е чудно....

Христо_Сираков
19-09-2008, 07:18
с пълномощтното не можеш да я отпишеш в общината...при него има и срок!!!![/QUOTE]

аз до колото знам може да се прехвърли с пълномощно но когато се прави това този които ще я прехвърля трябва да представи декларации от твое има(името на което е колата) че няма задължения към държавата така че данука ще трябва да се плати колкото до това че не е регестрирана в данъчното след време по служебен пък при тях отива информация че имаш кола регистрирана на твое име и може да си отплащаш зависи колко време е минало това го знам от човек от данъчното

MUROMAN
19-09-2008, 14:20
Малко да попитам и аз в темата на колегата.
Купих си колата преди 3 -4 месеца,но не съм ходил да се Похваля в общината.Какво следва да стане от тук нататък.? Има ли санкции,глоби и разправии,за това ,че не съм я обявил и не са я вписали/съответно не съм и платил нищо за нея/.?

Бобби
19-09-2008, 16:25
Малко да попитам и аз в темата на колегата.
Купих си колата преди 3 -4 месеца,но не съм ходил да се Похваля в общината.Какво следва да стане от тук нататък.? Има ли санкции,глоби и разправии,за това ,че не съм я обявил и не са я вписали/съответно не съм и платил нищо за нея/.?
До 1 месец трябва да декларираш в общината....след това има глоба, ама незнам каква?
Ако черпиш една бира ще ти кажа ка да се оправиш!:)

Kris
19-09-2008, 16:28
До 1 месец трябва да декларираш в общината....след това има глоба, ама незнам каква?
Ако черпиш една бира ще ти кажа ка да се оправиш!:)

До колкото знам за КАТ е 14 дена, а за общината е 2 месеца срока.

Христо_Сираков
19-09-2008, 16:38
До колкото знам за КАТ е 14 дена, а за общината е 2 месеца срока. да в общината е 2 месеца срока глобата е 20 лв