View Full Version : Регулаж на фаровете
Здравейте!
Искам да попитам как мога да си регулирам фаровете на алфи4ката защото светят направо в земята :new_Eyecrazy:.По принцип имам лост4е за регулиране в купето но то не работи.По някъква при4ина е отка4ено от кабелите и е само за красота.Как мога да го поправя или как да нагласа светлините по друг на4ин?
LeoVin4i
16-09-2008, 13:49
Има си регулиране на фаровете от самите фарове, отваряш предния капак има по 2 шестограма на фар и връткаш. И най-вероятно нищо няма да стане щото водачите са направени от макарони и се чупят. Ама ползвай търсачката писано е доста.
Търсих но не намерих ни6то конкретно.Мерси все пак ще пробвам с шестограмите дали ще има ефект. :boxing:
Търсих но не намерих ни6то конкретно.Мерси все пак ще пробвам с шестограмите дали ще има ефект. :boxing:
дано има ефект,но при мен нищо не се получи:? сега фаровите са ми кошмарни.....щом халогенните ми светят по-далече.къде е тая темичка колеги за водачите,че така неможе да се кара:crazy:
dido76bg
16-09-2008, 14:47
А проверихте ли, дали водачите ви са наред... Ако са счупени, колкото и да въртите - все тази. Иначе ето схема за регулирането, а относно ремонт на водачите, има цяла тема изписана...
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6890&highlight=%F0%E5%EC%EE%ED%F2&page=4 - темата
vlado_iv
17-09-2008, 07:41
:brickwall: тея фарове са голям проблем.......
но недейте си дава парите за нови.Тези се правят.
Спуках се да върта сно6ти и ефекта бе6е 0 .:thumbdown:
Накрая направих разни подложки , заврях ги където трябва и се дигнаха фаровете.Ама тва не е ре6ение за една алфа а за некоя жига :indian:
Отваряш капачките на фаровете отзад и пробваш дали вътре се мандахерца рефлектора свободно... Ако отговора е ДА, значи пластмасовите водачи на рефлектора са изпотрошени. Разглабя се целия фар, като се започва със сваляне на стъклото. След това естествено трябват водачи (или лепиш старите или си изработваш нови... или некви винтове и дотам). В стария вариант на форум имаше тема със снимки, но сега незнам къде е...
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=6890&highlight=%F0%E5%EC%EE%ED%F2&page=8
ей на тази страница съм показал всички детайли, както и заместващото решение.
Скоро ще го направя и на ПДФ и ще го кача тук заедно с упътване.
и аз ще си копирам поста от тази тема:
в младост 4 има едно момче, което отремонтира фаровете и на двата автомобила. доволен съм от работата, не взима скъпо, и не на последно място - кара една дедруна, което ще рече че е от сектата. гаража се намира на ул.Ал.Паскалев точно до един голям супермаркет, фантастико, ако не се лъжа.
Колега ако има6 о6те от тези "планки" останали ако може да даде6 една :smile:.Аз имам един стругар доста добър под ръка който ще я копира многократно за вси4ки от форума които имат този проблем :idea2:
планката няма как да се направи на струг. По принцип оставих планки в София. Не знам в момена физически в кого са. Дадох един готов водач и 2 или 3 заготовки за изработка на водачи на колегата Alfamaniak (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=87) - Киро, после мисля някой ги е взел от него.... абе намери го и се чуйте.