View Full Version : Светлините по таблото
Здравейте, колеги алфисти!
Нов потребител съм в сайта и също толкова нов собственик на Алфа 146 :) За щастие съм нямал сериозни проблеми с колата откакто я имам.
Имам един въпрос към Вас - трябва ли да свети конзолата с уредите за климатроника и парното?
Питам, за да знам преди да я отворя да ги сменям, дали светят изобщо. Едва ли не светят - за кола 2000г. би било доста недопустимо.
Точно на по-новите с новото табло го има този проблем.Трябва да свалиш централната конзола като първо се махат врътките за парното.Острани има едни декоративни пластмаси и те се свалят и отдоло има болтове.За новото табло нямам схема,но някой от колегите имаше.Това е за старото,но пак е от полза.
....
Здравей колега! Добре дошъл сред нас :)
Има две крушки, които трябва да се сменят.
Има и теми как се сменят:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=25364
Ползвай търсачката занапред :wink:
При мен е така но не са изгорели,а просто контактите на лампичките,може би са се размърдали,и като ги чукна с рака конзолата:paddle:и те си светват. Не ми се шамаросва конзолата,и за това в скоро време ще ги сменя вътрешните нередности по осветлението:party:
Колеги,благодаря ви за помощта! Като ги оправя, ще се похваля! :)))
Смених ги днес. Малко тъпо го е измислил италианеца. Цялата конзола е захжаната към таблото с 6 болта, други 4 са за пепелника и 2 малки са за горната духалта. има два странични. тях ако не ги знаеш може да стане беля и да се счупи конзолата. единия е под малката кора, където се намира термометъра на климатроника (отляво, между волана и конзолата),а десния е под извитата кора,която минава над жабката. шибано са го измислили..