View Full Version : изчезна ми сигнала на gps
angelo166v6 turbo
20-09-2008, 19:24
здравейте колеги,като си смених акумулатора на колата ми изчезна навигацията и часовника на екрана не се сверява автоматично има ли някой който може да ми помогне с малко информация
След смяната на акомулатора не ти ли поиска код?
Ако не си въвел нищо няма да ги имаш екстрите, които си изброил.
Ако нямаш кодовете тази тема ще ти е от полза - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10825
сложил ли си диска за навигацията, защото без него не се сверява часовника
angelo166v6 turbo
21-09-2008, 19:43
сложих кодовете и диска но пак не иска
А диска чете ли го?
Пише ли ти че е готова навигацията?
При мен диска някой път не го разчита (трябва да си направя копие) но часовника е добре и всичко си има.
Друг проблем, който съм забелязал не само при Алфа е че понякога навигацията не работи няколко часа.
Последният път - тези дни когато валеше моята а и на двама мои колеги навигациите ни не работеха - не можеха да намерят сателит. След няколко часа всичко беше ок.
А диска чете ли го?
Пише ли ти че е готова навигацията?
При мен диска някой път не го разчита (трябва да си направя копие) но часовника е добре и всичко си има.
Друг проблем, който съм забелязал не само при Алфа е че понякога навигацията не работи няколко часа.
Последният път - тези дни когато валеше моята а и на двама мои колеги навигациите ни не работеха - не можеха да намерят сателит. След няколко часа всичко беше ок.
Е за това си е най-добре една карта и един ръчен часовник да си купиш .. нито време нито час те притеснява :tooth:
Все едно баща ми слушам... :smackbum:
Все едно баща ми слушам... :smackbum:
:boxed:
angelo166v6 turbo
23-09-2008, 19:15
колеги навигацията ми тръгна след като я ударих 5 пъти ръчно и вкарах диска неколкократно :boxed:
Значи си я пуснал... по български! :scherzkeks:
Значи си я пуснал... по български! :scherzkeks:
Трябваше и ти така да пробваш :bash:
Ти тръгна и моята веднага се оправи!
Явно ти си каръка. :shoot:
Ти тръгна и моята веднага се оправи!
Явно ти си каръка. :shoot:
Аа тука вече е на лична основа :shoot:
какав диск точно слагате че имам няколко диска но за бг нямам?
Кои дискове имаш? Ако може да ми ги напишеш като версии.
central europe-версия 2000-1/9.9.9.12
france-версия-2001-1/14.0
italy-версия 1999-1
JOVANI_1974
09-10-2008, 16:26
ей дайте един диск за навито да си запиша , моля :bg:
Пиши ми на ЛС ще ти направя.
ivanov_rz
02-09-2012, 11:03
Здравейте, да не би да има диск за България?
Здравейте, да не би да има диск за България?
Силно се съмнявам........
колеги някои може ли да ми направи примерно за централна европа диск,ако може някои да драсне едно лично да се разберем поздрави.... :)
duronman
02-09-2012, 22:46
Отдавна се мисля за начин да се конвертира по някакъв начин някоя друга карта за навтек. Например от Ланча Федра за която има навигация за България или... не знам и аз.
ecotronic
02-09-2012, 23:06
Отдавна се мисля за начин да се конвертира по някакъв начин някоя друга карта за навтек. Например от Ланча Федра за която има навигация за България или... не знам и аз.
Свидетел съм бил на това, как много колеги (в това число и аз) първоначално са били много ентусиазирани от тази идея.
Впоследствие ентусиазмът е отстъпил пред равносметката, че не си струва да инвестираш пари и време в една морално остаряла навигационна система.
Да не забравяме, че когато е била проектирана тази система, мобилният интернет достъп е бил една мечта.
Днес една добра навигационна система, която ползва "online" карти струва нищожни пари.
Аз например бих интегрирал една съвременна навигация, за около 300 лв. с нашия ICS.
Да ви попитам един тъп въпрос, всички 166 имат бутон Navi, моята обаче няма навигация. Така ли трябва да е, или е правена някаква магария?
duronman
03-09-2012, 09:55
То реално имам навигация и на двата телефона, коя от коя по-добра и пак почти не ги използвам. Хрумна ми обаче дали не може да се използва буксата за навигацията и когато се натисне бутона по кабела и да се подава видео сигнал. И това съм го виждал правено, макар че там беше директно на ICS-а отзад направено, но май и от това ще се откажа, защото няма огромен смисъл.
Довършвам проекта с по-хубавото озвучаване и май това ще е по мултимедията :)