View Full Version : Мнвния за лаптоп Asus M51SE-AP115
Crusader
21-09-2008, 17:08
Та моля за мнения както за марката така и за конкретния модел.
Параметри:
Екран: 15.4“ (39cm) WXGA Colour Shine
CPU: Intel Core 2 Duo T5750 2.0 GHz / 2 MB L2
RAM: 4GB DDR II 667MHz
HDD: 320 GB SATA 5400 rpm
VC: ATIMobility Radeon HD3470 256MB VRAM,
DVD+/-RW DL
Rotating 1.3MPx Camera, WLAN 802.11a/g/b, LAN,
Bluetooth, Finger Print
Комплект с чанта и мишка
Машинката ще се ползва предимно като десктоп /че нещо не ми достига място в къщи за още едино ПЦ/ Рядко играя игри /обаче чакам с нетърпение Старкрафт-2/. Машинката ще се ползва предимно за ровене в нета и тук там някое филмче...
Какво ще кажете за видеото и как е в сравнение с Nvidia 8400M?
Знам че не Сони Вайо, но не мога да си позволя модела с релативните параметри...
Благодаря предварително за мненията!
Винаги съм че чудил на идеята да си купиш лаптоп за десктоп машина. Все едно да си купя баничарка за бегачка :oops: (или обратното, не казвам че лаптопа е "баничарка")
ФЕРАРИСТ
21-09-2008, 18:06
Що бе, аз също се замислям за подобно нещо, писна ми да си мъкна кутията между два града, ако един лаптоп със същата конфигурация ми изпадне изгодно го взимам и окото ми не мигва.......
Crusader
21-09-2008, 18:08
Ами няма къде да паркирам още едно ПЦ, а лаптопа ...ми него мога и на нощното шкавче да си го държа и с един безжичен рутер ще си имам нет в цялата къща, примерно обичам да дрема във фотьойла и да гледам поредният тъп екшън ....
Та моля придържатйте се към темата, тоест читава ли е машината! И евентуално еквивалентно предложение за към 1300-1400...
Като конфигурация изглежда добре ама тази марка никога не съм я чувал. Аз си купих с подобни характеристики от САщ Компак за 500 долара.
Малко спам дано да съм ти полезен:
Minimum System Requirements for Starcraft 2:
Processor: 1.4 Ghz Processor
Memory: 512 MB RAM
Graphics card: 128 MB RAM video card capable of Hardware TnL. DX10 is not required, but will be supported by SC2 and Blizzard are considering adding DX10 specific effects.
Pixel Shader 2.0 (Officially Confirmed)
Harddisk:
Soundcard: A DirectX-compatible 16-bit sound card.
OS: Windows Vista, Windows XP or Mac OS. (Officially Confirmed)
Connection: Access to Blizzard Entertainment's online gaming service, Battle.net, requires a low-latency, active Internet connection rated at 28.8 Kbps or faster.
Multiplayer games played over a LAN require an active connection to a TCP/IP network.
Ще си го ползваш само с Виста,понеже драйвери за XP не се намират,а в официалният сайт на ASUS лисват.
Скоро инсталирах един такъв,качихме му XP и търсенето на драйвери продължи 2 дни.В крайна сметка не успяхме да подкараме само вградената му камера.
Иначе като конфигурация за тази цена е перфектен.:flirt:
rammstein4o
22-09-2008, 09:26
Аз имам почти същата... само че моята е SR a ne SE
Като цяло съм доволен. Никакви проблеми не съм имал и всичко което съм пускал под уиндоус върви добре.
Ако планираш да ползваш линукс може да имаш проблеми единстено със саунд картата (аз мойта така и не я подкарах :smackbum:). Всичко друго върви без проблем.
Crusader
22-09-2008, 18:11
Ами определене ще е с Виста, за СтарКрафт-а знам че системните изисквания ще са ниски, но някак си човек все иска по-мощно и по бързо, та затова малко издувам параметрите на по-виско ниво, но това донякъде е и с идея машинката да е съвременна по-дълго време, с оглед на това че е почти безсмислено да ъпгрейдваш лаптоп.
Чета добри отзиви за Асус а и на домашното ми ПЦ половината части са с тази марка - 5 годинки работа, без нито един хардуерен проблем си е добро постижение. Тия дни ще скокна до Технополис гледам че там е на промоция с чанта и мишка за 1400 което си е добра цена...
Още нещо някой да добави...?
slaviego
22-09-2008, 18:18
Колега лаптопа е супер и като марка не е лош. С тези параметри няма да имаш проблеми с игрите.
Взимай си го и със здраве да си го ползваш.:yes:
параметрите са си добри за машина около 1400 лева
. Ако ще гледаш филми на голям телевизор гледай да има HDMI изход лаптопа ;)
за тия пари по добре е да поразгледаш на DELL моделите , по специално DELL studio 15 серията .Същите характеристики като компоненти но доста по добър дизайн , светеща клавиатура , HDMI изход и най вече защото DELL си е DELL
параметрите са си добри за машина около 1400 лева
. Ако ще гледаш филми на голям телевизор гледай да има HDMI изход лаптопа ;)
за тия пари по добре е да поразгледаш на DELL моделите , по специално DELL studio 15 серията .Същите характеристики като компоненти но доста по добър дизайн , светеща клавиатура , HDMI изход и най вече защото DELL си е DELL
мда, за тия подобни пари
Studio 1535
15.4" WXGA+ (1440 X 900) LED
Dell Studio 1535, 15.4" WXGA+ TFT with True Life - LED,Jet Black Colour with Matte Finish & 2.0mp camera - LED, Core 2 Duo Processor T8100 (2.10 GHz / 800 MHz FSB / 3 MB), 256MB ATI Mobility Radeon HD3450, 6-Cell Battery, 2GB DDR-2, 320GB SATA5400 rpm HDD, DVD+/-RW, 56k Modem, Ethernet 10/100/1000 NIC, Dell™ Wireless 1397 (802.11 b/g), Dell 370 Bluetooth Card, Backlit Keyboard - An illuminated keyboard, HDMI high definition video output; Windows Vista Home Premium, 3 Year RTD Warranty (Return to Depot)
3 Year
$ 1 290
тая цена е дилърска, в интелинет без ДДС
има и по евтина конфигурация на склад
Studio 1535
15.4" WXGA (1280 X 800)
Dell Studio 1535, 15.4" WXGA TFT with True Life, Jet Black Colour with Matte Finish & 2.0mp camera, Core 2 Duo Processor T5750 (2.00 GHz / 667 MHz FSB / 2 MB), Intel® Integrated GMA X3100, 6-Cell Battery, 2GB DDR-2, 320GB SATA 5400 rpm HDD, DVD+/-RW, 56k Modem, Ethernet 10/100/1000 NIC, Dell™ Wireless 1397 (802.11 b/g), Dell 370 Bluetooth Card, Backlit Keyboard - An illuminated keyboard, HDMI high definition video output; Windows Vista Home Premium, 3 Year RTD Warranty (Return to Depot)
3 Year
$ 1 020
предполагам че има и други варианти на тая тема
още един вариант http://www.pcstore.bg/laptopi/dell/DELL_Studio_1535_DS15355MEHJ20075YBC6B_H_P_T_U/
още един вариант http://www.pcstore.bg/laptopi/dell/DELL_Studio_1535_DS15355MEHJ20075YBC6B_H_P_T_U/
По-малко рам повече пари от избора на колегата
Колега аз имам Асус от около 4 месеца, малко по лоши са му параметрите на моя но съм страшно доволен. Мисля че за парите си предлагат най добрите параметри. Беше фабрично с Линукс, сега с XP и нямам никъкви проблеми всичко си му работи.
За тия пари може и Фюджицу Сименс Еспримо със същите характеристики да се вземе, а Еспримо серията си идва с драйверите и туловете за ХР (има си и за Виста) ако не си падаш по Виста.
По-малко рам повече пари от избора на колегата
RAM се добавя колега ....ама марка, дизайн, hdmi,и светеща клавиатура трудно можеш да ъпгрейднеш , ако гледаш само параметрите MSI примерно няма кой да ги бие по отношение параметри /цена :tooth:
Не искам да спорим ;) за мен специално при лаптопите тва което е от най голямо значение е марката . даже и при еднакви компоненти архитектурата и изработката имат огромно значение за това как ще функционира машината . как си обясняваш че при еднакви компоненти цената вариара двойно и тройно според марката ;)
не си прав ма както и да е ...
DerMeister
23-09-2008, 16:31
Не за марката спор няма. Разбира се че е важен компонент, но ако си финансово ограничен по-добре си земи най-мощното с парите, с които разполагаш
Ако си ограничен с парите трябва да гониш най-качественото, че ако излезе проблем ще се ограничиш още повече, че и лаптоп няма да имаш.
Crusader
23-09-2008, 18:15
HDMI - няма /донякъде не е чак толкоз голям проблем за мен/ Дизайна - не ми пука, ако ще да е отровно зелен - все ми е тая...или пък розов /ебаси еретичната мисъл/, важното са качествата и качеството на машинката. Определено съм заинтригуван от предложенията на Дел, пък и Дел си е Дел, но там става въпрос за по-високи цени /съответно качество/.
Фуджицу-Сименс - нещо не ми е по сърце, предубеден към тази марка..
Кажете нещо /каквото и да е / за Ейсър?
Аз лично бих предпочел Ацера пред Асус , ма по добре прежали още 200 лв и скачай на Делл , не си купуваш лаптоп всеки ден :plane:
Stoyan Georgiev
23-09-2008, 22:12
asus конфигурациите са по-добре предвидени за граф. обработка
ацер са не-лоши също, и са малко по-ниско бюджетен вариант
делл както се каза вече си е делл и са с добро качество наистина - за нашата фирма сме купили примерно само деллове :)
в технополис върви на "ОФЕРТА" на 1400 пари...
в мост или некоя фирма- вносител крайната цена сиг е към 1250...
на мене мн ми допада и като дизайн, и като параметри, но все пак не очаквай "изтребител"...
а и мисля, че точно за този модел АСУС още нямат драйвъри за XP (може и да бъркам)
HDMI - няма /донякъде не е чак толкоз голям проблем за мен/ Дизайна - не ми пука, ако ще да е отровно зелен - все ми е тая...или пък розов /ебаси еретичната мисъл/, важното са качествата и качеството на машинката. Определено съм заинтригуван от предложенията на Дел, пък и Дел си е Дел, но там става въпрос за по-високи цени /съответно качество/.
Фуджицу-Сименс - нещо не ми е по сърце, предубеден към тази марка..
Кажете нещо /каквото и да е / за Ейсър?
аз съм купувал за различни фирми доста Ейсъри, и нещо не се кефя на това как прегряват ... дизайна също не е кой знае къв, а парите са като за истински
асус-а си е асус - един от най големите ОЕМ производители в света на лаптопи, но гаранция/сервиз ?
Фуджитсу - сестра ми си взе и за 6 месеца батерията е фалирала, клавиатурата като си облегнеш ръцете на нея и подава сигнали към тъчпада - супердосадно
и му се отчупиха и двете капачки на пантите, абе ... смотана сглобка тва е ....
в ДЕЛЛ-а смятайте се пак и цената на ОС-а - идва преинсталед, отваряш капака и сичко ползваш- няма ровене на драйвери няма това онова, но все пак си е въпрос на избор :)
MrakoVesT
24-09-2008, 14:36
kolega izob6to ne se kolebai zimai ma6inkata ,mn e dobra ,smisal za tezi ne6ta za koito si izbroil ala net a yu e napalno dostata4na videoto taka 4e vs e ok ,az sam s ati raqdeon i cakam vsqkvi igri i nqmam problem ,rama ti e dostata4en ,a za harda da ne govorim,taka 4e zimai i se naslajdavai!!!
p.s.edin savet :sloji si xp ,ma6inata 6te ti e po barza i dosta po lesno raboti s taq razrabotka ina4e vistata ti e**va mamata na cqlata rabota ,4estito predvariritelno !!! :P:choice: :beer: 6e po4erpi6 :d
kolega izob6to ne se kolebai zimai ma6inkata ,mn e dobra ,smisal za tezi ne6ta za koito si izbroil ala net a yu e napalno dostata4na videoto taka 4e vs e ok ,az sam s ati raqdeon i cakam vsqkvi igri i nqmam problem ,rama ti e dostata4en ,a za harda da ne govorim,taka 4e zimai i se naslajdavai!!!
p.s.edin savet :sloji si xp ,ma6inata 6te ti e po barza i dosta po lesno raboti s taq razrabotka ina4e vistata ti e**va mamata na cqlata rabota ,4estito predvariritelno !!! :P:choice: :beer: 6e po4erpi6 :dКолега а ти кирилица нямаш ли на лаптопа?