View Full Version : към всички видео маняци
galinves71
22-09-2008, 09:08
колеги имам проблемче.имам домашно кино samsung но няма опция за суптитрите,някой има ли идея с каква програма да си записвам филмите за да са с по-големи суптитри?
Ами не съм специалист, но субтитрите, не зависят от програмата с която записваш според мен, може и да не съм прав.
Stoyan Georgiev
23-09-2008, 22:48
субтитрите не се влияят от това с какво ги записваш а от това какво ги отваря
сто процента имаш опция за избор на размера на субтитрите, потърси по-упорито или сподели кой модел ти е системата, за да можем да те упътим правилно :)
galinves71
24-09-2008, 07:02
не ,има програма за оголемяване и запис на такива суптитри но нещо не мога да я подкарам avi recomp
не ,има програма за оголемяване и запис на такива суптитри но нещо не мога да я подкарам avi recomp
Ако плеъра поддържа divx достатъчно е само да си качил субтитрите на диска при филма и да са със същото име като филма ( име, а не формат )
колеги имам проблемче.имам домашно кино samsung но няма опция за суптитрите,някой има ли идея с каква програма да си записвам филмите за да са с по-големи суптитри?
Аз също съм със Самсунг от няколко години и не мога да си променям субтитрите, но знам че може да се препрограмира плеяра и да са по-големи, с различен шчрифт, цвят и т.н. но нямам идея как се прави и си карам по старому :hmm:
cvetelin
24-09-2008, 20:43
в какви формати ги гледаш тея филми?
в двд ли ги пишеш на дискове или направо ави-та мяташ на цд-то и гледаш?
Възможно е DVD-то ти да няма опция за размера на субтитрите. Повечето нямат. Опитай да си вграждаш субтитрите във avi файла. Ето ти една програма http://zamunda.net/details.php?id=78785&hit=1 Ако не можеш да я дръпнеш от там пиши на лс да ти я пусна. Успех!
cvetelin
24-09-2008, 20:53
значи всяка програма която конвъртва двд-та(VCD,SVCD и т.н) в настройките си има да сменяш шрифта и големината на субс
но ако мята ави-файлове направо на цд-та и двд-то му чете divx няма начин да ги промени гледа ги на стандарт
а това което казваш ти ... става при положение, че ми се занимва да си ги вгражда в ави-то преди да го пише на диска
galinves71
26-09-2008, 17:31
Възможно е DVD-то ти да няма опция за размера на субтитрите. Повечето нямат. Опитай да си вграждаш субтитрите във avi файла. Ето ти една програма http://zamunda.net/details.php?id=78785&hit=1 Ако не можеш да я дръпнеш от там пиши на лс да ти я пусна. Успех!дръпнах я и по инструкциите които ми дава го правя разкодира файла и го прекодира отново но като го пусна на компа филма тръгва без субтитри иска да ги зареждам.
Значи не му задаваш да конвертира видео файла заедно със субтитрите. Горе до полето File to encode с първия бутон с изобразена папка избираш филма. После с втория с монитор на който има ABC му задаваш субтитрите.
Компромисен варянт е да си направиш субтитрите само с главни букви , за целта ги отваряш с word в меню format font маркираш отметката all caps и записваш файла , който трябва да е със същото име като видео файла.Надявам се да ти свърши работа