View Full Version : Странно стържене от двигателя?
Потърсих из форума но не можах да открия подобна тема...
От няколко седмици двигателя взе да стърже. Не мога да разбера от някакъв външен детайл ли е, или от вътре от самия двигател... Или ако знаете какво може да е ще съм благодарен. P.S. днеска сменях термостат и "майстоеите" се мъдриха и ми изгориха 5 литра бенц и нищо не казаха за тфа... аз си го обяснявам, че може и да не е сериозно щом нищо не казаха. То зависи много от майстора де... Помогнете ;)
Cardinala
23-09-2008, 20:48
как ти стърже двигателя на свободна или в движение защото и моя стърже ама само в движение на 1000-1200 оборота, ама нищо му няма
при мен няма значение дали е на свободна, като мине определен оборот като че ли изчезва но не знам може да се губи от шума от самия двигател. Да не е от ремъци ли предпазител ли не е закрепен добре незнам...
Я огледай добре генератора и по точно перката и още по точно дали не се е изкривила и да опира в корпуса.Имат гадния навик да я правят тая идиотщина.Предварително ти казвам,че ако си мислиш да въртиш на ръка и да видиш къде търка-няма да я бъде.Получава се само като набере обороти.Хвани една отверка и ги отдалечи перата от корпуса.Ако не е от там е водна помпа.Може да ти сговни целия двигател,като "оправи"ремъка.Търси там някъде.
Nasko_77
24-09-2008, 05:25
Да не би да е някоя ролка? От тях шумът също наподобява... стържене.
Както и виене.
Питайте търтея! Хвърля боб и много познава!
честит сбор ;) Водна помпа... тъкмо стигам в сервиза и потича като е...не за пръв път. Беше ужасно ;)В Косер са по 74лв. Няма как неизбежно е... Между другото един мой приятел кара една астра и звука беше абсолютно същия, но неговото било някъв незнам си къв болт... не разбирам. Блгадоря ви за отговорите!
Потърси по-старателно водна помпа. В Пловдив намерих една за 42 лева ;) Питай и в неспециализирани за алфи магазини