View Full Version : светлини през деня
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1235954
умно :)
вчера карах без песнати фарове и секви идиоти се пробваха да се наврат пред мен
ебати
се едно бях невидим
... секви идиоти се пробваха да се наврат пред мен ...
Що пък реши, че са идиоти ? Може да са били пчелички-мераклийки бе, търтей. :smile:
Що пък реши, че са идиоти ? Може да са били пчелички-мераклийки бе, търтей. :smile:
ако беха такиви немаше да се опляквам
ама пуста съдба
ама вярно си невидимка без фарове.... днес видях 2ма такива... търсачи на силни усещания :shutup:
Бе има някаква логика, ама чак директиви ми се вижда доста безмислено, иначе и в момента има такива, карах новия Пасат е така, щом се запали двигателя и почва да свети с фарове, а сигурно не е само той.
има дни, в които и с фаровете не ме виждат
156 си ги включва при палене ако ги оставиш включени, та изобщо и не ги гася
Alexanderbb
25-09-2008, 13:40
С фарове и без фарове заплесите и простаците няма да изчезнат. А и не виждам смисъл от тях през лятото в градските задръствания
С фарове и без фарове заплесите и простаците няма да изчезнат. А и не виждам смисъл от тях през лятото в градските задръствания
През лятото ДА, но в това сумрачно време е задължително, защото наистина не се виждат разни хавтомобилчета.
Mind_Control
25-09-2008, 13:45
:th_up: напълно си прав, а да не говориме за допълнителното замърсяване в следствие повишения разход. Но и другите са прави също.
е то понеже винаги има некви специалисти дето не виждат смисъл ес-то прави директиви задължителни за сички за д аняма после ми то ям моля другарко си мислех че не е сумрачно
а пуснати ефарове ако не помаган никак и не пречат
дам в България нали са задължителни сега през зимата, това го подкрепям, както и че в такова време е хубаво да се ползват, но лятото когато напече 35, не виждам никъв смисъл от тях
но лятото когато напече 35, не виждам никъв смисъл от тях
е имаш време до 2010 да не виждаш смисъл
след тва виждаш не виждаш се тая :drunk:
ФЕРАРИСТ
25-09-2008, 15:18
Ако има хенон монтиран не е добре.......
Преди бях против задължаването за фаровете, може би защото не обичам особенно да бъда задължаван за подобни неща, сега съм с противоречиви мнения по темата......
DerMeister
25-09-2008, 15:21
Абе аз съм за, ама моите невероятни фарове като седят цял ден включени и се подрусат по дупките, тотално ще ми се потрошат водачите. :mf_Flush: Тия от Алфа няма ли да извикат всички 145/6-ици в регионалните оторизирани сервизи за подмяна на фаровете поради дефект. :idea2:
Абе аз съм за, ама моите невероятни фарове като седят цял ден включени и се подрусат по дупките, тотално ще ми се потрошат водачите. :mf_Flush: Тия от Алфа няма ли да извикат всички 145/6-ици в регионалните оторизирани сервизи за подмяна на фаровете поради дефект. :idea2:
смени платмасовото недоразумение с прост болт и си в джаза
DerMeister
25-09-2008, 15:26
смени платмасовото недоразумение с прост болт и си в джаза
Е чакам да увиснат, че още се държат и не ми се занимава с труд и творчество.
То хубаво да се кара на фарове, ама темата за усилените стопове дето ниокй за нищо ги няма да я повдигам ли? :shoot:
Е чакам да увиснат, че още се държат и не ми се занимава с труд и творчество.
То хубаво да се кара на фарове, ама темата за усилените стопове дето ниокй за нищо ги няма да я повдигам ли? :shoot:
аз тия ги лекувам с къси+дълги+мъгливи и се предават мноо бързо ...
DerMeister
25-09-2008, 15:30
аз тия ги лекувам с къси+дълги+мъгливи и се предават мноо бързо ...
То тва не помага, защото оня/оная не знае за какво иде реч и е го е пуснал(ако въобще знае ,че са пуснати), защото "е па то е екстра, нека свети да се вижда".
Аз доколкото видях, това ще важи за новопроизведени автомобили. А ние не виждам как през 2011 дори ще караме такива... Иначе това за светлините си важи от години за скандинавските страни. Колкото за България- както и за много други неща контрол за светлините няма. Или ако има, е за седмица най- много. :pp:
И сирени да сложим...пак някой няма да ни види!!!
Бе ние сме си добре - веднъж като завъртиш копчето и сядаш-светваш. Разни други производители обаче не са се сетили и разни приятели мрънкат,че трябвало всеки път като спре да гаси фаровете и после пак да ги пуска - ко било това - бла-бла....
На мен ми закачили на чистачката някаква оферта за устройство, което гаси фаровете като спреш двигателя - ма ни щъ - имам си.
Ранобудниче
25-09-2008, 17:35
През лятото ДА, но в това сумрачно време е задължително, защото наистина не се виждат разни хавтомобилчета.
днес минимум 30% от автомобилите, с които се разминах или се движих редом, бяха без включени светлини.
което е показателно за "употребата" на "добрата" воля.
Аз това правило си го спазвам и без директива. пускането на фаровете се е превърнало в навик - като слагането на колана.
П.С. А директивата като нормативен акт няма общозадължителна сила, но това е друга тема.
днес минимум 30% от автомобилите, с които се разминах или се движих редом, бяха без включени светлини.
То днес не е на добра воля... В тоя дъжд баш си е по правилник карането с фарове. :!:
Не само на 156-а и на 145 е така,ако си ги оставиш включени ,при палене се включват.Аз мойте не ги гася въобще.....
Аз доколкото видях, това ще важи за новопроизведени автомобили. А ние не виждам как през 2011 дори ще караме такива... Иначе това за светлините си важи от години за скандинавските страни. Колкото за България- както и за много други неща контрол за светлините няма. Или ако има, е за седмица най- много. :pp:
Абсолютно правилно, ще важи за автомобилите произведени след и прочее, има гратисен период пък за по тежки машини.Както и едно са фаровете в Норвегия, Германия, разните скандинавски държави, мрачната Шотландния и т.н, друго в Гърция и Италия, Испания в това число и България, ама карай с баданарката наред...:yawn:[.
Така е! При 40С през лятото няма много голяма разлика с фарове ли се кара или не
Щом се приема в целия съюз, няма измъкване. Аз не съм против светлините по принцип, то и сега от ноември се кара на фарове, но винаги остават хора, дето изобщо не спазват правилата. Да не говорим, че редовно срещам идиоти без светлини и през НОЩТА. И при липсата на контрол останалите изглеждат като глупаци.
Ми в Гърция са повече и от нас /по темното/, другаде нямам големи впечатления
Furious 155
25-09-2008, 21:33
е то понеже винаги има некви специалисти дето не виждат смисъл ес-то прави директиви задължителни за сички за д аняма после ми то ям моля другарко си мислех че не е сумрачно
а пуснати ефарове ако не помаган никак и не пречат
бе не пречат ама пречат.... в тоя сумрак днес и мокро и чистачки и в един момент не виждаш пресичащите и бягащи срещу твоята кола пешеодци, от оня дето колата му е мой набор и фаровете са били регулирани от завода производител.... е тогава пречат бая!!! :prescription:
Mind_Control
25-09-2008, 23:37
Е и какво от това :) виж как си ги видяла и без да са си запалили фаровете! То аз мога да карам и с включена музика в колата, ама какъв е смисълът, като блейката си е блейка. Фарове на дълъг път да.. ама в града през деня на хубаво време си е чиста хранилка за кат... Верно е, че не пречат, ама за какво да ги включвам, като и да помогнат няма- това е малко като- аз до Пловдив мога и през Варна да стигна, но защо да си усложнявам живота?
А тая бюрократична машина в ЕС нали трябва да се храни от нещо, те затова си измислят покрай полезните и разни директиви и норми дето от гъза са си ги измукали!
Ранобудниче
26-09-2008, 05:14
То днес не е на добра воля... В тоя дъжд баш си е по правилник карането с фарове. :!:
имах предвид добрата воля, на която много от нас ратуват въпросът да бъде оставен.
Да не мислите, че днес беше по-различно?
Или няма грам светлинка по колата или свети в небесата.
Крайно време е да заиграе тоягата, друга оправия няма... който чака на добра воля - да си чака Годо.
Ранобудниче
26-09-2008, 12:28
Е и какво от това :) виж как си ги видяла и без да са си запалили фаровете! То аз мога да карам и с включена музика в колата, ама какъв е смисълът, като блейката си е блейка. Фарове на дълъг път да.. ама в града през деня на хубаво време си е чиста хранилка за кат... Верно е, че не пречат, ама за какво да ги включвам, като и да помогнат няма- това е малко като- аз до Пловдив мога и през Варна да стигна, но защо да си усложнявам живота?
А тая бюрократична машина в ЕС нали трябва да се храни от нещо, те затова си измислят покрай полезните и разни директиви и норми дето от гъза са си ги измукали!
дали да ти напомня за ония 2 безценни категори на дъждовните (които като дъждовен червей излизат само при дъжд) или пък съботно-неделните шофьори, които я те видят, я не..
освен това, не съм съгласна, че включените светлини са излишна екстра.
на мястото, където работя и ми се налага всеки ден да паркирам и маневрирам, завивайки по тесни улички, по които до самото кръстовище, че и леко стърчащи в него, са паркирали коли от двете страни, светлините доста помагат, когато липсва всякаква видимост, а се налага я наляво, я надясно да кръшна.
явно е въпрос на ежедневие.
нека има правила.
аз съм ЗА.
още по-добре би било и да ги спазваме.
обаче ние (както съм споменавала вече) сме пич.
нема те а ни каат на назе..