PDA

View Full Version : светлини през деня

търтей
25-09-2008, 11:59
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1235954

умно :)

вчера карах без песнати фарове и секви идиоти се пробваха да се наврат пред мен
ебати
се едно бях невидим

Димо
25-09-2008, 12:29
... секви идиоти се пробваха да се наврат пред мен ...

Що пък реши, че са идиоти ? Може да са били пчелички-мераклийки бе, търтей. :smile:

търтей
25-09-2008, 12:34
Що пък реши, че са идиоти ? Може да са били пчелички-мераклийки бе, търтей. :smile:

ако беха такиви немаше да се опляквам
ама пуста съдба

pent
25-09-2008, 12:47
ама вярно си невидимка без фарове.... днес видях 2ма такива... търсачи на силни усещания :shutup:

fred
25-09-2008, 12:48
Бе има някаква логика, ама чак директиви ми се вижда доста безмислено, иначе и в момента има такива, карах новия Пасат е така, щом се запали двигателя и почва да свети с фарове, а сигурно не е само той.

mim
25-09-2008, 12:53
има дни, в които и с фаровете не ме виждат
156 си ги включва при палене ако ги оставиш включени, та изобщо и не ги гася

Alexanderbb
25-09-2008, 13:40
С фарове и без фарове заплесите и простаците няма да изчезнат. А и не виждам смисъл от тях през лятото в градските задръствания

georgyg
25-09-2008, 13:43
С фарове и без фарове заплесите и простаците няма да изчезнат. А и не виждам смисъл от тях през лятото в градските задръствания

През лятото ДА, но в това сумрачно време е задължително, защото наистина не се виждат разни хавтомобилчета.

Mind_Control
25-09-2008, 13:45

:th_up: напълно си прав, а да не говориме за допълнителното замърсяване в следствие повишения разход. Но и другите са прави също.

търтей
25-09-2008, 13:48
е то понеже винаги има некви специалисти дето не виждат смисъл ес-то прави директиви задължителни за сички за д аняма после ми то ям моля другарко си мислех че не е сумрачно
а пуснати ефарове ако не помаган никак и не пречат

raiders
25-09-2008, 14:37
дам в България нали са задължителни сега през зимата, това го подкрепям, както и че в такова време е хубаво да се ползват, но лятото когато напече 35, не виждам никъв смисъл от тях

търтей
25-09-2008, 14:38
но лятото когато напече 35, не виждам никъв смисъл от тях

е имаш време до 2010 да не виждаш смисъл
след тва виждаш не виждаш се тая :drunk:

ФЕРАРИСТ
25-09-2008, 15:18
Ако има хенон монтиран не е добре.......
Преди бях против задължаването за фаровете, може би защото не обичам особенно да бъда задължаван за подобни неща, сега съм с противоречиви мнения по темата......

DerMeister
25-09-2008, 15:21
Абе аз съм за, ама моите невероятни фарове като седят цял ден включени и се подрусат по дупките, тотално ще ми се потрошат водачите. :mf_Flush: Тия от Алфа няма ли да извикат всички 145/6-ици в регионалните оторизирани сервизи за подмяна на фаровете поради дефект. :idea2:

търтей
25-09-2008, 15:22
Абе аз съм за, ама моите невероятни фарове като седят цял ден включени и се подрусат по дупките, тотално ще ми се потрошат водачите. :mf_Flush: Тия от Алфа няма ли да извикат всички 145/6-ици в регионалните оторизирани сервизи за подмяна на фаровете поради дефект. :idea2:

смени платмасовото недоразумение с прост болт и си в джаза

DerMeister
25-09-2008, 15:26
смени платмасовото недоразумение с прост болт и си в джаза
Е чакам да увиснат, че още се държат и не ми се занимава с труд и творчество.

То хубаво да се кара на фарове, ама темата за усилените стопове дето ниокй за нищо ги няма да я повдигам ли? :shoot:

търтей
25-09-2008, 15:28
Е чакам да увиснат, че още се държат и не ми се занимава с труд и творчество.

То хубаво да се кара на фарове, ама темата за усилените стопове дето ниокй за нищо ги няма да я повдигам ли? :shoot:

аз тия ги лекувам с къси+дълги+мъгливи и се предават мноо бързо ...

DerMeister
25-09-2008, 15:30
аз тия ги лекувам с къси+дълги+мъгливи и се предават мноо бързо ...
То тва не помага, защото оня/оная не знае за какво иде реч и е го е пуснал(ако въобще знае ,че са пуснати), защото "е па то е екстра, нека свети да се вижда".

didod
25-09-2008, 15:30
Аз доколкото видях, това ще важи за новопроизведени автомобили. А ние не виждам как през 2011 дори ще караме такива... Иначе това за светлините си важи от години за скандинавските страни. Колкото за България- както и за много други неща контрол за светлините няма. Или ако има, е за седмица най- много. :pp:

Бобби
25-09-2008, 15:47
И сирени да сложим...пак някой няма да ни види!!!

emilio
25-09-2008, 17:28
Бе ние сме си добре - веднъж като завъртиш копчето и сядаш-светваш. Разни други производители обаче не са се сетили и разни приятели мрънкат,че трябвало всеки път като спре да гаси фаровете и после пак да ги пуска - ко било това - бла-бла....
На мен ми закачили на чистачката някаква оферта за устройство, което гаси фаровете като спреш двигателя - ма ни щъ - имам си.

Ранобудниче
25-09-2008, 17:35
През лятото ДА, но в това сумрачно време е задължително, защото наистина не се виждат разни хавтомобилчета.

днес минимум 30% от автомобилите, с които се разминах или се движих редом, бяха без включени светлини.

което е показателно за "употребата" на "добрата" воля.

koolio
25-09-2008, 18:38
Аз това правило си го спазвам и без директива. пускането на фаровете се е превърнало в навик - като слагането на колана.
П.С. А директивата като нормативен акт няма общозадължителна сила, но това е друга тема.

didod
25-09-2008, 18:45
днес минимум 30% от автомобилите, с които се разминах или се движих редом, бяха без включени светлини.

То днес не е на добра воля... В тоя дъжд баш си е по правилник карането с фарове. :!:

Pebles
25-09-2008, 19:20
Не само на 156-а и на 145 е така,ако си ги оставиш включени ,при палене се включват.Аз мойте не ги гася въобще.....

fred
25-09-2008, 19:48
Аз доколкото видях, това ще важи за новопроизведени автомобили. А ние не виждам как през 2011 дори ще караме такива... Иначе това за светлините си важи от години за скандинавските страни. Колкото за България- както и за много други неща контрол за светлините няма. Или ако има, е за седмица най- много. :pp:

Абсолютно правилно, ще важи за автомобилите произведени след и прочее, има гратисен период пък за по тежки машини.Както и едно са фаровете в Норвегия, Германия, разните скандинавски държави, мрачната Шотландния и т.н, друго в Гърция и Италия, Испания в това число и България, ама карай с баданарката наред...:yawn:[.

eskada
25-09-2008, 20:08
Така е! При 40С през лятото няма много голяма разлика с фарове ли се кара или не

didod
25-09-2008, 20:37
Щом се приема в целия съюз, няма измъкване. Аз не съм против светлините по принцип, то и сега от ноември се кара на фарове, но винаги остават хора, дето изобщо не спазват правилата. Да не говорим, че редовно срещам идиоти без светлини и през НОЩТА. И при липсата на контрол останалите изглеждат като глупаци.

fred
25-09-2008, 21:06
Ми в Гърция са повече и от нас /по темното/, другаде нямам големи впечатления

Furious 155
25-09-2008, 21:33
е то понеже винаги има некви специалисти дето не виждат смисъл ес-то прави директиви задължителни за сички за д аняма после ми то ям моля другарко си мислех че не е сумрачно
а пуснати ефарове ако не помаган никак и не пречат
бе не пречат ама пречат.... в тоя сумрак днес и мокро и чистачки и в един момент не виждаш пресичащите и бягащи срещу твоята кола пешеодци, от оня дето колата му е мой набор и фаровете са били регулирани от завода производител.... е тогава пречат бая!!! :prescription:

Mind_Control
25-09-2008, 23:37

Е и какво от това :) виж как си ги видяла и без да са си запалили фаровете! То аз мога да карам и с включена музика в колата, ама какъв е смисълът, като блейката си е блейка. Фарове на дълъг път да.. ама в града през деня на хубаво време си е чиста хранилка за кат... Верно е, че не пречат, ама за какво да ги включвам, като и да помогнат няма- това е малко като- аз до Пловдив мога и през Варна да стигна, но защо да си усложнявам живота?

А тая бюрократична машина в ЕС нали трябва да се храни от нещо, те затова си измислят покрай полезните и разни директиви и норми дето от гъза са си ги измукали!

Ранобудниче
26-09-2008, 05:14
То днес не е на добра воля... В тоя дъжд баш си е по правилник карането с фарове. :!:

имах предвид добрата воля, на която много от нас ратуват въпросът да бъде оставен.

morfius
26-09-2008, 10:09
Да не мислите, че днес беше по-различно?
Или няма грам светлинка по колата или свети в небесата.
Крайно време е да заиграе тоягата, друга оправия няма... който чака на добра воля - да си чака Годо.

Ранобудниче
26-09-2008, 12:28
Е и какво от това :) виж как си ги видяла и без да са си запалили фаровете! То аз мога да карам и с включена музика в колата, ама какъв е смисълът, като блейката си е блейка. Фарове на дълъг път да.. ама в града през деня на хубаво време си е чиста хранилка за кат... Верно е, че не пречат, ама за какво да ги включвам, като и да помогнат няма- това е малко като- аз до Пловдив мога и през Варна да стигна, но защо да си усложнявам живота?

А тая бюрократична машина в ЕС нали трябва да се храни от нещо, те затова си измислят покрай полезните и разни директиви и норми дето от гъза са си ги измукали!

дали да ти напомня за ония 2 безценни категори на дъждовните (които като дъждовен червей излизат само при дъжд) или пък съботно-неделните шофьори, които я те видят, я не..

освен това, не съм съгласна, че включените светлини са излишна екстра.
на мястото, където работя и ми се налага всеки ден да паркирам и маневрирам, завивайки по тесни улички, по които до самото кръстовище, че и леко стърчащи в него, са паркирали коли от двете страни, светлините доста помагат, когато липсва всякаква видимост, а се налага я наляво, я надясно да кръшна.
явно е въпрос на ежедневие.
нека има правила.
аз съм ЗА.
още по-добре би било и да ги спазваме.
обаче ние (както съм споменавала вече) сме пич.
нема те а ни каат на назе..