PDA

View Full Version : Багажник, вода, 146

DerMeister
26-09-2008, 13:15
Забелязах, че долу при резервната гума има малка локвичка вода?! Уплътненията на вратата изглеждат здрави и около ръбовете не е мокро. Мокета на пода на багажника също май не беше мокър, или поне със сигурност не беше толкова мокър, че през него да е станала локвичка отдолу. Някой с подобен проблем? Причини? Конденз? Нормално ли е?
С една дума: WTF? :?:

Nasko_77
26-09-2008, 13:24
В багажника на Ровъра, точно в дъното на гнездото за резервната гума си има една малка дупчица. Тя си е така заводско. Вода не съм виждал там да ми се събира, но ясно си личи че при дъждовно време може да влезне малко и пак да се отече навън. Ако не се лъжа, май е направена точно за да се отича евентуално ако се наводни. Не напразно е в най-ниската част. Виж на Алфата не съм обръщал внимание дали има подобно, но нищо чудно. Изобщо да не те притеснява щом не е влезнала отгоре на долу водата.

georgyg
26-09-2008, 13:29
Ако имаш задна чистачка, може от нея да тече.

DerMeister
26-09-2008, 13:59
Нямам чистачка, а днес със сигурност ще видя дали все пак е възможно и отгоре да идва водата, но съм почти сигурен, че не е от там.

cvetelin
26-09-2008, 15:34
някъде може да ти е изгнил багажника ...

Nasko_77
26-09-2008, 18:30
Да бе.. тва да не е Орел:gayfight:

autoitaliano
01-10-2008, 08:29
Смених уплътнението и за сега нетече.

DimIl
01-10-2008, 09:14
autoitaliano, ако може, кажи от къде си взе уплътнение за багажника?

autoitaliano
03-10-2008, 08:35
Няма проблем. Мой приятел и разбирач от Алфи ми го даде.Сервиза му е в Люлин 2 тел927 55 23,0888412974-Николай.

cvetelin
03-10-2008, 09:07
Да бе.. тва да не е Орел:gayfight:

тва че не е орел не значи че не мое му изгние някъде ....

455115
03-10-2008, 09:47
Забелязах, че долу при резервната гума има малка локвичка вода?! Уплътненията на вратата изглеждат здрави и около ръбовете не е мокро. Мокета на пода на багажника също май не беше мокър, или поне със сигурност не беше толкова мокър, че през него да е станала локвичка отдолу. Някой с подобен проблем? Причини? Конденз? Нормално ли е?

Има една дупцица отдолу на багажника(Няколко са по цялото купе и най-добре се виждат на канал) която е запушена с гумен тампон,най-вероятно ти е изгорял или изпаднал и затова се мокри!Поне при мен това беше проблема.
Успех!

reptli
03-10-2008, 12:06
имах абсолютно същия проблем мислех че е от уплатнителя но се оказа че тече от стоповете:metal: просто не са били стегнати достатъчно...вземи едно шише и ги полей,ще видиш че е от там ;)

DerMeister
17-02-2009, 00:47
В крайна сметка не установих от къде идва тая влага, но си купих някакъв абсорбатор за влага от Била за 5-6 лв и след 2 дни всичко беше сухо. (преди да го сложа, мокета в багажника беше яко влажен).:smartass:

reptli
17-02-2009, 15:20
хм все пак провери ли както ти казах да не ти тече наистина от стоповете :grin: какъв е тоя абсорбатор за влага бря:upsidedwnsmiley:

DerMeister
17-02-2009, 18:10
хм все пак провери ли както ти казах да не ти тече наистина от стоповете :grin: какъв е тоя абсорбатор за влага бря:upsidedwnsmiley:
Не съм проверявал. Ама около стоповете не е по-влажно от колкото на самия под, така че мисля, че не е от там. По-скоро отдолу под гумата влиза и после се изпарява,кондинзира и т.н. навсякъде, но ме мързи да вдигам и махам всичко. :cold: Иначе абсорбаторът, както го нарекох, е една кутийка, която е пълна с нещо си. Навярно като тия малки пакетчета, които слагат в кутиите за обвуки.

reptli
17-02-2009, 22:02
моля те яде ме от вътре...повдигни мукета над резервната гумата и с едно шишенце с вода полей стопа(разбира се по процепа между него и купето) и ще видиш как се стича водата ;) около стопа няма как да е влажно :)

когато видях че ми тече от там свалих стопа и видях че си има уплатнение ;) тия дни вярно е :cold: но все пак :whistle:

Mury
18-02-2009, 10:28
И мойта има малко влага,ма тя има отдушници на калниците,нали е била убита с метан.Това са единствените спомени от него:starwars::starwars:

Blade
18-02-2009, 13:18
И в мойта като е по-студено се насъбира вода при резервната гума и също така се запотява левия стоп. Предполагам, че оттам някъде влиза вода или става някакъв конденз.

D-I-V-A-K-A
22-02-2009, 16:28
И на мене ми влизаше вода от стопа, но продават енда лента която цялата е като от катран и е страшно лепкава минах с нея оплътнинията на стоповете и сичко вече е ток и жица ;)

vankata_ll
22-02-2009, 17:30
Пише се УплЪтнение, ма както и да е ;-)

Тази лента как се казва или от къде я купи?

reptli
22-02-2009, 19:19
Пише се УплЪтнение, ма както и да е ;-)

Тази лента как се казва или от къде я купи?

пробвай първо да стегнеш фара ;)

emiood
01-11-2010, 15:44
Благодаря на всички колеги писали в тази тема! Благодарение на вас разбрах след около 30 - дневно изследване, че водата в багажника ми влиза през уплътнението на стоповете на 146 - цата ми. :bravo:

D-I-V-A-K-A
02-11-2010, 12:46

При мен проблемът идваше от единият стоп. Нищо друго не беше мокро, но като надигнах мокета и видях, че си има канали, които са за кабелите и по тях се оттича директно в резервната гума без да мокри друго. Като усетиш, че пак ти е мокро, надигни от едната и от другата страна мокета ( покрай резервната гума) и ще видиш каналчетата. Ако е така, просто си уплътняваш стоповете и си готов ;)

П.С. Сори ама не догледах темата докрай и не видях, че вече си свършил работа. Поздрави ;)