PDA

View Full Version : Неработещ нагревател за задно стъкло?

phoenix
26-09-2008, 23:34
Имам една питанка.
Не че няма да открия проблема, но като питам тук, ще имам стимул да се разровя из колата и да го открия :on_da_beach: ей хора мързела е голяма работа, ша знайти.
Та реотана на задното стъкло не работи. Замерих го здрав е, няма видими прекъсвания. Всяка писта е цяла, проверено!, бушоните са здрави, само не знам кое е релето, и от къде идва +, понеже маса има.
Та ако някой може да удари едно рамо, ще съм благодарен. :tequilla::cheers::drunk:

Cardinala
26-09-2008, 23:58
колега аз имах същия проблем, реотана беше здрав обаче до там стигаха само 5в
оказа се, че като ми слагали алармата и ми прекълцали леко жицата под таблото и даваше отечка там виж колко напрежение стига до реотана и ако имаш някво такова шантаво си виж кабелите

tonov
27-09-2008, 00:08
Според менюъла е долу ляво на таблото с бушоните. Твоето би трябвало да е тип С

DerMeister
27-09-2008, 00:18
99% процента е релето. Виж си в книжката, кое е за подгряването. Може да си сложиш и съвсем просто универсално реле. При мен след отваряне и пооправяне на спойките си тръгна, което е добрият вариант, защото мисля, че е по-специално с разни екстри.

П.П. Ако не ти подгрява огледалата е 100% дори.

phoenix
29-09-2008, 21:36
Според менюъла е долу ляво на таблото с бушоните. Твоето би трябвало да е тип С

абе хора, аз там нямам реле изобщо... сега да видим какво ще изгори като го сложа, че кой знае каква е причината за махането му. Забелязах че някой се е майсторил и шоферското огледало за задно гледане е сменяно(самото стъкло де) и кабелчетата за отоплението му са оставени в самия корпус, но нагревателчето на огледалото го няма., ако са окъсени, най-много да изгори бушона нали?

tonov
29-09-2008, 21:46
Ми бушона трее да изгори... Ам що не го премериш първо дали е окъсено? С един мултицет премери на двата края на буксата за нагревател какво ще даде на съпротивление (преди да сложиш релето). Че ще е малко е ясно, важното е да не е 0.

phoenix
29-09-2008, 22:00
Къде да премеря?

tonov
29-09-2008, 22:29
Нали казваш, че се вижда буксата за нагревателя в огледалото. Забоди в нея две карфици и мери с мултицета на съпротивление - трябва да покаже некви омове.

phoenix
29-09-2008, 22:38
аааа вече не се вижда. Преди няколко седмици, нещо някой удари огледалото и поглеждам, огледалото се разлепило и диагнозата стана ясна :prescription:, някогаш са го счупвали и са го ремонтирали по-бързия наин, нашите пудрители в авто-къщата. Лепнали едно ново стъкло директно върху механизма, ама взели стъкълце без нагревател и така. Вече не мога да стигна до там.

tonov
29-09-2008, 22:44
Кофти.... Ще трябва да рискуваш...Може за начало да сложиш по-малък бушон.
btw, как ти се пускат нагревателите? В смисъл бутончето остава ли натиснато, или се връща? Щото ако се връща, си с по-специално реле, с електроники вътре. Иначе си е най-обикновено.

phoenix
29-09-2008, 22:54
мисля че се връща. Колата е 2000г.

Fresh_pz
17-10-2008, 17:54
Колеги и аз имам проблем със задния нагреветел...Кото го пусна да работи и след 30 секунди...стопява бушончето...ама не го гори, а му стопява самата пласт -маса...от какво може да е този проблем ..иначе нафревателя си работи....

DerMeister
17-10-2008, 17:56
Бушонът с правилния ампераж ли е?

Fresh_pz
17-10-2008, 18:00
пробвал съм с всякакви бушони от 5 до 30 А

DerMeister
17-10-2008, 18:01
Ами може самото гнездо нещо да не е у ред щом не прекъсва бушона, ами го топи. Все пак някой специалист да се изкаже.

vlado_iv
17-10-2008, 21:43
Ами може самото гнездо нещо да не е у ред щом не прекъсва бушона, ами го топи. Все пак някой специалист да се изкаже.

И аз мисля че е от контакта на бушона в гнездото но върви при електричар.Има вероятност да има отечка и тогава става лошо:priest:
Успех :go:

jjkale
21-10-2008, 22:56
релето

reptli
22-10-2008, 11:45
виж почисти гнездото и ако трябва ги стисни с нещо "езичетата" вътре :roll: имал съм подобен проблем...просто няма добър контакт и нагрява яко ;)

didko_boy
22-10-2008, 22:56
сорри за оффффа , но откаде си пускате нагревателите за огледалата или съм прост и не разбирам или нямам тая газария ???

DerMeister
23-10-2008, 00:18
сорри за оффффа , но откаде си пускате нагревателите за огледалата или съм прост и не разбирам или нямам тая газария ???
Като пуснеш нагревалтеля за задния джам се пускат и тези на огледалата. Не може по отделно.

didko_boy
23-10-2008, 00:38
хитри италианчета 1 копче по малко , ама като не е хващало студ няма как да разбера че се пускат двете заедно мерси колега и пак извинявам се за ОФФФа

reptli
23-10-2008, 21:26
наща пък няма за огледалата :crazy: не че това за задния джам бачка:depressed: миналата година го мъчих и помня че не стигаше ток:gruebel: тези дни пак ще слезна да го поогледам пак

ааа сетих се че бях намерил едни чудеса...за какво са тези релета*:gruebel:

phoenix
24-10-2008, 09:56
хи хи хи
да отговорим като по рекламите "Това не са кофи, това са контейнери"... та това не са бушони чедо, релета са. Аз не знам за какво са.
Извинявам се за спама.
В един пост по-нагоре имаше снимка кое е релето което отговаря за реотана, при мен липсва. Като си к упя ще споделя дали бачка или ще го оправя както аз си знам.

kolev
24-10-2008, 10:40
това дългото трябва да е релето на мигачите,има и за ел. отварянето на багажника, ел стъклата, за нагревателите май и другите не ги знам.

reptli
24-10-2008, 11:52
в бързането съм написал тази глупост за бушоните:oops: извинявам се:surrender:

patrona
24-10-2008, 18:46
Здравейте колеги.Малко не е за тука моя въпрос ама гледам че говорите за бушони.Самата платка дето са на нея бушоните спуска ли се надолу?Гледам че има една ръчица с която може да се спуска отвесно,но не съм пробвал още.Не ми се рискува да не напрая някоя беля.Та рекох да попитам първо.

milenataa
24-10-2008, 19:29
Да може да се спуска

phoenix
05-01-2009, 16:35
Ей все пак да кажа какво се оказа. Липса на въпросното реле. Сега всичко пак е 6+
http://media.snimka.bg/1771/009798274.jpg
http://media.snimka.bg/1771/009798290.jpg
http://media.snimka.bg/1771/009798272.jpg

bobi_kz
14-01-2011, 16:18
при мен проблема е отскоро и се състой в това че на таблото светва индикатора за подгряване релето се чува че цъка бушона го проверих здрав е, а до отзад до жиците на нагревателя не стига ток. Въпроса ми е това в краката ли са ми релетата и бушоните щото гледах тука снимката има и други които са до волана.. при мен в тея до краката си има индикация за подгравянаето точно над бушончето и в книжката пише че релето е най-долното при мен е едно жълто.. Поздрави :)

Bobo
14-01-2011, 16:23
при мен проблема е отскоро и се състой в това че на таблото светва индикатора за подгряване релето се чува че цъка бушона го проверих здрав е, а до отзад до жиците на нагревателя не стига ток. Въпроса ми е това в краката ли са ми релетата и бушоните щото гледах тука снимката има и други които са до волана.. при мен в тея до краката си има индикация за подгравянаето точно над бушончето и в книжката пише че релето е най-долното при мен е едно жълто.. Поздрави :)
скоро имхме такъв проблем
оказа се, че въпреки, че се чува релето релето не затваряше контактите

bobi_kz
14-01-2011, 16:27
ясно, ще го сваля да го видя а отностно релето то се намира на таблото с бушоните в краката нали? или е ан др. място ?

Bobo
14-01-2011, 16:28
ясно, ще го сваля да го видя а отностно релето то се намира на таблото с бушоните в краката нали? или е ан др. място ?
да, по спомен като свалиш таблото най-долното в дясно

bobi_kz
14-01-2011, 16:44
не най-долното в ляво е при мен едно сиво объркал съм се за цвета :) като го махнах не се чува цъкане значи е то в момента го разглобявам :)

---------- Post added at 14:44 ---------- Previous post was at 14:39 ----------

така разглобих го и мирише на изгоряло още като му махнах черното капаче извадих го и вътре една от спойките е черна пригоряла е сега незнам оправя ли се или трябва ново ??

kolev
14-01-2011, 17:48
вземи си ново , 5-10лв е , а и консуматора е голям.

DerMeister
14-01-2011, 18:03
Моето го презапоиха и вече 3 години си работи. Та щом така и така си го отворил, пробвай, пък ако не става вземи ново. Мисля, че става и най-обикновено реле, защото това е по-специално и изключва само на определено време и после пак се пуска.

bobi_kz
14-01-2011, 18:14
да ще пробвам да го презапоя ако не стане ще взема ново ;)

PEPI-2ALFA
15-01-2011, 02:12
Мисля, че става и най-обикновено реле, защото това е по-специално и изключва само на определено време и после пак се пуска.
Противоречиш си май. Обикновено (от лада например) става и работи, но няма какво да го изключи - значи трябва да си е необикновено. Аз също есента се борих с моето, беше лоша спойка, презапоих го и стана.

DerMeister
15-01-2011, 02:21
Противоречиш си май. Обикновено (от лада например) става и работи, но няма какво да го изключи - значи трябва да си е необикновено. Аз също есента се борих с моето, беше лоша спойка, презапоих го и стана.
Идеята е, че с обикновеното реле ще си грее, докато не решиш да го изключиш. А със специалното на определено време изключва, после пак включва. С каква цел е направено и какво точно се предпазва с това самоизключване - не знам. Не вярвам да стопи реотаните или да пукне стъклото от жега.

PEPI-2ALFA
15-01-2011, 02:33
Аз докато пробвах с ладово, релето загря доста за 10-ината минути, през които работеше.

kolev
15-01-2011, 09:46
реле с таймер се слага след 97-ма мисля. предишните модели са с обикновено. таймера най-вероятно е сложен, ако се забрави подгрева. там консумацията е около 30А и аз бих сложил реле 40 или 50А ама в никакъв случай от лада, че са супер гадни. ако има нагар по пъпките на твоето, направо сменяй.

bobi_kz
15-01-2011, 15:35
Аз си оправих моето презапоих го и стана засега работи ;)

AntiLuuP
17-01-2011, 15:09
А аз имам подобен проблем, половината реотани не ми работят.Видях къде са прекъснати, но не знам как да ги оправя.Някога някъде бях чел че има контактно лепило за тази цел.Някой пробвал ли го е, от къде мога да намеря и каква му е цената :)

PEPI-2ALFA
17-01-2011, 17:31
А аз имам подобен проблем, половината реотани не ми работят.Видях къде са прекъснати, но не знам как да ги оправя.Някога някъде бях чел че има контактно лепило за тази цел.Някой пробвал ли го е, от къде мога да намеря и каква му е цената :)
Ето какво открих набързо
http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.66

soldier
17-01-2011, 17:41
Ето какво открих набързо
http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.66

Ако някой го пробва, да пише, че при мен 2 ленти не работят, не че ми пречи, ама би било добре.

kolev
17-01-2011, 18:07
абе тоя бизон струва колкото цяло стъкло с работещи реотани. търсете в магазините за електроника , има по 10-на лв.

morfius
10-01-2012, 11:30
скоро имхме такъв проблем
оказа се, че въпреки, че се чува релето релето не затваряше контактите

Потвърждавам, изигра ми същия номер преди няколко дена 146 та, релето цъка но консумация никаква и стъклото не се подгрява. Първо мислех, че е прекъснат кабел, но реших да проверя и бушоните/релетата.
(Дали има консумация личи ако се активира подгрева докато колата е само на контакт - светвате плафона и пускате подгрева, релето цъква и ако работи - светлината на плафона намалява).

Самото реле беше с нагорял извод и стопена до загуба на контакт спойка.
Почистих контактната пластина отвън, презапоих проблемната спойка, замерих за контакт и късо... и обратно на колата.
И работи както си трябва :)

bobi_kz
11-01-2012, 17:15
при мен беше същата работа ;) оправих го скоро не съм имал проблем :)

Blade
18-01-2012, 13:29
Кажете дали има файда от такова лепило, че и моите реотани в горната половина на джама не бачкат.