Log in

View Full Version : Стартер ?

Yureti
29-09-2008, 17:30
Значи, преди ден казах на момата да "припали" колата.. :brickwall:
(щот счупих крак ине мога да сляза до долу..)
при запалването обаче, тя не пусна ключа и стартера въртя при запален вече мотор около 10-12сек. нон стоп.. :brickwall:
напрао ми идеше да скоча от балкона... :brickwall:
сега като запаля(слязох с 220 по стълбите..), пристъргва ....
моля ви за мнения...
Благодарности...

Furious 155
29-09-2008, 17:55
при запалването обаче, тя не пусна ключа и стартера въртя при запален вече мотор около 10-12сек. нон стоп.. :brickwall:
моля ви за мнения...
Благодарности...

е това как се е случило - аз дори да реша да държа повече в момента в който тръгне мотора, стартера спира, без значение дали държа ключа или не!

Yureti
29-09-2008, 18:41
Знам ли...
жени...
:P

Furious 155
29-09-2008, 20:04
Знам ли...
жени...
:P

колкото до пристъргването - до колкото знам има някакви тефлонови втулки на стартера, за след като запалиш да успокояват въртенето, та може да е от тях. Странно аз като купих моята и не беше карана тогава, също беше така стартера. После изчезна. Казаха ми че е от тях тоя звук е от тях. Можело да се обрънат там уж, едната на мястото на другата та да изчезнел звука, но играчката по свалянто на стартера и врътката не си струвало!
Звука ти е точно като си запалил и сякаш е при спиране на въртенето на стартера - тогава ли е ? Ако да значи е от тия тефлонови втулки. И реално момата може да не е поразсила нищо. Просто повечко влага да има там.

lulin racing
29-09-2008, 20:12
Тия работи с оправянето от самосебе си аз не ги вярвам! Стартер недържи много на ремонти (не се знае кога пак ще замине) ! Така че моето мнение е НОВ

Yureti
29-09-2008, 20:31
Тия работи с оправянето от самосебе си аз не ги вярвам! Стартер недържи много на ремонти (не се знае кога пак ще замине) ! Така че моето мнение е НОВ

имаш ли идея за кви пари иде реч ?

Cuore_Sportivo
29-09-2008, 21:18
е това как се е случило - аз дори да реша да държа повече в момента в който тръгне мотора, стартера спира, без значение дали държа ключа или не!

май не си пробвал да дръжиш ключа на стартер след като мотора тръгне

Furious 155
29-09-2008, 21:30
Ами реално проблем нямам ;)

Yureti
29-09-2008, 21:32
добре де как да разбера дали е счупен?
(макар че, стърженето е бая нездраво, ама хич не ми звучи добре..)
:brickwall:
някви идеи колко струва ремонт.. или нов..??

lulin racing
29-09-2008, 21:56
добре де как да разбера дали е счупен?
(макар че, стърженето е бая нездраво, ама хич не ми звучи добре..)
:brickwall:
някви идеи колко струва ремонт.. или нов..??

За нов ще те излъжа колко струва...... Твоя не е строшен,а ще се строши (не се знае кога и къде) .....

pesho ot vraca
29-09-2008, 22:04
Колега според мен стартерат ти е за нови втулки. При завъртането на стартера от двигателя оборотите на стартера стават мно големи и бронзовите втулки заминават в мига. Стъргането може да е от опирането на ротора в статора. По-добре го оправи защото ще последва задиране и тогава вярно трябва да си търсиш нов стартер. Сваленето на стартера не че е трудно, а граничещо с невъзможно.:grin::grin::grin:

АЛФА 155 1.8TS 94г.

Yureti
29-09-2008, 22:42
значи, кото запали.. директно в сервиза.. ???

Alfa User
29-09-2008, 22:51
Свалянето на стартера става от долу и на подемник - като се махнат колекторните тръби и т.н. - голямо главоболие е... Добър майстор обаче може да се справи за ден със всичко. Желая ти успех в намирането на такъв - така или иначе ще ти трябва. А що се отнася до това дали да ремонтираш сегашния стартер или да вземеш нов - впредвид на сложната операция, струва ли си да спестиш част от парите, и после да ги дадеш отново за следващата смяна (вече с нов) ?

MUROMAN
29-09-2008, 23:04
Аз искам да пожелая на Юри бързо оздравяване и скоростно възстановяване на крачето.Стартера после ще го оправиш. Жени да не пипат повече колата/веднага е изревнувала и е направила магърията/

:prescription:

Yureti
29-09-2008, 23:20
Аз искам да пожелая на Юри бързо оздравяване и скоростно възстановяване на крачето.Стартера после ще го оправиш. Жени да не пипат повече колата/веднага е изревнувала и е направила магърията/

:prescription:
Благодарности за пожеланието...
Колата, жената повече няма да я пипне..:waving:
пък аз си сядам от време на време зад волана и си бръмча с уста... (щото за сега още не мога с гипса да натиска съединителя..) Уфффф нема ли да събера парици накарая да оправя и отвън...???:cussing:
... Сори за офф-а.. ама пусто емоции...

MUROMAN
30-09-2008, 00:05
Я кажи как ще се добереш с тоя кучц крак до феста?Ако трябва да идваме и да те измъкваме да не скучаеш на 11-ти? Или женат ще те кара?:rosso_racers:

Yureti
30-09-2008, 00:21
Я кажи как ще се добереш с тоя кучц крак до феста?Ако трябва да идваме и да те измъкваме да не скучаеш на 11-ти? Или женат ще те кара?:rosso_racers:

тогава баш съм в болницата ...
ще ви желая весело изкарване...
(и този път...:small_cry:)

Бобби
01-10-2008, 10:14
моля ви за мнения...
Благодарности...
Добре, че не си скочил от балкоана.....недай си боже да иде и здравото краче....малко грубо се пошегувах...ама ще ме извиниш:spoko:
Ако си върти пак стартера...няма да се косиш...всички 155 издават странен шум от стартера...незнам на какво се дължи...но почти от нови са така....

Yureti
01-10-2008, 12:11
Добре, че не си скочил от балкоана.....недай си боже да иде и здравото краче....малко грубо се пошегувах...ама ще ме извиниш:spoko:
Ако си върти пак стартера...няма да се косиш...всички 155 издават странен шум от стартера...незнам на какво се дължи...но почти от нови са така....

абе не е така... преди го нямаше...
100 %

Бобби
01-10-2008, 13:05
абе не е така... преди го нямаше...
100 %
Нищо му няма....ако някой ден го докараш да я палиш на бутане тогава му мисли!...нали сега върти?

lulin racing
01-10-2008, 17:07
:D:D:D:D:D:D:D