View Full Version : Свети ми лампа: Avaria del sistema iniezione
Колеги, преди няколко дни ми светна тази палма, за инжекциона предполагам. Но от вчера започна да свети постоянно и съм доста притеснен. Двигателят ми е 1,9 JTD. Някой може ли да ми каже нещо или е най-добре да посетя оторизиран сервиз на Алфа...
Най- общо това значи 'Авария на системата за впръскване'. По- точно- в сервиза. :)
а някой да знае телефона на "Алфа Ромео-Варна". Собственикът се казва Петър Петков, но му нямам координатите.
Не ти трябва да ходиш в Алфа ромео варна. Само ще ти одерат кожата. По добре иди да ти направят една диагностика в Киров бош отзад
Виж това: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14756&highlight=%EF%EE%F2%E5%ED%F6%E8%EE%EC%E5%F2%FA%F0
Благодаря все пак за инфото! Вчера бях в Алфа Ромео - Варна, където всичко мина къде къде по-добре от очакванията ми :):):) включаха я на диагностика, която показа,че проблема ми идва от една от подгривните(подгряващи) свещи. момчето там ги тества една по една и се оказа че трета не работи, след което ме попитаха дали щше предстои смяна... Бош струва 45, а алтернативна такава - 25 лв. Избрах алтернативната :)
В отговор на калата8: за диагностика ми взеха 20лв,свещта 25 и за смяната й -5.Всичко беше 50. мисля че не еодиране на кожа, все пак е специализ. сервиз на алфа. даже ми видяха и датчика на съединителя, който показваше че е постоянно включен но го оправиха. за комплекта Ремъци и ролки (пълния комплект) ми казаха 240лв. и 280 за оригинални. труд - 110-130. не бих се замислил къде да отида да ги сменя! а и са добри..
trustworthy
22-10-2008, 10:35
А лампата за индикация на изгоряла свещ светеше ли ти за около 30 сек. при палене? (жълта на цвят)
Аз съм имал 3 изгорели свещи и въпреки това лампата на инжекциона не ми е светвала. Казаха ли ти каква грешка е била записана заради светналата 'дюзичка'? Тя не светва заради една подгревна свещ само.
45 лв за свещ Бош е висока. Искра-Словения са по няма 10 лв, а не отстъпвали на Бош, но както и да е, аз също сложих Бош, когато сменях моите.
Цената за комплекта ремъци, ролки и т.н. е доста ниска. Включва ли двата ремъка и по две ролки на ремък - за пистовия и ангренажния съответно? Цената за труд по смяната е резонна.
Обясниха ми, че цената е за целия комплект. даже казаха, че като видят всички ролки, може да не се наложи смяна на всичките, така че щяло да ми излезе и по-евтино. за лампата предположиха че това е причината, изгорялата свещ. казах им че лампата като реотан (жълта, която е само при дизелите) мига около 30 сек., когато я запаля. Те ми казаха че не би трябвало да мига след смяната на свещта. и действотелно беше спряла за 1 седмица, но точно когато тръгвах за италфест на 11-ти сутринта, по пътя пак ми светна лампата за инжекцията. не мога да разбера вече какво става...от тогава не е светвала, но факта е тревожен.
trustworthy
22-10-2008, 13:45
... и действотелно беше спряла за 1 седмица, но точно когато тръгвах за италфест на 11-ти сутринта, по пътя пак ми светна лампата за инжекцията. не мога да разбера вече какво става...от тогава не е светвала, но факта е тревожен.
Аз затова те питах каква причина са ти изтъкнали за светещата дюза. Защото няма начин да не е била записана грешка, а тя е отделна от тази за подгряващата свещ. Беше си ясно, че пак ще светне дюзата, след като проблемът не е бил диагностициран правилно. Не съм специалист, но мисля, че не греша в случая ;)
В сервиза зад Бош, за който ти каза колегата, дава разпечатка на записаните грешки преди да ги изчистят.
Кажи поне при какви условия светва тая 'дюзичка'!
да ти кажа аз също не съм в час много, но мисля че светва при по-ниска атмосферна температура. ако не се лъжа когато тръгнах сутринта към 7, беше към 8,9 градуса. странното е, че това е лампа за нещо сврързано с впръскването (поне така казват), но в динамичните качества на колата няма промяна, нито придърпва, нито променя оборотите на свободна...
иначе това беше причината, която ми изтъкнаха в сервиза.
ако предположиш, какъв може да е проблема...?
...... още една изгоряла свещ ......