View Full Version : ВиваТел....пусна своята мрежа.
Битката за българския потребител на мобилни телефонни най-края май наистина започна.
Цените на ВиваТел са:
Предплатени услуги:
0.37ст на минута без ДДС....към всички мрежи
Бизнес планове:
10лв на месец получаваш 50минути към БТК и към ВиваТел
след това е .18ст. без ДДС към БТК и ВиваТел а към другите 0.39ст на минута
Разговорите вътре в бизнес групата-от минимум 3карти са БЕЗПЛАТНИ.
другия план е 15лв. без ДДС...имаш 100минути към бтк и вивател...след това е .15ст към бтк и вивател....а към другите е .35ст
Разговорите пак са Безплатни вътре в групата...
Аз лично сериозно се замислям да се метна на ВиваТел...но ще изчакам малко да видя какво ще ми предложат от Глобул на който плащам .39ст на минута и 15лв такса за нищо.
Ето сайта с цените на ВиваТел:
http://www.vivatel.bg/bg/business_tarrifs.php?t=13
много са високи цените за бизнес клиенти
смятай че аз съм на 1/3 от това
и аз това гледах, че цените им не са под тези на другите...
Crusader
06-11-2005, 19:45
Ми аз съм с карта на М-тел /пакет -оферта за МО-Министрерство на отбраната/ имам 30 мин. безплатни към мрежата на М-тел, останалите ми разговори към М-тел са на цена 15 ст/м /без ДДС/ и 44 ст/м към останалите мрежи - това е Вариант 1, съпругата ми и синът ми са на Вариант 2, а именно 100% безплатни минути в групата /групата е цялото поделение, сиреч всички карти закупени на името на под.28880-Белене/ , 18 ст/м към останалите абонати на М-тел и 48 ст/м към останалите мрежи. Таксата ни е по 9.98 лв. /без ДДС/ или около 12 лв. с ДДС.
Така че тези цени са ми по-изгодни, за сега.
Иначе съм ЗА конкуренцията, макар че това е така наречения олигопол /сиреч няколко големи играча на пазара/ е разбира се ми е ясно че няма как да се постигне съвършенна конкуренция...но знае ли човек!
много са високи цените за бизнес клиенти
смятай че аз съм на 1/3 от това
Значи ти имаш 300минути за 15лв. и говориш на колко??? :roll:
http://mtel.bg/mobiltel/services/corpor ... _plans.php (http://mtel.bg/mobiltel/services/corporative_tariff_plans.php)
ето ти цените на м-тел.
За 15лв на МТел и ВиваТел получаваш"
Вътре в групата 15ст натоварено 10 ненатоварена, Срещу Безплатни разгови за ВиваТел.
Към мрежата на Мтел .30 и .20 Срещу 100минути и след това 15ст. към ВиваТел и БТК...
Мтел към БТК 40ст и 30ст Срещу 100минути и 15ст след това на ВиваТел.
Към други Мобилни оператори 50ст. и 40ст Срещу 35ст от ВиваТел.
Я сега ми обясни къде е по-евтино???
пс: аз не съм държавен служител...пък и договор не подсписвам с никой. Предполагам от ВиваТел скоро ще подбият и тези цени на Мтел и Глобул за болници, РПУта и т.н.
12 лв
безплатна група неограничено минути;)
15 ст натоварена ;)
с ддс са цените
12 лв
безплатна група неограничено минути;)
15 ст натоварена ;)
с ддс са цените
Това с договор от къде???...защото аз не мога да отида в Мтел и да им каза, че искам този план нали???
И пак имаш безплати разговори в групата като при Вивател...ама нямаш 50минути към вивател и Бтк...нито пък 18стотинки към БТК...
колко ти е минутата към Глобул :lol:
Това с договор от къде???..
да не е за секи - но и аз не съм секи ;)
незнам колко ми е към глобул или бтк но не си правя лимит на говоренето и на месец плащам макс 30 лв
идеята е че вивател не предлагат добри условия за бизнес клиентите от където идват големите пари
Положението е ясно за всички, които си има хубав договор с ниски цени към 'старите' оператори, Вива още не е изгодна.
Но за нас простосмъртните Вива е добро решение, и аз още утре ще си купя от предплатената им услуга за 15лв.
Поздрави на всички!
ПС.
незнам дали забелязвате, но стартират само с предплатена услуга, билинг системата им още не е готова, та 'бизнес клиентите' могат да почакат още :-)
Ти да не работиш в в-к Стандарт бре :lol:
Аз ти сравнявам план който е достапен почти за всеки на ВиваТел с твоя план който е достъпен само за "богопомазани" и пак излиза, че ВиваТел е по-евтино....Ти обаче ми казваш, че ВиваТел не предлага добри цени за бизнес клиентите :roll:
За корпоративните клиенти ВиваТел ще пускат тепърва оферти...според нуждите на фирмата.
И да не забравяме, че при ВиваТел има едно голямо предимство разговорите с БТК
За корпоративните клиенти ВиваТел ще пускат тепърва оферти...според нуждите на фирмата.
когато ги пуснат ще ги сравняваме тогава
а за разговори с бтк има едно чудо наречено ИП телефония ;)
и мойта не е корпоративна тарифата:)
Положението е ясно за всички, които си има хубав договор с ниски цени към 'старите' оператори, Вива още не е изгодна.
Но за нас простосмъртните Вива е добро решение, и аз още утре ще си купя от предплатената им услуга за 15лв.
Поздрави на всички!
ПС.
незнам дали забелязвате, но стартират само с предплатена услуга, билинг системата им още не е готова, та 'бизнес клиентите' могат да почакат още :-)
ДА и аз това искам да изтъкна, че ВиваТел е по изгодна за нас който не работиме в огромни фирми или като държавни служители.
От понеделник вече ще може да се продават и бизнес пакетите до колкото разбрах.
когато ги пуснат ще ги сравняваме тогава
а за разговори с бтк има едно чудо наречено ИП телефония ;)
и мойта не е корпоративна тарифата:)
Колко карти сте в групата 20++ или 40++...
Та и тези им оферти са по изгодни от сегашните на Мтел и Глобул.
силно съжалявам че не плащам повече от 30 лв на месец пък говора колкото ми текне + чужбини мужбини и т.н кретенски оператори
кво сега да се гръмна ли?
питаш дали ще се префърлим - ми как да се префърла като ще ми е по скъпо? :Tease:
аз лично смятам че ВиваТел тепърва ще започват с промоциите и с по-ниските тарифи :wink: и за вбъдще смятам да се прехвърля към тях.
бе тя и мойто тарифа е като на търтей горе долу за около 50лв не слизам от телефона пък картите ни са най-много 15, правя по около 4-5 часа на месец айде половината да са ми от групата и 12лв такса. но не с есъобразявам много много дали е бтк или глобул. а доскоро имах глобулска карта на която плащах до 20лв месечно а мтелската ми сметка падна наполовина. тъ освен че бях гъзе с 2 телефона ми излизаше и на сметка :calc: :gruebel: :notify:
Quadrifoglio
07-11-2005, 00:53
Определено в момента всеки голям корпоративен клиент има много добри условия от мтел, както и аз също, аз говоря по 2-3 часа на ден и плащам към 150лв. (поне половината ми от разговорите са безплатни разбира се) :D
Но не забравяйте че всеки голям корпоративен клиент има и много стационарни телефона във фирмата, та най голямото предимство на вивател ще бъде това че ще могат да предложат оферта за всички мобилни и стационарни телефони на фирмата, както и разговорите между тях ще са безплатни!
Аз бях на прима,но вече си взех пакета на Вива.Може разговорите да са с някоя стотинка по-скъпи,но ме дразни надменното отношение на М-тел.Щом е можело да говорим за 39 ст. що не го бяха направили преди.Ами помните ли какви кожи деряха преди да дойде Глобул.То наистина в бизнеса няма морал,но щом те така правят,няма да има и лоялност от наша страна.Макар,че съм чувал,че себестойноста на минута е около 7 ст.
WhitePower
07-11-2005, 16:49
Определено в момента всеки голям корпоративен клиент има много добри условия от мтел, както и аз също, аз говоря по 2-3 часа на ден и плащам към 150лв. (поне половината ми от разговорите са безплатни разбира се) :D
Но не забравяйте че всеки голям корпоративен клиент има и много стационарни телефона във фирмата, та най голямото предимство на вивател ще бъде това че ще могат да предложат оферта за всички мобилни и стационарни телефони на фирмата, както и разговорите между тях ще са безплатни!
Щото не си запознат с нашите условия
а и фиксирана телефония ще има до 1 година и та да имаш фикс мрежа вече ше е скъпо ако въртиш извън нея
Щото не си запознат с нашите условия
шшш уеко с рекламата:)))))
но мое да ни уредиш по един безпалтен тел за клубо :Tease:
WhitePower
07-11-2005, 17:09
ехх ако можехх
ама не мога
мога само савет да дам
а и на мене ми е все тая дали фирмата Х има с един клиент повече или по малко
мани го Петкан винаги търси промоцията ;)
и авантата;)
то затва глобулската му карта е такава тесла, щото я зе на промоция;)
хехе номера с вива тел е че до януари каквото говориш ще ти излезе на полвин цена, защото ще можеш парите отново да си ги изговориш :)
WhitePower
08-11-2005, 17:23
ммм да така няма да можеш да ги упрекваш че нямат покритие още и че им куца билинга
Patsimir
09-11-2005, 00:35
ще изчакам отговора на другите опратори преди да се прехвърля към Вива! Не си мислете, че те нямат нещо подготвено като специялна промоция. Няма да оставят Вивател току така да доминира на пазара...
войната между 3те оператора тепърва започва май :lol:
http://www.monitor.bg/bussiness/article ... 35&eid=533 (http://www.monitor.bg/bussiness/article?sid=&aid=60035&eid=533)
До тук и трите оператора вече имат...
по 18ст (с ДДС) на минута към техните мрежи за бизнес потребителите им...
Разликите:цени с ДДС
1.М-Тел...36лв. такса която включва 50минути към Мтел и БТК.
след това към БТК е 36ст на мин...а към другите 47ст.
вътре в групата е 1.2ст на минута.
2.Глобул: Имат няколко плана...взимаме най-близкия до Вивател...който е 19лв.
19лв (12+4лв+ДДС) при двугодишен договор таксата от 4лв. отпада!...
та за тези 19лв. имате 20минути към всички мрежи....от там към БТК 24ст на мин, а към другите 47ст.
вътре в групата 300мин на карта и след това по 1.2ст на мин.
3.ВиваТел; 18лв. на месец
100мин към БТК и ВиваТел...след това по 18ст на мин за БТК...към другите 47ст....
вътре в групата безплатно.
пс:всички цени са с ДДС
Грубо:
Вътре в групата:
Мтел-1.2ст на мин
Глобул-300мин включени 1.2ст на мин след това.
ВиваТел-безплатно
към БТК;
Мтел-36ст.
Глобул-24ст.
ВиваТел-18ст.
Към други всички са по 47ст на мин.
Пакет:
Мтел-36лв на месец 50 за Мтел и БТК.
Глобул 19лв на месец 20мин към всички!!!
Вивател 18лв на месец 100мин за ВиваТел и БТК.
Глобул имат и пакет за 31лв. който включва 50мин към всички и по 45ст на мин към мобилните след това.
Dodo 155
09-11-2005, 12:55
Петко е прав :!:
ВИВА е изгоден за малки фирми, защото срещу 10лв. абонамент и мин. 3 карти разговорите в групата са безплатни :!: Защо М-тел и ГЛОБУЛ не дадоха преференции до сега на малките фирми :?: :?: :?:
Въпреки, че сме представители и на 3-те оператора единствено ВИВА стартира с политика отворена към клиента - по-ниски цени без въобще да се съобразява с останалите :wink: Защо М-тел и ГЛОБУЛ не дадоха право на предплатена карта с роуминг :?: :?: :?:
МИНУТКА ЗА РЕКЛАМА:
За желаещи да станат клиенти на ВИВА по корпоративна програма, може да се обърнат към мен :wink: