View Full Version : Навигация 166........
Алфист11
01-10-2008, 13:31
Здравейте.Много четох за навигациите,но едно не ми стана ясно.Имам Алфа 166,бензин,1999.Не мога да разбера къде изобщо се включва навигацията.Никъде по таблото не виждам букси или нещо подобно.Съжаляват за простия въпрос,някой ще ме светне ли дали изобщо имам опция- навигация.Благодаря предварително.
dido76bg
01-10-2008, 16:12
За вградена ли питаш, или на стойка на стъклото, като при примерно. Навигацията е мониторче, софтуер и GPS приемник. Трябва ти единствено захранване.
ми щом имаш 166 задължително имаш навигация освен ако нещо колата не е преустроивана...като запалиш нав . сама се активирва като задължително трябва да имаш вкаран диск в устроиствато... за проверка мисля че беше бутона - мап , които ти казва че нав. е готова т. е. заредена. поне при мен е така...
ми щом имаш 166 задължително имаш навигация ...
Ами не е така ;)
S@gittarius
08-10-2008, 20:08
Навигацията е опция. Натисни бутона NAV под екрана и ICS-а ще ти каже дали има такава или не. Самият модул (M90) е монтиран в багажника над CD-устройството.
Навигацията е опция. Натисни бутона NAV под екрана и ICS-а ще ти каже дали има такава или не. Самият модул (M90) е монтиран в багажника над CD-устройството.
А навигацията и ченджъра един модул ли са или .. ? Всмисъл може ли при нужда да се закупи и смени само едното от двете?
На този въпрос Емо можеш и ти да си отговориш.
След като има коли само с чейнджъри?!
Алфист11
10-10-2008, 00:31
Ами моята алфа значи няма навигация,защото никъде по колата няма модул нито СД устройство.Явно произведените по- нови години имат такива устройства.Благодаря за инфото.
На този въпрос Емо можеш и ти да си отговориш.
След като има коли само с чейнджъри?!
Ами аз нямам нито едно от двете , нито съм виждал 166 само с ченджър , без навигация .. затова питам ;)
Вариантите са си 3:
- има и двете
- няма ги
- има едно от тях
;)
П.П.
Някой да е имал проблем с четенето на дисковете. Мисля че ми се е зацапало цд-то на навигацията.
Някой да има идея за почистване?
П.П.
Някой да е имал проблем с четенето на дисковете. Мисля че ми се е зацапало цд-то на навигацията.
Някой да има идея за почистване?
Чук ? :devil:
Като по чудо за феста всичко тръгна.
Така си е захапло сега диска че си го чете всеки път. :)
Емо - а ти накрая доживя да видиш и БТВ и Нова във 166 :)
:handshake:
Колеги да ви питам на вас навигациите работят ли както трябва в смисъл имате ли карти за БГ, защото съм чувал, че на Алфа навигациите нямат карти за источна Европа така ли е или греша?
Втори въпрос:
Някой знае ли какъв тип софтуер ползват навигационните системи за Алфа и могат ли да се кракват?
Трети последен въпрос:
Какво точно има предвид Колегата Асенов с изказването си за БТВ и НОВА по навигациите?
Благодаря
Трети последен въпрос:
Какво точно има предвид Колегата Асенов с изказването си за БТВ и НОВА по навигациите?
Благодаря
Има впредвид , че има тунер вързан към колата и към ICS-a и може да гледа телевизия .. има също и ДВД , и двете са вързани към дисплея вътре , а звука се взима от ченджъра , видях го с очите си и качеството е кристално чисто - просто перфектно :) За повече подробности трябва той да се изкаже ;)
Колегата Емо много точно обясни за какво става дума.
Колата има ТВ И ДВД.
Само да добавя - Карти за източна европа са правени.
Софтуера е на Navteq. На сайта им можете да видите картите или да тествате някоя онлайн.
Навтек имат карти и за България. Не са много много точни но работят добре в други модели автомобили.
Лично аз съм тествал за София и всичко е ок.
В момента съм почнал тестове със работещ диск за Германия като структура е идентичен с този който имам на Навитек за България.
Едно уточнение - софтуера е Г3 или - за колите след 2001 януари.
Имам и софтуер за Опел и по мнение на колегите от италианският форум трябва да тръгне без проблем.
Не съм тествал още него.
За 166-ците преди тази дата Г2 - имам няколко диска и нямам нищо напротив който иска да ми се обади и да тества.
Хванал съм се със няколко програмиста така че ще има резултати. Всичко си иска време и по моето скромно мнение ще стане работата.
И пак да помоля ако някой има инфо за навигацията и е готов да помогне да ми пише.
За 166-ците преди тази дата Г2 - имам няколко диска и нямам нищо напротив който иска да ми се обади и да тества.
Ако не те затруднява-аз искам да тествам.
Ще гледам да ги кача някъде че почнах да имам много трафик по хостовете... вече 25ГБ на месец за сайт за нищо ги неам...
Карта за БГ няма да има.
От NavTeq ми пратиха това:
Thank you for contacting NAVTEQ.
Currently for your navigation system there is no map available for Eastern Europe. This decision was made by the navigation system or car manufacturers as we only produce the maps requested by the manufacturer. Therefore at this moment we do not have any planned released date for a map of Eastern Europe.
leketo84
03-12-2008, 16:49
Колеги как така БТВ и НОВА искам и аз !!! Моляви кажете ми къде се закача въпросниа тунер ??? :frown:
В багажника :calc:
Аз си мисля обаче , че освен това в багажника имаш доста неща и зад ICS-a , ако си го свалял сподели , защото според мен няма как да не се прави някаква връзка с дисплея :)
Някой колега беше писал за некви в студентски град... били му искали около 1500 лева (може и да бъркам).
Някой колега беше писал за некви в студентски град... били му искали около 1500 лева (може и да бъркам).
2000лв беше казал колегата , но мисля , че са много пари.. по-добре с лаптопа и както е при мен музиката сега :)
Хах... вграждаш един 12 инчов на Асус и пей сърце :)
Хах... вграждаш един 12 инчов на Асус и пей сърце :)
Аа ама ти не си чул как звучи сега моята :) Трябва да се видим да чуеш какво е музика :noooo: Колегата nightroller чу днеска :) Като включиш лаптопа и пуснеш някой филм е като в кино :D
Ами може да направиме една срещичка лекинка някъде по средата ;)
leketo84
08-12-2008, 15:13
Да наистина са там в студентски град . Сега ходих да питам в един сервиз за музика на малчика и момчето ми каза че само един човек може да ми пусне БТВ в колата с някаква платка която се закачало на ICS-а и той бил точно там ! Името му е Пламен и бил правил вече две 166-ци , но цената му е 4 цифрена ! Асенов а ти какво точно имаш неразбрах !?! :lol_sign:
leketo84
08-12-2008, 15:45
Аа ама ти не си чул как звучи сега моята :) Трябва да се видим да чуеш какво е музика :noooo: Колегата nightroller чу днеска :) Като включиш лаптопа и пуснеш някой филм е като в кино :D
Емо а ти как си го вързал лаптопеца ? Само звука или и картината прехвърля на колата и КАК ? :calc:
Тунер над навигацията и двд скрито в жабката. Две антени от вътре на стъклото, две дистанционни и един датчик за тях.
leketo84
09-12-2008, 01:21
Тунер над навигацията и двд скрито в жабката. Две антени от вътре на стъклото, две дистанционни и един датчик за тях.
Ти така си я взе или си ги правил тука тези подобрения !!! :throw:
leketo84
09-12-2008, 16:59
Касметлия си ти ! Са ние да му мислим къде , какво и как ? :Suicide:
За късметлия не бих казал защото това съм си го платил така че... :stumm:
Ако сметна колко ми е излязла колата като цена, тази сума която Ви искат за телевизията е смешна.
Зависи само от възможностите и ентусиазма :) но екстрите си заслужават ако Ви се налага да чакате ежедневно някой.
Ако ли не... мисля че не е оправдано.
leketo84
10-12-2008, 09:44
но екстрите си заслужават ако Ви се налага да чакате ежедневно някой.
Ако ли не... мисля че не е оправдано.
Прав си така е !!! :yes:
Прав си така е !!! :yes:
Абсолютно е така , а като се има впредвид , че обикновено все мене ме чакат .. стига ми това че си направих музиката :D
... Мисля че ми се е зацапало цд-то на навигацията.
Някой да има идея за почистване?[/B]
Що не пробваш с почистващ диск (от тези за домашните аудиосистеми)?
Щото ефекта е почти нулев. Най-добре да си го разглобя и да си го почистя но... пусто време все го нямам.
thepsycho
15-12-2008, 10:05
Щото ефекта е почти нулев. Най-добре да си го разглобя и да си го почистя но... пусто време все го нямам.
А каква е технологията на почистване ... директно с памук и спирт тъкаш лазера ли ?!
Технологията на почистване не се е променила от 10 години насам :)
П.П.
Ако колегата с малкият GPS, който ми показа на 166 срещата чете тази тема нека удари едно лично.
Ще гледам да ги кача някъде че почнах да имам много трафик по хостовете... вече 25ГБ на месец за сайт за нищо ги неам...
E,г-н Асенов,ЩО е карта за навигация и има ли почва у нашите коли?
А,ако е въпрос на цена да я чуем!
thepsycho
16-12-2008, 16:02
Технологията на почистване не се е променила от 10 години насам :)
абе ти май се обиди, ама аз питам сериозно - за чистене само съм чувал ? :shocked:
А,ако е въпрос на цена да я чуем!
Цената не е въпрос - само да тръгне то , било и едва едва.....:balloon:
Когато имам нова информация ще я споделя.
За сега съм я подкарал на Рено - няколко модела и БМВ.
Мисля , че тук е наи-удачно едно питане за навигацията. Значи закачих акумулатора - иска isc кода. Въведах го - оказа се верен и радиото тръгна. Обаче незнам трябва ли въвеждане и на други кодове - например навигация защото не ми дава къде да ги въведа. Преди ми даваше броя на спътниците и координатите, а сега изписва - инсерт диск, или нещо подобно....:help:
Най вероятно ти се е прецакал диска или самото устройство не може да го прочете.
При махане на акумулатора иска само този код който си въвел. Не се притеснявай за другите.
Най вероятно ти се е прецакал диска или самото устройство не може да го прочете.
При махане на акумулатора иска само този код който си въвел. Не се притеснявай за другите.
OK . Благодаря.:-)