Log in

View Full Version : Lancia Zeta 2.0t или Hyundai Santamo 2.0 16v

rammstein4o
02-10-2008, 19:53
Ще си взимам миниван и съм се спрял на две коли и сега искам да попитам за мнение.

Хюндая е 2000г. 139 коня
4(5) Врати
ABS
Airbag
Бордови компютър
Газова уредба
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Климатик
Кожен салон
Лети джанти
Металик
Нов внос
Серво управление
Стерео уредба
Халогенни фарове
Центр. заключване

а Ланча-та е 98г 147 коня
4(5) Врати
ABS
Airbag
Аларма
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Имобилайзер
Климатроник
Лети джанти
Металик
Нов внос
Серво управление
Стерео уредба
Халогенни фарове
Центр. заключване

Аз лично много харесвам ланчата (все пак е палава италянка:flamingdevil:) но пък е по-стара, по-скъпа и по-голяма.
От друга страна пък азиятка-та е на газ (аз съм от типа хора за които газта е недостатък), а и бутилката и е сложена отзад по начин по който запречва багажника, а основната причина да ми трябва ван е мястото.

В момента ми е едно такова от вътре... сигурно ако можех щях да взема и двете:bangin:

fred
02-10-2008, 20:17
Ми аз съм за ланчията, по проста причина че съм за италиянските:handshake:

santo_traficante
02-10-2008, 20:33
Хюндая е по здрав и по евтин за подръжка

cvetelin
02-10-2008, 20:45
тоя лиген хюндай ти харесва ... ужас

nikotm
02-10-2008, 21:00
Хюндая е по здрав и по евтин за подръжка

Не бих казал,и веднага се обосновавам.Един приятел има Санта фе 2004 закупено чисто ново от автосалона в София.Човека кара много и за една година навъртя 113000 км.и изтече гаранцията,и почна ходине по мъките и даване на пари.Изропа мотора,прегорели дюзи,по думите на сервиза било от нафтата,че в BG нафтата била много мръсна и карали 4 пъти по-малко(дюзите).След това помпата за високото здаде багажа и напълни картера с нафта,няма индикация за високо ниво на маслото и причукаха лагери.Пак в сервиза.Тези две влизания в сервиза му костваха над 5000 лв.Само едната дюза му беше 814 лв.До днес два пъти са сменяни лагер на деференциал и в момента предницата му е в окаяно състояние,тропа,лопа и тем подобни.Джипа в момента е на 190000 км и го кара друг човек но той пак си взе Санта фе но следващия модел.Тъй че който си е харесал нещо не можеш да го разубедиш.Успех с покупката.

santo_traficante
02-10-2008, 21:08
говориме за бензинов автомобил 2000год! тея с новите коли съм ги слушал...приемчик в Хюндай ми е приятел и знам за какво иде реч.Хюндая е бая по дурако устойчив от Ланчията! и ако го взима за работа е доста по добър избор:)нищо че е грозен:)

Ma7e4k0
02-10-2008, 21:18
Ей аз се возих преди време на същата Ланчия....ЛЕЛЕЛЕ на газ даже беше и как вървеше.....е**ти опасният ван, ше си отрепаш семеиството с него - много е бърз :hehe:

raiders
02-10-2008, 22:33
този тип автомобили не ми харесва, но ако трябва да избирам аз и двата са много зле, не бих си купил, но ланчията все пак

Bobi_33
02-10-2008, 22:40
В тая Ланча точно, само емблемата е Ланча. Иначе е изцяло дришливо Пежо. Лично според мен в последните години корейската техника е в пъте по-здрава от френската. Хюндая е с мотор Мицубиши, а Ланчата е с мотор Пежо.

DerMeister
02-10-2008, 23:06
Ако Хюндая е читав, го взимаш, махаш газовата, продаваш я и си свиркаш(въпреки че ако не я махнеш веднага и покараш с нея, ще видиш колко е яко да ти остават по 50тина лв от всяко пътуване в джоба). А и тая Ланча с тва турбо освен, че ще е голяма ламя, може и бая номера да ти извърти. :phone:

nhg
02-10-2008, 23:07
колега, аз преди време щях да вземам фиат улисе (същото като ланчия зета, ситроен евазион и пежо 806; още са известни като еурован)
все ощемного си ме кефят и не бих избрал нищо корейско...

pavlin
03-10-2008, 05:01
В тая Ланча точно, само емблемата е Ланча. Иначе е изцяло дришливо Пежо. Лично според мен в последните години корейската техника е в пъте по-здрава от френската. Хюндая е с мотор Мицубиши, а Ланчата е с мотор Пежо.

Tи как разбра , че моторът е Митсубиши и дори и да е да не мислиш че техните мотори са много добри.

rammstein4o
03-10-2008, 07:40
Tи как разбра , че моторът е Митсубиши и дори и да е да не мислиш че техните мотори са много добри.

Тези ванове се произвеждат в завода на митсубиши.
Сантамото е едно към едно със Спейс Рънъра, само емблемата е друга.

Също както зета, евасион и 806 се произвеждат в Пежо.
Там само че има разлики по предната решетка и по задниа капак. Всичко останало е едно към едно.

Коя техника е по здрава аз не знам но съм сигурен че боби_33 е по запознат от мене ;)

RoMeO_156_GTA
03-10-2008, 08:45
Аз бих избрал Зетата . Лично на мен ми харесват и ако ми трябваше такъв тип автомобил , бих си взел . Доста практични са , един приятел кара Ситроена близнак и е доволен . Вътре има доста пространство :) А и има вече доста части и за тях по моргите , така че няма да се впускаш в приключения да търсиш сигурно :roll:

Оги
03-10-2008, 15:30
Аз си мисля ,че на хюндая частите ще са много скъпи , другото е ,че не са много разпространени и няма части по моргите и не дай си боже ,ако те чукнат по някой калник ще се видиш в чудо.Аз бих избрал ланчата или нейните близнаци или пък защо не погледнеш и еспейсите аз имам такъв и за 40к км. съм дал около 500-600лв за потдръжка с обслужването в тея пари и съм адски доволен

rammstein4o
03-10-2008, 15:55
Гледах много ванове... и еспеиса става, но аз вече съм се спрял на две конкретни коли и ще взема едната от тях.

Незнам на кое частите са по-скъпи. Факт е че еурована го има под път и над път по автокъщи и морги. Возил съм се в 806 доста пъти и возията е хубава. По голяма е и мястото със сигурност ще ми стигне. Няма газова уредба :hehe:. МНОГО по красива е. Но е с 800-900 лева по-скъпа и с 2 години по-стара.

От друга страна баща ми е шофьор и те работат напоследак само с хюндай и са страшно доволни от тяхния сервиз. Също частите са взаимно-заменяеми със митсубиши спейс рънър които също се намират, макар и значително по рядко.

В крайна сметка сърцето ме тегли към ланчата, а разума към хюндай-а. Като гледам май разума ще победи....

Bobi_33
03-10-2008, 23:16

Как разбрах ли? Хвърлях боб и тва ми показа.
Ти като по-запознат, защо не ни осветлиш но въпроса с какво Пежо превъзхождат Мицубиши?

Ma7e4k0
04-10-2008, 02:22
Станно, аз си мислех че понеже е алфа форум и сички ще плуете по Хиундая..ама то кво се оказа :hehe:

pavlin
04-10-2008, 06:28
Как разбрах ли? Хвърлях боб и тва ми показа.
Ти като по-запознат, защо не ни осветлиш но въпроса с какво Пежо превъзхождат Мицубиши?

Ами Митсубиши не се славят като издръжливи коли. Плюс това са собственост на Крайслер доколкото знам. Съмнява ме че Ланчията има двигател на Пежо.

code
04-10-2008, 08:43
Новия джип на Пежо си е живо Мицубиши :bash: по-темата избора зависи много от състоянието на колите все пак са стари коли.

sa6o_roman
04-10-2008, 09:29
Ами Митсубиши не се славят като издръжливи коли. Плюс това са собственост на Крайслер доколкото знам. Съмнява ме че Ланчията има двигател на Пежо.

:gruebel: В коя друга ланча има двигател 2.1ТД и 2.0 турбо с, подчертавам точно 147 коня? По колко закъсали мицубишита на ден виждаш?

santo_traficante
04-10-2008, 10:16
2.1TD е Пежо мотор:???:как вият от него /помпа Лукас/. Мицитата са си доволно здрави:thumbup:

Ma7e4k0
04-10-2008, 11:07
:gruebel: В коя друга ланча има двигател 2.1ТД и 2.0 турбо с, подчертавам точно 147 коня? По колко закъсали мицубишита на ден виждаш?
Умно! Ако съдим по това от коя марка по колко закъсали коли виждаме...то за мен най-скапаната е VW, а закъсала Ланчия никога не съм виждал :thumbup:

code
04-10-2008, 11:48
Скапани марки няма има скапани шофьори :thumbup:

StarChild
04-10-2008, 13:25
Хуйдая не си струва особено едно време бях залитнал по едно едно купе след тест се оказа пълна мъка! Н а дизай ми харесва ама инак... Сблъсквал съм се и с делта и мога да твурдфя, че е много по спортен и надежден автомобил и наи важното носи емоциии:thumbup:
Според мен вземай Ланчата и си свиркай:whistle:

rammstein4o
07-10-2008, 18:41
Вече съм горд собственик на ето този (http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11222890091594561&f1=details)
Хюндай Сантамо :firstprize:

Във същата авто къща има две 156-ци спортвагон 2.4 JTD които ми хванаха окото... Не съм ги карал, не съм ги и палил... просто ми харесаха и реших да пиша за тях

Едната беше 136 коня мотора за 8400 лв
Другата беше 150 коня мотора за 9300 лв

Ако някой иска да се свързва с хората за тях
автокъща Обеля

жк Обеля 2 с/у бл.279
02/934-24-40;0888/800643;0878655519

Galeano
07-10-2008, 18:53
Да ти е честити и да те кара много време:thumbup:

DerMeister
08-10-2008, 09:36
Честито. Според мен, това беше по-правилният избор. Много кучета, че и деца да возиш! :tooth:

sa6o_roman
08-10-2008, 21:37
Умно! Ако съдим по това от коя марка по колко закъсали коли виждаме...то за мен най-скапаната е VW, а закъсала Ланчия никога не съм виждал :thumbup:

хуу, и? :calc: кво общо с тва дет казах аз?

по темата: честито на рамщайн4о, да му служи вярно : )