Log in

View Full Version : централно заключване

genko1982
04-10-2008, 17:24
колеги имам проблем не ми работи централното маисторите ми казаха че проблема идва от някакав модул които подавал ток на централното може ли да ми кажете каде се намира тоя скапан модул БЛАГОДАРЯ ЗА КОЕТО

S@gittarius
06-10-2008, 19:40
Какви са проявите на проблема?

genko1982
06-10-2008, 21:04
заключвам и отключвам всяка врата по отделно с ключа само става като че сам си купил ЛАДА

EMo0o
06-10-2008, 22:50
заключвам и отключвам всяка врата по отделно с ключа само става като че сам си купил ЛАДА

Оправи си подписа моля те ! JTD а не GTD .. това не е Голф

genko1982
07-10-2008, 16:32
ок извиниавам се

EMo0o
07-10-2008, 18:07
ок извиниавам се

А като заключиш предна лява с ключа заключва ли се някоя друга или .. ? Защото при мен се бъзикат задните врати и ще им сменям бравите скоро

genko1982
07-10-2008, 21:02
не. само тая дето заключваш и си викам като и сложа аларма ще трагне ама не и тоя кадето я слага ми каза че сигурно модула не работи.а сега мои познат има 156 за части и искам да го сменя но си нямам идея каде да го тарса иначе тоя модул подавал ток на централното

EMo0o
08-10-2008, 00:01
не. само тая дето заключваш и си викам като и сложа аларма ще трагне ама не и тоя кадето я слага ми каза че сигурно модула не работи.а сега мои познат има 156 за части и искам да го сменя но си нямам идея каде да го тарса иначе тоя модул подавал ток на централното

Има нещо такова , а иначе при мен някакво управляващо реле е заминало .. колкото до модула и на мен ще ми е от полза да разбера каде е :)

hamel1
08-10-2008, 19:12
Има нещо такова , а иначе при мен някакво управляващо реле е заминало .. колкото до модула и на мен ще ми е от полза да разбера каде е :)

Изтегли от тук http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual%27s/ Alfa 166 elearn и виж електрическо оборудване Е 3040

S@gittarius
08-10-2008, 19:38
Изтегли от тук http://193.219.82.238/~manual/Workshop%20manual%27s/ Alfa 166 elearn и виж електрическо оборудване Е 3040
Колегата е прав.
В eLearn има описание на централното заключване. Проблемът може да е просто изгорял предпазител (F19), а за улеснение съм прикачил описанието от eLearn.

genko1982
08-10-2008, 20:45
мерси утре се заемам с случая дано стане

genko1982
08-10-2008, 20:50
тоя бушон f19 е здрав но ме съмнява релето G или А

silversnake
09-10-2008, 11:45
При мен се появи проблема много време след покупката. Алармата си работеше нормално. В един момент при заключване с дистанционното пъпката на шофьорската врата се самоотключваше, съответно и другите врати. Принудих се да изключа алармата и да заключвам ръчно, като държах ключа в ключалката докато пъпката се "укроти" в долно положение. Оказа се че е влязла вода в модула на централното /повече двигател не мия:nono:/, окис и т.н.
Както и да е, смених го - излезе ми 30 лева с труда, което не е съществена сума:drool:.

S@gittarius
09-10-2008, 19:44
Модулът на заключването се намира под централната конзола и е повдигнат на метална скоба. Чудя се как е влезнала вода там :gruebel:

genko1982
09-10-2008, 20:29
колега S@gittarius каде се намират тия релета А и G че нещо не можах да ги открия.Ако са при бушон f19 какво трябва да счупа да ги открия и нещо не разбрах за модула отпред при мотора ли е.

S@gittarius
10-10-2008, 19:04
колега S@gittarius каде се намират тия релета А и G че нещо не можах да ги открия.Ако са при бушон f19 какво трябва да счупа да ги открия и нещо не разбрах за модула отпред при мотора ли е.

A и G не са релета,а съединители на гърба на кутията с предпазителите. Модулът на централното (М80) е в купето под централната конзола. От страната на пасажера има декоративен капак. Сваляш го и там ще видиш няколко "кутии". Ако не ме лъже паметта, това което ти трябва е второто в редицата и май беше черно. Тук се намират още управленията на светлините в купето (за плавното светване/изгасване), AIRBAG системата и др. Освен това централното се управлява от приемника на дистанционното (М35), който се намира под третия стоп.

genko1982
10-10-2008, 20:03
а това за плафоните кое под ред е че и то ми трябва.Извиняваи че те занимавам с моите проблеми но скоро я купих и още ми е жал ако строша нещо

genko1982
10-10-2008, 20:09
и как да обърна кутията с предпазителите тоест бушоните нали

S@gittarius
15-10-2008, 20:17
Държи се на един винт (от горната страна) и шлиц (от долната). Може да се наложи да свалиш и електронния блок до кутията (неговото закрепване е същото).

sotkobg
27-10-2008, 16:04
.......Алармата си работеше нормално. В един момент при заключване с дистанционното пъпката на шофьорската врата се самоотключваше, съответно и другите врати. Принудих се да изключа алармата и да заключвам ръчно, като държах ключа в ключалката докато пъпката се "укроти" в долно положение. Оказа се че е влязла вода в модула на централното /повече двигател не мия/, окис и т.н.
Както и да е, смених го - излезе ми 30 лева с труда, което не е съществена сума.

Колеги, здравейте. От скоро притежавам такъв автомобил, от както го взех, имам идентичен проблем. Но при мен вода нямаше в модула за централното.

Значи, първо не работеше алармата. Проблема бе, че колата дойде с един ключ, чието дистанционно бе изгорено поради неправилно поставяне на батериите. Смених модула под задния стоп с друг и ключ към него и алармата (като чели) заработи - като натисна копчето на дистанционното - мигачите светват, вратите и багажника "чукат" нещо, но не се заключват. Ако пробвам с ключа, пак се връща палеца обратно. Остава ми да чакам да се укроти централното и всяка врата отделно заключвам. Иначе отваря всички без проблем с дистанционното, това ме кара да мисля, че механизмите работят. Само заден десен беше дефектен (не отключваше), който смених вече.

Въпросът ми е - къде се крие дефекта? Видях, че предпазител 19 е здрав, смених цялата конзола с предпазителите, видях двата куплунга отзад, нямаше нагоряли клеми, гледах и релето до акумулатора отзад, всичко е ОК. Имам още две ударени 166 ци и една 145 ца. Въртях всички тия компоненти по между колите, не ще и не ще. А другите две (макар и комби от пред ) като им вържа акумулатора), си отключват и заключват на 6.

Ще ви бъда благодарен на каквато и да било идейка...