View Full Version : Колеги моят проблем се върна отново
Woldemar
05-10-2008, 11:01
Здравейте колеги! Бях писал преди че ми прекъсва и мени оборотите също така и придърпва като отпусна педала на газта и го натисна отново. Напръсках с контактен спрей пъксата на стъпковия мотор, буксата на автоматичния смукач и си почистих дроселовата клапа и се оправи но след кратко време пак се върна проблема и сега като че ли е по зле от преди. Четох една тема за стъпковия мотор че от него мени оборотите и как се почиства, но незнам дали ще се оправи от това? Незнам дали мога да кача клип ако мога ще снимам като паля и как работи за да видите и чуете. Но като гледам разширенията на файловете които мога да прикачвам май няма да стане. Да обясня пак на кратко: Като паля когато е студена пали и веднага гасне ако не подавам газ, после след като поработи малко с подаване на газ и отпускане на педала почва да работи но от 800-900 оборота качва до 1500-2000 и пак обратно, двигателя работи нестабилно и като тръгвам на първа както си подавам газ изтегля но върна ли газта и пак да я натисна почва едно придърпване иклатене назад напред ту изтегля ту забива. Ако можете да ми помогнете много ще съм благодарен. Благодаря!
Свети ли лампата на инжекциона?
Woldemar
08-10-2008, 12:56
не нищо не свети освен за колана и ABS
И моята беше така до вчера.Смених и температурния датчик (синият,който стои отгоре на термостата)и се оправи!:D
И моята така прави , но ми свети и лампата на инжекциона. След няколко диагностики , почистване на дюзите се оказа някакъв датчик предварение . И така сега датчик ще сменям и дано се оправи !
И моята така прави , но ми свети и лампата на инжекциона. След няколко диагностики , почистване на дюзите се оказа някакъв датчик предварение . И така сега датчик ще сменям и дано се оправи !
датчик предварение за пръв пат го чувам на алфа???
щто е то?
Придърпване и трудно палене сутрин : ДЕБИТОМЕР... Питай колегата crashtest. Сутрин пали по 2-3 пъти, тръгне..... тя колата не ще.... придърпва пука ... ужас...
И в един слънчев ден.... 2-те 156-ци се разходихме до BOSH магазина.... 130лв. за дебитомерче.... и на следващата сутрин.... О ЧУДО. Запали от ряз.... тръгна и почна плавно да ускорява без паткане и придърпване....
А клатенето на място често се дължи на неправилно зацепен ангренаж...
kavalista
15-10-2008, 12:47
Моята 155 е по същия начин и на мене ми казаха дебитомер ма не искам да я карам тука в Пловдив в Dinexpress щото ще ми съдерат кожата от гърба пък и не се знае дали ще го оправят.Ако някои знае къде другаде в Пловдив могат да ми я видят да ми пише ще съм благодарен че ми писна да я чакам да загрява всяка сутрин.И vialle-то ми се прееба направо незнам кво да прая вече къде могат да го оправят тука никои не иска да го пипа