Log in

View Full Version : Цени на горивата - Европа, октомври 2008

blacksnoopy
07-10-2008, 19:56
http://news.automedia.bg/images/news/body/Table_060708_Benzin.jpg

automedia.bg

didiod
07-10-2008, 20:00
http://news.automedia.bg/images/news/body/Table_060708_Benzin.jpg

automedia.bg

ше ода в русия да зареждам евтинко им е на братушките :haha:

fnt
07-10-2008, 20:08
Абе вместо да се вайкаме, че цените са високи по-добре да направим така, че да изкараме повече пари, та като отидем да зареждаме да не ни пука :thumbup:

Furious 155
07-10-2008, 22:09
Абе вместо да се вайкаме, че цените са високи по-добре да направим така, че да изкараме повече пари, та като отидем да зареждаме да не ни пука :thumbup:

да и това е така, но тия дето вдигат цените го правят по-бързо от нарастването на нашите доходи... е там е проблем и затова ревем, като цяло. И веднага до цената на горивата идва тяхното качество, там също сме назад и то доста.

Bonev
07-10-2008, 22:57
да и това е така, но тия дето вдигат цените го правят по-бързо от нарастването на нашите доходи... е там е проблем и затова ревем, като цяло. И веднага до цената на горивата идва тяхното качество, там също сме назад и то доста.

Напълно съм съгласен! Качеството на горивото ни е отврат:sick1: Онзи ден заредих на шел за 50-тунка и за 100 км. отиде на резерва, колкото си беше! Гадно върви колата и бензина се едно се изпарява. Е к;ва е таа гад питам?!

fifo
08-10-2008, 10:55
някой ако може да обясни защо в някой страни бензина е много по-скъп от дизела??? (белгия, финландия, холандия)

ФЕРАРИСТ
08-10-2008, 11:29
Ми предполагам въпрос на акциз, вътрешна политика.....монопол, или липса на такъв, пазарно търсене......много фактори може да са.......

Бобби
08-10-2008, 11:29
някой ако може да обясни защо в някой страни бензина е много по-скъп от дизела??? (белгия, финландия, холандия)
..поне В Белгия и Холандия, карат предимно на газ
...и бензина им трябва само за припалване:)

Susscrofa
08-10-2008, 11:32
..поне В Белгия и Холандия, карат предимно на газ
...и бензина им трябва само за припалване:)

Боби тва откъде го разбра бре???????

Stoyan Georgiev
08-10-2008, 11:44
е ко, излиза че у българия е по-евтина нафтата от повечето страни :calc:

galinves71
08-10-2008, 11:45
Абе вместо да се вайкаме, че цените са високи по-добре да направим така, че да изкараме повече пари, та като отидем да зареждаме да не ни пука :thumbup:нямо лошо колега в твоето предложение но нали знаеш че в бг пари правят само онези дет били много изморени та чак заспиват в народното събрание.

koolio
08-10-2008, 12:13
Освен всичко и не ревем пред когото трябва. Някой да е чувал за протест пред централата на Лукойл или пред Комисията за защита на конкуренцията?

Susscrofa
08-10-2008, 12:35
Освен всичко и не ревем пред когото трябва. Някой да е чувал за протест пред централата на Лукойл или пред Комисията за защита на конкуренцията?

:rotfl::rotfl::rotfl: Протест пред Лукойл това беше вица на деня. И какво ще искаме. :tooth::tooth::tooth:

koolio
08-10-2008, 14:33
:rotfl::rotfl::rotfl: Протест пред Лукойл това беше вица на деня. И какво ще искаме. :tooth::tooth::tooth:
Преустановяване на злоупотребата с монополно положение. Ако ти е прекалено сложно - да спрат да издевателстват заради това, че са (почти) единствен доставчик и да актуализират цените при спадане на цените на петрола на световния пазар. Ако и това ти е прекалено сложно - предавам се.

morfius
08-10-2008, 14:42
Преустановяване на злоупотребата с монополно положение. Ако ти е прекалено сложно - да спрат да издевателстват заради това, че са (почти) единствен доставчик и да актуализират цените при спадане на цените на петрола на световния пазар. Ако и това ти е прекалено сложно - предавам се.

Тия неща не ги ли определя КЗК - протеста не трябва ли да е пред техните порти?
Търговски субект да не злоупотребява с подарен му монопол ... не ме разсмивай.

koolio
08-10-2008, 14:52
Търговски субект да не злоупотребява с подарен му монопол ... не ме разсмивай.КЗК означава Комисия за защита на конкуренцията - виж три поста по-нагоре.
А търговският субект, ако бъде натиснат както трябва от потребителите, няма да спре злоупотребите, но може мъничко да ги намали.

Susscrofa
08-10-2008, 14:52

Ти имаш ли представа от размерите и мащабите на нещото наречено Лукойл, ако имаше щеше да даваш по нормални съвети. Да протестираш пред Лукойл е като да протестираш пред Майкрософт. Но ако държиш ходи развявай байряци там, ама си вземи суха храна за две три години. Има един дето от 20 години протестира пред белия дом, може като него да станеш, има брада до оная си работа.:tooth::tooth::tooth:

Бобби
08-10-2008, 14:56
Боби тва откъде го разбра бре???????
....ходих и видях, ама не можах да ги победя:)
...90% в Холандия карат на гас:shock:

Susscrofa
08-10-2008, 15:00
Търговски субект да не злоупотребява с подарен му монопол ... не ме разсмивай.

КЗК, ахахахахахахахаха и после предлагам протест пред Агенцията за защита на потребителите да помолим г-на Кърлевъ да отиде в Москва и да напляска някой руски олигарх или направо мистър Путин. Вие сте странни хора ейййййййй гражданско общество се заражда в България, протести, дрън дрън, нищо не се решава с протести ще минат ден два и пак ще си правят каквото искат, Демокрацията е измислена, за да може да се краде безнаказано, а мижитурките долу да си мислят, че нещо зависи от тях и веднъж на 4 години "правят избор", ой че смехория. Айде взимайте байряците и отивайте на протест, аз ша пина едно жони. :tooth::tooth::tooth:

morfius
08-10-2008, 15:38
Пийни 2 ... а после като изтрезнееш пак помисли какви глупости наговори.

Susscrofa
08-10-2008, 15:52
Пийни 2 ... а после като изтрезнееш пак помисли какви глупости наговори.

Аз имам ясна позиция за себе си. Уви съм заобиколен с "протестиращи демократи" хахахахаха. Ти не си наясно с нещата, какви комисии какви пет лева бе братче, излизай от матрицата и влизай в реалния живот. :pimp:

morfius
08-10-2008, 15:57
Имаш ти, желание да тролиш... преди 5 теми метани на политик, сега - "Демокрацията е измислена, за да може да се краде безнаказано, а мижитурките долу да си мислят, че нещо зависи от тях и веднъж на 4 години "правят избор", ой че смехория."

Последно каква ти е тезата, че не разбрах?

Susscrofa
08-10-2008, 16:00
Имаш ти, желание да тролиш... преди 5 теми метани на политик, сега - "Демокрацията е измислена, за да може да се краде безнаказано, а мижитурките долу да си мислят, че нещо зависи от тях и веднъж на 4 години "правят избор", ой че смехория."

Последно каква ти е тезата, че не разбрах?

Метани на политик никога не е имало, ама тънката ирония трудно се хваща, требе интелект за тая работа. Само с матрици не става, трябва и въображение.

morfius
08-10-2008, 16:02
Прекалено ти е тънка иронията, само ти си я разбра май :-D

Я ме светни един обществен строй в който управляващата прослойка да не е била облагодетелствана?

Susscrofa
08-10-2008, 16:15
Прекалено ти е тънка иронията, само ти си я разбра май :-D

Я ме светни един обществен строй в който управляващата прослойка да не е била облагодетелствана?

Аз не твърдя, че има съвършен строй. Знам, че този към който се стремим вече се проваля. Много сложна и широка тема захващаш. Аз си имам своите предпочитания и убеждения, но ще си ги запазя за мен. :big_beer::big_beer::big_beer:
Винаги ще има хиени, въпроса е колко са? И колко са нагли? При " Демокрацията " определено са най-много.

morfius
08-10-2008, 16:19
Къде се проваля, у нас или в Норвегия?
Изобщо ние на къде сме се запътили?

Едит: Така и не ми каза кое е по-нелогичното, да искаш от държавен орган да си върши работата или да искаш да определяш поведението на търговски субект?

А броя на хиените при демокрацията е в обратна пропорция на броя на овцете.

Susscrofa
08-10-2008, 16:28
Къде се проваля, у нас или в Норвегия?
Изобщо ние на къде сме се запътили?

Виж сега понеже съм природолюбител ще ти отговоря така: Ако накараш полската мишка да живее като къртица тя няма да се справи. Не може да се прехвърлят модели на управление едно към едно без да се отразят обществено културните особености. И недей да сравняваш изолирани острови и полуострови и други крайни точки, с територия разположена на кръстопът на няколко континента. В дълбоки води ме караш да влизам
Ще се удавя:tooth::tooth::tooth:

Бях малко краен и не си ме разбрал: Визирах конкретно по нашите ширини, че нещата няма да се оправят, колкото и да се протестира, от друго се нуждаем, но не ми се обяснява.
Вълците и хиените са толкова колкото горския допусне.

morfius
08-10-2008, 17:33
А кой е горския в нормалните държави?

Susscrofa
09-10-2008, 09:03
А кой е горския в нормалните държави?

В "демократичните държави", на които симпатизираш всеки човек трябва да е горски, но там хората са с такова съзнание, което ние в България никога няма да имаме, не след 50 год., а НИКОГА. Всеки народ има нужда от управление, което да отговаря на неговия манталитет. Иначе има обществени строеве с горски, които държат хиените доста изкъсо. Но много ще се отклоним от темата.

fred
09-10-2008, 20:05
В "демократичните държави", на които симпатизираш всеки човек трябва да е горски, но там хората са с такова съзнание, което ние в България никога няма да имаме, не след 50 год., а НИКОГА. Всеки народ има нужда от управление, което да отговаря на неговия манталитет. Иначе има обществени строеве с горски, които държат хиените доста изкъсо. Но много ще се отклоним от темата.

E това съзнание сме го имали преди 60 години и то в много по голяма степен от съседи, които сега пък го имат.Само един пример мога да ти дам-няма държава в ЕВропа, която да е спасила 50 хиляди евреии и то като съюзник на Германия, да не се подценяваме, а друг въпрос че каскетаджии и цървули ни докараха след десетилетия до тоя хал.

BatVas
10-10-2008, 10:53
е ко, излиза че у българия е по-евтина нафтата от повечето страни :calc:

Ами гледам че цената в Бг е същата като тази в Люксенбург (само че там знаете какъв е стандарта и БВП)Качеството ....едва ли

galinves71
10-10-2008, 11:23
Ами гледам че цената в Бг е същата като тази в Люксенбург (само че там знаете какъв е стандарта и БВП)Качеството ....едва лицените са почти еднакви но за доход от 6000лв 2.50лв са нищо но за доход около 600-700лв то половината от него е за гориво и подръжка на автомобила.преди 89г свако ми и вуйчо ми бяха щофьори на камиони всякакви бензинови и дизелови,та те разправят че са изливали горивото по нивата щот и правили забележка като артиса че не са подгрявали добре камионите а сега кво е?.помните ли преди багерите дето копаеха по стоежи и други обекти как си оставяха варелите край тях ?а сега да оставят.....

Susscrofa
10-10-2008, 13:29
E това съзнание сме го имали преди 60 години и то в много по голяма степен от съседи, които сега пък го имат.Само един пример мога да ти дам-няма държава в ЕВропа, която да е спасила 50 хиляди евреии и то като съюзник на Германия, да не се подценяваме, а друг въпрос че каскетаджии и цървули ни докараха след десетилетия до тоя хал.

Що не провериш в беломорска тракия кво са правили нашите окупатори и в сръбско. Наистина са спасени 50 000, но не сме чак толкова цвете за мирисане.:afro: