View Full Version : Sprint - подмяна на двигатели!
Здравейте колеги.
Обръщам се към вас за съвет как ви се струва идеята да се сложи двигател от 33, 1.7, 16v-137hp на Спринт?!?! Преди два месеца изведнъж загуби компресия и започна да работи на три (два) цилидъра (не мога да определя с точност, все още ми липсват някои познания)..... от тогава съм я спрял от движение и седи пред нас, та ми се къса сърцето като я гледам. Цялата ходова част е за смяна мисля да взема части от 33-ка както и скоростите тъй като синхронизаторите са заминали и от тук дойде идеята за двигателя на 1.7, 16v!Според информацията която събрах двигателя би трябвало да влезне точно на коша! Вече месец и малко търся специално такъв, но без успех...... бихте ли дали някоя идея....???
JORDANGT
08-10-2008, 02:34
По принцип става(виж MrX),но дали си струва.1,7 16v който задължително трябва да вземеш сис скоростите,кабеляци,електроника и др. май ще ти излезе малко скъпо.
Пусни някоя снимка на твоя Спринт
Много ми е на сърце тази кола
Здравейте колеги.
Обръщам се към вас за съвет как ви се струва идеята да се сложи двигател от 33, 1.7, 16v-137hp на Спринт?!?! Преди два месеца изведнъж загуби компресия и започна да работи на три (два) цилидъра (не мога да определя с точност, все още ми липсват някои познания)..... от тогава съм я спрял от движение и седи пред нас, та ми се къса сърцето като я гледам. Цялата ходова част е за смяна мисля да взема части от 33-ка както и скоростите тъй като синхронизаторите са заминали и от тук дойде идеята за двигателя на 1.7, 16v!Според информацията която събрах двигателя би трябвало да влезне точно на коша! Вече месец и малко търся специално такъв, но без успех...... бихте ли дали някоя идея....???
Ще ти покажа само една снимка, пък ти си прави изводи!http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=32&pictureid=179
Поздравления, наистина ми напълни окото :shocking:
лесно е,почти всичко е еднакво с малко промени става
само да имаш елементарни познания и желание
Лесно,ама другия път!!! Не ги слушай тия двамата с спринтовете,те са болни!!! Карай си я така и не си вкарвай главоболия!!
MrX, значи не е невъзможно?! Проблемът е че доста време търся такъв двигател и нищо не излиза..... А пък то лесно така или иначе няма :) ето и няколко снимки... има адски много работа по нея, за да стане качествено, но в крайна сметка за хубавите неща трябва време, аз не бързам :P :)
Зависи дали си достатъчно болен както каза Лисан, аз не съжалявам, че го направих, даже отново бих.
има дълга история и сантиментална стойност, отраснал съм с тези коли покрай баща ми, такаче може да се каже че почти съм се разболял и аз :)
vikoalfa
08-10-2008, 23:15
Имам предложение.....
Купуваш си една 33ка 16ка и цялата предница си присаждаш и си капитан на кораба,аз продавам такава с перфектен двигател и правени скорости,но с зле откъм ламарини.Перфектната комбинация за теб.
Зависи дали си достатъчно болен както каза Лисан, аз не съжалявам, че го направих, даже отново бих.
Е толкова често ли се налага да се сменя двигател, питам за да знам. Решил съм да си взема по стара Алфа:headbang:истинска:headbang:
Е толкова често ли се налага да се сменя двигател, питам за да знам. Решил съм да си взема по стара Алфа:headbang:истинска:headbang:
Въпреки опита ти за ирония, ще ти отговоря, не, не се налага толкова често, за втори спринт говорех, че пак бих го направил!
vikoalfa видях и обявата дето си пуснал..... може да обсъдим предложението ти :) :)
няма невазможни неща.Аз за 10 дни прехвърлих на мойта 1.7-ца двигател,ходова част,ел инсталация и др. карантии от 1.3 IE .Важното е силно желание и здрави нерви!