Log in

View Full Version : При не спазване на договор от страна на застрахователите ?!?

Bella
10-10-2008, 09:21
Днес е последният възможен ден за изплащане на щетата според изготвеният от застрахователите ми договор който е двустранно подписан,но все още няма направена нито оценка на щетата а още по-малко има паричен превод в банковата ми сметка.:furious:
При липса на кола НЕ мога да работя или т.е. за мен е колата е средство за препитание,а не просто лъскава играчка паркирана пред дома.
Излишно е да пиша колко изнервящо е всичко това но ако и днес няма резултат в понеделник ще взема законови мерки ... ще разговарям с адвоката си,ще подам сигнал в Службата за защита на потребителите и .... ?!?
Какво принципно трябва да се направи в такава ситуация ?
Полудявам и мисля че днес ще им дръпна як скандал,а в понеделник официално ще включа в играта и адвоката ми за да ми бъде изплатена максимално бързо щетата ... вие какво ще ме посъветвате да направя ... ?
Благодарна съм за всеки съвет и проявено разбиране.

trustworthy
10-10-2008, 09:35
Има си Агенция за Застрахователен Надзор, към която да се обърнеш ;) Мятай ги тея застархователи!

АГЕНЦИЯ ЗА ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН НАДЗОР София 1000
бул. Цар Освободител, 6
тел.: (02) 981 61 69, 981 79 34
факс: (02) 981 78 58
E-mail: isn@minfin.government.bg

alra
10-10-2008, 09:38
Комисията за финансов надзор е органът, който пряко контролира застрахователните дружества. Но искам да ти кажа, че тях това въобще не ги плаши. Ако искат винаги могат да се измъкнат. Просто казват, че имат вътрешни правила, приети на еди коя си дата и никой нищо не може да им каже против това. На комисията зам. шеф е Ралица Агайн, на всички е ясно колко работа върши. Всички са синджир марка.

А ковисията за защита на потребителите на Дамян Лазаров, да не те отчайвам, ама въобще пък те нищо не правят. Но все пак Успех!!!

Bella
10-10-2008, 09:53
Току що се обади застрахователят ми ... говорил бил с централата в София и му казали че оценката вече е готова просто трябвала да мине през няколко души за подпис и в началото на другата седмица щяло да има отговор и парички....Питам го а ти знаеш ли на колко е оценена щетата ... а той не бил знаел. ... не вярвам.
Смятам да изчакам до максимум вторник и ако и тогава няма адекватна реакция от тяхна страна ще им създам една стресова ситуация ... :jason2: по законов път.

trustworthy
10-10-2008, 09:55
Аз бих им вдигнал гири още в понеделник по обяд :furious:

Bella
10-10-2008, 09:58
Аз бих им вдигнал гири още в понеделник по обяд :furious:

Ти ако знаеш само вчера какви гири им вдигнах след като днес той ми звъни непосредствено след като е отишъл в офиса ... според мен е решил да се презастрахова и с това си изказване да предотврати безбройните мои обаждания по телефона , а недай си Боже и да отида в офиса ... става му доста дискомфортно меко казано :pokey:

trustworthy
10-10-2008, 10:03
... става му доста дискомфортно меко казано :pokey:

Това е идеята. Трябва да има съспенс. Ситуацията е деликатна, все пак. Пари имаш да получаваш и не е разумно да ги дигаш на балон веднага.

Bella
10-10-2008, 10:06
Това е идеята. Трябва да има съспенс. Ситуацията е деликатна, все пак. Пари имаш да получаваш и не е разумно да ги дигаш на балон веднага.

Така е но все пак аз се опитвам да се разбера с тях културно защото в една бяла страна те биха били длъжни да ми изплатят неустойки за всеки пресрочен ден в който не са изпълнили задълженията си :furious: ... а тук в родната мила БГ се оказва че трябва да си траеме за да си изпълнят договорните задължения които те САМИ са си определили под формата на клауза от предложеният ми от ТЯХ договор.
Къф е тоя филм не ми е ясно :sad2:

koolio
10-10-2008, 12:12
Ангажираш адвокат и завеждаш иск за вреди и пропуснати ползи. Адвокатът знае какво да прави.

Бобби
10-10-2008, 12:53
Ангажираш адвокат и завеждаш иск за вреди и пропуснати ползи. Адвокатът знае какво да прави.
Нищо няма да постигне така...:no:..само ще подсили финасово някой твой колега:)...застрахователната компания си има цял отдел юристи...и не им плащат за тоя дето духа!

koolio
10-10-2008, 13:07
Нищо няма да постигне така...:no:..само ще подсили финасово някой твой колега:)...застрахователната компания си има цял отдел юристи...и не им плащат за тоя дето духа!
Е па да наеме някое яко момче и да ги набие тогава. А защо мислиш, че в застрахователните компании е събран цветът на правната мислъл?

търтей
10-10-2008, 13:10
правната мисъл има ли цветове бе кольо ;)

koolio
10-10-2008, 13:13

е как че няма бе - мойта примерно е суросинкява на цеплянки.

П.С. Цвят (прен.) - разцвет, елит

Furious 155
10-10-2008, 13:13

мхмм цвета на парите, като навсякъде!

koolio
10-10-2008, 13:14
мхмм цвета на парите, като навсякъде!

Е па и оно си е те така.:bad_evil::devil:

търтей
10-10-2008, 13:16
суросинкява на цеплянки.

шгое, ма у наше село тия думин не ги знаеме :devil:

Бобби
10-10-2008, 13:28
.....нещо като на кичури май:)

Бобби
10-10-2008, 13:30
Е па да наеме някое яко момче и да ги набие тогава. А защо мислиш, че в застрахователните компании е събран цветът на правната мислъл?
Защото повечето застрахователи са от групировките;-)
...а както знаеш от тях осъден няма!....а и ячки момченца имат...та и това няма да стане..

koolio
10-10-2008, 13:36
Защото повечето застрахователи са от групировките;-)
...а както знаеш от тях осъден няма!....а и ячки момченца имат...та и това няма да стане..

Така да бъде. Отказал съм се да променям обичайното мислене на българина - че нищо не може да се промени по принцип, а нашта мисия е да пием ракия и да псуваме държавата.

ALFA155Ts
10-10-2008, 13:52
Няма място за скандали и панаири ножа и хляба е в застрахователя в момента. Тъй като аз се занимавам с застраховане точно с това ...... мога да ти дам някои жокерчета ! Значи има си кодекс на застраховането там може да прочетеш някои неща .... първо прегледаи внимателно "Общите Условия по застраховката каско на мпс" която си сключила да видиш какво пише в тях или по точно кое от общите условия те не спазват или можеби ти не спазваш не знам... защото застраховката е вид договор и си върви с тези общи условия в които изрично е записано при какви условия застрахователя е в риск и плаща като поп и при кои условия не е в риск съответно не плаща като поп там трябва да бъде записано това с сроковете ...... тъй значи има 15 дневен законо установен в Кодекса на застраховането срок един клиент да бъде обезщетен по Каско на МПС. Този срок тече от последния изискан писмено документ от застрахователяАко нямаш проблем с протокола за ПТП ако не се чакат Кръвни проби от БНТЛ ако не се чака да се получи наказателно постановление от КАТ..... можеби нещо няма.... като им го представиш тогава отново почва 15дневния срок....... ако всичко си представила каквото са ти изискали ако са приключили 2-та огледа и всички необходими документи са представени и въпреки всичко не си обезщетена в този 15дневен срок!!! имаш пълното си право да отидеш в Комисията по Финансов Надзор -КФН и да пуснеш жалба там и застрахователя ще бъде разкатан!!!! Имам поглед върху деиствията на КФН и трябва да ви кажа че върши работа .Между другото кои е застрахователя?

FIRE 8V
10-10-2008, 15:26
Комисията за финансов надзор е органът....А това им е сайта: :arrow: http://www.fsc.bg/

Бобби
10-10-2008, 15:33
Така да бъде. Отказал съм се да променям обичайното мислене на българина - че нищо не може да се промени по принцип, а нашта мисия е да пием ракия и да псуваме държавата.
:wein:...тук си абсолютно прав:)
...макар, че и Ботев от кръчмата е тръгнал!...но все пак темата е друга:mail2:

Бобби
10-10-2008, 15:34
Няма място за скандали и панаири ножа и хляба е в застрахователя в момента. Тъй като аз се занимавам с застраховане точно с това ...... мога да ти дам някои жокерчета ! Значи има си кодекс на застраховането там може да прочетеш някои неща .... първо прегледаи внимателно "Общите Условия по застраховката каско на мпс" която си сключила да видиш какво пише в тях или по точно кое от общите условия те не спазват или можеби ти не спазваш не знам... защото застраховката е вид договор и си върви с тези общи условия в които изрично е записано при какви условия застрахователя е в риск и плаща като поп и при кои условия не е в риск съответно не плаща като поп там трябва да бъде записано това с сроковете ...... тъй значи има 15 дневен законо установен в Кодекса на застраховането срок един клиент да бъде обезщетен по Каско на МПС. Този срок тече от последния изискан писмено документ от застрахователяАко нямаш проблем с протокола за ПТП ако не се чакат Кръвни проби от БНТЛ ако не се чака да се получи наказателно постановление от КАТ..... можеби нещо няма.... като им го представиш тогава отново почва 15дневния срок....... ако всичко си представила каквото са ти изискали ако са приключили 2-та огледа и всички необходими документи са представени и въпреки всичко не си обезщетена в този 15дневен срок!!! имаш пълното си право да отидеш в Комисията по Финансов Надзор -КФН и да пуснеш жалба там и застрахователя ще бъде разкатан!!!! Имам поглед върху деиствията на КФН и трябва да ви кажа че върши работа .Между другото кои е застрахователя?
..доколкото знам...HDI

fred
10-10-2008, 18:57
:wein:...тук си абсолютно прав:)
...макар, че и Ботев от кръчмата е тръгнал!...но все пак темата е друга:mail2:

Или се е отбивал там де, не е тръгнал, но наздраве :wein:
Иначе за по дребни проишествия се предвиждат промени в закона с цел да не се вика КАТ за щяло и нещяло

Bella
10-10-2008, 21:56

Благодаря за изчерпателният отговор , ще ти дам точно такъв и аз.
Всички документи са предоставени,не се чакат никакви проби,направени са 3 (три) огледа на автомобила,предоставени са от мен ВСИЧКИ необходими актове,копие застрахователни полици и ... и... и.... всичко си е при тях и срока от 15 дни изтече ДНЕС!
Още в 9 и 30 ми звънна застрахователят да ми каже че оценката на щетата е готова и "само" трябва да премине през няколко ръце които да подпишат и след това да ми преведат сумата.
Питам го след като е готова тази оценка кажи ми сега как е оценена щетата ми?!?
Казва не знаел бил ... зададох прост въпрос не знаеш или не искаш да ми кажеш?!?
Каза:не знам....

...в началото на сл седмица щяло да има парички...рече той ...
Още в понеделник започвам отново телефонният тормоз и ако до края на денят няма адекватен отговор и решение на проблема ще се отнеса към КФН >

Благодаря ти още веднъж :)

Застрахователна компания HDI !!!