PDA

View Full Version : Мени оборотите на празен ход,като върна газта върви като по инерция и мноо гори

VladimiRR
11-10-2008, 18:55
понякога като и откача дат4ика на дроселожата клапа и мап датчика се пооправя ама за малко не моа разбера ко стаа . под 10л/100км не слиза . ина4е си върви мноо добре и пали много добре с нови филтри е . преди време имах проблем с горивоподаването - брат ми е загубил уплътнението на капа4ката на резервоара и задръстената цедка на помпата оставяше колата без бензин поради липсата на налягане и така . на моменти по4ва да гори по нормално ама рядко се случва . като застана над мотора и десните диузи се чуват повече от левите (цъкането) . като спра на кръстовището и почва да мени оборотите от 500 до 1500 се едно си играя с педала . по едно време пък ми държеше 2500 оборота на празен ход абе кола с характер :) . Кажете къде да я закарам да я видят съвестни маистори . сега съм в софия до март месец поне

11-10-2008, 19:40
ламбда сонда,същия проблем го имах и аз ,смениха ми я след диагностика в сервиз BOSH Дупница

nikotm
11-10-2008, 20:27
Първо диагностика при добър майстор и после сменяй за да не си удряш главата в довара после.:brickwall:

Bullit
12-10-2008, 10:24
Диагностика, да,
иначе звучи 1000% на мпх, ново манйети марели 300 марки, старо 60. Може и с чистене да се оправи;-)
почисти и дросела;-)

VladimiRR
13-10-2008, 17:57
koe наричаш мпх ?

Bullit
13-10-2008, 21:07
моторче за празен ход или спъпков мотор. това е една джада след края на гуменя маркуч на въздушния филтър при дросела, която ти регулира какви са оборотите на празен ход. Понякога се оправя с почистване, понякога ново. Но пак казвам като разглобяваш там чисти и дросела, ще видиш ква гадост пада....

Bullit
13-10-2008, 21:09
Потърси във форума Лисан.
аз ще ти кажа къде да не я караш: ванто, италсервиз, бобо, квартални майстори
аз разхода на тая кола в софия е такъв, никога няма да падне под 10, даже под 12, това е положението, Въпросът е да си оправиш оборотите.

VladimiRR
14-10-2008, 19:28
Kak да го намеря лисан ? някои няма ли координати или телефон ?

Bullit
14-10-2008, 21:08
http://www.alfaromeo-bg.com/forum/forumdisplay.php?f=54

Mury
14-10-2008, 21:57
Потърси във форума Лисан.
аз ще ти кажа къде да не я караш: ванто, италсервиз, бобо, квартални майстори
аз разхода на тая кола в софия е такъв, никога няма да падне под 10, даже под 12, това е положението, Въпросът е да си оправиш оборотите.

Ма ти си станал голем разбирач бре:wc:

Bullit
15-10-2008, 11:38
Както казва народа "неволята учи":big_whoops:
а с наще стари алфи неволи колко щеш, човек се учи

fena
09-11-2008, 23:31
pri men problema s oborotite se okaza ot potenciometara na gazta,ina4e predi tova smenih debitomer,sonda,dat4ik na temperaturata,i ne go hva6tat po servizite s diagnostika,za6toto kompa M1.5.5 ne zapisva gre6ka,ako potenciometara ne prekasna nacialo,na buksa B na komputara na kra4eta 29 i 4 se meri s ommetar,pri nenatisnat pedal na gazta-1700 oma,pri natisnat do krai-1200 oma,ako ima golemi otklonenia ot tezi stoinosti,tova e problema,a ne motor4e,po4istvane na drosela i kvi li ne gluposti,potenciometara e v edin korpus s motor4eto-320 lv.,no moje da se otvori,kato se izreje silikona i se po4istvat rezistivnite sloeve,moje mnogo leko da se napregnat plzga4ite,sled tova se zatvaria kapaka na potenciometara,zalepvate go v niakolko to4ki s sekundno lepilo i zalivate s silikon kanalav koito e postaven kapaka,za edin den e rabotata,kato pove4eto vreme e sahnene na silikona,pri men sled tazi manipulacia problema s igrae6tite oboroti totalno iz4ezna

Колега, в този форум пишем на кирилица. Ако нямаш инсталирана кирилица, има кредор. Преведи си поста и занапред не пускай такива.

rijko
10-11-2008, 00:08
Абе аз не разбирам много но от прочетеното разбрах че е почнала да прави така след като сте ремонтирали нещо ,проверете да не сте искубали някой вакум или ако сте сваляли кулектора да не си защипал нещо ..... успех