Log in

View Full Version : Защо в USA не карат АЛФИ?

vaklinator
13-10-2008, 22:00
Нека ако някой има обеснение да сподели.

Според мен Алфите в Европа са на цени около 40000 лева,
а в Америка най-новата хонда акорд излиза..22000 долара със данъци и лизинги и ....
Според мен алфите не са конкурентноспособни на японските марки особено хонда и тойота.

Стара кола тоест на година може да се вземе от там на половин пари, така че няма страшно, ако се случи онова описано в темата "КРАЙ НА СТАРИТЕ КОЛИ" е тогава вече наистина няма да карам алфа.

Дано от "Алфа ромео" се вразумеят малко и да слязат на земята,да помислят за доброто представяне на марката и отвъд океана. Та там живеят 300 000 000 човека, а те доброволно се отказват от един огромен пазар. Колите на алфа изобщо не са по-добри от хонда и тойота, даже напротив, трябва да си го признаем! :throw:

Ma7e4k0
13-10-2008, 22:08
Защото в америка сичко е грозно няма място за алфи....пък и американците не видиш ли кви са тъпи...форд, меркури...ебаи боклуците...а и там колите 3.0 са 150 коня като изпадне някоя 2.0 алфа и ше се фанат за главата...аз лично не искам да карат в Америка алфи..погледнете само 75 Америка колко е грозна с тея американски джунджории...абе въобще в америка са грандомани, няма място за алфа :) освен 164, 75 и 8С други не вярвам да карат много..има ги ама на пръсти се броят

spe4elist
13-10-2008, 22:11
Колите на алфа изобщо не са по-добри от хонда и тойота, даже напротив, трябва да си го признаем! :throw:

Мисля, че трябва да смениш марката на дясната кола в снимката от подписа ти!

pipi
13-10-2008, 22:13
Имам приятели живееши в USA и те казват, че не харесват техните коли, но цените на европейските са доста високи...

vaklinator
13-10-2008, 22:13
Мисля, че трябва да смениш марката на дясната кола в снимката от подписа ти!

Колега не марката трябва да сменя, а годината на производство!

pavlin
14-10-2008, 04:42
Защото в америка сичко е грозно няма място за алфи....пък и американците не видиш ли кви са тъпи...форд, меркури...ебаи боклуците...а и там колите 3.0 са 150 коня като изпадне някоя 2.0 алфа и ше се фанат за главата...аз лично не искам да карат в Америка алфи..погледнете само 75 Америка колко е грозна с тея американски джунджории...абе въобще в америка са грандомани, няма място за алфа :) освен 164, 75 и 8С други не вярвам да карат много..има ги ама на пръсти се броят

Не знам къде ги видя тези 3.0 150 коня. Само за пример Додж Неон 95г. 2.0 е 135 коня. И общо взето всичко което се кара в Европа се кара и в САщ. Хонда и Тойота са по евтини от Алфа Ромео защото са коли в различна ценова категория. Алфа трябва да сравняваш с БМВ, Лексус и Акюра. Иначе VW Jetta е на цената на коиято и да е американска или японска кола в този клас , може да има малки разлики, но цените са сходни.

TheBlueOne
14-10-2008, 10:02
Ами Мустанг 3.8 е 155 коня!

Ma7e4k0
14-10-2008, 10:05
Не знам къде ги видя тези 3.0 150 коня. Само за пример Додж Неон 95г. 2.0 е 135 коня. И общо взето всичко което се кара в Европа се кара и в САщ. Хонда и Тойота са по евтини от Алфа Ромео защото са коли в различна ценова категория. Алфа трябва да сравняваш с БМВ, Лексус и Акюра. Иначе VW Jetta е на цената на коиято и да е американска или японска кола в този клас , може да има малки разлики, но цените са сходни.

Ми видях ги на форд мустанг и се спуках да се хиля, и мисля че бяха 3.9 150 - 160 коня....или некав кадилак гледах 5.0 200 коня..имам приятел в америка и кара мерцедес и го питам що не караш американска кола а той ми отговаря - "Мани не ги ща тея боклуци" :kicking:

Ma7e4k0
14-10-2008, 10:06

мда маи нещо такова беше

Ma7e4k0
14-10-2008, 10:07
Ако знаете оранжевата ретро алфа (2000 гт велоче) такива са пускани и за американския пазар и не случаино на брушурата пише "2000 кубикова кола с представяне като за 3000"

Pinky
14-10-2008, 10:12
Алфа Ромео не се продава в САЩ от повече от 10 години.

BatVas
14-10-2008, 10:37
Алфа Ромео не се продава в САЩ от повече от 10 години.

Да последния продаван модел в САЩ е 164 - въпреки това още има фен клубове и се карат поддържани 164-ки, 75 -жи и спайдери от старите.
Алфа ще се върнат там догодина .
За цените (към колегата дето мисли че ще са високи) - не гледай цените в САЩ колите са по ефтини - то и БМВ 330 бензин там е почти наполовина отколкото в Европа. Q7 там е 55 хил долара - айде провери колко е най ефтиното Кю в Европа.
Алфа може да се закупи ако си в САЩ и от новите модели , но само с декларация че ще я управляваш на писта - в момента не отговарят на някакви американски изисквания за хомолгация

ФЕРАРИСТ
14-10-2008, 10:52
Колите на алфа изобщо не са по-добри от хонда и тойота, даже напротив, трябва да си го признаем! :throw:
Верно - ебаси......ся отивам да и драсна клечката и ще скоча на една хондара......
Ако Алфа направят една щатска малолитражка от 3-4 литра, и я пуснат там, със сигурност ще избият рибата.....не били на щатския пазар - голямо важно......сяче те са на европейския....

galinves71
14-10-2008, 11:12
на янките девиза е-големи коли,огромни пътища и дълги женски крака.в алфа не виждам модел с по-мащабни размери освен 155 и 164 а тевече остаряха така че...а и за 1 янки било унижение да кара кола която да гори по-малко от 20/100

Pinky
14-10-2008, 11:15
Що бе, с горенето много добре се справяме ;-)

galinves71
14-10-2008, 11:26
Що бе, с горенето много добре се справяме ;-)не колега прав си но по нашите сметки но за тях не висок раход.и друго защо американските коли имат както се казва вечен двигател?аз ще ти отговоря.1двигател от3000кубика и 150коня можеш ли равни на 2000кубика 155коня?ето защо 1 американец си каря тяхните.ако попадне в 1 нюйоркско 2часово задръстване помисли тази алфа или пежо,рено с малка кубатура и големи коне какво поведение ще има спрямо 1буик или кадилак или квото щеш американско.тези тойоти ги правят там и са по тяхния ктандарт.поне това е мое мнение.

Pinky
14-10-2008, 11:30
Я дай пак, че нещо много бързо го изстреля и нищо не ти се разбира.

търтей
14-10-2008, 11:33
ае сичките сте живели в сащ гледам а :)

Pinky
14-10-2008, 11:42
Имаш да кажеш нещо по темата ли?

galinves71
14-10-2008, 11:42
Я дай пак, че нещо много бързо го изстреля и нищо не ти се разбира.кое точно колега?казах с тези изцедени двигатели не сме за голям трафик.според теб 1 3000куб.мотор с 150-170коня на кви обороти ще се движи със скорост от 100км/ч?

galinves71
14-10-2008, 11:43
ае сичките сте живели в сащ гледам а :)не просто темата е за сащ и алфа.

ФЕРАРИСТ
14-10-2008, 11:56
на янките девиза е-големи коли,огромни пътища и дълги женски крака.
Тука си в грешка - не мое девиза им да е от три неща, пък да имат само две от тях......коли и пътища може да имат, но определено дългите женски копитца са им дефицит......всяка средностатистическа хамериканка има пардюга над средното ниво, и копитцата далеч не са от най стройните....независимо дали са дълги или на късаче......
Това дето се гледа по списанията и филмите далеч не е реалната картинка, ние верно че ядем боклуци, но пък те какви генномодифицирани лайна кльопат просто не е истина.....и при това обстоятелство не е много чудно защо железите им отдавна са сдали багажа......

ае сичките сте живели в сащ гледам а :)
Имаме тук таме по някоя рода там......:notify::notify:
Пък и не винаги е нужно да отидеш до Рим за да знаеш че там имало папа......

Бобби
14-10-2008, 12:02
А бе има нещо което куца на фирмата, че не е успяла да пробие на Американския пазар.....не, че не е правила опити!

ФЕРАРИСТ
14-10-2008, 12:04
При положение че Ферари са яко в САЩ, не виждам проблем Алфа да се настани там ако имат някаква сметка.......

търтей
14-10-2008, 12:16
ми като правят само маломощни малолитражки как да пробият в уса??
никъф шанс
га изкарат сериен модел с конете на вайпър, мустанг, вет или гто примерно, е те тогаа имат некъф шанс

galinves71
14-10-2008, 13:08
Тука си в грешка - не мое девиза им да е от три неща, пък да имат само две от тях......коли и пътища може да имат, но определено дългите женски копитца са им дефицит......всяка средностатистическа хамериканка има пардюга над средното ниво, и копитцата далеч не са от най стройните....независимо дали са дълги или на късаче......
Това дето се гледа по списанията и филмите далеч не е реалната картинка, ние верно че ядем боклуци, но пък те какви генномодифицирани лайна кльопат просто не е истина.....и при това обстоятелство не е много чудно защо железите им отдавна са сдали багажа......

Имаме тук таме по някоя рода там......:notify::notify:
Пък и не винаги е нужно да отидеш до Рим за да знаеш че там имало папа......е точно за това им е девиз щот им е цел да докопат някоя маца с длинное ноге дет юрган не и стига

code
14-10-2008, 13:25
Това че Хонда и Тойота са по-добри от Алфа, не знам какво им е толкова доброто след като бягат вдясно като видят че ги настигам:jumping: Освен това Хонда е кола правена с мерак, докато Тойота е кола правена на принципа повече екстри за същите пари, за страст и дума не може да става т.е. е просто изгодна.

vaklinator
14-10-2008, 18:33
кое точно колега?казах с тези изцедени двигатели не сме за голям трафик.според теб 1 3000куб.мотор с 150-170коня на кви обороти ще се движи със скорост от 100км/ч?

Не карам със 100 но виж на 120

А ето и моментния разход на 120

Grim
14-10-2008, 20:52
Не карам със 100 но виж на 120

А ето и моментния разход на 120

така като гледам моята може и по-надолу да е....

Grim
14-10-2008, 20:53
на янките девиза е-големи коли,огромни пътища и дълги женски крака.в алфа не виждам модел с по-мащабни размери освен 155 и 164 а тевече остаряха така че...а и за 1 янки било унижение да кара кола която да гори по-малко от 20/100

и двата мъртвеца на снимките ти май не са много по-нови....:jumping:

vaklinator
14-10-2008, 20:54
така като гледам моята може и по-надолу да е....

Може, но едва ли тежи 2550 кила и си 3,3 литров мотор с автоматични скорости и 4х4?

Grim
14-10-2008, 20:56
Може, но едва ли тежи 2340 кила и си 3,3 литров мотор с автоматични скорости и 4х4?

и в космоса не летя :death::Tease:

vaklinator
14-10-2008, 21:02
и в космоса не летя :death::Tease:

Ами като си нямаш крила, не летиш!

galinves71
14-10-2008, 21:09
и двата мъртвеца на снимките ти май не са много по-нови....:jumping:е пак не си прочел темата,ГОВОРИМ ЗА САЩ.боже защо ли се отварят конкретни теми след като посетителите в тях не четат къде попадат?

Доко
14-10-2008, 21:19

Тука си много прав , ако се качи на някоя алфа 2.0 ТС , американеца наистина ще се хване здраво за главата с тея капризи .Много са им скопени моторите заради еконормите .Питай някой американец колко коня е тази или онази кола - не знае . Там никой не го интересува термина "horse power" , гледат така наречения ТОРГ (Torque , lb-ft ) .А на Алафа 2.0ТС 155 коня малко и липсва тоя ТОРГ май. А Форд имат един модел който спокойно се нарежда малко пред Ферари и Ламборджини . http://www.hennesseyperformance.com/ItemDetail.php?Item_ID=230&cart=vFsQhFTv&DoThis=Ford+GT&ActionReq=Where , в сайта има и видео за по любопитните http://www.hennesseyperformance.com/page.php?id=21&cart=vFsQhFTv

п.с. На тва са им грозните спортни 2.6 секундни коли с малко силов тунинг на Американците .

vaklinator
14-10-2008, 21:38
Много тъп пример
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=19302&highlight=%F1%EA%FA%F0%F6%E0

Само да ви напомня, че американците са много стиснати и си ценят всяко едно центче. Едва ли ще позволят да ги ебават разни дилари на такива коли. Чисто нова и скрибуцаща отвсякъде, а пък .... цената - чувал с пари.

Колеги в щатите се работи много яко! Няма като тука кафенца и цигари....Вероятно затова там алфи няма.

Между другото темата се развива в много кофти посока и моля някой мод да вземе мерки и да я заключи.

То е ясно, че ние с алфите вече сме се запалили, защото повечето от вас не са влизали в американска кола, но американец, няма да даде 500 долара за дебитомер например.

Сорри за тъпото развитие на темата...

code
14-10-2008, 22:03
Колега, нека да не заключваме още темата с последно мнение - твоето. Според мен американците са на дъното на автомобилостроенето по всякакви критерии, колите им са морално остарели концепции, с най-малко к.с. на литър обем, архаични окачвания, двг с по 2клапана на цилиндър, замърсяващи ок. среда и т.н. Това, че други марки ги убиват по продажби в собствената им страна е доста показателно.:notify: тоя 3,3 литров кораб дето сте го дали за пример, го убивам с моята 2-литрова малолитражка без проблем и от 100км/ч ще спра на място 2 коли преди него!

Sunny
14-10-2008, 22:13
Разликата в цените на Европейските и Американските коли е доста сериозен фактор за Американците . За пример мога да дам цените на Opel GT 2008-ма и Saturn SKY , тука цената на Опела е 35к евро докато там цената е под 30к долара , а са си един и същ автомобил . Те затова и Тойота (Лексус) и Нисан (Инфинити) си правят автомобилите в САЩ точно поради причината че американеца е по националист дори и швабите .

vaklinator
14-10-2008, 22:36
тоя 3,3 литров кораб дето сте го дали за пример, го убивам с моята 2-литрова малолитражка без проблем и от 100км/ч ще спра на място 2 коли преди него!

Съгласен сам, но дали аз с мотоцинлет няма от 200 да спра 4 коли преди теб? Просто трабва да сравняваме сходни поне по килограми и категории коли. Проста физика.
Не е нужно тук да гледаме само моя ван - той си е достатъчно остарял....и нищо не скърца!-факт!
Пък за возия е излишно да спорим.
Темата вече наистина се изчерпа и стана ясно на всички защо в щатите няма алфи.

Absente_
14-10-2008, 22:50
аз нямам логично обяснение за това защо не карат алфи в щатите :(
Но докато бях в щатите си показвах снимки (възможно най-представителните разбирасе) на приетелите американци на по 19-20 години бяха на 7-8 човека съм я показвал и супер много я харесаха и като им казах че струва 4000 долара някъде се запалиха да си купуват :))) но просто там ги няма по автокъщите незнам тупи са.Но интересното е че някои знаеха марката и казваха че я харесват.Но винаги като казвах че Ферари са произлезли от Алфа и много се впечатляваха.

koolio
14-10-2008, 23:44
Колеги в щатите се работи много яко! Няма като тука кафенца и цигари....Вероятно затова там алфи няма.

Само не разбрах на това какъв му беше смисълът :screwing:?

vaklinator
14-10-2008, 23:48
Но докато бях в щатите си показвах снимки (възможно най-представителните разбирасе) на приетелите американци на по 19-20 години бяха на 7-8 човека съм я показвал и супер много я харесаха и като им казах че струва 4000 долара някъде се запалиха да си купуват :))) но просто там ги няма по автокъщите незнам тупи са.Но интересното е че някои знаеха марката и казваха че я харесват.Но винаги като казвах че Ферари са произлезли от Алфа и много се впечатляваха.

Такива като теб колега търговци са нужни на Алфа в щатите. Правя ти едно голямо евала. Аз най-много от всички искам там "Алфа" да е символ на красота и качество, както в европа, но за съжаление второто изобщо не е вярно. Бог да го прости Пининфарина, но той е човека, който им продаваше колите на фиат, а магнет марели им сереше на качеството. Добре е че от Алфа са го разбрали това. Забелязва се напредък в електрониката, голяма част от която вече се произвежда от бош и до ден днешен. Само да напомня, че патента за комон реил двигателя е продаден от фиат на бош за 13 милиарда долара! , защото от Магнети марели са се издънили яко с първата дизелова фиат крома преди почти 20 години. Нешата се развиват бързо и хората отдавна вече слезнаха от "Жигулитата".
С най- добри чувства. "В спора се ражда истината..."

А дали вече не прекарваме в колата, повече време отколкото в кръчмата?

Доко
15-10-2008, 00:04
Много тъп пример
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=19302&highlight=%F1%EA%FA%F0%F6%E0

Само да ви напомня, че американците са много стиснати и си ценят всяко едно центче. Едва ли ще позволят да ги ебават разни дилари на такива коли. Чисто нова и скрибуцаща отвсякъде, а пък .... цената - чувал с пари.

Между другото темата се развива в много кофти посока и моля някой мод да вземе мерки и да я заключи.

То е ясно, че ние с алфите вече сме се запалили, защото повечето от вас не са влизали в американска кола, но американец, няма да даде 500 долара за дебитомер например.

Сорри за тъпото развитие на темата...

Ама май не усещаш иронията а ? :crazy: В по горния си пост цитирам колегата и казвам ,че американеца найстина ще се хване за главата. Не знам за теб , но ,Аз и в момента влизам в американска кола , и в Алфа влизам даже ,а и в немски возила . Правя разликата ......................:D .И много крайно исказване за американците , сигурно ги познаваш. Аз пък не мисля че , могат да се правят такива крайни заключения за нация от 250 милиона души , стиснати били ???? бла бла.....Те парите са там , на нас май ни е кисело гроздето........... А по темата защо няма Алфи , ми аз там не видях и Ситроен , и Пежо , ааа... за година май се натъкнах на едно Рено 9 или 11 и тва беше .Всички италиански коли в америка са екзотика (Ферари , Ламборджини , ......) . Как да има Алфи като най големия мотор в момента е 3.2 , а примерно като отидеш при дилър на Мерцедес най малкия мотор на Е класа почва от 320 компресор (за дизел и дума да не става ) , и тъй като цената на европейските коли е по висока заради акцизите и таксите ( толерират си хората собственото производство ) , а японците бият с качество и цена , пък да не говоря за корейците как са налазили пазара ( те се налагат основно с ниски цени , там за качесво не се говори ,ама и никой не го интересува , експоатира я 3-4 години ) ,та как да настъпят италианците и французите , като все още нямат изградена мрежа от дилъри , а да не говоря и за сервизна поддръжка , там са много лабилни на тая тема . Немеца си е стъпил на пазара от години и това се дължи на имиджа на немските марки автомобили основно ( може би има за какво ) ...... Ако трябва тепърва да покоряват пазара ................ ...ай че се отплеснах........

pavlin
15-10-2008, 03:47

Мустанг 4.0 е 210 коня, додж 3.5 250 коня но мисля че имат по-голям въртящ момент (не торг както каза един колега). що се отнася за новите модели имат много добри като например кадилак cts, понтиак Г6, меркури милан, сатурн което си е чист опел. А Алфа не се продава в САщ първо защото не отговаря на някакви стандарти и второ продажбите преди 15 години са били доста слаби. А понятието че тук се карат само големи и мощни коли не е вярно, защото се продава и доста малки модели като смарт, мини, тойота ярис, сузуки и т.н. Атова че американците нямат време за кафе е още по невярно , всеки който има възможности си позволява различни удоволствия това което му е по вкуса. Също така живота във всеки един щат и регион е различен. Така че изказвания от рода ами аз имам един приятел който ми каза, че било така и така са много относителни и в повечето случаи неверни. Зависи човек колко време е живял, дали е ходил на различни места или си е стоял в някое малко градче години наред и после прави извод за целия американски живот. Стериотипите от рода американците са глупави и жените им са дебели са доста погрешни.

BatVas
15-10-2008, 14:17
Ами като искат ТОРГ защо не карат дизелаци тогава.
Вие май не попрочетохте че в за САЩ алфа не са хомолгирали колите си след 164 -ката (заради кризата в която изпада компанията) В САЩ Фиат груп продава само Мазерати и Ферари - сега мислят да се завърнат пак и с Алфа.
Може да си закупиш в САЩ Алфа, но трябва да подпишеш една декларация, че ще я шофираш само на писта или частни пътища.

italian_dream
15-10-2008, 16:03
аз пък си мислех че ферари са на фиат не на алфа.сигурен съм че са се запалили да купуват за 4000 долара кола 98година,при положения че за тези пари могат да си купят по-нова и по-добра от техният пазар.

pavlin
15-10-2008, 16:05
Карат дизели как да не карат само че не са толкова разпространени, може би защото дизелът е най скъпото гориво и не всички безиностанции го предлагат. Иначе всички големи камиони са на дизел, от колите мерседес и vw само предлагат дизелови модели. Мисля , че до известна степен е държавна политика дизелът да не тилкова популярен.

pavlin
15-10-2008, 16:11

Ферари не са произлезли от Алфа, просто Енцо Ферари е работил за Алфа преди да създаде Ферари.

pavlin
15-10-2008, 16:13
Ами като искат ТОРГ защо не карат дизелаци тогава.
Вие май не попрочетохте че в за САЩ алфа не са хомолгирали колите си след 164 -ката (заради кризата в която изпада компанията) В САЩ Фиат груп продава само Мазерати и Ферари - сега мислят да се завърнат пак и с Алфа.
Може да си закупиш в САЩ Алфа, но трябва да подпишеш една декларация, че ще я шофираш само на писта или частни пътища.

Имаш ли инфо кой ги продава тези алфи.

italian_dream
15-10-2008, 16:57
въпрос към колегата pavlin ти да не си от дестин?

pavlin
15-10-2008, 18:45
Не живея във Форт Лодардел Флорида

HUN73R
15-10-2008, 20:07
Колеги, американците си искат мощни коли и големи.
За пример новия CTS започва от 263 коня за $35хил, BMW 3-ка от 230, една 159-ка докато стигне до САЩ ще стане по-скъпа.
Говорите за дизайн, но това, което е красиво за нас не е за други. Те са свикнали със воите форми, горда нация са и могат да правят впечатляващи автомобили, макар ние да не разбираме методите им.

Американците имат модели с 50-годишна история, Корвет, Челинджър, Мустанг, Камаро, както и десетилетия утвърждаване на японските марки пред европейските. Мерцедес бяха хит в последните 15 години, но сега хората си купуват Лексус и Форд, Линкълн и Кадилак, а Фолксваген Голф(Рабит) 170 коня е първата кола за 16-годишния син на тати.
Всичките ми познати, които се върнаха от там, а и тези които още не са бяха исумени от нежеланието на американците да карат компактни автомобили.
У нас масовият втомобил е с размерите на Астра, Фокус и Голф, но при тях е с размерите на БМВ 5, Е-клас, Пасат(по който в момента са полудели).

Да не говорим,че в САЩ SUV-сегментът е по-развит от вскъде другаде, къде точно могат да се наместят алфа? Между Navigator, CTS, Lexus LS460, Mustang, Touareg, 300C.

Как да се намесят в пазар, за който нямат модели?

Доко
15-10-2008, 20:56
[QUOTE=HUN73R;340570] Говорите за дизайн, но това, което е красиво за нас не е за други. Те са свикнали със воите форми, горда нация са и могат да правят впечатляващи автомобили, макар ние да не разбираме методите им.
QUOTE]

Напълно подкрепям. 2003 година ми дойде на гости позната американка , за двадесетте дни които бе в България най-много се смя на колите ни , особено на малките модели тип корса , панда , пунто ...... ,а тук е пълно с този клас автомобили . Изглеждаха и супер странни и дори с грозни . По същата причина , не можа да се нахрани като хората , имат съвсем различно светоусещане .

Доко
15-10-2008, 20:59
Да не говорим,че в САЩ SUV-сегментът е по-развит от вскъде другаде, къде точно могат да се наместят алфа? Между Navigator, CTS, Lexus LS460, Mustang, Touareg, 300C.

?

Приблизително 50% от продажбите на превозни средства в USA са SUV и TRACK - ове .

italian_dream
15-10-2008, 21:26
[quote=HUN73R;340570] Говорите за дизайн, но това, което е красиво за нас не е за други. Те са свикнали със воите форми, горда нация са и могат да правят впечатляващи автомобили, макар ние да не разбираме методите им.
QUOTE]

Напълно подкрепям. 2003 година ми дойде на гости позната американка , за двадесетте дни които бе в България най-много се смя на колите ни , особено на малките модели тип корса , панда , пунто ...... ,а тук е пълно с този клас автомобили . Изглеждаха и супер странни и дори с грозни . По същата причина , не можа да се нахрани като хората , имат съвсем различно светоусещане .

странно за двете години които прекарах там видях страшно много и малки автомобили.особено последната година откакто цените на бензина се вдигнаха.американците карат изключително много скутери и малки автомобили с нисък разход.разбира се има и адски много тръкове

HUN73R
15-10-2008, 22:49
Страшно много на фона на времето от преди тези 2 години, когао най-малката кола в била ФВ рабит? :)
Най-продаваните коли в САЩ са Форд Ф-сериите, Таурус, Тойота Камри и т.н.
Малките коли се търсят като 2-ра кола, служебни коли, най-вече зкуриерски услуги и т.н. И рзбира се говорим за Фиеста, Корса, Астра и Фокус - отново пазар, където Алфа много трудно би се наместила със 147 например.

pavlin
16-10-2008, 04:03
Точно в каласът на 149 са додж калибър, тйота матрикс, VW голф, нисан верса, шеви кобалт, ауди А3, хюндай елантра, форд фокус и т.н. и тези коли са доста разпространени тук в САщ така че напълно има място както за Алфа 149 така и за 159.

HUN73R
16-10-2008, 08:59
Забравяш фактора цена.
Додж Калибър - от $15,000
Форд Фокус - от $15,000
Тойота Матрикс - от $15,000
Кобалт от - $15,600
Елантрата почва от 13-14,000
Голфа и той е от 15,000
По простата причина, че всички тея коли се произвездат във фабриките на големите компании, GM, Ford. etc.
147 ще е значително по-скъпа от конкурентите си, $23,000 Голф GTI с всички естри, у нас е 50,000+ лв. RX-8 е $26,000.
159 трябва да излезе на пазара на БМВ 3, С-клас, А4, но на цени по-близки до 5-та серия, Е-клас и А6. И докато немците са се утвърдили на този пазар от десетилетия и моделите им се произвеждат в САЩ как ще убедиш амерканеца да си купи 159, вместо 5-ца, дори вмсто 3-ка? Това дори у нас трудно става, улиците са заринати с 3-ки и Ц-та.

pavlin
17-10-2008, 03:06
1 49 естествено ще е на цената на Ауди А3 и БМВ 1 , 159 на цената на БМВ 3 Мерцедес С и т.н. Едва ли от Алфа Ромео са толкова глупави че да ни ги пуснат новите коли на кокурентни цени.

Blade
17-10-2008, 20:01
Защото дирниците им са твърде масивни, за да се поберат в една алфа ;) Да си карат там пикапите и смешните джипове и да се радват, кухи янки :go:

Доко
17-10-2008, 20:16
Защото дирниците им са твърде масивни, за да се поберат в една алфа ;) Да си карат там пикапите и смешните джипове и да се радват, кухи янки :go:

Ето ти един смешен джипокамион :oops: Мухаа хаа ха ха

pavlin
17-10-2008, 20:33

Aбе колега ти по-културно не можеш ли да се изказваш. Не дебелите задници определят пазарът на коли в Америка.

koolio
17-10-2008, 21:43

Е па оно си е те така!

:rotfl::rotfl::rotfl:

Доко
17-10-2008, 21:49
Aбе колега ти по-културно не можеш ли да се изказваш. Не дебелите задници определят пазарът на коли в Америка.

Колега , гроздето им киселоооо :oops:

koolio
17-10-2008, 21:52
Малко офтопик, ма почвам вече да се дразня - някой като сподели, че определена кола не му харесва - гроздето било кисело. И какво сега, като карам кола за 3000 лв трябва да се кланям на всички по-скъпи коли?

Доко
17-10-2008, 22:21
Е па оно си е те така!

:rotfl::rotfl::rotfl:

Малко офтопик, ма почвам вече да се дразня - някой като сподели, че определена кола не му харесва - гроздето било кисело. И какво сега, като карам кола за 3000 лв трябва да се кланям на всички по-скъпи коли?

Я кажи коя определена кола не му харесва на някой, че не разбрах тука нещо , и кое оно си е така , като обобщавате така с исказванията си кво очакваш да ти кажа - ми кисело ще е . Колегата Blade явно много ги разбира американските коли ,и е доста посветен в бита и житието на "дебелите дирници" зад океана . Заради такива "грозни" (за вас)джипове и камиони няма алфи в Щатите , донякъде .

koolio
17-10-2008, 23:42
Конкретно американските коли като цяло не ми харесват. А тва за дебелите дирници - не ме карай да ти вадя разни изследвания за проблемите със затлъстяването. Сега разтълкува ли си наште писания?

Доко
18-10-2008, 00:08
Конкретно американските коли като цяло не ми харесват. А тва за дебелите дирници - не ме карай да ти вадя разни изследвания за проблемите със затлъстяването. Сега разтълкува ли си наште писания?

Аз не ти налагам мнение ,имаш право да си харесваш квот си искаш, ама се дразня от теоретици , иследвания и тълкувания , ако случайно си бил в америка , или пък имаш впечатления на практика от американски возила можем да поспорим , а за дебелите дирници то е ясно ... нема нужда да ми вадиш някаква теория ( разни иследвания ) виждал съм ги . Не се заяждам , но ме дразнят крайни исказвания и заключения на теоретици . И в крайна сметка това е най-силната икономика в света и , ако си мислите ,че са прости ,и не знаят какво искат , или ги лъжат със некви тъпи и грозни коли , сте изпаднали в голяма заблуда . Пък защо няма Алфи и аз не знам . :-P

п.с Не ми се спами повече , то без туй отговор на въпроса по темата не можем да дадем ,само бла бла.

vaklinator
18-10-2008, 00:38
Аз не ти налагам мнение ,имаш право да си харесваш квот си искаш, ама се дразня от теоретици , иследвания и тълкувания , ако случайно си бил в америка , или пък имаш впечатления на практика от американски возила можем да поспорим , а за дебелите дирници то е ясно ... нема нужда да ми вадиш някаква теория ( разни иследвания ) виждал съм ги . Не се заяждам , но ме дразнят крайни исказвания и заключения на теоретици . И в крайна сметка това е най-силната икономика в света и , ако си мислите ,че са прости ,и не знаят какво искат , или ги лъжат със некви тъпи и грозни коли , сте изпаднали в голяма заблуда . Пък защо няма Алфи и аз не знам . :-P

п.с Не ми се спами повече , то без туй отговор на въпроса по темата не можем да дадем ,само бла бла.

Можем бе колега. В една пазарна икономика не можеш за продадеш кокошка на цената на кон. Няма купувачи - няма и подавачи.
П.П. Преди много години застава се опитваха да продават ЮГО в америка, даже Брус Уилис се качи на такова в Умирай трудно, но пак не става. Ама защо.? Това е въпроса.

pavlin
18-10-2008, 01:11
Можем бе колега. В една пазарна икономика не можеш за продадеш кокошка на цената на кон. Няма купувачи - няма и подавачи.
П.П. Преди много години застава се опитваха да продават ЮГО в америка, даже Брус Уилис се качи на такова в Умирай трудно, но пак не става. Ама защо.? Това е въпроса.

Ами защото Застава даваха много дефекти и въобще не бяха сигурни. А дебели задници има навсякъде това че в Америка има малко повече не основният проблем.

Gligan
19-10-2008, 20:50
Трудно може да се разберe защо в САЩ няма Алфи, причините сигурно са много като една от тях е може би това, че са скъпи. Когато миналата година бях там и казвах, че карам Алфа всички подскачаха и ахваха, че това е много скъп автомобил и сигурно съм богат (все едно тук да кажа, че карам S8 или нещо от сорта). Никой не попита обаче какви са тези коли, т.е. всички с които сме коментирали автомобили бяха чували за Алфа. Истината е, че там наистина се карат техните джипове и техните марки, като от европейските най-често се виждаха Сааб - карани от заможни пенсионери, 7-ци и мерцедеси. Волвото за тях си е семеен автомобил и щом имаш деца това е твоята кола. Аналога на нашите голфаджии там са шоферите на Сивик (пълно е с тунинг елементи от сорта на стикери "сивик ис дъ бест") и т.н. Като цяло вижданията и мащабите зад океана са съвсем други така, че няма смисъл да си блъскаме главите.

п.п. Там кочини набори на моята почти не се виждат...

mordohy
20-10-2008, 02:40
А бе,видиотени алфаджии.Работрата е проста и ви я давам от извора.Балдъзата я посрешнах днеска в София и за моята алфа33 каза,че не може да се движи в САЩ,ако не и махна 4и5 скорост.Моята е 1,4. не е от зверовете 1,7 и тн.Представяте ли си една нормална съвременна алфа в САЩ.Нали ще умрят и БМВ и Меседес и всички прехвалени европейски круши.Те за това Алфа не е за полицейска държава.

slav40
24-10-2008, 16:11
А бе,видиотени алфаджии.Работрата е проста и ви я давам от извора.Балдъзата я посрешнах днеска в София и за моята алфа33 каза,че не може да се движи в САЩ,ако не и махна 4и5 скорост.Моята е 1,4. не е от зверовете 1,7 и тн.Представяте ли си една нормална съвременна алфа в САЩ.Нали ще умрят и БМВ и Меседес и всички прехвалени европейски круши.Те за това Алфа не е за полицейска държава.

Ъ!? егати безсмислено неподредените думи!? Къде се е скрил модератора ...!?

Galeano
16-03-2010, 18:28
Ето една уникална снимка на единствената алфа която видях в Ел Ей. :-P

rusiq86
16-03-2010, 18:50
Карат големи коли, защото заради ежедневието им е по практично да се карат тези камиони. Удибни са си. И на почет там са други марки коли, имайки впредвид че дори над 70% не са чували за АР. А и АР не прави коли за техният пазар, нашите европейски модели не са подходящи, конете са малко също. За там кола с 200кс си е нищо. Дебели били, е че в Европа като са стари кво да кажем....глупости. Просто хората си купуват друг тип коли!

Galeano
16-03-2010, 18:55
Аз карах едно 325 -193коня , и си изоставах стабилно по светофарите. Не ,че нямат и малолитражки де ,ама рядкост.

rusiq86
16-03-2010, 18:58
В твойте думи съм се убеждавал не веднъж. Редовно съм виждал такива скрити лимонки. А за малолитражките са си редки, и заради цената на галона ест! Но лично аз се чувствах иделано в едно форче ф350 (super duty) и едно форд екскържан! И като габарити и като конски сили!

firedragon
16-03-2010, 20:06
Тоя Форд ф 350 като го видя ми прилича точно на автобус.Явно хАмериканите избиват някакви комплекси с тия огромни коли и още по-огромни двигатели,да не говорим,че хич не ги е еня за природата,нали са "най-великата" нация що да не съсипят природата.

rusiq86
16-03-2010, 20:44
Колега нз какви комплекси избиват, ма това возило за работа го ползвах, аз както и шефа ми там!!!!!!
Наблегни на думите Super duty, това е най-здравият им дизелов двг, на който веднъж му изпуши турбината, но имайки предвид какво теглеше и колко км, му казвам евала! Казваш автобус, еми 5 места си има, другото си е за товарене!

mordohy
16-03-2010, 21:12
Алфи няма да се карат в обозримо бъдеще,защото алфа с автоматична кутия не е никаква Алфа!Освен това при техния дивашки полицейски режим,просто няма къде да караш,дори и мойта кошница, а какво остава за сериозните модели.Освен това болшинството от американците са безчувствени комплексари, със стадно съзнание, които не могат да се издигнат до философията на това да караш Алфа!
Дай му на американеца нещо тежко и ръбато с два педала,като на мотокар и му кажи, че е много престижно и скъпо да караш въпросния ковчег и той е щастлив!
Консуматорското общество няма време за изтънченост!

Galeano
16-03-2010, 21:45
Алфи няма да се карат в обозримо бъдеще,защото алфа с автоматична кутия не е никаква Алфа!

Баси :Bolt: още утре ще взема да си изкъртя емблемите от колата. Пак се почна с извращенията, добре ,че у нас няма комплексари аре лека :usaflag:

Доко
17-03-2010, 00:26
А бре не знам защо не се внася Алфа в Америка, но знам от един приятел съфорумец който миналата година замина за Ню Йорк искаше да си вземе колата, Алфа ГТВ, но след като проучи какви такси трябваше да плати за кола '98г се отказа. Спомена, че излизаше около 14-15000 долара некви техни такси и акцизи. Нещо Алфа не се вписват по американските критерии за сигурност и еконорми, що'т са големи балъци май...??? Да си карат гадните хамерикански коли, кви са прости :evilsmiley: некви тъпи дизайни още от '77 година :big_money: Грозденцето кисело май ???

п.с Като се замислих така за Алфа-дизайн, не се сещам за добър дизайн на Алфа през този период. Лично мое мнение.....ето и ГТВ от този период и един CORVETTE. Ако примерно ви се стори неравностойно сравнете ги с по нискобюджетния Camaro. Та как да му продадеш на "простия" американец в далечната примерно '77 година Алфа?, като си има даже и по ефтин вариант като Ford. Та питам аз къде е Алфа..............??? Изобщо няма да споменавам какво предлагат същите тези марки в този момент на пазара, а Dodge Viper и Ford GT хич няма да ги споменавам, че ще се комплексирам с тва мойто ГТВ, 'па 'ко ще и ГТ или Брера 3.2 да имам. И кво викате, нямат автомобилостроене и тунинг фирми тез "кухи" американци http://news.automedia.bg/read/9198.html , http://www.hennesseyperformance.com/ ???
Алфа е далеч от религията която изповядва американския автомобилен фен, докато му се предлага Camaro 2010г. на базова цена от 22000$, Алфа няма шанс със серийните си коли на американския пазар.

mochko1
17-03-2010, 01:32
Еее и синичкото GTV с хубавите джантета не е никак зле ,даже повече ми харесва от Camaro-то. Както ние виждаме в американските коли екзотика и красота ,така и те в европейските ;) Цените вече са проблем :no:

Доко
17-03-2010, 01:39
Цените вече са проблем :no:

Добре де ето за малко над 22000$ какво ще си купиш в момента в америка. Не се сещам за тази цена по-хубава Алфа от магазина. Всичко е въпрос на цена и вкус, ноо.... :nono:
п.с. Като пример го давам, има много алтернативи...като "грозния" dodge challenger започва от 22000$, а за най-натоварения 425коньов модел даваш само 37000$ за новичък от дилъра, пък нема да ти казвам ко го пипне Бобо :wow:, нека ми е гадно:-P. Как да се вмести Алфа с тези цени и с кой модел да пробие ?

mochko1
17-03-2010, 02:07
Да не казвам ,че е грозно вътре ,щото може на живо друга песен да пея :) Континентите ,вкусовете ,разбиранията ,цените ,....... са ни несравними за добро или лошо. Едно е да караш Dodge в България и друго е да си го караш в Щатите или Алфа в щатите и в България. А каква е цената на Dodge-а ако искаш да си го купиш от България примерно и възможно ли е изобщо ?

Доко
17-03-2010, 02:15
Да не казвам ,че е грозно вътре ,щото може на живо друга песен да пея :) Континентите ,вкусовете ,разбиранията ,цените ,....... са ни несравними за добро или лошо. Едно е да караш Dodge в България и друго е да си го караш в Щатите или Алфа в щатите и в България. А каква е цената на Dodge-а ако искаш да си го купиш от България примерно и възможно ли е изобщо ?

Контейнера единичния е около 1700$, двоен 3500$. Мито и такси плюс ДДС не повече от 10-12000 лв. Преди две години за Кадилак Ескалейд платихме Всички такси + акциза за 409 к.с. 17000лв. Така, че все ми се струва по-ефтино от примерно една Alfa romeo Brera 2.4 JTDm която втора употреба е 72 699 лв, а за 3.2 не ми се мисли от магазина каква ще е цената http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11265619768355365&f1=details

п.с. я challenger как са копирали Алфа лекичко с врътките, и тва само за 22000$++ получаваш над 350 кончета, гадни, американски :-P

rusiq86
17-03-2010, 02:15
Доко, прав си напълно!

mochko1
17-03-2010, 02:23
Ами щом така стоят нещата ,предполагам италианците ще си променят политиката когато (ако изобщо) Алфа отиде на американският пазар ,иначе няма да я бъде работата.

Доко
17-03-2010, 02:31
Ами щом така стоят нещата ,предполагам италианците ще си променят политиката когато (ако изобщо) Алфа отиде на американският пазар ,иначе няма да я бъде работата.

Преди няколко месеца с един приятел който живее в щатите освобождавахме контейнер от Варна, та докато си пътувахме си говорехме за Америка и аз с носталгия споменах,че автомобилите там по-принцип са доста по-ефтини от европейския пазар. Отговорът му бе следния, цитирам : "Това беше едно време, сега са без пари" . Ставаше въпрос за вторичния пазар, но и за нови не е по-различно. Той внасяше един Мерцедес ГЛ 2008. Та не ми е ясно Алфа с какви цени ще стъпи там, като гледам у БГ какви са.

п.с. Пресен пример за цени в Америка. Преди 15 дни брат ми си е купил мотор Honda CBR1000RR модел 2009 нов от дилър в Лас Вегас за 8000$. Някой може ли да предположи колко струва нов в БГ ???

slik4eto
17-03-2010, 03:19
Нека ако някой има обеснение да сподели.

Според мен алфите не са конкурентноспособни на японските марки особено хонда и тойота.
Колега ти не си за този форум как може да сравниш примерно алфа GT сьс АУРИС или Авенсис сьс 159 ужас не мога да повярвам че има такива хора....

mochko1
17-03-2010, 04:28
На скоро ми изпадна една диаграма за най високи продажби на BMW по държави.
На първо място беше САЩ ,на второ Германия. Та се чудя дали в щатите цените на BMW-тата са по ниски отколкото в Германия и защо ?
Ако е така ,ние Европейците сме много заблудено стадо :tooth:

DiStefano
17-03-2010, 07:59
На скоро ми изпадна една диаграма за най високи продажби на BMW по държави.
На първо място беше САЩ ,на второ Германия. Та се чудя дали в щатите цените на BMW-тата са по ниски отколкото в Германия и защо ?
Ако е така ,ние Европейците сме много заблудено стадо :tooth:

слушал съм разни коментари от сорта, че потреблението е голямо пък и има свръхпроизводство ... един производител по-добре да продаде 10000 отколкото 100 за цяла година макар и с нищожен марж .. де да знам ... пък и така се стимулира тяхната икономика ... а и тея коли кое им е толкова скъпо - железо и пластмаса .. тук там карбон и кожа :big_money:

Mind_Control
17-03-2010, 09:52
слушал съм разни коментари от сорта, че потреблението е голямо пък и има свръхпроизводство ... един производител по-добре да продаде 10000 отколкото 100 за цяла година макар и с нищожен марж .. де да знам ... пък и така се стимулира тяхната икономика ... а и тея коли кое им е толкова скъпо - железо и пластмаса .. тук там карбон и кожа :big_money:

Реално производствената цена на колите е доста ниска. 1 тон желязо, пластмаса, кожа и това е. Машините вършат останалото. Развойната дейност е това, което оскъпява доста.

Едно БМВ 7-ца като производствена цена в никакъв случай не е 2-3 пъти повече отколкото за едно БМВ 3-ка, но не пречи да го продават 2-3 пъти по- скъпо.

Galeano
17-03-2010, 10:40
Според мен това си им е политика на американците. Едно Х5 3.0Д тука беше 150 000 лева в мгазина, а там дилъра я продава с двигател 4.8 бензин за 67 000 долара.

Mind_Control
17-03-2010, 11:02
Според мен това си им е политика на американците. Едно Х5 3.0Д тука беше 150 000 лева в мгазина, а там дилъра я продава с двигател 4.8 бензин за 67 000 долара.

И ти ако отидеш в БМВ и им поръчаш 1000 бройки и на теб ще ти се върже на цена към краен потребител 67 000 $ :) Ама тука като поръчват по 10-тина на година няма как да стане това.

Доко
17-03-2010, 11:04

Та да си дойдем на темата " Защо в USA не карат Алфи ?" Цените на Mercedes и Audi са аналогични в сравнение с европейските, а японците и корейците хич няма да засягам как подбиват пазара. Както по-рано зададох риторичен въпрос за ценатa на Honda CBR1000RR модел 2009 в БГ е 27000лв, а в USA същата от дилър само за 8000$. Нека им е тъпо. :brickwall: При тази ценова ситуация не се сещам Алфа с кой модел ще се появи конкурентна на Американския пазар, само за сравнение в БГ цената за 159-а 2010г е по-голяма от Mercedes C300 class в USA Buy It Now
$31,999.00 . http://motors.shop.ebay.com/Cars-Trucks-/6001/i.html?Make=Mercedes%252DBenz&Model=C%252DClass&_dmpt=US_Cars_Trucks&_mqf=0&_qfkw=1&_trksid=p4506.c0.m273&_myi=2010 Бах тая 159, струва колкото Mercedes-Benz C-Class AMG в Щатите.:brickwall:

adv_petrov
17-03-2010, 12:05
Аз откакто поживях малко в Щатите си мисля че причината да не продават Алфи, както и други италиански и френски "масовки" там от много години (там от европейските масови марки съм виждал само немски, и то личи че вноса им върви там от доста години - мерцедес, беемве, ауди и фолксваген) и чат-пат някое волво, е американския стандард за многолитражност на автомобилите, качество, сигурност, съотношение цена-екстри и т.н., който за съжаление такива лесно чупещи се и капризни марки няма как да покрият - нито като нови, нито когато вече са втора употреба. На второ място е липсата на интерес на американския пазар към такива автомобили (колите там са големи и широки, с изключение на тойотите и сционите), и на трето - липсата на ресурси и верига която да ги продава и подържа (нещо което е развито от японските вносители и те нямат проблеми да продават евтино).
Държа да отбележа, че американския автомобилен пазар е строго критичен към външни марки автомобили и съм сигурен че в близките 20г. няма как италиански и френски марки да пробият там. Говорил съм на тази тема с един тамошен US студент на който специалността му беше автомобилни двигатели, и на когото даже помогнах да се уреди на стаж в завода на Мерцедес в Щутгарт. Който е живял поне малко в САЩ знае какво искам да кажа, на другите ще им е трудно да повярват, както и да им го обясня.

търтей
17-03-2010, 12:19
Абе не ми я ясно кво се чудите. Що в България нико не кара Додж Рам, например?

Доко
17-03-2010, 12:42
Абе не ми я ясно кво се чудите. Що в България нико не кара Додж Рам, например?

А бе има, 'ма са като Алфите у Америка .:crazy: Тук пари няма за бензин, там се чудят къде да си го горят :brickwall: Те хората нямат битови проблеми като у нас. Не само колите и бензина са им ефтини, а и услугите, и тока, и водата, всичко е по-ефтино, за сметка на това пък заплатите им са големи :smoke:

Lqnkata
17-03-2010, 12:56
Според мен всичко идва от политиката на самата фирма производител. Не става изобщо за самите автомобили.

yori
17-03-2010, 13:07
Не ги карат защото средната 130 килограмова американка като седне в едно МиТо например и борд.компютър ше изпише Overload! :D

Galeano
17-03-2010, 16:24
Не ги карат защото средната 130 килограмова американка като седне в едно МиТо например и борд.компютър ше изпише Overload! :D

Абе не са само прасета има и доста сносни такива.Освен това ако Алфа пробие там, ще е много неизгодно за производителите на резервни части, всички тези производители на носачи макферсони и прочие които тук ги храним с по 300лв на носач, там няма как да съществуват. Алфата ще заминава за моргата със заводските дингили. :pancake:

vaklinator
18-03-2010, 09:36
Та да си дойдем на темата " Защо в USA не карат Алфи ?" Цените на Mercedes и Audi са аналогични в сравнение с европейските, а японците и корейците хич няма да засягам как подбиват пазара. Както по-рано зададох риторичен въпрос за ценатa на Honda CBR1000RR модел 2009 в БГ е 27000лв, а в USA същата от дилър само за 8000$. Нека им е тъпо. :brickwall: При тази ценова ситуация не се сещам Алфа с кой модел ще се появи конкурентна на Американския пазар, само за сравнение в БГ цената за 159-а 2010г е по-голяма от Mercedes C300 class в USA Buy It Now
$31,999.00 . http://motors.shop.ebay.com/Cars-Trucks-/6001/i.html?Make=Mercedes%252DBenz&Model=C%252DClass&_dmpt=US_Cars_Trucks&_mqf=0&_qfkw=1&_trksid=p4506.c0.m273&_myi=2010 Бах тая 159, струва колкото Mercedes-Benz C-Class AMG в Щатите.:brickwall:

Това казах и в предишен мой пост. Не можеш да продадеш кокошка на цената на кон.
В Щатите разстоянията са огромни, пък европейските коли /без шведските/ са гола вода кото издръжливост на малолитражните си мотори. Имам предвид, че живота им е около 200000 км. И то с цената на големи грижи и глезотии. Като сравнение ще спомена само, че свещите на моя бивш Крайслер е препоръчително да се сменят на 100 000 км. Да не споменавам, че двигателя е контруиран със зъбни предавки за задвижване на разпределителните валове, и никой не се занимава да сменя ангренажи или пък да ремонтира глави, заради скъсани ремъци и прочие боклуци.
Маслото на автоматика също се сменя на 100000 и това е всичко, за което собственика се грижи по своята кола.
Забравих за накладките и спирачните дискове, на те са по ....42$ комплект. За носачи и шарнири да не говорим. Ако не ги строшиш при някакъв инцидент, и дума да не става за смяна. Между другото и там има дупки.

RPWWD
18-03-2010, 09:44
Айде, айде, не са толкова скапани европейските коли - това че на километража ти примерно пише 200 000 километра далеч не значи, че не е на 700 000 ;-)

rusiq86
18-03-2010, 11:49
За две години в САЩ една дупка не видях, там пътищата са перфектни. Там даже маслото не сменят и само карат и нямат чупене найстина колите!

SandoOne
20-03-2010, 07:40
Незнам според мене в Америка много по - евтино ще излезе да караш мустанг отколко примерно брера или 159 .... . Тука е обратното караме 159ка за 20 000 хилки примерно докато мустанга на същата година 40 000 примерно ... . Другата разлика е че 3.2 ЖТС харчи по - малко от мустанг ГТ

tonov
21-03-2010, 00:03
Незнам според мене в Америка много по - евтино ще излезе да караш мустанг отколко примерно брера или 159 .... . Тука е обратното караме 159ка за 20 000 хилки примерно докато мустанга на същата година 40 000 примерно ... . Другата разлика е че 3.2 ЖТС харчи по - малко от мустанг ГТ

Дали?

Доко
21-03-2010, 01:18

Ами не ми се вързва нещо, цената на 159 в магазина колко е ? Ето Форд Мустанг колко струва в момента http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/ http://autos.aol.com/cars-Ford-Mustang-2010/specs/ само от $21,395 до $36,395 . Значи купуваш си Мустанга за 30808лв, имаш 2400лв транспорт (контейнер) и около 10000лв мито и ддс. Сметката до тук е 43208 + такса на фирма която да ти подготви документите малко под 1000лв = 44208. И какво си имаме, Фордче с 315 конски сили модел 2010г. Алфа 159 стартира от 48 990лв за 1.9 и стига до 63200 за 2.4 за дизеловите ДВГ, а за 3.2 трябва да се бръкнеш 81400лв http://testdrive.bg/model/159.html . Нямат шанс цените на италианците :roll: И какво се получава, че за цената на най-ефтината Алфа 159 можеш да караш чисто нов Мустанг, даже ще останат и за почерпка :whistle:

п.с. Интересното е, че разхода на Форд Мустанг 4.0 е колкото на на Алфа 159 3.2 :roll:

georgyg
21-03-2010, 11:49
Написано е още на първата страница - НЕ СРАВНЯВАЙТЕ ЦЕНИТЕ В САЩ И ЕВРОПА.

Една и съща кола в Европа е поне 30% по скъпа в ЕС.
А и еко нормита в САЩ са от 94г., като новите еко норми мисля от 2010 или 2011, които влизаха, нямаше нито една европейска марка, която да отговаря на изискванията включително и Мерцедес и БМВ.
А и пазара в САЩ е най-големият в света и съответно ако ММ избива заплатите на служителите си със 1000 коли, то само местния дилър на коли в толям град ги прави вероятно за месец.
Нещата са доста не сравними.

Сетих си преди време, бях постнал статия за Мито 1.4 ТБ, газифицирано в Италия излиза 25 000 лв НОВО.
Хе сега познайте къде е отговора :)

Доко
21-03-2010, 12:35
НЕ СРАВНЯВАЙТЕ ЦЕНИТЕ В САЩ И ЕВРОПА.
:)

Добре де, аз защо си мисля,че цената е "нещото" което определя количеството на продажби, защо да не ги сравняваме. Както някой по-напред писа "Не може да ни продават кокошка за цената на кон". Как японците съчетават качество-цена? А по въпроса за еконормите не съм запознат, но в щатите вредните емисии отделяни от автомобилите винаги ще са повече от европейските поради простата причина, че 3000 кубикова кола там е малолитражка. И в крайна сметка мисля, че за внос на автомобили в америка има големи такси и изисквания за да се защити и толерира родното им производство, и така трябва да е. Просто икономическите закони са направени да стимулират бизнес средата, прост пример е облекченията които правят ако реинвистираш в бизнеса си.

Stoyan Georgiev
21-03-2010, 18:28
нали знаете колко струва чистак нов 370з с всички екстри ?

за да не търсите - 39 000 долара, това е със тунингован оптичен пакет (забравих на коя компания)

тук същата е към 150 хил. лева

разлика в цената - 200%

наааайс

pavlin
22-03-2010, 01:22
Почти всички чужди марки коли които се продават в САщ се произвеждат или на местна почва или в Мексико или в Канада като вносни мита не се плащат, това включва Мерцедес, БМВ, Тойота, Хонда, VW, Хюндай и т.н. За Алфа Ромео плановете са да се произвежда в заводите на Крайслер в Канада.

vaklinator
22-03-2010, 10:22
Почти всички чужди марки коли които се продават в САщ се произвеждат или на местна почва или в Мексико или в Канада като вносни мита не се плащат, това включва Мерцедес, БМВ, Тойота, Хонда, VW, Хюндай и т.н. За Алфа Ромео плановете са да се произвежда в заводите на Крайслер в Канада.

Адски много са закъсняли с плановете. За съжаление фиат груп не могат да предложат задоволително качество на американците, а никой не иска да си купи трошлива кола тип еднодневка на цени като за космическа совалка.:evilsmiley:

stefoo
22-03-2010, 10:42
в крайна сметка мисля, че за внос на автомобили в америка има големи такси и изисквания за да се защити и толерира родното им производство, и така трябва да е. Просто икономическите закони са направени да стимулират бизнес средата, прост пример е облекченията които правят ако реинвистираш в бизнеса си

тука си много прав колега америка и япония имт договор за доброволно ограничение на броя автомобили които изнасят за другата държава с цел толериране на местното прозиводство.японеца има качество цена докато при жабарите го няма

alfa racer GTA
23-03-2010, 19:43
Адски много са закъсняли с плановете. За съжаление фиат груп не могат да предложат задоволително качество на американците, а никой не иска да си купи трошлива кола тип еднодневка на цени като за космическа совалка.:evilsmiley:

Мине не мине време някой измъдри някое "яйце"защото:

1.Американците с анационалисти с ръка на сърцето;

2.На американците меко казано не им пука колко гори колата им.Те са с един от най евтините бензини в развития свят.НЯМАТ ДИЗЕЛОВИ автомобили и не карат такива.Всичко е бензин.Когато започна петролната криза по време на войната в Ирак вице президентът на ГМ в едно интервю пред СНН зави, че те не правят малолитражни автомобили за САЩ и единственият опит който имат е от поделението им на Опел в Европа, от което смятат да вземат двигатели горещи по-малко бензин.На въпроса на водещият дали не превиждат производството на дизелови автомобили отгховора беше, че са правили проучване, но психиката на американеца не можела да възприеме, че трябва да се реди на опашка от задната страна на бензиностанцията където са дизеловите колноки и където ще трябва да заедно с камиони ...
Търсенето на малолитражни и икономични автомобили се удовлетворява от японските марки производители...

3.Американците обичат големи, просторни и широки автомобили.Ако видите изледвания за средното тегло на американеца(особено жените им-наричат ги КИТОВЕ) ще разберете че е около и НАД 100кг.Когато видят накой с нмормално по нашит естандарти тегло, те го питат защо е толкова слаб, дали не е болен?!?!!!!Не виждам как в една 159 ще се съберат 1 мъж една ЛЕЛКА и 2(да не говорим за повече) мастити отрочета.Алфа ромео е спортен тип автомомобил, а не автомобил за китове-мастити лелки

4.Американските автомобили голямата си част по дължина от 2-те страни на шасито си имат вградени направо едни греди като релси на влак.Тежки автомобили нали трябва да издържат лелките, няма да се усука шасито от 2-3 лелки седнали в автомобила(то си е направо автовлак за прасета) с общо тегло между 200 и 350-360 кг.Тези манекенки които гледате по американските филми ги нямат в САЩ по улиците, за тях това е лукс, а за някои(повечето от тях) с изкривено консуматорско съзнание те са болни защото не са достатъчно охранени.

Ако италианците трябва да правят семейни автомобили за САЩ това трябва да под марката ФИАТ или в най добрият случай Ланчия.Алфа е със спортно сърце:go: и затова няма как да му сложат "влакови релси" за пренос на китове.:pig:

Що се отнася до това кои спотрни коли са боклуци питайте Динко Динев за купения от него тунингован додж вайпър(на по-малко от 500км пробег) с 1200 конски сили и надпис на задния капак "Especially for mr. Dinev" дали успя през 2008 година да го кара на собствен ход от гаража ди до изложението което организира в Слънчев Бряг всяка година-развали се по средата на пътя(по-малко от 2км) и го връна в гаража като вместо него взе италинско ферари.Всеки може да прави автомобили с мощни двигатели(и кьонинсег се развали при първия опит за демонстрация от топ гиър, макар че предварително "го бяха подготвили" от фирмата производител за демонстрацията), но единици могат да направят автомобил със спортно сърце и това са италианците.

Galeano
23-03-2010, 20:11
Колега незнам кой какво яйце е изръсил, ама тия небивалици дето си писал ми звучат като - не съм ял салам ама съм гледал как го ядат. Като не могат да се поберат(китовете) в алфа 159 изненадващо как се побират в БМВ 1и3, Мерцедес-Цклас, Ауди А3 които жънат високи продажби там. А по това ,че на някой си вайпъра бил шит , е несериозно да заключаваш за цялата спортна концепция на америка. Като гледаш Топ гиър погледни епизода с корвета срещу ферарито там се вижда кой кого. За дизеловите автомобили, не само , че са разпространени , ами има алтернативи на ток, пропан бутан и метан.

Доко
23-03-2010, 21:12
не съм ял салам ама съм гледал как го ядат..

Т'ва ми хареса :dance:

M.Gruev
23-03-2010, 21:50
Америка е голяма страна и разликите между две места там могат да са от земята до небето. Заради което мненията на хора, които са били там могат да се различават драстично едно от друго. Това не значи че са грешни. Че има доста големи хора там има, но това не означава, че човек като кацне на летището и влиза в зоопарк.
Колите им са по 3 тона и по 6 метра далеч преди да се появи стериотипа за "американците-китове", който колегата описа. При тях улиците са широки и прави, а разтоянията големи. Това което им е нужно е автомобил пригоден за дълъг път, затова и се цени комфорта. За двигателите да говорим много много няма смисъл, горивото е безбожно евтино по техните стандарти, а еко нормите не стоят на дневен ред като в Европа. Ако бензина тук беше 50 стотинки литъра и нямаше 10 закона, които да ме дуят заради това че карам мощна кола, е сигурно сега нямаше да карам дизел, а нещо 300 коня. Нека се обърнем и към цените на колите там. Това което струва най-много на един производител е не самият автомобил, като сглобка и части, а неговото разработване. Kато започнем от новите технологий, които се вкарват в автомобила и стигнем до еко норми, норми за безопастност, на които трябва да отговаря etc,etc… Тези неща са на доста различни нива в Европа и Щатите, а струват много пари. Отделно масовия американски автомобил използва технологий, които не са "последен писък на модата". Добър пример за това са пикапите, които там масово се карат. На външен вид са супер, изглеждат "гъзарски" за това не споря, но тези "камиончета" са на рама и 2 твърди моста и това ако не е стара концепция, незнам… И хубави автомобили имат, но цените им не са бог знае, колко по-ниски от тези на вносните европейски автомобили. Най-накрая стигнахме и до математическата част ;) Всичко в крайна сметка опира до количеството продадени бройки от определен модел. Това към което производителя се стреми най-вече е покриването на разходите по създаването на модела. След като тези разходи са покрити, ако изобщо бъдат покрити започва истинското „правене на пари“. С други думи на американския пазар се разчита на размера на продажбите, а не на печалбата от индивидуалната бройка. Това е и може би основната причина за разликата в цените между колите в Европа и в Щатите. Разбира се има още множество фактори и причини за това, които нямам намерение да изброявам в и без друго много дългия си коментар по темата. Алфа Ромео не е марка която се слави с големи продажби, също така по дух и характер се различава коренно от голяма част от автомобилите на американския пазар. Това е автомобил за ценители, а не за масово потребление. Предвид тези неща не е учудващо, че марката не може да се наложи там.

Galeano
23-03-2010, 22:31
Алфа Ромео не е марка която се слави с големи продажби, също така по дух и характер се различава коренно от голяма част от автомобилите на американския пазар. Това е автомобил за ценители, а не за масово потребление. Предвид тези неща не е учудващо, че марката не може да се наложи там.

Собственик на БМВ би заявил същото,с изкл. на това с продажбите. Автомобил за ценители бих нарекъл "гран туризмо" но не бих казъл същото за 156 примерно. Освен ако в нашия град не е пълно с ценители. :) Освен нашата марка има и редица други европрейски със същия статут там.

BLUE1
23-03-2010, 22:53
Скоро не само американците няма да карат Алфа.

pavlin
23-03-2010, 23:31
японеца има качество цена докато при жабарите го няма

Да ама не виж какво става в момента с Тойота, масово я съдят за технически повреди и точно на американският пазар.

Доко
24-03-2010, 00:03
Да ама не виж какво става в момента с Тойота, масово я съдят за технически повреди и точно на американският пазар.

Е, в момента, ама колко години си продават в щатите и мисля,че за 2002 Камри беше най-здравата кола според статистиката на дилърите, дала е най-малко дефекти. Я се замисли колко дела щеше да има срещу Алфа, ако се продаваше през това време? :dunno:

rusiq86
24-03-2010, 01:18
В Сащ като има зима, има много сняг, пътищата са идеални, няма дупки, прави, магистралите уникални. За какви жени от по 100кг се говори, както и тук има и пълнички, но доста голям % са си в нормите.
Горивото си е ефтинко два пъти от тук.
Дизел си се кара, и си се зарежда както тук точно до бензина, четох големи глупости, от хора които и понятие си нямат явно.
Пикапите са страхотни машини, големи, проходими, вършат работа като решиш да си купуваш хладилник, да си караш байка в нивята и за какво ли не още. Толкова е комфортен, че ми се е случвало да кача бордюр и даже неразбрах, все едно нищо не е станало.
Двг им са много качествени, те дори масло не сменят често, и няма чупене тези машини. Това са си глупости, алфа никога няма да пробие пазара там, просто не е достатачно качествена. Нивото на горивото и качеството на колите в в пъти по-добро от тук!!!

Ivan_Calibra
24-03-2010, 13:39
В Сащ като има зима, има много сняг, пътищата са идеални, няма дупки, прави, магистралите уникални. За какви жени от по 100кг се говори, както и тук има и пълнички, но доста голям % са си в нормите.
Горивото си е ефтинко два пъти от тук.
Дизел си се кара, и си се зарежда както тук точно до бензина, четох големи глупости, от хора които и понятие си нямат явно.
Пикапите са страхотни машини, големи, проходими, вършат работа като решиш да си купуваш хладилник, да си караш байка в нивята и за какво ли не още. Толкова е комфортен, че ми се е случвало да кача бордюр и даже неразбрах, все едно нищо не е станало.
Двг им са много качествени, те дори масло не сменят често, и няма чупене тези машини. Това са си глупости, алфа никога няма да пробие пазара там, просто не е достатачно качествена. Нивото на горивото и качеството на колите в в пъти по-добро от тук!!!
Много точно казано

pavlin
24-03-2010, 15:13
Алфа определено има място на американския пазар, затова има и съвсем реални планове за завръщането и. Тя съответно ще бъде в категорията на БМВ, Ауди, Акура, Инфинити и т.н.
Тези коментари за гредите в каросериите на пикапите и леките коли са пълни глупости. Също така тук маслото се сменя много по-често, на всеки 3000 мили което е около 5800 км. В САщ освен големи коли доста успешно се продават и малки такива като Мини например. Коли на газ и метан няма. В последно време след скокът на цените на бензина тенденцията е да се карат по-малки коли или такива с алтернативно гориво като етанол дори и дизел, също така и хибридни автомобили.
Качеството на американските модели не е от най-добрите но това не е защото използват остарели технологии ами защото се опитват да намалят себестойността и влагат по-евтини материали. Преди около година автомобилостроенето в Сащ беше в сериозна криза, сега като че ли са на път да излезнат от нея. Най-добри показатели има Форд в последно време.

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:04 ----------

Е, в момента, ама колко години си продават в щатите и мисля,че за 2002 Камри беше най-здравата кола според статистиката на дилърите, дала е най-малко дефекти. Я се замисли колко дела щеше да има срещу Алфа, ако се продаваше през това време? :dunno:

Тези статистики са много относителни и са си просто опити за реклама. Въпреки всичко като процент най-много продадени коли в САщ си остават американските.

rusiq86
24-03-2010, 15:22
Коли на газ верно няма. За маслото, еми аз за две години пребиваване от контакти с над 10 американски граждани, сиго макс двама знам да си го сменят, др даже не се сещаха...затов мога да поспоря, явно познатите са ти добросъвестни, при мен не бяха, да не говорим че от над 10 работни коли, никой не се сещаше, че това масло не е за цял живот. Но нямаха чупене, само каране и пълнене и това си беше, евала им правя!!!
Алфа има концепция за пазара в САЩ, но честното ми мнение е че никога няма да пробие, не е за там просто. Карат се малки коли, ама си е рядко това. Повечето такива са първа кола на некой тъкмо взел книжка (мой наблюдения). Доколкото съм осведомен цената на галон е ефтинка, е за американеца винаги е скъпо, нищо че за един ден работа си пълни резервоара.
От европейските марки пазар има за мерцедес за мен лично. Другите са си индивидуални случаи, които не надброяват много.
За справка исках да си купувам мотор 2008 лятото ямаха р1, топ версията, която в Бг струваше 25к лв, а в САЩ от магазин бе едва 8к $.

pavlin
24-03-2010, 15:54
Когато една кола се купи нова или на лизинг минава задължителни техн. прегледи на които се сменят масла, филтри и т.н. Обикновенният американец въобще не му пука какво точно правят на тези прегледи и затова явно е неинформиран. Някои модели като БМВ и Мерцедес използват специални масла с дълъг пробег. Освен Мерцедес от вносните модели успешно се продават БМВ, Ауди, Акура, Лексъс, Инфинити и т.н. все клас луксозни.
Във Флорида сняг няма но пътищата са задоволително чисти и в добро състояние.

Galeano
24-03-2010, 16:15
Това ,че не сте виждали LPG НЕ значи ,че няма. Ще ви дам жокер, на такива коли задния номер е боядисан в светло синьо! А метан се използва масово в автобусните линии на градския транспорт.
http://www.autoweb.com.au/cms/A_55477/title_Toyota-Introduces-LPG-Option-for-Camry-and-Avalon/newsarticle.html

Доко
24-03-2010, 16:40
Тези статистики са много относителни и са си просто опити за реклама. Въпреки всичко като процент най-много продадени коли в САщ си остават американските.

За коли ли ще си говорим, или за камьони ? Принципно 50% от дяловия пазар на превозни средства (МПС) в щатите се държи от SUV и Truck - ве. В останалите 50% си мисля, че японците доста здраво са стъпили, а от дяла на японците си мисля, и не знам за реклама ли става въпрос, но Toyota-Lexus заемат по-голямата част на пазара.
А за горивата доколкото придобих представа карат леки автомобили на бензин, дизел няма. Големи камьони на нафта, и някои SUV пикапи. На газ мисля, че карат лимозините и такситата във Вегас .
Аз със сигурност знам, че маслото на автомобилите в щатите се сменя по-препоръка на сервизи (оторизирани и неоторизирани) на 3000 мили, а също така знам случаи на американци които от закупуване на автомобила първа смяна правят на 35000мили, и то случайно влязъл в сервиз за накладки. Като го попитали дали скоро е сменял масло, човечеца просто казал, че си е купил колата от магазина и маслото било ново.........:unsure: Карал е Lincoln Continental.

rusiq86
24-03-2010, 17:37
а също така знам случаи на американци които от закупуване на автомобила първа смяна правят на 35000мили, и то случайно влязъл в сервиз за накладки. Като го попитали дали скоро е сменял масло, човечеца просто казал, че си е купил колата от магазина и маслото било ново.........:unsure: Карал е Lincoln Continental.
Ето затова говоря :). И не говорех за нови обслужени коли колега, а такива с изтекла гаранция!!!
БМВ и ауди много малко съм виждал, живях близо до Бостън. Говоря за стари коли на повече от няколко коли, еми честно забреавят що е това масло. Но въпреки това нямат чупене, евала просто.

pavlin
24-03-2010, 19:31
За коли ли ще си говорим, или за камьони ? Принципно 50% от дяловия пазар на превозни средства (МПС) в щатите се държи от SUV и Truck - ве. В останалите 50% си мисля, че японците доста здраво са стъпили, а от дяла на японците си мисля, и не знам за реклама ли става въпрос, но Toyota-Lexus заемат по-голямата част на пазара.
А за горивата доколкото придобих представа карат леки автомобили на бензин, дизел няма. Големи камьони на нафта, и някои SUV пикапи. На газ мисля, че карат лимозините и такситата във Вегас .
Аз със сигурност знам, че маслото на автомобилите в щатите се сменя по-препоръка на сервизи (оторизирани и неоторизирани) на 3000 мили, а също така знам случаи на американци които от закупуване на автомобила първа смяна правят на 35000мили, и то случайно влязъл в сервиз за накладки. Като го попитали дали скоро е сменял масло, човечеца просто казал, че си е купил колата от магазина и маслото било ново.........:unsure: Карал е Lincoln Continental.

Говоря ти като цяло за продадени автомобили, това включва всички модели. За 2009 г. която беше катастрофална за американското автомобилостроене, първи по продажби са GM С 18.8% Тойота с 16.9% и трети и четвърти са Форд и Крайслер с 13.8% и 10.9%.
Като дял най-голям е на леките коли следвани от пикапи и луксозни СУВ. Сега продажбита на Тойота падат катастрофално и Форд се приближава по продажби на GM.

alfa racer GTA
13-05-2010, 11:42
Колега незнам кой какво яйце е изръсил, ама тия небивалици дето си писал ми звучат като - не съм ял салам ама съм гледал как го ядат. Като не могат да се поберат(китовете) в алфа 159 изненадващо как се побират в БМВ 1и3, Мерцедес-Цклас, Ауди А3 които жънат високи продажби там. А по това ,че на някой си вайпъра бил шит , е несериозно да заключаваш за цялата спортна концепция на америка. Като гледаш Топ гиър погледни епизода с корвета срещу ферарито там се вижда кой кого. За дизеловите автомобили, не само , че са разпространени , ами има алтернативи на ток, пропан бутан и метан.

Колега "мъдренето" е от теб, явно освен другото си и сляп за да пропуснеш разликата в кубатурата.За този епизод за който говориш се сравняват на старт, пробег и спирачен път ферари с 3500 кубиков двигател и корвет с 6900кубиков двигател, ти ако това наричаш "кой кого"....

Хамериканците сега произвеждат "спортни" коли, когато започнат да прозвеждат спортни автомобили с двигател с еднаква кубатура с италианските спортни автомобили и без турбо/компресор и бият италианските тогава се обади.Дотогава сравнението ще е 6900кубиков корвет срещу 3500 кубиково ферари...Щот толко могат.
Затова във формула 1 няма нито един американски производител който да участва...., а в тяхната "формула" всики "болиди" са с турбо и ограничителен клапан на мощността на двигателя, който се задейства при достигане на тази мощност с цел да не я надхвърли и конските сили над ограничението отлитат във въздуха...Целта им е реклама на спонсорите на отбора който се състезава, така и споснорите са доволни и пари ще има за отбора и ако могат да победят добре, във Формула 1 е точно обратото спонсори на отбора в масовият случай са самите производители на автомобили-фиат, ферари, БМВ, мерцедес, хонда и др., като целта е косвената реклама при победа както при конструкторите/производителите така и при пилотите.единствено напоследък се появиха няколко отбора -имаше един индийски(явно някой чичко паричко е решил че има излишни пари за харчене) споснорирани от милиардер. Да си чувал в хамериканската формула за класиране на при конструкторите/производителите.

При спортните автомобили единствените които могат засега при автомобилите без компресор/турбо да конкурират италианките донякъде са германците с порше, и мерцедес а АМГ и БРАБУС тунинг, ауди също, но те като собственици на ламборджини използват преработена версия на ламбо двигател в "С" и "РС" сериите си и сортните им купета...БМВ имат през посаледните години изключително добри бензинови битурбокомпресор двигатели в 5-та серия-2000куб. двигател от 0 до 100 за 5.5. секунди(по данни на производителя)...

Използването на природен газ като гориво/етанол започна след 2001 година, когато в резултат на войната с Ирак цената на петрола скочи и първите които започнаха да използват алтернативните горива бяха големите таксиметрови фирми в Ню Йорк...

Хамериканците НЕ СА ВИНОВНИ просто толко могат...:hehehm:

vaklinator
13-05-2010, 14:27
Колега "мъдренето" е от теб, явно освен другото си и сляп за да пропуснеш разликата в кубатурата.За този епизод за който говориш се сравняват на старт, пробег и спирачен път ферари с 3500 кубиков двигател и корвет с 6900кубиков двигател, ти ако това наричаш "кой кого"....

Хамериканците сега произвеждат "спортни" коли, когато започнат да прозвеждат спортни автомобили с двигател с еднаква кубатура с италианските спортни автомобили и без турбо/компресор и бият италианските тогава се обади.Дотогава сравнението ще е 6900кубиков корвет срещу 3500 кубиково ферари...Щот толко могат.
Затова във формула 1 няма нито един американски производител който да участва...., а в тяхната "формула" всики "болиди" са с турбо и ограничителен клапан на мощността на двигателя, който се задейства при достигане на тази мощност с цел да не я надхвърли и конските сили над ограничението отлитат във въздуха...Целта им е реклама на спонсорите на отбора който се състезава, така и споснорите са доволни и пари ще има за отбора и ако могат да победят добре, във Формула 1 е точно обратото спонсори на отбора в масовият случай са самите производители на автомобили-фиат, ферари, БМВ, мерцедес, хонда и др., като целта е косвената реклама при победа както при конструкторите/производителите така и при пилотите.единствено напоследък се появиха няколко отбора -имаше един индийски(явно някой чичко паричко е решил че има излишни пари за харчене) споснорирани от милиардер. Да си чувал в хамериканската формула за класиране на при конструкторите/производителите.

При спортните автомобили единствените които могат засега при автомобилите без компресор/турбо да конкурират италианките донякъде са германците с порше, и мерцедес а АМГ и БРАБУС тунинг, ауди също, но те като собственици на ламборджини използват преработена версия на ламбо двигател в "С" и "РС" сериите си и сортните им купета...БМВ имат през посаледните години изключително добри бензинови битурбокомпресор двигатели в 5-та серия-2000куб. двигател от 0 до 100 за 5.5. секунди(по данни на производителя)...

Използването на природен газ като гориво/етанол започна след 2001 година, когато в резултат на войната с Ирак цената на петрола скочи и първите които започнаха да използват алтернативните горива бяха големите таксиметрови фирми в Ню Йорк...

Глупости. Затова ли американските двигатели са кото нови дори и на 1 милион мили, а европейските малолитражки се сдухват на 300К?

mirchozo
13-05-2010, 14:29

Не че толкова могат, просто са на принципа наШТо е най-убаото, и понеже норода е тъпичък и е свинкал да върви по релси и си кютат така.

Е как няма да са нови, те почти не са напрегнати, важното е да има литри под капака, пък това че няма да се ползват никога, това е друга бира.

Stoyan Georgiev
13-05-2010, 14:34
Глупости. Затова ли американските двигатели са кото нови дори и на 1 милион мили, а европейските малолитражки се сдухват на 300К?

различна философия на ползване

познавам няколко Хамериканци както ги наричате и за тях не е проблем да карат 20 годишна кола, стига да върви и да е комфортна.

и са ми казвали как автобусите не 15 ами 30 години се използват и не им пука, че не е най-новото - нали работи, защо трябва да се наливат излишни пари да се купува нов автобус ? - да харчи 2 пъти по-малко, ама нали стария вече си е избил парите няколко пъти, а пък ще се продаде/рециклира на безценица... защо да дават 70-80 хил ук долара за нов ?

alfa racer GTA
13-05-2010, 16:25
Не че толкова могат, просто са на принципа наШТо е най-убаото, и понеже норода е тъпичък и е свинкал да върви по релси и си кютат така.

Е как няма да са нови, те почти не са напрегнати, важното е да има литри под капака, пък това че няма да се ползват никога, това е друга бира.

+++1. Наистина са тъпи и са свинкали.Ходят на работа, спят и свинкат(особено това последното пред телевизора го правят ежедневно след работа).Свинкането пред телевизора води до най-разпространената хамериканска болест-затъпяване.Когато ходите по америката се пазете от свинкането...

За такива като тях Цезар е казал че искат "хляб и зрелища"(шоу-както казват хамериканците)...

Литрите ги ползват за да горят бендзин, поне това могат...

rossenvn
13-05-2010, 19:08
Не знам къде са ходили някои колеги и с хора от каква прослойка са комуникирали. Сякаш са били само по гетата. Но пък всеки е прав да вярва на каквито митове си иска /включително и аз/. Относно литрите на двигателите, които не се използват аз имам друго мнение. Особено на магистрала. Особено ако караш 2 часа в едната посока до работа всеки ден. Тия големи и комфортни коли може и да нямат поведение на ферари, но след пътуване от 600 мили слизаш от колата все едно си се качил преди 15 мин. Карат си хората автоматици и не им пука. Ама нека им е гадно, ние ще караме гоуф 2, 1,4 и ще ги мислим за тъпи :knock:

п.п. Верно в Тексас са дебели, но има и други щати, и не са много по-зле от България.
п.п.п. Ааа.... и да допълня, че по моите наблюдени БМВ си е лукс, дори и за хора с $4-6 хил. месечен доход. Малко са си стиснати.

pavlin
14-05-2010, 00:30

Тия вицове където ги разказваш могат да разсмеят всеки един американец. Европейското е по качествено и това е истината.Митът за ненапрегантите двигатели въобще няма да го коментирам, защото явно се отнася за " Приказки от 1001 нощ".

Относно останалите мнения, много ми е интересно как хора които са били в Америка за по няколко месеца и то най-вероятно в някое затънтено място след това правят генерални изводи за цялата нация и за начина им на живот. И друг път съм го повтарял че стереотипи от рода "американците са тъпи и дебели" е признак на ограничено мислене. В тази голяма страна има както много богати хора, така и средно богати така и бедни. По същия начин някои от тях са много-добре образовани, някои не толкова.Също така не си мислете че не карат скъпи и луксозни автомобили. Напротив това е може би най-големият пазар на такива. Просто хората не разсъждават така че ако имам $10000 на куп ще си купя БМВ на пет години.

cyberhill
14-05-2010, 09:24
Ние пък щото сме много умни, та за това сме на този хал...... :) ( Малко off )

Според мен, при тяхните мащаби е нормално да се насочат към 8 хил кубика примерно. С един голф TFSI 1,4 като мине от Изток на Запад два пъти и айде....
При яка експлоатация, при максимална надежност , май варианта много кубици , атмосферка и без ECU, не е ли по добрия вариант.
1,4 TFSI ( примерно говоря ) вероятността да се счупи ( я трубо , я комперсор я ECU ) по средата на нищото , не е ли по-голяма, от някакаъв кадилак 6000куб 83-та ? :)

Не съм бил в USA, просто се опитвам да мисля рано сутрин :D

Stoyan Georgiev
14-05-2010, 10:46
чай сега , ти да не мислиш, че колите им аса 83та ;D и че нямат ECU :no:

Galeano
14-05-2010, 11:02
Колега "мъдренето" е от теб, явно освен другото си и сляп :

Те, и хората дето са правили предаването са слепи като мен и не знаят какво е кубатура и мощност, Благодаря дето ми разясни за автомобилните спорове, аз досега формула 1 не бях чувал. Такива като теб дето се изказват мъжки за многомилионна нация като американците и ги поставят под общ знаменател са ми ясни!

cyberhill
14-05-2010, 11:14
Принципно говоря. Колкото по - сложно е едно нещо , толкова "по-лесно" се отремонтира :) , нали така ? :)

rusiq86
14-05-2010, 11:26
Живял съм доста време в Бостън, и мнението ми е кактоказа един колега, че както има интелегентни, така и има и малоумни такива. Като ворите преобладават.
Карат коли с мн литри, защото галона им е без пари, да не говорим, че сега казват мн скъпо. Ако на тяхните заплати галона стане 20$ ще има само малолитражки.
Има мн скъпи коли там, не карат само дараци естествено. На фона на една 2500-3000$ заплата месечно, която аз получавах, докато пребивавах, мисля си е нормално това. Имахме една работна кола Форд Екскърцан, гореше над 30 литра бензин, ето това си беше разхищение, същите кубици дизел форд ф350 гореше не повече от 18 литра, вс това с трейлър отзад естествено. Еми разхищение, но имайки впредвид цената на горивото кво толкова.
Има интелегентни хора определено. Всеки с малко повече сиво вещество има шанса да стане нещо повече там, това е уникално.
Др истина е, че живеят малко като ботове, и съм комуникирал с различни прослойки, от шефа ми бивш сенатор на щата Мейн, представителя за щата Мейн на Джон Гиар, до един колега уж беден, караше форд 190 кс, всеки ден по 20$ за макдоналдс, плазма в тях и сони и какво ли не, а беше определено от бедните :) забавно нали.

За дебели, има мн дебели, дори изродени, виждал съм в wallmart огромен по размери, неможе да ходи, но на малка количка и все при сладкишите. Но си има мн стройни хора определено. Абе не са лош народ, просто имат различни ценности, обичат мн семейството си, винаги след телефонен разговор си казват обичам те и такива.

RPWWD
14-05-2010, 13:40
Ние пък щото сме много умни, та за това сме на този хал...... :) ( Малко off )

Според мен, при тяхните мащаби е нормално да се насочат към 8 хил кубика примерно. С един голф TFSI 1,4 като мине от Изток на Запад два пъти и айде....
При яка експлоатация, при максимална надежност , май варианта много кубици , атмосферка и без ECU, не е ли по добрия вариант.
1,4 TFSI ( примерно говоря ) вероятността да се счупи ( я трубо , я комперсор я ECU ) по средата на нищото , не е ли по-голяма, от някакаъв кадилак 6000куб 83-та ? :)

Не съм бил в USA, просто се опитвам да мисля рано сутрин :D

Прав си. За да се продават нашите автомобили там, ще трябва да ги обзавеждат с крайслерския пентастар, че иначе малолитражката 3,2 JTS никой няма да я погледне ;-) А, и да махнат всички писукащи, свирукащи и непотребни никому датчици.

cyberhill
14-05-2010, 14:41
Та колко викаш струва нашата малолитражка...? :D
Дай да сравняваме като цени на краен продукт.

Исках ( явно не съм се изразил правилно ) да кажа по повод многото литри там, че до някъде това гарантира по голяма здравина, за сметка на разход ( което явно не е проблем ).
Там растоянията са по-големи , експоатационните условия са по различни ( имам в предвид преходи ). В европа е съвсем различно.
Тенденцията е намаляне до под 1000куб явно. Аз не съм фен на този тип двигатели... много коне малко литри, но не мога да спра явния прогрес и целта за икономия на гориво и увеличаване на разходи по обслужване.
Според мен всички са наясно, че новата Е класа , няма да изкара толкова километри колкото старата ( 1993 год примерно ), нали? :)

pavlin
14-05-2010, 20:45
Явно трябва да се разсеят и други митове които битуват в България.
Най- продаваните леки коли в САщ като Тойота корола и Хонда сивик са под 2 л. Останалите масово продавани коли са между 2- 2.5 л. Вярно е че се карат и такива с по-големи двигатели но не са така масови както ги изкарвате. На VW най-продаваният модел Джета е с 2 л. двигател.
Американците не пътуват всеки ден или през ден от един щат в друг. Средният пробег на шофьор за година е около 10-12000 мили което е 16-20000 км. Това може би е малко повече за България но може би почти толкова колкото в Германия или Франция.
Колегата където е бил в Бостън явно е работил за Джон Диар производител на трактори а не за Джон Геар.

virusalfa
14-05-2010, 22:37
Най-добрата американска машина е Шевролет.Как си представяте да тръгнат на път и да карат с часове наред в европейска таратайка?Много уважавам Шеви,Кадилак и Понтиак.Тук имаше един Севил дизел към 5.0,в пъти работи по-тихо от европейски дизел.

rossenvn
15-05-2010, 06:48
Явно трябва да се разсеят и други митове които битуват в България.
Най- продаваните леки коли в САщ като Тойота корола и Хонда сивик са под 2 л. Останалите масово продавани коли са между 2- 2.5 л. Вярно е че се карат и такива с по-големи двигатели но не са така масови както ги изкарвате. На VW най-продаваният модел Джета е с 2 л. двигател.
Американците не пътуват всеки ден или през ден от един щат в друг. Средният пробег на шофьор за година е около 10-12000 мили което е 16-20000 км. Това може би е малко повече за България но може би почти толкова колкото в Германия или Франция.
Колегата където е бил в Бостън явно е работил за Джон Диар производител на трактори а не за Джон Геар.

Напълно съм съгласен, но все пак да не забравяме, че поне 50% от пазара на автомобили се държи от траковете, а може и повече да са. А тия сув-ове са повечко от от 2 л.

cyberhill
15-05-2010, 08:38
А някой знае ли каква е средната кубатура изпозвана в EU ?
Говорим само за бензин...

pavlin
15-05-2010, 17:55
Напълно съм съгласен, но все пак да не забравяме, че поне 50% от пазара на автомобили се държи от траковете, а може и повече да са. А тия сув-ове са повечко от от 2 л.

След поскъпването на бензина рязко намалява продажбата на СУВ и пикапи. Новата тенденция е СУВ да се прави на олекотена платформа и да ползва по-малки двигатели. При пикапите започват да се използват различни видове хибридни двигатели.

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:50 ----------

Най-добрата американска машина е Шевролет.Как си представяте да тръгнат на път и да карат с часове наред в европейска таратайка?Много уважавам Шеви,Кадилак и Понтиак.Тук имаше един Севил дизел към 5.0,в пъти работи по-тихо от европейски дизел.

Американският дизел е в пъти по-назад от европейския дизел. Кадилак, шеви и Понтиак дават прекалено много дефекти, специално Понтиак е вече свален от производство.

mayhem
16-05-2010, 04:41
колко от вас са кандидати за зелена карта????

mayhem
16-05-2010, 04:41
колко от вас са кандидати за зелена карта???? ако утре я получите уверявам ви , че ще останете само със спомените за алфите си. вчера се залафих с едно ченге и човека ми каза арабия-знам, че обичаш да натискаш педала на газта ама новите ни радари засичат от 2 мили-нема дъжд,снег, радар детектор или антирадар-вътре си! е за къв уй ти е бърза кола като 55мили/ч е щатската максимално допустима скорост...живея в уестчестър, ню йорк-тука са концентрирани парите на най-богатите хора в света-къщи с по 4 гаража и отделна къща са слугите-има арабски шейхове, японци и каква ли не сбирщайн милиардери. ходат по улиците с анцузи от 15 $ и една дебелана не съм видел още-само манекенки...дебеланите са бедните и низшите духом. днес бех на гости на една дама, дето е модела на куклата барби и трее да ви кажа , че на 65 год. изглежда като българка на 30-35... в гаража и-порше карера 88'ма 6 цилиндров боксер на вид като от магазина, мерджан кабрио АМГ, 2 бр, харлейя и ягуар за официялни излизания...тука е студенко още, ама басейна циркулира водата да не загрозява двора като неква яма...
много повърхностно се исказвате и за колите-малолитражки е пълно-мини купърчета, хондички, сциони некви квадратни-и 8ц компетиционе има по улиците и ламбота и мазаратита и квото ще човек.
дразнещото е обаче като казвате американците тва, онова...американците са по резерватите в монтана-другото почти 300 млн. население е световен сбироток от секви националности и винаги белокожия човек е в основата на всеко говно-най -вече британците от самото начало и до днес...а защо нема алфи-'96 та правителството решава да нема алфи и точка. като при тато-нема кадилаци-волга и тва е-икономика и "свободен пазар"...за тва в бг се ядат гръцки ябълки и турски домати,холандско телешко и свинско поне наште управници си играят с тъпотията на българина-погледнете в гърция за какво иде реч-протести сека седмица за сека дреболия -а в бг последния по мащабен протест беше '97-ма и кво -строшихме мерцедесите пред парламента и онеа си купиха нови а протестиращите премръзнаха или бидеха смачкани от бой в районните... разбирайте , че никой няма интерес България да е развита държава заради географското си местоположение-таа държава трее да се подържа като един остров на тъпотията иначе ставаме опасни..
и честно казано не виждам голяма разлика в манталитета на един българин и американец-потребители-обаче битието определя мисленето-американеца има и си трае, българина нема, иска да има и си трае, а където трее да лае гъз лиже...
заболеха ме очите докато изчета 10 страници мнения-само Доко и още 1-2ма юзери май имат идея за живота от нещата... не искам да бъда субективен и ако съм обидил някой се извинявам но се имам за не много глупав и като такъв не бих се върнал в бг освен ако не ме депортират.

rusiq86
16-05-2010, 10:31
Работил съм за бивш сенатор, а просто дружка му бе представителя на Джон Диар (и за него работих малко).
Абе америка си е др бира. Едни от най-хубавите ми години. След 3 седмици отивам отново. Лошо немога да кажа. Колите са надеждни...просто нашата марка не е достатъчно здрава и надеждна за там..ще се отсвири бързо.

siniqtzmey
16-05-2010, 11:45
Едно време имаше предаване Кога ще ги стигнем Американците.Много интересни коментари относно битието на Американците,тука гледам че и с гърците ни сравнявате те вече го отнесоха големия,ама е наивно да се мисли че като вдигнем целия народ на стачки и митинки ей така магически ще се управим,просто не трябва да ни управляват такива боклуци като знете кои(да не ги изброявам)и малко да се промени манталитета.
А сега по темата rusiq86 защо си мислиш че Алфа не произвежда на надеждни коли,Краислер и Форд да не са по надеждни,от една 156-ца ли си правиш извода,а и колите които ще стъпят там още не сме ги и видели.

rusiq86
16-05-2010, 13:52
Не си правя изводите от 156-цата, защото ако си ги правех по нея, щях да твърдя, че е изключително надеждна и безпроблемна кола, няма такава.
Просто имам лични наблюдения хърху колите, който се карат там и тук.
В Бг сега карам новата ц-класа на бащата, едно ванче ситроен, работно и моята белисима.
Там съм карал дълго време форд екскържан бензин, форд ф350 дизелче, силверадо и едно тахо. И наблюденията над колите на колеги в САЩ и тук на близки и приятели.
Алфа не е достатъчно надеждна за тяхните пазари, няма да намери пазарна ниша, която да запълни, и ще е без успех, първо заради цената на колата, заради поддръжката и мисля, че изложих вече доводите си!

pavlin
16-05-2010, 16:21
колко от вас са кандидати за зелена карта???? ако утре я получите уверявам ви , че ще останете само със спомените за алфите си. вчера се залафих с едно ченге и човека ми каза арабия-знам, че обичаш да натискаш педала на газта ама новите ни радари засичат от 2 мили-нема дъжд,снег, радар детектор или антирадар-вътре си! е за къв уй ти е бърза кола като 55мили/ч е щатската максимално допустима скорост...живея в уестчестър, ню йорк-тука са концентрирани парите на най-богатите хора в света-къщи с по 4 гаража и отделна къща са слугите-има арабски шейхове, японци и каква ли не сбирщайн милиардери. ходат по улиците с анцузи от 15 $ и една дебелана не съм видел още-само манекенки...дебеланите са бедните и низшите духом. днес бех на гости на една дама, дето е модела на куклата барби и трее да ви кажа , че на 65 год. изглежда като българка на 30-35... в гаража и-порше карера 88'ма 6 цилиндров боксер на вид като от магазина, мерджан кабрио АМГ, 2 бр, харлейя и ягуар за официялни излизания...тука е студенко още, ама басейна циркулира водата да не загрозява двора като неква яма...
много повърхностно се исказвате и за колите-малолитражки е пълно-мини купърчета, хондички, сциони некви квадратни-и 8ц компетиционе има по улиците и ламбота и мазаратита и квото ще човек.
дразнещото е обаче като казвате американците тва, онова...американците са по резерватите в монтана-другото почти 300 млн. население е световен сбироток от секви националности и винаги белокожия човек е в основата на всеко говно-най -вече британците от самото начало и до днес...а защо нема алфи-'96 та правителството решава да нема алфи и точка. като при тато-нема кадилаци-волга и тва е-икономика и "свободен пазар"...за тва в бг се ядат гръцки ябълки и турски домати,холандско телешко и свинско поне наште управници си играят с тъпотията на българина-погледнете в гърция за какво иде реч-протести сека седмица за сека дреболия -а в бг последния по мащабен протест беше '97-ма и кво -строшихме мерцедесите пред парламента и онеа си купиха нови а протестиращите премръзнаха или бидеха смачкани от бой в районните... разбирайте , че никой няма интерес България да е развита държава заради географското си местоположение-таа държава трее да се подържа като един остров на тъпотията иначе ставаме опасни..
и честно казано не виждам голяма разлика в манталитета на един българин и американец-потребители-обаче битието определя мисленето-американеца има и си трае, българина нема, иска да има и си трае, а където трее да лае гъз лиже...
заболеха ме очите докато изчета 10 страници мнения-само Доко и още 1-2ма юзери май имат идея за живота от нещата... не искам да бъда субективен и ако съм обидил някой се извинявам но се имам за не много глупав и като такъв не бих се върнал в бг освен ако не ме депортират.

Доста неточно и субективно мнение което отразява впечатленията от един малък район в САщ. Нито ограниченията навсякъде са 55м/ч нито най-богатите хора живеят в Уест честър. Мнението за България и за световната конспирация освен елементарно е и крайно неуважително към хората живеещи там.

mayhem
16-05-2010, 21:19
pavlin, впечатленията ми не са от малък район-тъста ми живее в палмбиич в съклено имение с голф игрище на оушън драйв, пообиколил съм некой друг щат, а за спиид лимита визирах щата ню йорк. в монтана примерно е 75...ясно ми е , че освен в уестчестър има и други места с милиардери-палм биич, чеви чейс-мериленд, палмспиингс- калифорния и къде ли още не. има и беднотия...затова се закачих с изказванията от рода на-жените им дебели-не се събират в алфа-дебелите знаеш защо са дебели-ядът евтина нездравословна храна и купуват с тонове, поне има дискаунт...относно мнението ми за световната конспирация-аз съм прост човек и не си правя изводи-само мълча и слушам докато говорат покойни хора като павлов, луканов и др. и слушам защото съм в едно помещение с въпросните личности на една маса...не знам защо ама се ми се струва ,че специялно за прехода(вече 21 години-еба го и прехода) знам съвсем малко повече може би...а хората живеещи "там" -България имаш предвид ги уважавам крайно според личностовите им качества-в БГ имам приятели от всяка прослойка на обществото , етноса никога не е бил проблем-даже бай мангал ме разсмива до посиране поне е искрен веселяк.

Доко
03-06-2010, 19:36
Малко да обновя темата с една интересна статистика която дава задоволителен отговор. От леките коли Toyota Camry все още си държи първа позиция http://news.automedia.bg/read/9774.html :grin:

Grim
03-06-2010, 20:56
......изчетох доста глупости писани тук....
ще ви кажа само че алфата 155 ми от 97-а няма никакви проблеми освен това че: примерно едното и ел стъкло не работи (30-40 лв за ново моторче и ок) на камарото всичко е ок, в алфата скърцат пластмаси,в камарото не... алфата е 1,8 и данъка ми е 300+, камарото е 3,4 и данъка ми е ~200 ... разлика в Нм?..... има и още как... особено на задното като са...
айде wake up, а?

/и ако ше ми кажете че части няма или са скъпи- грешите... бях си пуснал алфата за продаване ама ... май не ми се дава като гледам.... не ми пречи да си я имам,а и ме кефи да си я карам.... в този форум на всеки всичко му е скъпо,а продава на уникални цени..... как я мислите тая работа незнам..... wake up..../