PDA

View Full Version : Alfa Romeo напредва в разработката на SUV модел

Gecata
15-10-2008, 13:57
Alfa Romeo подготвя изцяло нов SUV модел, който ще бъде на пазара през 2010 г.

Според изданието AutoCar, новият SUV ще бъде произвеждан на платформата на новата Alfa Romeo 149, която ще се появи на пазара през следващата година.

Alfa Romeo напредва в разработката на SUV модел
Новата платформа е доста универсална и освен SUV модела може да бъде в основата и на нов седан, купе или дори Spider. Шефовете на Alfa твърдят, че това ще бъде най-използваната платформа на групата Fiat, защото от нея ще се възползват и модели на Fiat и Lancia.

Платформата е създадена в Alfa Romeo и първо ще послужи на новата Alfa 149, а след това на нея ще се прави и новия компактен SUV. Той ще бъде създаден като продължение на идеите заложени в концепцията Kamal, показана още през 2003 г. Тогава проектът не стигна до серийно производство, но сега в Alfa са решили, че е време в моделния ред на фирмата да се появи и малък SUV.
http://news.automedia.bg/images/news/body/Alfa1.jpg

Най-вероятно същата платформа на която ще се прави новия SUV, ще бъде ползвана и от заместникът на седана Alfa Romeo 159. В същото време от Alfa Romeo водят преговори с Jaguar за да си подсигурят нова платформа за луксозен седан със задно предаване.

Шефът на Fiat Group Серджо Марчионе (Sergio Marchionne) покани Ратон Тата (Ratan Tata) от Тата, където сега са и Jaguar/Land Rover, да влезе в борда на Fiat през миналата година и сътрудничеството между двете групи е твърде добро.

Stoyan Georgiev
15-10-2008, 14:08
те пък от една платформа 3 алфи и още повече фиати... :big_whoops:

BatVas
15-10-2008, 14:24
Важното е че платформата е разработена от Алфа.

Stoyan Georgiev
15-10-2008, 15:11
е то хубу от алфа ама компактен модел , компактен СУВ и нормален седан и всичко това с една и съща платформа

манджа с грозде ако питаш мен

и не ми изкачайте с рецепти за вкусни манджи с грозде - таквоз жвотно нема

BatVas
15-10-2008, 16:41
GLK - Платформа C-klas (седан, купе,комби, роудстър)
БМВ Х3-Платформа от 3-ка (седан, купе,комби,роудстър)
Q5 - Платформа A4 (използва се и за А5)
и .т.н.т

Следващата седмица или края на тази очаквайте:
ALFA'S NEW FOCUS
Gorgeous 149 turns on the style

morfius
15-10-2008, 17:29
Аз пък като Българче продължавам да харесвам идеята за проходима Алфа :)

Stoyan Georgiev
15-10-2008, 17:31
aма не ме разбирайте погрешно - и на мен много ми допада идеята за СУВ алфа, ама палтформата да се използва навсякъде :big_whoops:

а горе споменаваш марки с огромна гама от модели

ALFA155Ts
15-10-2008, 17:57
не знам ама ми блъска на ХуЙундаи "СанТафе" инак готино ще стане Краино време е нещо да замести "33 ката перманент:punk:"-за мен наи якия СУВ от алфа към момента.

Grozdan
15-10-2008, 18:52
В момента в Европа са хит компактните SUV ,така че алфа трябва да побързат с извеждането на пазара на такъв модел.

blacksnoopy
15-10-2008, 21:46
В момента в Европа са хит компактните SUV ,така че алфа трябва да побързат с извеждането на пазара на такъв модел.

Че горивото все нагоре ще ходи :)

Gecata
16-10-2008, 09:49
Следващата седмица или края на тази очаквайте:
ALFA'S NEW FOCUS
Gorgeous 149 turns on the style

Дано да е по-скоро, че много се начакахме, то не беше 149, 169....
М/у другото някой знае ли защо така се бави наследника на 166?
Вече минаха 10 години от представянето на 166-цата и все още нищо което да изглежда поне малко реално...
Тези последните две предположения на 149 ми се виждат доста близко до действителността.

Какъв е източника на инфото за ALFA'S NEW FOCUS
Gorgeous 149 turns on the style ?

BatVas
16-10-2008, 10:12
Прочетох го в

http://www.alfaowner.com/Forum

bad_bat
17-10-2008, 20:39
link (http://www.infomotori.com/alfa_romeo_suv_23607_1.html)