View Full Version : Вариатор
Смених вариаторо, и па ми трака 2-3 секунди на сабјле....:-(
Бех со мајсторо додека го менеше, само ми рече дека новиот ми е фиатов, ама нема да има проблем...Некој со слично искуство!?
Колата е АР 145, 1.4тс од 2000г, на 89000км и тава и прво менење на каишите (со сите ролки). Се си беше во ред, клинестиот беше како нов!
Смених вариаторо, и па ми трака 2-3 секунди на сабјле....:-(
Бех со мајсторо додека го менеше, само ми рече дека новиот ми е фиатов, ама нема да има проблем...Некој со слично искуство!?
Колата е АР 145, 1.4тс од 2000г, на 89000км и тава и прво менење на каишите (со сите ролки). Се си беше во ред, клинестиот беше како нов!да не е втора употреба " новиот"вариатор.
да не е втора употреба " новиот"вариатор.
Платих го 150 евра, од Грција го земах заедно со сите ремеци и ролки..:-(
това е заради маслото докато го качи. или то е кофти ,а може и масления филтър да е фалшив.
да не е втора употреба " новиот"вариатор.
това е заради маслото докато го качи. или то е кофти ,а може и масления филтър да е фалшив.
маслото ми е цастрол магнатец 10w/40, а филтеро frad, некаде околу 3000km сам поминал!
BillyBoy`
15-10-2008, 15:47
колега някои от тия маистори при които си карал колата сети ли се да ти почисти повдигачите?след смяна на вариатора колата не трябва да тропа изобщо може да тракат повдигачите но това трябва да е за кратко докато се напълнят със масло
ами той е казал -трака 2 секунди.
карай я сега така и като дойде време за смяна на масло си сложи selenia 20k for alfa romeo, така пише на кутията. и хубав филтър, по 5 евро са , не тия сръбските ......
мерси ви на одговорите колеги, наскоро се враштам пак на селениа и ставам некој поквалитетен филтер!
Смених вчера маслото (Селениа 20к for AR, како шо ми казахте) и филтер fram. Сутринта исто, тропа 2-3 секунди и престанува, како да нема масло во вариаторо па кога ќе го подигне маслото - престанува:(
...А толку ме убедуваа да си купа само кит за вариаторо...
Satanism
13-11-2008, 17:25
Смених вчера маслото (Селениа 20к for AR, како шо ми казахте) и филтер fram. Сутринта исто, тропа 2-3 секунди и престанува, како да нема масло во вариаторо па кога ќе го подигне маслото - престанува:(
...А толку ме убедуваа да си купа само кит за вариаторо...
Кита не помага ;)
След 1000км същата работа...
Кита не помага ;)
След 1000км същата работа...
Не е вярно,зависи от това колко е разбит самия вариатор,пък има и доста случаи от неправилно сглобен вариатор,което доста спомага за разбиването му :-D :-D :-D
П.С.Ти кога ше си пратиш частите бре,вече ти таксуваме пари за паркинг :punk: :punk: :punk:
Satanism
13-11-2008, 20:01
Не е вярно,зависи от това колко е разбит самия вариатор,пък има и доста случаи от неправилно сглобен вариатор,което доста спомага за разбиването му :-D :-D :-D
П.С.Ти кога ше си пратиш частите бре,вече ти таксуваме пари за паркинг :punk: :punk: :punk:
:-D
Пратил съм вариатора на 22ри октомври....и още не е пристигнал....вече съм го писал "погубен" :cussing:....днес ще купя друг от ИБЕЙ по всяка вероятност....ще го сменям Декември, като се върна, ако не пристигне докато е при вас колата....
А колегата днес трябва да е донесъл съединителя(който е в БГ от 1 седмица, ама чакаме простия вариатор) и една разпънка да монтирате :)
Ако не, значи утре ще ги донесе...че и той е на работа от 8 до 8....а на друг не мога да разчитам...
Извинявам се за лудницата...ама не е лесно, като не си вършиш сам нещата и си на 2500км :)
Освен тва си имаме страааашна поща....:thumbdown:
:-D
Пратил съм вариатора на 22ри октомври....и още не е пристигнал....вече съм го писал "погубен" :cussing:....днес ще купя друг от ИБЕЙ по всяка вероятност....ще го сменям Декември, като се върна, ако не пристигне докато е при вас колата....
А колегата днес трябва да е донесъл съединителя(който е в БГ от 1 седмица, ама чакаме простия вариатор) и една разпънка да монтирате :)
Ако не, значи утре ще ги донесе...че и той е на работа от 8 до 8....а на друг не мога да разчитам...
Извинявам се за лудницата...ама не е лесно, като не си вършиш сам нещата и си на 2500км :)
Освен тва си имаме страааашна поща....:thumbdown:
Па,ако ще купуваш още един,дай да ти вземеме оттук :-D :-D
Satanism
13-11-2008, 20:44
Па,ако ще купуваш още един,дай да ти вземеме оттук :-D :-D
2та с пощата ми излизат по-евтино от 1 в БГ :-D
Освен ако не са по 120лв вече в БГ :roll:
А тоя ще си пътува с мен... ислед 5ти Декември пак ще ви погостува замалко моята кошничка.... :)
Meжду другото...ако има някакъв проблем с колата, че седи много и пречи, или каквото и да е, за което ви трябвам аз...пращайте ми лични съобщения, проверявам форума през няколко часа....ще отреагирам своевременно.Мерси :)
А тоя ще си пътува с мен... ислед 5ти Декември пак ще ви погостува замалко моята кошничка.... :)
Meжду другото...ако има някакъв проблем с колата, че седи много и пречи, или каквото и да е, за което ви трябвам аз...пращайте ми лични съобщения, проверявам форума през няколко часа....ще отреагирам своевременно.Мерси :)
Нема ниши ше почерпиш :super: :super:
П.С.Я ми пусни на л.с.телефона на твоя приятел,дето я докара,да го питаме,кога ще донесе съединителя :clown:
Ей колега ,че ако са толкова евтини при тебе почни да ги внасяш и се пребери с 5-6 ,че ще има досат желаещи ми се струва!
Satanism
15-11-2008, 20:45
Ей колега ,че ако са толкова евтини при тебе почни да ги внасяш и се пребери с 5-6 ,че ще има досат желаещи ми се струва!
Oбмислял съм го...готов ли си да инвестираш в бизнеса? :)
Ами защо не ако има и други части може доста голям монопол да се постигне :)