PDA

View Full Version : Скрибуцане от корите на вратите

Vesko84
17-10-2008, 09:23
От 2 месеца е моя, в началото пак си скрибуцаше нещо от към вратите, но сега доста се засили. Не съм сигурен че е от корите, но нямам друго обяснение. А по принцип много внимателно минавам дупките ако не мога да ги избегна. Има ли някой друг подобен проблем и какво е решението. Иначе в купето нямя никакви шумове и това разваля кефа от возенето. Благодаря предварително за вашите мнения.

Бобби
17-10-2008, 09:49
При всички 155 - ци е така:)....в повечето случай е от гумените уплатнения!!!
Ако не ти се инвестира в смяна....незнам откъде ще намериш нови!.... намажи ги с некви мехлеми...спрейове....най различни има!
Не, че ще оправиш много нещата с тях...но пробвай, до някъде има ефект..
Това скрибуцане осезателно се влияе от температурите.....лятото изчезва:)

beili
17-10-2008, 10:37
На мен ми скърцаха механизмите/бравите/ на вратите,напръсках ги с WD-40 и сега са добре.

Alexanderbb
17-10-2008, 11:06
понякога малко грес намазана върху оста на скобата която е между езика на бравата и колонката върши чудеса

XaBu4ko
17-10-2008, 19:42
На мен ми скърцаха корите 1 година.... Опираха в боята и много ме дразнеха.... Накрая преди да я продам за 1 ден ги свалих и подложих вата.... И настана Тишина.....

Vesko84
17-10-2008, 20:27
Благодаря за отговорите. Наистина днес сутринта към 8 ми изпили нервите, а пък вечерта на по-топличко почти не се чуваше. Ще пробвам придложенията ви. Шдуь хь XaBu4ko естествено звучи най-ефективно, но не знам дали няма да изпочупя нещо по кората ако пробвам да я сваля. Не съм свалял кора досега.

hsr
17-10-2008, 22:15
Аз моите вече няколко пъти ги свалям и още не съм ги счупил, а не съм особено сръчен,
тъй че ако ти писне-давай смело.

lulin racing
17-10-2008, 22:24
От 2 месеца е моя, в началото пак си скрибуцаше нещо от към вратите, но сега доста се засили. Не съм сигурен че е от корите, но нямам друго обяснение. А по принцип много внимателно минавам дупките ако не мога да ги избегна. Има ли някой друг подобен проблем и какво е решението. Иначе в купето нямя никакви шумове и това разваля кефа от возенето. Благодаря предварително за вашите мнения.

Колега оправия с пластмасите няма.... Мойте колко пъти ги мажа уплатнявам и т.н. още 330 неща,но нестава! Свиквай зимата ще е така ;)

vaklinator
17-10-2008, 22:33
Каква зима, сега не е зимно време и скрибучка та си е.ало мам...
Пръсках силиконов спрей - нищо.
Верно е че имаме и пътища да си е..ат и те мамата...
Но на магистралата няма пук нито скръц, ама след 160 километра в час, иначе пак скърца мама и проклета.
ПП забравих да кажа, че моята скърца от предните врати
....вероятно и от някъде другаде

lulin racing
18-10-2008, 13:26
Каква зима, сега не е зимно време и скрибучка та си е.ало мам...
Пръсках силиконов спрей - нищо.
Верно е че имаме и пътища да си е..ат и те мамата...
Но на магистралата няма пук нито скръц, ама след 160 километра в час, иначе пак скърца мама и проклета.
ПП забравих да кажа, че моята скърца от предните врати
....вероятно и от някъде другаде

Да и при мен е така! Корите на предните врати нещо са много разлшякани........ нервя им се ама кво да ги правя ?! Жабката и тя горката ...... на няколко пъти когато прекалено почне да скърца се отваря от мен и се затваря с тупаница (после става кофти .... ) Вариянта е сваля се абсолютно всичко дето го има по вратата...... нови кори...... уплатнения и всичките му там мизерий иначе оправия няма :prescription: :priest:

raiders
18-10-2008, 14:54
Днес си мислех какво става с колата, а то каква била работата, как може така да скърца, ,дразнещо е, аз даже го чувам и от тавана...

MUROMAN
18-10-2008, 15:18
деба това от вратите ли е ?аз имам чувствоното ,че при мен скърца и от седалката,но и от вратите .Чувам шум от къэм горната част на вратата ,понякога е супер досадно.:?

XaBu4ko
18-10-2008, 19:16
Аз гумите на вратите след всяко миене ги пръскам със спецален силиконов спрей....

Жабката я оправих много лесно...... - Там където са каналите за затваряне ( които бяха износени ) навих от външната им страна по една видичка ( много къса самонарезка беше ) така че главата на видата да компенсира износването на канала.... И резултата беше зашеметяващ.

И корите след като ги уплътних с ватичка направо заспа...

Имах и един шум отзад ( някакво дрънчене от бас касите ) и там малко ватичка, притягане и колата влезе в режим СТЕЛТ :shutup:

Колегата Доко я кара преди да я продам... Ако искайте го питайте няма ни скръц ни пук.....

vaklinator
18-10-2008, 19:57
Аз гумите на вратите след всяко миене ги пръскам със спецален силиконов спрей....

Жабката я оправих много лесно...... - Там където са каналите за затваряне ( които бяха износени ) навих от външната им страна по една видичка ( много къса самонарезка беше ) така че главата на видата да компенсира износването на канала.... И резултата беше зашеметяващ.

Имах и един шум отзад ( някакво дрънчене от бас касите ) и там малко ватичка, притягане и колата влезе в режим СТЕЛТ :shutup:

Колегата Доко я кара преди да я продам... Ако искайте го питайте няма ни скръц ни пук.....

Айде бе !!! Ти да не си фокусник бе колега. Кажи колко искаш да ми направиш тоз фокус и на моята?

Vesko84
18-10-2008, 23:04

Колега, къде по-точно я слагаш тази вата? Откъде мога да си купя вата. Мерси за помощта.

Бобби
20-10-2008, 08:32

Вълшебник....:unsure:...ше вземе да накараш колегата да си спретне и една изолация за зимата.....с тая вата:)....или стиадурче, като за панелките:)

XaBu4ko
20-10-2008, 09:04
Колега, къде по-точно я слагаш тази вата? Откъде мога да си купя вата. Мерси за помощта.

Ами аз си правя тонколони... Любителски изпълнения и си купувам ватата и облицовката от един магазин за озвучителна техника.... Та просто имах останала и реших да пробвам, а то взе че стана.... :coolio:

Айде бе !!! Ти да не си фокусник бе колега. Кажи колко искаш да ми направиш тоз фокус и на моята?

Колега просто като свалих кората, особенно на дясната врата си личеше къде се е суркало за боята, и там малко лепилце, ватичка и стаба Бижу....
Между другото при мен най-много се беше протрило точно по ръбовете на кората.... Е малко си личи там ама ако не се загледаш не се забелязва..... :lupe:

Ако имаш път към Бургас обади се и за 1-2 часа си готов..... А пък напиването от теб .... :cheers:

Все пак първата ми кола беше Рено 1.6 Дизел.... Там направо се специализирах по обезшумяване, защото на празен ход имаше повечко вибрации и все едно колата се разпада :unsure:......

DJ Vladic
26-10-2008, 13:09
Същия проблем и при мене..
!! :|:|:|:|:|:|