View Full Version : маншоните след инжекциона
маншоните след инжекциона кам двигателя ми са напукани от какво мога да си ги направя,наи вероятно от маркуч но какъв?
Furious 155
18-10-2008, 19:14
маншоните след инжекциона кам двигателя ми са напукани от какво мога да си ги направя,наи вероятно от маркуч но какъв?
я ги покажи на снимка!
я ги покажи на снимка!
май става въпрос за тези на всмукателния колектор :roll:
ALFA CORSE
18-10-2008, 21:58
Те са преходни ако не се лъжа, 11лв бройката нови комплект със скобички.
Остана ми 1 за подаряване . Зора е смяната
Да ве каде тук по порачка 20лв броиката
Furious 155
23-10-2008, 17:11
Да ве каде тук по порачка 20лв броиката
на мен преди време ми ги взеха за 77 лева 4-те с остъпка :big_money:
Виж в съседната тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=26551), да не се повтарям.
Остана ми 1 за подаряване . Зора е смяната
ако стават тия маншони за моята мога да ги купя от теб , че при мен хвърля отнякъде там бензин и омазва пейзажа....:lupe:
ако стават тия маншони за моята мога да ги купя от теб , че при мен хвърля отнякъде там бензин и омазва пейзажа....:lupe:
Ако говорим за маншоните на смукателния колектор?
..от там бензин неможе да ти хвърля!
На инжекторите има едни О-пръстени от тях е сигурно!
Обиколих тия дни почти цяла София за тия прословути маншони на смукателните колектори...дето вече не ги внасяли(така ми обесняваха на доста места) и накрая ги намерих на ул. "Оборише" за по 9лв. за брой!
Знаеш ли колега, преди време в проекта на един колега съфорумец и тунингист забелязах, че е подменил въпросните маркучи със силиконови на SAMCO. Разходи се до Рrospeed. Продават и на парче. Просто трябва да премериш какъв точно размер ти трябват. Аз лично като започна да бутам под капака ще сложа такива. Така си решавам проблема за доста време напред. Ето ти и сайта www.prospeed.bg
А доколтоко си спомням има такива маркучи и в Топспийд.
Eто ти линк директно към секцията за маркучи на Топспийд.
http://topspeed.bg/catalogue.php?cid=94
Гадното е , че са с 2 различни диаметри :sad: От 156 не стават. Голям зор е намирането им.
PEPI-2ALFA
23-11-2008, 21:31
Ония ден бях до магазина на "Ал. Стамболийски" 155 и нямаха никакви маншони.
В Т&Н на ул. Обирище ги има по 9лв. за бр....без скоби..преди 2 седмици си взех от там!
Знаеш ли колега, преди време в проекта на един колега съфорумец и тунингист забелязах, че е подменил въпросните маркучи със силиконови на SAMCO. Разходи се до Рrospeed. Продават и на парче. Просто трябва да премериш какъв точно размер ти трябват. Аз лично като започна да бутам под капака ще сложа такива. Така си решавам проблема за доста време напред. Ето ти и сайта www.prospeed.bg
Eто ти линк директно към секцията за маркучи на Топспийд.
http://topspeed.bg/catalogue.php?cid=94
Здрасти колега ако ти потрябват този тип маншони ми се обади знам от къде да ти ги намеря оригинални.
chenkette
01-12-2008, 00:20
Аз карам вече почти две години със силиконови от Топспийд, и нямам никакви грижи :mrgreen:
chenkette
01-12-2008, 00:33
Не се вижда кой знае кво от снимката , но вършат работа тея силиконови съединения
Моите ги смениха за 76 кинта четирите, че се бяха вкаменили. Малко множко ми се вижда, но нямаше как...
Не се вижда кой знае кво от снимката , но вършат работа тея силиконови съединения
Това имах предвид и аз!!! :super: Така ще изглежд и моя мотор от пролетта.
Колега, тръбата между всмукателя и дебитомера от къде я взе и колко ти излезе, че искам и аз да разкарам гадния гофриран маркуч ?:gruebel:
Това имах предвид и аз!!! :super: Така ще изглежд и моя мотор от пролетта.
Колега, тръбата между всмукателя и дебитомера от къде я взе и колко ти излезе, че искам и аз да разкарам гадния гофриран маркуч ?:gruebel:
Имам чуството, че тая тръба е от "направи си сам":gruebel:
Дам, а това са и РУСЕНЦИ за бога :notworthy::notworthy:
Колега, ако можеш дай по-подробни описания на силиконките, тръбата, филтъра, който си монтирал на вентилацията на маслото, и онзи манометър горе в дясно?
chenkette
01-12-2008, 19:04
Ами "силиконките" за колектора са съединения ф50мм и дължина 125мм, два броя 48лв., едно редуциращо с-ние, и алуминиева тръба тип "направи си сам" от Топспийд, е тръбичката за празния ход аз си я заварях :oops:
Филтъра за външна картерна вентилация го сложих,тъй като разкарах оил-кетчъра и маркучите които тъпчат маслените пари обратно в смукателният колектор.
А що се отнася за гофрираният маркуч, ако твоят е здрав по-добре не го сменяй, защото тръбата и двете с-ния ми излязоха около 70лв., но моя беше скъсяван заради смесителят на газовата, който съответно беше изхвърлен :super:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=5733&d=1228151091
Ухааа,с тоя конус би трябвало яката да "хрупа хрупа":headbang:
на Т.С 16в бяха по 4 лв тия маншони от Евро 07 ако не се лъжа...ама е друг въпроса дали ще паснат!
П.С ай кога ша сложиш малко снимки на бегачката,в гаража на 155,и ние да видим:naughty:
chenkette
01-12-2008, 21:02
От тези ли? :gruebel: