PDA

View Full Version : Смяна на спирачна течност

Furious 155
19-10-2008, 21:28
Къде може да направя тая операция - да се смени цялата течност и колко като количество ще ми трябва?

XaBu4ko
20-10-2008, 09:08
На мен ми я смениха в гумаджийницата до нас мисля за 20 тина лева ( не помня точно ) Те и спирачна течност ми наляха..... И предните накладки ми смениха за 10 Лв
( първия път си ги сменях аз ама нали тракаха и взех едни италиански ама ме мързеше да ги сменям.... )

Alexanderbb
20-10-2008, 09:50
В някой сервиз разполагащ с изсмукваща машина че иначе после обезвъздушаването е ебати теслата. И задължително ДОТ4 да наливаш

Furious 155
20-10-2008, 10:23
В някой сервиз разполагащ с изсмукваща машина че иначе после обезвъздушаването е ебати теслата. И задължително ДОТ4 да наливаш

То за ДОТ4 ясно, ама къде да ми го изсмучат :coolio:
Дразни ме че педала ми е малко твърд... сервото си работи, но за да спира колата иска усилие... след няколко натискания се пооправя, ама след малко е пак така.

mimouzunov
20-10-2008, 10:59
А как са ти задните накладки /цилиндърчета!?

Furious 155
20-10-2008, 11:10

Ами спират си - дисковете си загряват, е не като предните де :) Ръчната е ок.

VFTI
20-10-2008, 11:11

Специално задните са отлични :D

Иначе аз се отказах от цяла смяна(изсмукване и т.н) и я оставих при Румен...Една тубичка 250мл използва само и се усети доста добра промяна в работата....Предполагам, че ако се смени напълно ще е още по-добре :)

mimouzunov
20-10-2008, 15:57
И каква разлика се усети като си подмени спирачната течност!?Неми казваи че е почнала да спира по-добре само от това че е друга течността!!Наи-вероятно си имал въздух някаде!

Furious 155
20-10-2008, 16:08
И каква разлика се усети като си подмени спирачната течност!?Неми казваи че е почнала да спира по-добре само от това че е друга течността!!Наи-вероятно си имал въздух някаде!

Не то проблема е влагата която кондензира в течността и става част от нея по спирачните пътища. Мен това ми се струва че ми държи твърд педала при спиране.

Бобби
20-10-2008, 16:39
Не то проблема е влагата която кондензира в течността и става част от нея по спирачните пътища. Мен това ми се струва че ми държи твърд педала при спиране.
:coolio:..при такова наличие би станал мек!
...тъй като се нарушава свойствата на течноста!

Alfa User
20-10-2008, 18:37
Спирачната течност губи свойствата си с течение на времето и употребата. Аз смених цялата течност, обезвъздуших системата,и сега колата спира по-добре и педала е по-мек.

Furious 155
20-10-2008, 20:57
Спирачната течност губи свойствата си с течение на времето и употребата. Аз смених цялата течност, обезвъздуших системата,и сега колата спира по-добре и педала е по-мек.

ето за това говоря - въпроса е къде тук из равното софийско поле може да се направи това?

mimouzunov
20-10-2008, 21:45
Аз на моята си я смених течноста пред нас с един приятел ама честно казано резултат нямаше никакъв или аз поне нищо не усещам!!Важното е че системата е промита и е с нова течност!