View Full Version : нормално ли е да има налягане в резервоара?
Защо се получава това налягане,като махна капачката толкова е голямо налягането , че чак резервоара почва да пука.:wierdo:
Моят боксер също ги прави тези номера.Когато отвивам капачката на резервоара се чува ужасно фъщене.Попитах едно приятелче на бензиностанциата дали често го наблюдава това,и момчето каза че е доста срещано .Разбрах че проблема идвал от клапанче в системата,което клеасвало,но не знам как да стигна до него.Ако някои е запознат,моля да сподели.
И в моя се създава налягане. Наскоро бях попаднал на една тема тук във форума и май е доста често срещано и доколкото разбрах не е опасно, ама знае ли човек. Някой по-запознат ако може да сподели мнение...
Мисля че не е налягане а е вагум.
dido76bg
20-10-2008, 10:53
Това си е нормално според производителя. Няма място за притеснение. Резервоара е херметически затворен и от там идва този вакуум.
Това си е нормално според производителя. Няма място за притеснение. Резервоара е херметически затворен и от там идва този вакуум.
Не е вакуум ,ами си е налягане,излизат пари навън! Ама дали трябва да е така не се знае?
При мен също го има това :).
Първо според мен не е налягане а по-скоро вакуум в резервоара, ма карай. И не е много нормално(не че и при мен не е така).
Има един клапан за бензиновите изпарения, който се запушвал, дискутирано е тука:
http://http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=8527&highlight=%E2%E0%EA%F3%F3%EC+%F0%E5%E7%E5%F0%E2%EE %E0%F0
Аз махнах гуменото уплътнение на капачката и вече нямам проблем :metal:. Не знам колко е удачно, но 2 месеца е ок. При мен налягането беше дооста сериозно и това ми се стори по-разумния вариант:cheers:
то много хора го имат това налягане,ама така ли трябва да е???
dido76bg
20-10-2008, 11:32
Ето цитат от темата, която е дискутирана преди
"От наръчника на Алфа 156:
Quote:
WARNING The fuel tank is sealed hermetically and pressure may build up inside. Any noise of rushing air when the cap is removed is perfectly normal.
И не само при Алфите се получава това, имам приятел бензинаджия и го питах - каза ми, че го чува често като отваря резервоари."
Колкото повече е бил бензина които е зареден и изгорен толкова по осезаемо се чува при отваряне на следващото зареждане напълно нормално е да вземе въздух.
Ако е бил пълен и си изхабил само малка част от горивото и искаш да долееш то тогава е нормално да издуха бензинови пари на вън особено в по топлите часове на денонощието.Познавах един скъперник който лятно време зарежда само на денонощни безиностанции към 4-5 сутринта тъй като тогава е най хладно и бензина е най малко разширен .
колеги проблема е в клапана на резервоара когато не си палните резервоара догоре много време а седи до половината или по малко клапана клеясва и има вакум и моита беше така но един бензинджия ми каза и от тогава го палня до горе и нямам никакви проблеми с вакума:thumbup:
detelazurno
20-10-2008, 23:30
Не знам защо толкова се чудите. И преди в подобната тема беше цитирано това което и сега dido76bg е цитирал. Образува се вакуум. След като производителят си казва, че резервоара е затворен херметически, значи при изгаряне на бензина той освобождава място, което нормално би се напълнило с въздух ако не беше херметически затворен, но при положение че е, се образува вакуум. Така че е съвсем нормално да фъщи когато се отвори и подобни неща като махане на уплатненията на капачката ми се струват доста крайни мерки за борба с незнаен "проблем". Бензина се изпарява доста бързичко. Не че ще ви се изпари резервоара, но изпаренията са си изпарения. А относно вслушването в съветите на бензинджиите, дори не ги коментирам. За тия коли свестни майстори трудно се намират, а бензинджиите...сами си правете извода. :sayjin:
dido76bg
22-10-2008, 10:03
Правилно!!!
Колите не са лошички, но от съвети на този и онзи и прилагането на различни хитрини, затова на този хал. Сипвайте хубав бензин, карайте, докато не усетите, че не е зле положението и когато стане така - при добър майстор /сервизи и магазини в технически раздел/ за да я преслуша. Едва ли някой си прови прегледите и преслушванията, които са по книжка редовно. Примерно преди дълъг път - преглед.
Повечето от нас, сами си вкарват автогол и после форума препълнен с едни и същи теми. Нека се заемем с проблемите, които са си по рождение - фаровете примерно . :smile:
За вариаторите - http://home.hccnet.nl/jaap.bouma/PhaseVariator.htm / http://en.wikipedia.org/wiki/Variator
detelazurno
22-10-2008, 10:13
/OFF
dido, тиа линкове дето си ги дал са за вариатори бе, човек :alien: Не, че нещо...ама ти си писал дебитомери ;)
OFF/